Dodaj do ulubionych

DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW

IP: *.publishnet.nl 13.07.01, 02:52
Jestem w Holandii juz prawie 20 lat,
spotkalam w tym czasie wielu zydow,Polakow,Rosjan, Niemcow,Holendrow i innych ....
Jednak tak podłego narodu jak zydowskiego nie jestem w stanie porownac do innych.
Tak,owszem,my Polacy,tez potrafimy byc niezlymi swiniami,tak samo Rosjanie czy Belgowie.
zyd jednak, jest swinia wyjatkowa,
Trzymaja sie swiniaki w jednej kupie,nie dopuszczaja do swoich srodowisk spolecznosci
niezydowskiej.
Obrabiaja dupe wszystkim emigrantom z Europy wschodniej,
(prawie wszystkie gazety w Holandii sa w rekach zydowskich)
Ciagle narzekaja,ze holendrzy nie bronili dostatecznie ludnosci zydowskiej w czasie niemieckiej
okupacji.( grozila za to kara smierci)
Prawie kazda wystawa niemieckiego artysty w Amsterdami jest krytykowana przez srodowiska
zydowskie jako nazistowska.
takich przykladow moge podac jeszcze wiele.
Zydzi to rak na ciele Europy.
Nalezy go wyciac i spalic.

Madzia
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz do nie Magdy lecz Madzi IP: *.tnt1.sausalito3.ca.da.uu.net 13.07.01, 03:40
      Moja czteroletnia corka ma wiecej pod kopula (oczywiscie bo jest corka taty jak
      ja), jezeli jestes od tak dlugiego czasu w Holandii powinnas byc bardziej
      otwarta na inne narodowosci. Moja rada - zostan gdzie jestes (nie wychylaj sie
      zbyt , zostan w tlumie). pozdrowienia mariusz.
    • Gość: Tluk Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.hud.gov 13.07.01, 15:36
      Czy ty lubisz siebie?
      Cy ty lubisz tate i mame?
      Czy ty lubisz kogokolwiek?

Watpie.

Nie powinnas byc w Holandii
      bo oni nie lubia Ciebie oni wola Zydow.

I maja racje bo od Zyda czegos sie mozna
      nauczyc a od ciebie CO?

-
      • Gość: Vist Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW --- ciekawe ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 16:41
        Gość portalu: Tluk napisał(a):

> I maja racje bo od Zyda czegos sie mozna
        > nauczyc a od ciebie CO?
        -

Cześć Tłuku !

Zainteresowałeś mnie.

Czego mogę nauczyć się od Żyda ?

Mh... ?

V.

• Gość: Chinczyk Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW --- ciekawe ? IP: 157.25.183.* 22.07.01, 13:55
          Gość portalu: Vist napisał(a):

> Gość portalu: Tluk napisał(a):
          >
          > > I maja racje bo od Zyda czegos sie mozna
          > > nauczyc a od ciebie CO?
          > -
          >
          > Cześć Tłuku !
          >
          > Zainteresowałeś mnie.
          >
          > Czego mogę nauczyć się od Żyda ?
          >
          > Mh... ?
          >
          >
          > V.
          >

Od Żydów można dużo się uczyć. Najlepsi studenci, naukowcy na uczelniach przecież
          często są Żydami. Pamiętajcie, Katolicy, że Jezus też był Żydem.
      • Gość: Veronica Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 13.07.01, 17:49

>
        > I maja racje bo od Zyda czegos sie mozna
        > nauczyc a od ciebie CO?
        >
        >
        > -

Kiedy zaczynasz wyklady -Tluku
        Chcialabym sie czegos nauczyc, tylko nie staraj przekonywac mnie o swojej
        slusznosci .
      • Gość: Adam Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.wsm.szczecin.pl 16.07.01, 08:04
        odppowiedź dla Tłuka
        Jesteś prawdzimym Tłukiem masz zlasowany mózg
        Madzia ma racje i niech charka na żydów.
        I ty też na to zasługujesz
      • Gość: viri TLUK ---> MESSAGE FOR YOU ! IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 20.07.01, 21:06
        PYTAM: czego mozna sie nauczyc od dzisiejszego zyda ?

strzelac do dzieci ?
        xenofobi i rasizmu ?

zgadnijcie dlaczego tak bardzo was ludzie nienawidza ?

odpowiedz jest oczywista !
        za wasza nienawisc i pogarde do "niewybranych"

www.palestine.prv.pl
        WSZYSTKIE NARODY SA WYBRANE !
        • Gość: EGON Re: VIRI----> MESSAGE JUST FOR YOU IP: *.proxy.aol.com 21.07.01, 23:48
          Gość portalu: viri napisał(a):

> PYTAM: czego mozna sie nauczyc od dzisiejszego zyda ?
          >
          > strzelac do dzieci ?
          > xenofobi i rasizmu ?
          >
          > zgadnijcie dlaczego tak bardzo was ludzie nienawidza ?
          >
          > odpowiedz jest oczywista !
          > za wasza nienawisc i pogarde do "niewybranych"
          >
          > www.palestine.prv.pl
          > WSZYSTKIE NARODY SA WYBRANE !

FUCK YOU & YOUR
          FAMILY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Esteta Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow. IP: *.orlando-04rh15rt.fl.dial-access.att.net 13.07.01, 17:14

Zyd to zlodziej, aferzysta. wyzyskiwacz,
      zdrajca do wynajecia lub kupienia.

Zydzi to zlodzieje i aferzysci, okradaja
      nieustannie w USA ludzi i instytucje
      na miliony dolarow.

Zydzi uciekaja przed sprawiedliwoscia
      po przez przekupstwa.

Zydzi demoralizuja kraj po przez media,
      telewizje, filmy, publikacje, ktore dzis
      do nich naleza.

Zydzi narazaja Swiat na mozliwosc wojny
      swiatowej, dzieki wojowniczej i morderczej
      polityce Israela.

Zydzi w moim kraju (USA) przekupuja politykow
      aby ci sluzyli im zydowskim wewnetrznym i
      swiatowym interesom.

Zydzi zamienili w ciagu 30 lat mej obserwacji
      ten wspanialy kraj USA w cos co ja bym nazwal
      gorzej niz "wspanialy".

Ja i moja rodzina mamy znajomych i przyjaciol
      wsrod czarnych, ruskich, wlochow, rodzimych
      amerykanow, mexykanow, kubanczykow, ale nigdy
      zwiazek nie trwal dluzej niz kilka dni z zydem.

Wczesnij, czy pozniej zyd okarze sie arogancka
      swinia, oszustem i klamca.

Po kilku doswiadczeniach unikamy zydow jak plagi.
      Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow.
      • Gość: . Re: Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow. IP: *.swipnet.se 14.07.01, 11:43
        Czesc! BG"H"
        Znowu smrodsiz ty ladacznico uliczna.
        Podzdrowienia dla Grety.
        Pozdrowienia dla Polski i Polakow.
        Precz z "holota"
      • Gość: Bryś Re: Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow. IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 11:49

HANSIKU DLA MNIE JESTEŚ WYBITNIE NIEESTETYCZNY. DLATEGO ZMIATAJ Z TEGO FORUM
      • Gość: . Re: Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow. IP: *.swipnet.se 14.07.01, 14:25
        Tos Ty nie wiedzial,ze USA jestkolonia zydowska?
      • Gość: . Re: Swiat bylby o wiele piekniejszy bez zydow.--- IP: *.swipnet.se 14.07.01, 14:36
        .

>>>>>>>>>>> Zydzi zamienili w ciagu 30 lat mej obserwacji
        ten wspanialy kraj USA w cos co ja bym nazwal
        gorzej niz "wspanialy".>>>>>>>>>>>>>>>>>><
        Juz stwierdzilismy co sa warte Twoje obserwacje.
        Juz rosyjskie studentki obserwowales i niczego sie nie nauczyles.

".
        >>>>Ja i moja rodzina mamy znajomych i przyjaciol
        wsrod czarnych, ruskich, wlochow, rodzimych
        amerykanow, mexykanow, kubanczykow, ale nigdy
        zwiazek nie trwal dluzej niz kilka dni z zydem. >>>>>>>>>

rodzimych amerykanow-czyli Indian?dlaczego sie wastydzisz czerwonych?
        Juz taki zajadly antykomunista?
        A nie lepiej wrocic do domu,Ty,Patrioto i
        miec przyjaciol wsrod SWOICH.
        Bo ich wsrod przyjaciol nie wymieniles.
        Moze dlatego,ze ciebie jako "H" za
        przyjaciela chciec nie chca.
        >>>>Kraj gorszy niz wspanialy?
        Zapomogi juz Tobie nie chca dawac.?
    • Gość: Maciek Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 20:29
      Jesteś tępą idiotką madziu. mam nadzieje ze jakas 'żydowska świnia' zaora ci
      twoje tłuste dupsko szmato.
      • Gość: BERG Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.ipt.aol.com 13.07.01, 20:43

Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Jesteś tępą idiotką madziu. mam nadzieje ze jakas 'żydowska świnia' zaora ci
        > twoje tłuste dupsko szmato.

NO TOS SIE TUTAJ POPISAL TY SZMATLAWCU
    • Gość: ? Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.orlando-05rh15rt.fl.dial-access.att.net 13.07.01, 22:01
    • Gość: . Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW- IP: *.swipnet.se 14.07.01, 11:50
      Prosze P. czy Pani nalezy do lekkiej kawalerii,cz do jazdy ciezkiej.
      Dwadziescia lat to jest szmat czasu.
      I to ,ze,nawet,jakis Parchaty Zyd juz na pania nie spojrzy i do kregu swego
      nie wpusci-jest zla oznaka.No coz nic nie jest wieczne.
      Nalezy wracac do domu.
      Moze tam z Pani pozytek jeszcz jakis w domu bedzie wrod swojakow i "H"
    • Gość: . Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW- IP: *.swipnet.se 14.07.01, 12:41
      Czesc.Magda!
      Patriota Hans Ciebie w polsce potrzeboje, i to niezaleznie od Twego stanu.
      • Gość: . Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW- IP: *.swipnet.se 14.07.01, 17:42
        ) >>>Prawie kazda wystawa niemieckiego artysty w Amsterdami jest krytykowana
        przez srodowiska
        zydowskie jako nazistowska. >>>>>

Co tobie w swiatku malarskim Tobie sie nie podoba?
        Nie udalo sie Tobie?
        Moze uszko Trzeba uciac.
    • Gość: magda Do : swipnet.se ( czyli do besciaka ) IP: *.publishnet.nl 14.07.01, 17:23
      jestes zdekonspirowany zydowski szmaciarzu.

Ciagle jednak nie rozumie dlaczego nie wyjechales do izraela,tak jak twoj
      mentor,wojo.
      smrodzisz postami pro-zydowskimi na tym forum ,besciak !

przepadnij gnido
      • Gość: . Re: Do : swipnet.se ( czyli do besciaka ) IP: *.swipnet.se 14.07.01, 17:37
        Gnido!? To wielkie slowo.rzeba na nie zasluzyc.
        Znam takiego jednego.Popatrz sie do lustra.
        Precz z "gnidoholota"!
    • Gość: Piotr.S Do Magdy IP: 212.114.202.* 15.07.01, 23:11
      Czesc Magda.
      Musze sie przyznac,ze moje wrazenia sa bardzo podobne do Twoich.
      Mieszkam na zachodzie wprawdzie nie tak dlugo co Ty - 12 lat w Niemczech-
      i moje doswiadczenia z zydami tez nie sa mile.
      Wprawdzie zydowskie spoleczenstwo w Niemczech nie jest duze,to slychac o nich
      czesciej niz o innych grupach narodowosciowych.
      Ciagle im malo odszkodowan,ciagle narzekaja,ze rzad Niemiec powinien robic wiecej zeby wymazac
      plazy hitleryzmu.Zydowskie geshefty odmawiaja pracy Polakom ,Rosjanom .
      Podobnie jak w Holandii,duza czesc prasy w Niemczech kontrolowana jest przez
      zydowskie szajki, i to one najczesciej stoja za negatywnymi artykulami i komentarzami na tematy
      Polski i Polakow.
      Zyd nigdy nie byl i nie bedzie moim przyjacielem.
      Wole juz miec Turka lub Rumuna za znajomego niz zyda.
      • Gość: korea Re: Do Magdy IP: *.reaktor.eu.org 20.07.01, 10:42
        a co ty mozesz wiedziec o turkach badz rumunach, rasisto?
    • Gość: Michal Do Magdy i Piotra S. IP: *.tnt13.chi1.da.uu.net 16.07.01, 02:26
      Ja mieszkam natomiast w USA a przez ostatnie 10 lat w Kanadzie. Rowniez moje
      doswiadczenia z Zydami nie sa tak entuzjastyczne jak olbrzymia wiekszosc
      Polakow w Polsce. Moze wynika to z faktu, iz Polacy poza granicami sa czestymi
      swiadkami atakow na Polakow w najrozmaitszych srodkach masowego przekazu przez
      pewne srodowiska zydowskie.

Natomiast smiesza mnie niektore posty tych Polakow, ktorzy mieszkaja w Polsce i
      nie wiedza problemu. Bo kogo w Polsce obchodza tego typu ataki. Po pierwsze,
      nie czyta sie innych czasopism niz rodzime naklady i oglada sie rodzima TVP. Po
      drugie, nie odczuwa sie skutkow takowych atakow na codzien. A po trzecie, kogo
      obchodza ci Polacy, ktorzy mieszkaja poza Polska i sa narazeni na osmieszanie
      nie majac mozliwosci riposty (bo gazety i tak nie wydrukuja bo sa zydowskie).

Bardzo jednak jest prawdopodobne iz w niedlugim czasie wlasnie Polska bedzie
      tematem procesow o odzkowdowania za zbrodnie w czasie II wojny. Wtedy, ci sami
      co tak teraz gardluja w imie (no wlasnie w imie kogo!) beda wieszac
      przyslowiowe psy na Zydach. Przeciez zastanowcie sie mili rodacy, z czyich
      pieniedzy beda placone takie odszkodowania. PODATNIKOW czyli was a nie tych co
      mieszkaja poza granicami kraju. Nam jest czesto przykro gdy sie widzi tytuly
      gazet w stylu: "Sprawa Holocaustu w koncu wychodzi na swiatlo dzienne. Wsrod
      uciskajacych nie bylo Niemcow. Uczynili to Polacy" - Guardian 14 marzec 2001.
      Lub: "Polscy kaci z wyboru." - Observer - 8 kwiecien 2001. Moznaby mnozyc tych
      przykladow setki z calego swiata, przez wszystkie kontynenty.

Troche wiecej dalekowzrocznosci kochani rodacy!
      • Gość: Tluk Re: Do Magdy i Piotra S. i wszystkich co nienawidza Zydow IP: *.hud.gov 16.07.01, 15:17
        Nie beda uzywal brzydkich slow bo to nie argument ale podsycanie. Wasza wizja Swiata jest niestety
        bardzo uboga i uproszczona. To ze ludzie ktorych nazywacie Zydami maja wiekszy wplow na losy Swiata
        wynika poprostu ze zromodzonej przez ta grupe madrosci, edukacj, i pieniedzy, czego niestety Wam
        brakuje. Ubolewam nad tym, ze Polacy w na emigracji nie ucza sie jezykow panstwa pobytu i nie
        rozumieja co w gazetach pisza, powielajac plotki Polakow, mam na to dowody pracujac 3 lata dla
        Polakow w Niemczech. I nie wicie ubodzy Polacy, tak na umysle jak w kieszeni, ze w USA wyrosle nowe
        lobby, ktore zgraza zydowskiemu, emigrancji z Indii, ktorzy jako inzynierowie, lekarze, i specjalisci od
        komputerow dorobili sie wciagu ostatnich 10 -15 lat fortun. Dlaczego nie polskie lobby? Poniewaz polscy
        emigranci tak jak przed 150 laty to emigranci za prosta mala platna praca. Ci konkuruja z tymi co sa
        blisko minimum placy. A jak sie ktory nawet cos tam dorobi to nie ma pojecia i rozumu aby otworzyc
        business albo poslac dzieci do najlepszych universytetow aby stworzyc solidne lobby. Spotkalem kilku
        co maja jakies tam male fortunki, ale ci tradycyjnie trzymaja pieniadze w skarpetce, takie wiesniacze
        przyzwyczjenie. A jak nie ryzykujesz to nie stracisz ale sie tez nie wzbogacisz. Daje wiec wam polscy
        emigranci dobra rade: nauczcie sie jezyka kraju w ktorym zyjecie i angielskiego, wyslijcie dzieci do
        najlepszych inzynieryjnych i komputerowych szkol i sie nie assymilujcie tak szybko, poniewaz dzieci
        emigrantow polskich ktorzy nie mowia juz po polsku, poprostu nie chca nic miec z Polska wspolnego.

A wiec oto prosty przyklad nauki od Zydow, ktorzy znaja bardzo dobrze jezyki narodow w ktorych przebywali
        i przebywaja, badz lepszy od Zyda. Jezeli bedziesz w czyms lepszy od Zyda i Cie Swiat bedzie
        diskryminowal wtedy popre Twoje niezdowolenie, a tak tluknij sie mocno mocno w glowe!!!
    • Gość: Yan Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.ramat-gan.gov.il 16.07.01, 08:37
      Magda,Piotr,Michal
      jestescie chorzy psychicznie.
      winnicie zydow za wasze zyciowe niepowodzenia.
      ludzie tacy jak wy przynosza wstyd nie tylko Polsce ale i calej Europie.
      Jako Polak na obczyznie wstyd mi za was.
      • Gość: niezyd Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.wibro.agh.edu.pl 16.07.01, 15:30
        Napewno wszyscy zauwazyliscie, ze osoby, ktore wypowiadaja sie w
        tonie "nienawidze zydow" i podobnym, to osoby gleboko sfrustrowane i niezdolne do
        normalnego funkcjonowania w spoleczenstwie. Posluguja sie zwykle przeklenstwami
        lub slowami nacechowanymi negatywnie, zbyt negatywnie. Swiadczy to o plyciznie
        umyslowej i zaawansowanej chorobie osobowosci.
        Zastanawiajace jest jednak to, ze tak latwo krytykuje sie innych, np Zydow a nie
        widzi sie swoich slabych stron. Poza tym ubolewam nad swoim narodem gdyz poziom
        slepoty jest tu zdecydowanie podad srodnia w kosmosie - to przykre ale katolicyzm
        jest gorszy od faszyzmu i stalinizmu; no przynajmniej wiecej ludzi wymordowal niz
        systemy hitlera i stalina.
    • Gość: alex Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 62.233.134.* 16.07.01, 15:45
      A ja nie nawidzę takich volksdojczów jak magda, mam nadzieję że nie uważasz się
      za polkę! Dzięki takim jak ty na świecie nazywają nas na świecie złodziejami,
      pijakami, brudasami, nierobami i prymitywnymi rasistami. Cieszę się że nie
      mieszkamy w jednym kraju!
      • Gość: Tluk Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.hud.gov 16.07.01, 17:01
        Gość portalu: alex napisał(a):

> A ja nie nawidzę takich volksdojczów jak magda, mam nadzieję że nie uważasz się
        >
        > za polkę! Dzięki takim jak ty na świecie nazywają nas na świecie złodziejami,
        > pijakami, brudasami, nierobami i prymitywnymi rasistami. Cieszę się że nie
        > mieszkamy w jednym kraju!

Nie dotarlo do Ciebie wiec jeszcze raz przesylam Ci do zastanowienia:

odpowiedz cytując

Re: Do Magdy i Piotra S. i wszystkich co nienawidza Zydow
        Autor: Gość portalu: Tluk
        Data: 16-07-2001, 15:17:08

Nie beda uzywal brzydkich slow bo to nie argument ale podsycanie. Wasza wizja Swiata jest niestety
        bardzo uboga i uproszczona. To ze ludzie ktorych nazywacie Zydami maja wiekszy wplow na losy Swiata
        wynika poprostu ze zromodzonej przez ta grupe madrosci, edukacj, i pieniedzy, czego niestety Wam
        brakuje. Ubolewam nad tym, ze Polacy w na emigracji nie ucza sie jezykow panstwa pobytu i nie
        rozumieja co w gazetach pisza, powielajac plotki Polakow, mam na to dowody pracujac 3 lata dla
        Polakow w Niemczech. I nie wicie ubodzy Polacy, tak na umysle jak w kieszeni, ze w USA wyrosle nowe
        lobby, ktore zgraza zydowskiemu, emigrancji z Indii, ktorzy jako inzynierowie, lekarze, i specjalisci od
        komputerow dorobili sie wciagu ostatnich 10 -15 lat fortun. Dlaczego nie polskie lobby? Poniewaz
        polscy
        emigranci tak jak przed 150 laty to emigranci za prosta mala platna praca. Ci konkuruja z tymi co sa
        blisko minimum placy. A jak sie ktory nawet cos tam dorobi to nie ma pojecia i rozumu aby otworzyc
        business albo poslac dzieci do najlepszych universytetow aby stworzyc solidne lobby. Spotkalem kilku
        co maja jakies tam male fortunki, ale ci tradycyjnie trzymaja pieniadze w skarpetce, takie wiesniacze
        przyzwyczjenie. A jak nie ryzykujesz to nie stracisz ale sie tez nie wzbogacisz. Daje wiec wam polscy
        emigranci dobra rade: nauczcie sie jezyka kraju w ktorym zyjecie i angielskiego, wyslijcie dzieci do
        najlepszych inzynieryjnych i komputerowych szkol i sie nie assymilujcie tak szybko, poniewaz dzieci
        emigrantow polskich ktorzy nie mowia juz po polsku, poprostu nie chca nic miec z Polska wspolnego.

A wiec oto prosty przyklad nauki od Zydow, ktorzy znaja bardzo dobrze jezyki narodow w ktorych
        przebywali
        i przebywaja, badz lepszy od Zyda. Jezeli bedziesz w czyms lepszy od Zyda i Cie Swiat bedzie
        diskryminowal wtedy popre Twoje niezdowolenie, a tak tluknij sie mocno mocno w glowe!!!
        • Gość: Michal Do Tluka i innych. IP: 63.164.131.* 16.07.01, 20:25

> Gość portalu: alex napisał(a):
          >
          > > A ja nie nawidzę takich volksdojczów jak magda, mam nadzieję że nie uważas
          > z się za polkę! Dzięki takim jak ty na świecie nazywają nas na świecie złodzieja
          > mi, pijakami, brudasami, nierobami i prymitywnymi rasistami. Cieszę się że nie
          > > mieszkamy w jednym kraju! Nie dotarlo do Ciebie wiec jeszcze raz przesylam Ci do zastanowienia:
          >

Zarzuca sie nam Polakom mieszkajacym zagranica kultury. Wiec prosze jaka kulture reprezentuje
          powyzszy cytat. Obrzuca sie innych inwektywami co swiadczy o naprawde europejskiej kulturze prosta zza
          Buga. Tez sie ciesze ze nie mieszkam z takimi prostakami co pisza w takim tonie.

Teraz pare slow do p. Tluka. Interesujacy nick name. Czyzby znaczyl cos wiecej czy jest wlasnie taki jak
          jest?
          >
          >
          > Nie beda uzywal brzydkich slow bo to nie argument ale podsycanie. Wasza wizja Swiata jest niestety
          > bardzo uboga i uproszczona. To ze ludzie ktorych nazywacie Zydami maja wiekszy wplow na losy Swiata
          > wynika poprostu ze zromodzonej przez ta grupe madrosci, edukacj, i pieniedzy, czego niestety Wam
          > brakuje.

Nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem. Zydzi sa bardziej jednolici, gdzyz przsladowania i religia trzymala
          ich skonsolidowanych. Nie znaczy ze maja monopol na wladze. Maja system, ktrory ichpromuje. Dla
          przykladu, w USA organizacje zydowskie subsyduja zydow rosyjskich w znaczny sposob. Jest to system,
          ktorego mozna im zazdroscic ale nie znaczy to ze zydzi sa pozytywnie nastawieni do innych nacji w tym
          Polakow. Znalem mlodego Zyda okolo 25 lat, ktory nienawidzi Polakow. A za co? Sam dobrze nie wiem
          ale jego przodkowie tak mu mowili wiec on tez nie zglebia dlaczego i tez nienawidzi nas Polakow. Wiec
          jak mam oprzec dialog miedzy nim a mna. On mnie nienawidzi i mowi mi to w oczy. To jest tylko przyklad
          z wielu.

>Ubolewam nad tym, ze Polacy w na emigracji nie ucza sie jezykow panstwa pobytu i nie rozumieja co w
          >gazetach pisza, powielajac plotki Polakow, mam na to dowody pracujac 3 lata dla Polakow w
          >Niemczech.

Jasne, pracowales na czarno i byles wykorzystywany. A wiesz dlaczego tak bylo, bo Ty nie znasz jezyka i
          pracujesz dla Polakow. Tak samo ja znalem paru Zydow z NYC, ktorzy przyjechali z Izraela i pracowali dla
          Zyda nowojorskiego. Oczywiscie ci przybyli zydzi nie znali angielskiego, robili na czarno i prosze mi
          wierzyc nie chcialbym byc w ich skorze. Wiec nie tylko Polak wykorzystuje Polaka zagranica ale inni tez.

>I nie wicie ubodzy Polacy, tak na umysle jak w kieszeni, ze w USA wyrosle nowe
          > lobby, ktore zgraza zydowskiemu, emigrancji z Indii, ktorzy jako inzynierowie, lekarze, i specjalisci od
          > komputerow dorobili sie wciagu ostatnich 10 -15 lat fortun.

Nie wiesz wiec nie gadaj bzdur. Owszem Hindusi sa dobrymi specjalistami ale nie maja zadnego lobby
          bo nie sa traktowani tak jak powinni. Sa tutaj na tzw. working visa i teraz sa zwalniani masowo z Silico
          Valley bo ekonaomia nie jest jaka byla. A jak sa zwalniani, to grozi im wyjazd do Indii. Najgorzej jak ktos
          autorytatywnie mowi o rzeczach o ktorych nie ma pojecia lub ma zle informacje.

>Dlaczego nie polskie lobby? Poniewaz polscy emigranci tak jak przed 150 laty to emigranci za prosta
          >mala platna praca. Ci konkuruja z tymi co sa blisko minimum placy. A jak sie ktory nawet cos tam dorobi
          >to nie ma pojecia i rozumu aby otworzyc business albo poslac dzieci do najlepszych universytetow aby
          >stworzyc solidne lobby.

Odnosnie polskiego lobby to sie zgadzam. Powinno byc ale to nie jest latwy proces. Predzej czy pozniej
          takie bedzie. Odnosnie pracowania za minmum placy to znowu Drogi Tluku mowisz pewnie z wlasnego
          doswiadczenia gdzie pracowales na czarno i liczyles kazda marke. Pewnie oszczedzales do maximum
          (czemu se nie dziwie) aby pozniej szpanowac w Polsce. Ci ktorzy pracuja legalnie zyje sie dobrze,
          niektorym b. dobrze. Niejeden w Polsce dalby wszystko aby mimo wszystko wyjechac z Polski i pracowac
          legalnie poza granicami.
          Od wielu juz lat (po 70 roku) wielu Polakow wysyla dzieci na Uniwersytety lub College. Ja osobsicie zan
          dziesiatki polskich rodzin, ktorych dzieci studiuja. Nie kazdy jest znowu takim tlukiem (bez osobistych
          podtekstow).

>Spotkalem kilku co maja jakies tam male fortunki, ale ci tradycyjnie trzymaja pieniadze w skarpetce,
          >takie wiesniacze przyzwyczjenie. A jak nie ryzykujesz to nie stracisz ale sie tez nie wzbogacisz.

I po co te chamskie odzywy. Nie kazdy wiesniak jest prostakiem i nie kazdy inteligent jak Tluk jest
          inteligetem.

>Daje wiec wam polscy emigranci dobra rade: nauczcie sie jezyka kraju w ktorym zyjecie i angielskiego,
          >wyslijcie dzieci do najlepszych inzynieryjnych i komputerowych szkol i sie nie assymilujcie tak szybko,
          >poniewaz dzieci emigrantow polskich ktorzy nie mowia juz po polsku, poprostu nie chca nic miec z
          >Polska wspolnego.

Nie musisz dawac rad. Wielu z nas zna angielski czy niemiecki dobrze by tu zyc. Dzisci tez sa w dobrych
          szkolach. To ze niektore dzieci nie mowia po polsku to jest bolesne. Moj syn mowi po polsku bez cienia
          akcentu i jest studentem dobrego uniwersytetu. Sa tez tacy co nie mowia po polsku ale maja Polske w
          sercu. Tego gesto czesto brakuje Polakom w Kraju.
          Ciebie drogi Tluku zzera po prostu zazdrosc. Nieudalo ci sie w Niemczech wiec co wrociles do Polski i
          jestes sfrustrowany ze nie mogles zostac zagranica? Twoja frustracja jest tak widoczna.

>A wiec oto prosty przyklad nauki od Zydow, ktorzy znaja bardzo dobrze jezyki narodow w ktorych
          >przebywali i przebywaja, badz lepszy od Zyda.

Ja jestem lepszy od niejednego Zyda czego tobie zycze. Nie mam jak to okresliles wczesniej
          "wiesniaczych" kompleksow.

>Jezeli bedziesz w czyms lepszy od >Zyda i Cie Swiat bedzie diskryminowal wtedy popre Twoje
          >niezdowolenie, a tak tluknij sie mocno mocno w glowe!!!

Nikt mnie nie dyskryminuje, ale moge miec wlasne zdanie i moge jednych lubiec lub nie. Ja jestem z
          zycia zadowolony, bo staram sie traktowac innych tak jakbym sam chcial aby mnei traktowali ale nie tacy
          tlukowaci lub jak sam mowisz tluknieci przez los. Ucz sie kolego, swiat poszedl do przodu a w Polsce
          widze ze tlukowatosc jest ciagle mile widziana.

Pozdrwiam i prosze bez inwektyw.
          Michal

• Gość: alex Re: Do Tluka i innych. IP: 62.233.134.* 17.07.01, 13:59
            Tonj mojego listu był adekwatny do poziomu wypowiedzi aresata.
            Z ludżmi na poziomie rozmawiać można inaczej. Jeżeli cieszysz się że nie
            mieszkasz w Polscę to czy uważasz się za Polaka? Ja też nie lubię inwektyw ale
            niektórzy inaczej nie rozumieją.
            Mimo wszystko pozdrowienia.
            Ps:nie pochodzę zza Buga.
        • Gość: alex Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 62.233.134.* 17.07.01, 14:03
          W zasadzie się z tobą zgadzam więc o co chodzi???
          • Gość: Michal Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 63.164.131.* 17.07.01, 16:48
            Oczywiscie ze jestem Poalkiem. Zawsze nim bylem o bede. Staram sie tak postepowac aby nilt nie
            mogl mnie jako Polakowi wytknac ze jestem smierdzacy Polak (jak tu niektorzy pisza wlasnie o
            Polakach poza granicami Polski). Moje uwagi byly w zasadzie do Tluka i innych nie tak bardzo do
            Twoich wypowiedzi.
            Mnie jako Polaka mieszkajacego na obczyznie boli jak "rodacy" wylewaja wiadro pomyj na nas. Byc
            imigrantem nie jest latwo ale nikt tego nie rozumie. Wiekszosc mysli, ze jestemy prymitywami, ktorzy
            zgarniaja tzw. kase. Tak robia ci co przyjezdzaja tu i pracuja na "czarno" a potem wracaja do Kraju i
            szpanuja oraz opowiadaja steki bzdur gdzies tam zaslyszanych od innych pracujacyc na "czarno".
            Owszem sa tacy co nie znaja jezyka ale sa to ludzie starsi, ktorzy juz i tak sie nie naucza. Reszta,
            szczegolnie tych co przyjechala po latach 70-tych mowi niezle lub b. dobrze. Wiec nie na miejscu sa
            takie wypowiedzi jak np. Tluka.

Reszta boryka sie z zyciem jak kazdy i jest gesto czesto wiekszym patriota niz niejeden Polak w
            Polsce. Nam chodzi o dobro Polski i chcemy jej byc dumni. To ze nas nieraz nazywaja pijakami to
            chyba najwieksza zasluga niestety rodakow na wystepach goscinnych. Ci ktorzy mieszkaja na
            stale nie moga sobie na to pozwolic z uwagi na reputacje w pracy i srodowisku i inne czynniki.
            Przybyszom to nie zalezy, oni tez najczejsciej tez kradna. Wiec Polak, ktory przyjezdza goscinnie i tak
            robi wlasnie kreuje nam takie oblicze.
            I moze dlatego tak bardzo nas oburza, gdy sie widzi brak zrozumienia motywow naszych wypowiedzi.
            My tutaj widzimy pewne rzeczy moze ostrzej niz Polacy w Kraju. Dziwi mnie tylko, ze tak bardzo broni
            sie Zydow (nie wnikam w szczegoly) a tak bardzo sie gani wlasnych rodakow, mieszkajacych poza
            granicami. Czyzby na zasadzie "cudze chwalicie swojego nie znacie". Lizanie dupy obcym jest chyba
            zbyt bliskie sercu przynajmnie co niektorym rodakom.

Pozdrawiam
            • Gość: TLUK Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.hud.gov 17.07.01, 21:40
              GSzanowny Panie Michale:

Ten list nie dotyczy Pana I wielu Polakow, ktorych nie dotyczy.

Jest adresowany do tych co nienawidza innych. Albo tych co nie rozumieja I krzycza.
              Ja nie napisale, ze Zydzi maja monpol na wladze, ale ze maja duzy wplyw wiekszy niz kazda inna grupa
              ludzka. Powiedz mi Pan jaki interes maja Amerykanie dostarczajac $5-6mld dla Izraela a grosze dla
              innych.

Jezeli Zydzi stworzyli system promocji to sa madrzejsi od Polakow, musi sie Pan na to zgodzic.

Ten 25 letni Zyd jest normanie glupi jak tysiace Polakow, ktorzy widza zlo jako wina Zydow. To tak sie
              widzialo przed wiekami i widzi teraz, tutaj nie ma zmian. Nikt na to nie pradzi, powielanie sterotypow
              funkcjonuje doskonale a walka z nimi jest bardzo trudna. Wszedzie Pan znajdzie, ze sie kogos
              nienawidzi; murzynow, zoltych, muzulmanow itp. A jaka jest na to rada, zadna ale edukacja albo milosc
              moga byc pomocne w przezwyciezaniu tych "naturalnch uprzedzen".

Wiadomo, ze Zydzi sa niejednolicie. Spotkalem 70 Zyda z ktorym sie bardzo fajnie rozmawia, nie widze
              nienawisci do Polakow. Mozna spotkac glupich i kanalie zydowskie, ale gdzie tych nie ma, sa w kadzym
              narodzie.

Osbiste zwierzenia . Nie pracwalem na czarno w USA, a w Niemczech tylko troche bo nie mialem czasu ,
              bo pomagalem Polakom. Nigdy nie pracowalem dla Polakow i wolabym tego nie robic, bo sa gorszymi
              wyzyskiwaczami niz Zydzi. Typowy emigran z Polski pracuje i nie ma czasu na nauke jezyka. Ci co jezyka
              nauczyli niezle sobie radza. Kapitalizm jest dosc sprawiedliwy jezeli idzie o wykorzystanie prostej sily
              roboczej albo bardzo potrzebnej sily roboczej. Zyd wkorzystywal Zydow bo nie mieli wyjscia i kazdy by to
              samo by zrobil. Jak masz business to nie ma ceregeli.

Jezeli idzie o hinduskie lobby to przytoczylem wiadomosc za Waszyngtonska prasa, z maja 2001.
              Szkoda, ze nie moge podac Panu dojkladnej daty.

Polskie lobby, ktore mialoby powazny wplyw na polityke amerykanska nigdy nie powstanie, gdyz nie ma
              potrzeby jak dlugo Polska jest wolna. Z drugiej strony Polacy szybka sie asymiluja, Zydzi troche wolniej,
              wiec swiadomoec dla lobby umiera szybko.

Przy obecnym w Polsce bezrobociu z million ludzi by wyjechalo gdyby otworzone granice do Ameryki.
              Co jest to zdrowy objaw zachowania czlowieka, gdzie praca tam ojczyzna.

Wielu Polakow ksztalci swoje dzieci, ale one ulegna asymilacji i wiekszego pozytku dla Polski z nich nie
              bedzie, szcegolnie gdy zaczna czytac takie listy i zaczna sie wstydzic, ze pochodza z Polski.

Poronanie do sposobu gromadzenia pieniedzy mialo na celu uwypuklenie podejscia Polakow i Zydow do
              zycia. Nie chcialem tu nikogo obrazac bo obie postawy sa mile widziane w kapitalizmie, tyle tylko, ze
              Zydzi lepiej na tym wychodza niz Polacy.

Zadna zazdrosc mnie nie pozera bo mam zupenie inna filozifie zycia, w ktorej szpanowanie nie istnieje,
              Cenie sobie spokojniejsze choc moze biedniejsze zycie. Ni e zazdroszcze nikomu kto sie dorobil na
              Azbestach, albo starcil zdrowie. Zazdroszce tym komu ktos z Polakow podal na emigarcji reke bo mi nikt
              tej reki nie podal. Prawda jednak jest ze sami sobie pomagalismy i jeszcze czasem sobie pomagamy.

Nie mam zadnej frustracji z powodow jakie mas na mysli. Wasnie zostalem za granica Polski ale z
              Polski nie zapomnialem i nie zapomne. To co pisza ludzie przeciwko Zydom jest ponizajace, ordynarne, i
              ublizajace. To tak sie czyta novele z ubieglego stulecia obciazjacego Zydow za wszystko dzieje zle. Nie
              mozna niczego budowac na nienawisci i przypisywaniu wszystkim Zydom tego samego. Oni sa tak
              samo rozni jak wszyscy.
              A na zakonczenie ostatnia wiadomosc ze zrodel dobrze poinformowanych, Niemieckie buro podrozy
              zorganizowalo wycieczke do Izralela. W autokarze bylo ok 40 turystow w tym 20 Polakow.
              Przed zakonczeniem wycieczki, 6 Polkow zniknelo i nie wrocilo na razie. Arafat ich przechwycil.

Zycze lepszego stosunku do Zydow.

• Gość: Michal Re: Odpowiedz do Tluka IP: *.tnt5.chi5.da.uu.net 18.07.01, 02:07
                Dziekuje za odpowiedz. Oto pare komentarzy.

> Jest adresowany do tych co nienawidza innych. Albo tych co nie rozumieja I krz
                > ycza. Ja nie napisale, ze Zydzi maja monpol na wladze, ale ze maja duzy wplyw
                >wiekszy niz kazda inna grupa ludzka. Powiedz mi Pan jaki interes maja
                >Amerykanie dostarczajac $5-6mld dla I zraela a grosze dla innych.

Odpowiedz jest prosta. Izrael jest gwarantem amerykanskiej polityki na Bliskim
                Wschodzie. Gdyby nie Izrael Ameryka stracilaby bezpowrotnie wplywy w tym
                regionie. Tu nigdy amerykanie nie beda mieli wplywow.

> Jezeli Zydzi stworzyli system promocji to sa madrzejsi od Polakow, musi sie Pa
                > n na to zgodzic.

Czy tu chodzi o to kto lepszy kto gorszy? Zydzi po prostu wiedza ze sila w
                grupie. Polacy tez to wiedza ale jak sa w klopocie. Uwazam ze np. Rosjanie czy
                Niemcy sa madrzejsi w wielu dziedzinach a tez sobie nie pomagaja. Ten system
                pomocy jest po prostu wielowiekowa druga natura Zydow.

>Typowy emigran z Polski pracuje i nie ma czasu na nauke jezyka. Ci co jezyka
                > nauczyli niezle sobie radza. Kapitalizm jest dosc sprawiedliwy jezeli idzie o
                > wykorzystanie prostej sily roboczej albo bardzo potrzebnej sily roboczej.

Ja jakos pogodzilem prace, rodzine i nauke. Zajelo mi to pare lat ale teraz mam
                uksztaltowana pozycje i daje sobie rade. Czlowiek musi sobie powiedzec co chce w
                zyciu osiagnac i starac sie do tego celu dazyc.

>Zyd wkorzystywal Zydow bo nie mieli wyjscia i kazdy by to samo by zrobil. Jak
                >masz business to nie ma ceregeli.

Moze i nie mieli wyjscia. Ale gdyby Polak zatrudnil Zyda na czarno i go
                wyzyskiwal to by byl nazwany antysemita. Nie mam najmniejszych zludzen.

> Jezeli idzie o hinduskie lobby to przytoczylem wiadomosc za Waszyngtonska prasa
                > , z maja 2001. Szkoda, ze nie moge podac Panu dojkladnej daty.

Gdyby mieli lobby to widac by ich bylo w polityce amerykanskiej. Widac Murzynow,
                Meksykanow i Zydow. Ale nie Hindusow. Wiec ten artykul byl chyba na wyrost. W
                Silicon Valley zwolnili ostatnio b. duzo wlasnie Hindusow, bo to jest kapitalizm.

> Polskie lobby, ktore mialoby powazny wplyw na polityke amerykanska nigdy nie p
                > owstanie, gdyz nie ma potrzeby jak dlugo Polska jest wolna. Z drugiej strony
                >Polacy szybka sie asymiluja, Zydzi troche wolniej, wiec swiadomoec dla lobby
                >umiera szybko.

Tu sie nie moge zgodzic. Tu nie chodzi o polskie lobby dla potrzeb US ale dla
                polsko-amerykanskich obywateli. Sa i beda takie potrzeby. Odnosnie asymilacji
                uwazam ze Zydzi dosyc szybko sie asymiluja. Przyklad - wiadomo jest przeogromna
                wiekszosc Hollywood jest "opanowana" przes Zydow. Dane amerykanskie. Byc moze ci
                imigranic z Izraela asymiluja sie wolniej ale to jest tak samo z innymi nacjami.
                Drugie pokolenie jest juz inne.

> Przy obecnym w Polsce bezrobociu z million ludzi by wyjechalo gdyby otworzone g
                > ranice do Ameryki. Co jest to zdrowy objaw zachowania czlowieka, gdzie praca
                >tam ojczyzna. Wielu Polakow ksztalci swoje dzieci, ale one ulegna asymilacji i
                >wiekszego pozytku dla Polski z nich nie bedzie, szcegolnie gdy zaczna czytac
                >takie listy i zaczna sie wstydzic, ze pochodza z Polski.

Jesli nie czuja sie Polakami to nie beda czytac tego forum bo nie znaja polskiego.

> Zadna zazdrosc mnie nie pozera bo mam zupenie inna filozifie zycia, w ktorej
                >szpanowanie nie istnieje, Cenie sobie spokojniejsze choc moze biedniejsze
                >zycie. Ni e zazdroszcze nikomu kto sie dorobil na Azbestach, albo starcil
                >zdrowie.

Tu widze mamy podobne podejscie. Ja tez nikomu nie zazdroszcze. Sam doszedlem do
                tego co mam, chociaz jestem nielicznym z Polakow, ktory nie ma wlasnego domu. Bo
                nie chce "szpanowac" ze mam dom i kupe dlugow. Zyje jako wolny czlowiek, ktory
                decyduje sam za siebie a nie jest zdany na banki, dlugi, i problemy. W azbescie
                tez nie pracowalem. Obralem inna droge, porzez nauke. I tak doradzalem i dpradzam
                innym.

>Zazdroszce tym komu ktos z Polakow podal na emigarcji reke bo mi nikt
                > tej reki nie podal.

Mnie nikt reki nie podal przez te 14 lat jak juz jestem poza Polska. Nie zaluje
                bo i tez nie mam dlugow wdziecznosci.
                >
                > Nie mam zadnej frustracji z powodow jakie mas na mysli. Wasnie zostalem za gra
                > nica Polski ale z Polski nie zapomnialem i nie zapomne. To co pisza ludzie
                > przeciwko Zydom jest ponizajace, ordynarne, i ublizajace. To tak sie czyta
                > novele z ubieglego stulecia obciazjacego Zydow za wszystko dzieje zle. Nie
                > mozna niczego budowac na nienawisci i przypisywaniu wszystkim Zydom tego samego
                > . Oni sa tak samo rozni jak wszyscy.

Ja nie napisalem ze nienawidze Zydow ale ze nie musze ich lubiec, bo oni tez mnie
                lubia. Skad wiem? Przyklad jeden dalem, drugi to mojego dobrego znajomego zmusili
                do sprzedania business, mnie oszukali przy przewozie mebli. Wystarczy na ten post.
                Ale to nie ma nic wspolnego z nienawiscia. Ten mlody Zyd powiedzial mi ze on
                nienawidzi Polski i Polakow. Normalnie powinien dostac po mordzie albo lepiej ale
                wtedy bylbym oficjalnym antysemita.

> A na zakonczenie ostatnia wiadomosc ze zrodel dobrze poinformowanych, Niemiecki
                > e buro podrozy zorganizowalo wycieczke do Izralela. W autokarze bylo ok 40
                turystow w tym 20 Polakow. Przed zakonczeniem wycieczki, 6 Polkow zniknelo i nie
                wrocilo na razie. Arafat ich przechwycil.

A moze Mosad?

Nawiasem mowiac, mam pytanie. Dlaczego Zydzi nie edukuja Palestynczykow lub jak
                Pan napisal nie traktuja ich z miloscia? Prosze tylko nie mowic ze to sami
                terroysci.

>
                > Zycze lepszego stosunku do Zydow.
                >

Tu jestesmy tez zgodni. Zycze lepszego stosunku do Polakow.

Pozdrwiam
                • Gość: Tluk Re: Odpowiedz do Tluka IP: *.hud.gov 18.07.01, 15:12
                  Przeczytaj w sekcji Krajowej moje wypowiedzi
                  na temat Polakow w dyskusji "Wstydze sie"

Pozdrawiam i przyrzekam ze gdy pan Zmieni stosunek
                  do Zydow ja od razu poprawie stosunek do Polakow,
                  to bardz latwo mi przychodzi.
    • Gość: Szpieg Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy IP: *.shinyonet.co.jp 17.07.01, 22:02
      I powiedzmy otwarcie,ze KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA !

Nie miałem jeszcze okazji w swoim krótkim życiu spotkać żydziaka który skurwysynem by nie był.
      Może po prostu mam pecha, i spotykam tylko żydziaków skurwysynów,
      ale jest i druga możliwosć : ŻE KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA !
      • Gość: . Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy++++ IP: *.swipnet.se 18.07.01, 02:11
        Jest mozliwosc trzecia:
        Zarowno TY i Twoje otoczenie to sa skurwysyny.
      • Gość: TLUK Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy IP: *.hud.gov 18.07.01, 15:18
        To dziwne ja zawsze spotykam madrych i dobrych
        Zydow. Mozebysmy przecieli nasze sciezki, wtedy
        pojawilby sie nowy Zyd ani doby ani zly o taki normalny.

PS
        A moze za duzo od Zydow wymagasz za malo od siebie?

Gość portalu: Szpieg napisał(a):

> I powiedzmy otwarcie,ze KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA !
        >
        > Nie miałem jeszcze okazji w swoim krótkim życiu spotkać żydziaka który skurwysy
        > nem by nie był.
        > Może po prostu mam pecha, i spotykam tylko żydziaków skurwysynów,
        > ale jest i druga możliwosć : ŻE KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA !

• Gość: Conti Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy IP: *.dagostini.it 18.07.01, 18:24

Moje zyciowe doswiadczenia sa bardzo podobne.
        Kazdy zyd jakiego spotkalem w Neapolu w ostatnich kilku latach albo chcial wyrznac mi dupe
        albo sprzedac mi jakis lewy bizness.
        taka parszywa rasa.
        pytanie tylko jest : Czy bedziemy sie temu biernie przygladac,czy tez wezniemy sie w garsc i wypierdolimy
        cholote z Europy?

> I powiedzmy otwarcie,ze KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA !
        >
        > Nie miałem jeszcze okazji w swoim krótkim życiu spotkać żydziaka który skurwysy
        > nem by nie był.

• Gość: . Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy++++ IP: *.swipnet.se 21.07.01, 08:41
          Panie! Przeciez sam Pan jeszcze w Europie nie jestes,a juz chcesz Europe
          Czyscic.
        • Gość: Vist Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 16:24
          Gość portalu: Conti napisał(a):

>
          > Moje zyciowe doswiadczenia sa bardzo podobne.
          > Kazdy zyd jakiego spotkalem w Neapolu w ostatnich kilku latach albo chcial wyrz
          > nac mi dupe
          > albo sprzedac mi jakis lewy bizness.

?
          • Gość: Egon Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy-do vista IP: *.proxy.aol.com 22.07.01, 23:53
            Gość portalu: Vist napisał(a):

> Gość portalu: Conti napisał(a):
            >
            > >
            > > Moje zyciowe doswiadczenia sa bardzo podobne.
            > > Kazdy zyd jakiego spotkalem w Neapolu w ostatnich kilku latach albo chcial
            > wyrz
            > > nac mi dupe
            > > albo sprzedac mi jakis lewy bizness.
            >
            > ?

A kto widzial kiedykolwiek na ulicach Neapolu wielblada dwugarbnego jakim ty sam
            jestes Vist? A do tego bezzebnego Camela?Zapomniales,ze bezzebne camele odstrzela
            sie we wszystkich krajach dziczyzny arabskiej?Potem wiesza sie ich na palmach za
            jadra i glowami bijac na kleczkach w ziemie ALLAcha,o cielatko wielbladzie prosic
            nalezy?Oj glupi ty vist,oj glupi ty.
      • Gość: CooBa Re: Nie wstydzmy sie spojrzeć prawdzie w oczy IP: *.acn.waw.pl 22.07.01, 13:30
        Wybacz stary, ale po prostu zal mi dupe sciska gdy czytam twoje slowa...i mimo
        ze nienawidze przemocy to czasem mysle ze tobie pomogloby juz tylko spotkanie z
        prawdziwymi punkami...wogole wstyd mi za was wszystkich jebanych rasistow...i
        jednoczesnie wiem ze macie to wszystko za nic, a na mnie plujecie tak, jak ja
        pluje na was...
        a do gosci( nie rasisyow) tego forum: nie gadajcie z tymi...(juz sam nie wiem
        jak ich nazwac) bo to po prostu nie ma sensu...
      • Gość: Leszek S Re: Garsc uwag pod adresem "szpiega" IP: *.jajones.com 24.07.01, 23:50

> I powiedzmy otwarcie,ze KAŻDY ŻYD TO PO PROSTU KAWAŁ SKURWYSYNA!

To ladnie, ze mowisz "otwarcie". Mow jeszcze do rzeczy. Czy Zydowki to
        tez "skurwysyny" czy tez ograniczasz swoje "uwagi" wylacznie do plci meskiej?

> Nie miałem jeszcze okazji w swoim krótkim życiu spotkać żydziaka który
        > skurwysynem by nie był.

Widocznie za krotko jeszcze zyjesz.
        Jesli szukasz "zydziakow" pomijasz wszystkich Zydow. Ot dlaczego.

Nie to nie pech. To slepota i uprzedzenia. Szukaj dalej.
    • Gość: lartek Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.tnt13.nyc3.da.uu.net 18.07.01, 04:39
      To samo w USA. Zydzi to brudasy i swinie. W dotatku niewierzacy, chyba ze w
      zlotego dolara. Kij im w nery.
    • Gość: trampek Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.telia.com 18.07.01, 07:05
      Do Redaktora Forum
      Szanowny Redaktorze, Nie odnosi Pan wrazenia, ze Forum zaczyna byc dominowane
      przez frustratow, ktorzy poslugujac sie jezykiem polskim (co prawda niektorym
      sprawia to niejakie trudnosci) de facto Polakami nie sa? Proponuje w
      przyszlosci odfiltrowac te holote (USA, Niemcy, Australia, Szwecja i.t.p.), a
      wtedy dyskusje tutaj stana sie od razu przyjemniejsze, zdrowsze i nie
      wymagajace Panskiej ingerencji zgodnie z Regulaminem (p. 3, 4 i 5). Na
      marginesie: ciekawe czy ktos z tych "Polaczkow" zapoznal sie z jego trescia.
      Sadzac z ich wypowiedzi - prawdopodobnie nie. A moze i tak - to takie dla nich
      typowe aby lamac prawo, tlumaczac sie jego nieznajomoscia.
      • Gość: Leszek S Re: PROTEST DO TRAMPKA IP: *.jajones.com 25.07.01, 00:01
        Gość portalu: trampek napisał(a):

> Proponuje w przyszlosci odfiltrowac te holote (USA, Niemcy, Australia, Szwecja
        > i.t.p.), a wtedy dyskusje tutaj stana sie od razu przyjemniejsze, zdrowsze i
        > nie wymagajace Panskiej ingerencji zgodnie z Regulaminem (p. 3, 4 i 5).

Niniejszym protestuje przeciwko trampka dyskryminacji Polaczkow na obczyznie. Sam
        jestem z USA i chce sie od czasu do czasu wypowiadac (zgodnie z regulaminem)

A tak troszke powazniej drogi trampku to przyjzyj sie uwaznie pisaninie
        niektorych krajowcow. W niczym nie ustepuja najwybitniejszym frustratom a Florydy
        (Orlando) i gdzie indziej.
    • Gość: rem Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 192.168.0.* / *.gliwice.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:38
      Ja nie lubię Żydów za to co wyprawiają z Palestyńczykami. Naród który miał
      holocaust nie powinien mordować dzieci, torturować przeciwników (szin bet tak
      robiła i to w świetle prawa), wysiedlać 4 miliony ludzi z ich domów i ziemi i
      tworzyć getta arabskie. Temu chyba nikt nie zaprzeczy!
      • Gość: 0000 Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 08:50
        Gość portalu: rem napisał(a):

> Ja nie lubię Żydów za to co wyprawiają z Palestyńczykami. Naród który miał
        > holocaust nie powinien mordować dzieci, torturować przeciwników (szin bet tak
        > robiła i to w świetle prawa), wysiedlać 4 miliony ludzi z ich domów i ziemi i
        > tworzyć getta arabskie. Temu chyba nikt nie zaprzeczy!

• Gość: Adam Re: Pozdrawiam POLSKOJĘZYCZNYCH IP: 10.40.130.* 18.07.01, 09:05
          A własciwie wszystkich JEDNOKOMÓRKOWCÓW polskojęzycznych, ktorzy namietnie osmieszaja siebie swoimi
          "nienawidzdze... żydzi i inne takie".
          Az dziw, że w ogóle umiecie pisać. Ale chyba tylko tyle.
    • Gość: Michal Do trampek i podobnych. IP: 63.164.131.* 18.07.01, 14:42
      Samo slowo Polaczek jest obrazliwe w swoim znaczeniu. A slownictwo obrazliwe to
      najczesciek maja Polacy w Kraju. Zamiast sie przejmowac tymi co sa poza
      granicami Polski zajmij sie kolego tym balaganem co jest w Polsce. Jak sie
      czyta doniesienia z Polski to poza totalnym burdelem nie ma nic pozytywnego.
      Ale moze dlatego ze zajmujecie sie innymi sprawami a nie tymi co powinniscie.
      Poza tym niezbyt to swiadczy dobrze o wyrobieniu politycznym, gdyz co
      wybierzecie jakis rzad to coraz to gorszy. Pieniactwo i arogancja jaka byla
      taka jest. Arogancja wladzy do obywatela i chamstwo na tym forum.
      Tak wiec kolego trampek zajmij sie codziennymi problemami wokol ciebie i staraj
      sie tak robic aby wlasnie na obczyznie nie smiali sie z Polakow i ich sposobow
      rzadzenia. Bo to co jest teraz to jest gorzej niz wstyd.
      A o reszte sie nie martw.

Pozdrawiam
      • Gość: Tluk Re: Do trampek i podobnych. IP: *.hud.gov 18.07.01, 17:08
        Panie Michale napisal Pan fajnie i wyrazil to co pan widzi
        z daleka, ale nie rozumiem, dlaczego Pan sie obraz za
        "Polaczka" czyzby sie Pan z nim identyfikowal ?

To co Pan pisze jest dowodem, ze Pan nim nie jest
        i jak sie Pan dobrze zaglebi to przeciez Trampek
        wyraza podobne stanowisko do Pana.
        W czym jest problem?

To chyba Polska cecha narodowa swojego atakuje sie
        ostrzej niz przeciwnika.

Pozdrawiam i czekam na oficjalna deklaracje od Pana,
        ze jest Pan obojetny na na to czy Zydzi tacy czy owacy!

Gość portalu: Michal napisał(a):

> Samo slowo Polaczek jest obrazliwe w swoim znaczeniu. A slownictwo obrazliwe to
        >
        > najczesciek maja Polacy w Kraju. Zamiast sie przejmowac tymi co sa poza
        > granicami Polski zajmij sie kolego tym balaganem co jest w Polsce. Jak sie
        > czyta doniesienia z Polski to poza totalnym burdelem nie ma nic pozytywnego.
        > Ale moze dlatego ze zajmujecie sie innymi sprawami a nie tymi co powinniscie.
        > Poza tym niezbyt to swiadczy dobrze o wyrobieniu politycznym, gdyz co
        > wybierzecie jakis rzad to coraz to gorszy. Pieniactwo i arogancja jaka byla
        > taka jest. Arogancja wladzy do obywatela i chamstwo na tym forum.
        > Tak wiec kolego trampek zajmij sie codziennymi problemami wokol ciebie i staraj
        >
        > sie tak robic aby wlasnie na obczyznie nie smiali sie z Polakow i ich sposobow
        > rzadzenia. Bo to co jest teraz to jest gorzej niz wstyd.
        > A o reszte sie nie martw.
        >
        > Pozdrawiam

• Gość: Michal Re: Do Tluk IP: 63.164.131.* 18.07.01, 19:45
          > Panie Michale napisal Pan fajnie i wyrazil to co pan widzi
          > z daleka, ale nie rozumiem, dlaczego Pan sie obraz za
          > "Polaczka" czyzby sie Pan z nim identyfikowal ?

Dla mnie samo slowo Polaczek jest obrazliwe. To tak samo jaby sie powiedzialo
          Zydek (co daje w podtekscie obrazliwe aspekty). Wiec nie sadze aby nazywanie
          kogokolwiek w ten sposob sluzylo normalnej dyskusji.

> To co Pan pisze jest dowodem, ze Pan nim nie jest
          > i jak sie Pan dobrze zaglebi to przeciez Trampek
          > wyraza podobne stanowisko do Pana.
          > W czym jest problem?

Hmm, ja to jednak widze inaczej. Oto cytat z wypowiedzi trampka
          (do licha czemu ludzie przybieraja takie nicknames - nieraz smiac mi sie
          chce jak przychodzi mi je odmienic in innej formie):
          cyt.: "Proponuje w przyszlosci odfiltrowac te holote (USA, Niemcy, Australia,
          Szwecja i.t.p.), a wtedy dyskusje tutaj stana sie od razu przyjemniejsze ...."

i dalej

"Na marginesie: ciekawe czy ktos z tych "Polaczkow" zapoznal sie z jego trescia."

Czyz to nie jest obrazliwe wedlug Pana.

> To chyba Polska cecha narodowa swojego atakuje sie
          > ostrzej niz przeciwnika.

Nie probuje nikogo atakowac w sposob obrazliwy. Zlota maksyma jest
          traktowanie drugiego tak jakby sie chcialo byc tarktowanym.

> Pozdrawiam i czekam na oficjalna deklaracje od Pana,
          > ze jest Pan obojetny na na to czy Zydzi tacy czy owacy!
          >
          Bede obojetny wtedy jak zobacze dobra wole po obu stronach. I prosze
          mi wierzyc daleko mi do nienawisci w stosunku do Zydow bo ta do nicego nie prowadzi.
          Jesli Zyd bedzie w stosunku do mnie w porzadku to i ja bede (i jestem w porzadku).
          Ale ignorancja, oszustwo, oskarzanie o antysemityzm nie prowadza do zrozumienia.
          Niestety jak podawalem w porzednich wypowiedziach mialem tego typu zdarzenia
          i na ich podstawie moge ksztalwac moja opinie czy kogos lubie czy nie.
          To dotyczy tez przyslowiowego Kowalskiego a nie tylko przyslowiowego Zimmermana.
          Nie skladam pustych deklaracji. Wolalbym widziec dobra wole po obu stronach; wtedy latwiej
          by bylo zyc wielu z nas.

Pozdrawiam.
      • Gość: trampek Re: Do trampek i podobnych. IP: *.telia.com 20.07.01, 08:40
        Panie Michale
        Pozwoli Pan, ze odstapie od Panskiego protekcjonalizmu i nie bede Pana
        tytulowal "kolega". Pragne zwrocic uwage, ze dajac sie sprowokowac jednemu
        okresleniu w tresci mojego postu (na dokladke ujetemu w cudzyslow), zasadniczo
        nie ustosunkowal sie Pan do meritum mojej wypowiedzi. Juz to samo kwalifikuje
        Pana na stuprocentowego Polaka, nie "Polaczka" - co oznacza, ze dyskutuje sie
        nie z pogladami, lecz atakuje osoby ktore je reprezetuja. Pomine bez komentarza
        Panskie uwagi o "burdelach", "balaganach" i.t.p., gdyz uwazam, ze jak na Polaka
        zbytnio Pan generalizuje. Tego typu okreslenia o Polsce, Polakach oraz stylu
        naszego zycia sa dosc mocno zakorzenione wsrod naszych sasiadow (Niemcow,
        Czechow, Skandynawow a nawet Rosjan). Moim zdaniem biora sie one bardziej z
        bezposrednich kontaktow z Polakami - to znaczy emigrantami (albo jak Pan tam
        ich zyczy sobie nazywac), niz z informacji docierajacych z Polski. Notabene,
        okreslenie "Polaczek" bylo popularyzowane przez naszych zachodnich sasiadow,
        jako synonim cech, ktore byl Pan uprzejmy wymienic w swoim poscie. Jestem
        ciekaw jakich okreslen uzywa Pan dla wielu niestety jaskiniowych pogladow (o
        narodowosciach, religi, ludziach, pogladach politycznych), ktore mozna znalezc
        w Forum. Czy zwrocil Pan uwage skad wiekszosc tych wypowiedzi pochodzi? Prosze
        popatrzec na adresy i moze nastepnym razem udzieli Pan lekcji dobrego
        wychowania swoim "kolegom" poza granicami Kraju. I poniewaz tresc Panskiej
        wypowiedzi sugeruje, ze pisze Pan spoza Polski, i byc moze nasze prawodawstwo
        jest Panu obce, informuje o nastepujacym fakcie: polskie prawo zabranie
        publicznego gloszenia pogladow nawolujacych do nienawisci narodowej i rasowej.
        Forum, szanowny Panie, jest miejscem publicznym i ma w swoim regulaminie (a tak
        jest taki, jak Pan dobrze poszuka) wlasnie to zapisane. Co tez bylo meritum
        mojego postu.

Pozdrowienia
        • Gość: Michal Re: Do trampek IP: 63.164.131.* 20.07.01, 23:51
          > Pozwoli Pan, ze odstapie od Panskiego protekcjonalizmu i nie bede Pana
          > tytulowal "kolega".

Nie sadze iz Pana urazil moj protekconalizm, ale szczerze mowiac nie wiem jak mialem napisac, gdyz nie
          znam Panskiego imienia. Nie chcialem tez zaczynac od .... Panie trampek, bo to by moze zabrzmialo w Panskim uchu
          zle. Wiec pozostane przy samym Panie.

>Pragne zwrocic uwage, ze dajac sie sprowokowac jednemu
          > okresleniu w tresci mojego postu (na dokladke ujetemu w cudzyslow), zasadniczo
          > nie ustosunkowal sie Pan do meritum mojej wypowiedzi. Juz to samo kwalifikuje
          > Pana na stuprocentowego Polaka, nie "Polaczka" - co oznacza, ze dyskutuje sie
          > nie z pogladami, lecz atakuje osoby ktore je reprezetuja. Pomine bez komentarza
          >
          Nie zaliczam sie do holoty, bo to w pewnych krajach byloby b. powaznym problemem
          dla osoby wyglaszajace takie zdanie. A slowo "Polaczek" samo w sobie jest dla niektorych
          obrazliwe. Mnie naprzyklad tak.

> Panskie uwagi o "burdelach", "balaganach" i.t.p., gdyz uwazam, ze jak na Polaka
          > zbytnio Pan generalizuje. Tego typu okreslenia o Polsce, Polakach oraz stylu
          > naszego zycia sa dosc mocno zakorzenione wsrod naszych sasiadow (Niemcow,
          > Czechow, Skandynawow a nawet Rosjan). Moim zdaniem biora sie one bardziej z
          > bezposrednich kontaktow z Polakami - to znaczy emigrantami (albo jak Pan tam
          > ich zyczy sobie nazywac), niz z informacji docierajacych z Polski. Notabene,
          > okreslenie "Polaczek" bylo popularyzowane przez naszych zachodnich sasiadow,
          > jako synonim cech, ktore byl Pan uprzejmy wymienic w swoim poscie.

Prosze zauwazyc jak wspaniale Polacy pracuja na wlasnie takie okreslenia. I nie imigranci alle
          bardzo czesto (lub najczesciej) Polacy, ktorzy wyjezdzaja na tymczasowo. To oni wlasnie kreuja
          obraz balaganiarza, pijaka, moze i zlodzieja. Prosze sie zastanowic, kto ze stalych imigrantow pozwoli sobie
          na problemy w pracy i srodowisku, nie wspominajac splaty pozyczek itd. itp. Owszem sa tez i tacy, ktorzy z roznych
          powodow (niezrozumialych dla tych co nie przeszli sami imigracji) stoczyli sie, rozpijajac czy nawet kradnac. Ale jest
          to znikomy procent. Natomiast sam widzialem wycieczki Polakow, ktorzy imprezowali, bo byli na goscinnych
          wystepach.
          I nie chodzi tu o wyliczanie kto lepszy czy gorszy. Sami jestesmy odpowiedzialni za obraz jaki mamy. Ale jesli sami
          siebie nie szanujaemy, nazywajc drugich holota, "PolaczkamI" czy matolami i debilami, jaskiniowcow (jak sie na tym
          forum widzi) to nie oczekujmy aby nas szanowano.

>Jestem ciekaw jakich okreslen uzywa Pan dla wielu niestety jaskiniowych pogladow (o
          > narodowosciach, religi, ludziach, pogladach politycznych), ktore mozna znalezc
          > w Forum. Czy zwrocil Pan uwage skad wiekszosc tych wypowiedzi pochodzi? Prosze
          > popatrzec na adresy i moze nastepnym razem udzieli Pan lekcji dobrego
          > wychowania swoim "kolegom" poza granicami Kraju.

No i wlasnie, my w Kraju lepsi w wy to jestescie holota i ciemnota. Po drugie akurat zawsze dobieram sobie tak
          kolegow abym nie musial sie za nich czerwienic. To forum jest najbardziej wulgarnym forum jakie znam. I wstyd mi za
          to ale za wszystkich nie wylaczajac rodakow z Kraju. Nikt nie jest swiety, ale pewne reguly obowiazuja. Obrazanie
          innych swiadczy o kims nie najlepiej (obojetnie jakie sa intencje). Slowo pisane nieraz nie odzwierciedla glebszego
          znaczenia wypowiedzi.

>I poniewaz tresc Panskiej wypowiedzi sugeruje, ze pisze Pan spoza Polski, i byc moze nasze prawodawstwo
          > jest Panu obce, informuje o nastepujacym fakcie: polskie prawo zabranie
          > publicznego gloszenia pogladow nawolujacych do nienawisci narodowej i rasowej.
          > Forum, szanowny Panie, jest miejscem publicznym i ma w swoim regulaminie (a tak

Nie tylko polskie. Slowo nienawidze moze miec znaczenie dosadne i zblizone do niecheci do kogos czy czegos.
          Czy jesli ktos powie ze kogo zajebie (przepraszam w tym miejscu za slowo) to znaczy ze go zgwalci? Albo slowo
          zabije jest rownoznaczne z zamiarem morderstwa? No, to juz powazny artykul. Wiec prosze mi wierzyc, ze autor
          tego watku nie pisal w tym znaczeniu. Pan natomiast wystepuje w roli mentora prawa, obrazajac innych slowami
          przytoczonmi wyzej. Fakt, ze z Polski wyjechal rozni ludzie nie znaczy ze sami debile a reszta kwiatu zostala w
          Polsce. To tak jakbym powiedzial ze sami nieudacznicy zostali w Polsce. Nie robie tego bo wiem ze tak nie jest. Ale ze
          jest tam tez duza grupa ludzi, ktorzy patrza na nas Polakow poza Krajem jak to Pan sam okreslil - jaskiniowcow.
          Tak wiec radze sie rozejrzec wokolo i zobaczy Pan to co Pan mowi o nas imigrantach.

Pozdrwiam
          • Gość: trampek Re: Do trampek IP: *.telia.com 21.07.01, 08:00
            Szanowny Panie,
            Zaprawde milo sie z Panem dyskutuje. Doceniam szczegolnie tak doglebna analize
            tego co pisze. Bylaby ona jeszcze lepsza, gdyby ustosunkowal sie Pan do tez
            ktore stawiam, a nie koncentrowal swojej argumentacji wokol problemu "my-oni".
            Tylko jeden przyklad: ja mowie "publiczne gloszenie pogladow rasistowskich jest
            karalne", a Pan mnie pyta, czy jak ktos mowi ze zabije i.t.d. Co jedno ma
            wspolnego z drugim ?
            Przypominam raz jeszcze, ze do wypowiedzi, gdzie uzylem inkryminowanego slowa
            (nie bede go powtarzal, bo najwyrazniej wyprowadza ono Pana z rownowagi)
            sklonilo mnie pewne zjawisko, ktore, jak mi sie wydaje, zasluguje na
            interwencje "Gazety", ktora to Forum udostepnia. Dlatego proponuje zostawic z
            boku dyskusje o Polakach w kraju i za granica. Chetnie z Panem o tym
            porozmawiam, ale moze nie w watku stworzonym przez pania Magde. To miejsce mnie
            po prostu mierzi.
            A propos sezonowych robotnikow z Polski i "miejscowych" Polakow gdzies tam w
            swiecie. Nie mysli Pan chyba powaznie, ze pierwsze co taki gastarbeiter robi po
            przyjezdzie dokads tam, to dorywanie sie do Internetu i smazenie antyzydowskich
            paszkwili. Jesli przychodza one "stamtad" to mam podstawy przyprzypyszczac, ze
            sa dzielem zasiedzialych Polakow. I znowu - prosze tylko nie zrobic z tego
            zdania dyskusji - Pana i zapewne wielu innych do "grupy Magdy" nie zaliczam.
            Dla mnie jest jednak zastanawiajace, zapewne ze wzgledu na moja naiwnosc, ze
            emigranci, ktorzy sami natura rzeczy musza sie dostosowac do obcego srodowiska,
            kultury, obyczajow i.t.p. potrafia glosic podobne poglady.

Konczac te wymiane mysli z Panem, chce jeszcze raz podkreslic, ze zdaje sobie
            doskonale sprawe z morza nietolerancji i ksenofobii w Polsce. Zeby Panu
            poprawic samopoczucie polecam artykul "Homo jedvabicus" we "Wprost"
            (www.wprost.pl).

Pozdrowienia
            • Gość: Mixhal Re: Do trampek IP: *.tnt87.chi5.da.uu.net 21.07.01, 19:26
              Szanowny Panie,
              Widze, ze jednak mozna prowadzic duskusje bez obrzucania epitetami obu stron.
              Sa na swiecie inne forum (m.in. www.b92.net) gdzie najczesciej widzi sie
              wymiane argumntow a nie wymiane slow. Powod dla ktorego jestem w tym akurat
              watku jest przypadkowy. Moje porownania dotycza wymiaru lub inaczej ciezaru
              slownictwa, gdzie slowo nienawisc niezawsze jest rozuminana sensu stricto.
              Odnosnie niektorych rodakow z doastepem do internetu to tak samo jakby Pan
              spojrzal na watek w sekcji "Z Kraju" pt. "Globalisci to...." pisany przez
              chello.pl to juz ten facet przeszdl samego siebie. Zreszta widze ze ten server
              chello gromadzi innych orginalow.
              Nie chce wiec jak Pan mowi odbijac pileczki ale wszedzie sa ludzie i ludziska i
              najlepszym sposobem na na takich orginalow jest ich ignorowanie.
              Odnosnie rasizmu, ktory Pan przytacza to osoba moze byc karana jedynie za
              aktywna dzialalnosc (tzw. hate crime). Natomiast wyrazanie uczuc do innych osob
              jest czastka moralnosci danego osobnika i sadze ze trudnoby bylo kogos skazac
              za to ze mowi tak czy inaczej. Rasizm jako taki jest nie przypisywany raczej do
              Zydow lecz do innych ras. Tu raczej lepiej pasuje anty-semityzm, jest czyms
              wyjatkowym bo odnosi sie tylko jednej narodowosci (rasy?) i sami Zydzi chetnie
              sie tym slowem posluguja. Antysemityzm w wielu kregach jest automatycznie
              rownoznaczny z Holokaust a wtedy mamy juz cala game argumentow.
              Aby nie przedluzac i nie zmuszac Pana do przebywania w tym "watku" koncze
              sadzac iz prawdopodobnie spotkamy sie jeszcze na tym forum (chyba ze zmieni Pan
              nickname).

Pozdrwiam i zycze lagodniejszego spojrzenia na wyrazy takie jak nienawisc.
              Jesli nie prowadza one do zbrodni to sa one czastka naszego slownictwa.
              Granica i miedzy np. miloscia a nienawiscia jest tak plynna, ze nieraz sami nie
              zdajemy sobie z tego sprawy.

• Gość: Egon Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW-do magdy IP: *.proxy.aol.com 19.07.01, 03:28
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Jestem w Holandii juz prawie 20 lat,
      > spotkalam w tym czasie wielu zydow,Polakow,Rosjan, Niemcow,Holendrow i innych .
      > ...
      > Jednak tak podłego narodu jak zydowskiego nie jestem w stanie porownac do innyc
      > h.
      > Tak,owszem,my Polacy,tez potrafimy byc niezlymi swiniami,tak samo Rosjanie czy
      > Belgowie.
      > zyd jednak, jest swinia wyjatkowa,
      > Trzymaja sie swiniaki w jednej kupie,nie dopuszczaja do swoich srodowisk spolec
      > znosci
      > niezydowskiej.
      > Obrabiaja dupe wszystkim emigrantom z Europy wschodniej,
      > (prawie wszystkie gazety w Holandii sa w rekach zydowskich)
      > Ciagle narzekaja,ze holendrzy nie bronili dostatecznie ludnosci zydowskiej w cz
      > asie niemieckiej
      > okupacji.( grozila za to kara smierci)
      > Prawie kazda wystawa niemieckiego artysty w Amsterdami jest krytykowana przez s
      > rodowiska
      > zydowskie jako nazistowska.
      > takich przykladow moge podac jeszcze wiele.
      > Zydzi to rak na ciele Europy.
      > Nalezy go wyciac i spalic.
      >
      > Madzia

Pocaluj tych swiniakow w dupy,przez papierek,aby ich swoja morda nie
      pobrudzic,krowo holenderska. A holenderka nigdy nie bedziesz,bo cycki za male i
      do tego w LOMZY poczete.PFE,swolocz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: alex Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 62.233.134.* 19.07.01, 13:14
      Nie rozumiem zdziwienia faktem, że wielu Żydów nienawidzi Polski i Polaków.
      75% Polaków nienawidzi Żydów i Izraela, za co mają nas kochać?
      Pozdrawiam Michała ciesząc się, że nie całe środowisko polonijne jest przeżarte
      ślepą nienawiścią. Miło, że Polak zagranicą prezentuje cywilizowane poglądy i
      nie pracuje przy azbeście.
      Pozdrawiam
    • Gość: doku DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW? Bo zamknęli mnie do czubków. IP: *.mofnet.gov.pl 20.07.01, 10:27

Chcesz być lepszy o Hitlera? Dlaczego więc nie pomóc USA? A może Ameryki rak nie
      toczy, bo Ciebie tam nie ma? I nie udawaj kobiety, bo tylko wariat może myśleć,
      że kobieta mogłaby napisać tak jak ty.
    • Gość: magda Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: 213.134.158.* 20.07.01, 18:30
      Prawdopodobnie jestes glupia cipa,ktora nie ma pojecia o historii,zycze zeby
      Ciebie i cala twoja rodzine(teraz twoj cytat)wycieli i spalili.
    • Gość: PULS Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.tnt55.chi5.da.uu.net 20.07.01, 20:32

> Jestem w Holandii juz prawie 20 lat,
      > spotkalam w tym czasie wielu zydow,Polakow,Rosjan, Niemcow,Holendrow i innych .
      > ...
      > Jednak tak podłego narodu jak zydowskiego nie jestem w stanie porownac do innyc
      > h.
      > Tak,owszem,my Polacy,tez potrafimy byc niezlymi swiniami,tak samo Rosjanie czy
      > Belgowie.
      > zyd jednak, jest swinia wyjatkowa,
      > Trzymaja sie swiniaki w jednej kupie,nie dopuszczaja do swoich srodowisk spolec
      > znosci
      > niezydowskiej.
      > Obrabiaja dupe wszystkim emigrantom z Europy wschodniej,
      > (prawie wszystkie gazety w Holandii sa w rekach zydowskich)
      > Ciagle narzekaja,ze holendrzy nie bronili dostatecznie ludnosci zydowskiej w cz
      > asie niemieckiej
      > okupacji.( grozila za to kara smierci)
      > Prawie kazda wystawa niemieckiego artysty w Amsterdami jest krytykowana przez s
      > rodowiska
      > zydowskie jako nazistowska.
      > takich przykladow moge podac jeszcze wiele.
      >
      > Madzia

TO JES ICH STARA METODA UDUPIANIA,KTORA SIE JESZCZE CIAGLE SPRAWDZA.JEDNAKZE NIE
      PODZIELAM OPINI ZE ZYDOW TRZEBA ZNISZCZYC[ZABIC]TAKA OPINIA NIE POWINNA MIEC TU
      MIEJSCA.NA TAKIEJ OPINI ZYDZI BUDUJA SWOJ ANTYSEMITYZM KTORY IM POZWALA ZDOBYWAC
      WPLYWY W SWIECIE.SA INNE METODY ZWALCZANIA RASIZMU ZYDOWSKIEGO NP.BOJKOT TOWAROW
      LUB PRASY I SRODKOW PRZEKAZU. TA FORMA JEST NAJBARDZIEJ SKUTECZNA I NIE MA W NIEJ
      JAKIEJKOLWIEK ANTYSEMICKIEJ DZIALALNOSCI.POPROSTU PODETNA SOBIE SAMI GALEZ NA
      KTOREJ SIEDZA.
      • Gość: MTW Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.hay.dialup.connect.net.au 25.07.01, 17:45
        Ja nie nienawidze Zydow.Ale wszystkich entuzjastow Zydow prosze o odpowiedz na
        pytanie mojego syna. To bylo ok. 10 lat temu(w Sydnej).Moj syn uwielbial
        fajerwerki.Pewnego dnia przybiegl i prosil, zebym z nim poszla do pobliskiego
        parku, bo slyszy ,ze zaczal sie pokaz. Poszlsmy,usiedlismy na murku .W srodku
        tego parku jest ogrodzony ok. 2,5m murem maly stadion. Tam wlasnie odbywala sie
        jakas zydowska uroczystosc(Napis przed wejsciem). Zobaczylismy kilku
        ochroniarzy, ktorzy energicznie odganiali od muru ludzi,chcacych zwyczajnie
        skrocic sobie droge przez park z jednej ulicy na druga.Moj syn zaczal sie mnie
        dopytywac,dlaczego tam nie wolno wejsc, dlaczego nawet po parku teraz nie wolno
        chodzic.W Australii jest cala mozaika ras i narodowosci.Wszyscy maja swoje
        swieta .Staraja sie przy tej okazji pochwalic sie swoja kultura,
        wyrobami,zapraszja wszystkich do uczestnictwa. Tu bylo inaczej.Odpowiedzialam,
        ze sie boja. Czego sie boja? Nie wiem ,nas ,Polakow nie wszyscy lubia, ale my
        mozemy sobie zrobic uroczystosc w srodku miasta i nikt nas nie zaatakuje. Zydzi
        maja widocznie podstawy aby sie tak bardzo bac.Ktos powie ,ze to "antysemicka"
        odpowiedz. Jednak na kazde uczucie trzeba sobie zasluzyc.I na milosc,szacunek,
        strach,nienawisc.Moze wy dacie odpowiedz czego sie boja w panstwie
        wielonarodowosciowym,w ktorym wybryki rasistowskie sa rzadkoscia.
    • Gość: P. Re: DLACZEGO NIENAWIDZE ZYDOW IP: *.gazeta.pl 22.07.01, 16:58
      Bo jesteś GŁUPIA jak pasztet. Mądrzy ludzie nie nienawidzą. Nienawidzą głupcy i tchórze.
    • Gość: Roman Do Madzi IP: 209.207.168.* 24.07.01, 04:23
      Magda
      Nie przejmuj sie jebanymi zydami.
      Jeszcze przyjdzie czas i skurwysyny odpokutuja za wszystkie swinstwa jakie wyrzadzili Polakom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka