Dodaj do ulubionych

W.Swiat ..banowanym i przesladowanym przez cenzure

23.12.07, 00:29
od Phoenix w Arizonie,Europe do....... Sydney w NSW

www.youtube.com/watch?v=KcdTsUjhYWA
Obserwuj wątek
    • zabano-wany Re: W.Swiat ..banowanym i przesladowanym przez ce 23.12.07, 00:45
      hej b_b,sickiego dobrego na Swieta i na caly Bozy Rok.Ay ci siy dazylow kumorze
      w oborze daj Panie Boze.
      Zagladnij tam.
      Ja tam jeszcze nie pisze ale zastanawiam sie nad nickiem,moze sobie obiare ten
      fantastyczno naukowy ktory juz tu jest na dobre zabanowany a mianowicie <ufojudek>

mementomori.salon24.pl/index.html
    • spit_me Re: W.Swiat ..banowanym i przesladowanym przez ce 23.12.07, 00:47
      Nice !!! Merry Christmas , bambi ,...
    • marouder.eu Szczescia, Zdrowia, Milosci oraz.. 23.12.07, 01:19
      ..niezbednej mamony zycze:)
    • cs137 Re: Dzieki, Bambuko! 23.12.07, 01:23
      Rozumim, ze mnie miałes na myśli. Wątkow nie wolno mi otwierać.
      • marouder.eu A czym ty sie cesiu naraziles? 23.12.07, 01:27
        Ja to przynajmniej mam bana za znecanie sie nad cyniolkiem i srangerkiem, moimi
        tutejszymi ulubiencami, ale ty??
        • mirmilek Re: A czym ty sie cesiu naraziles? 23.12.07, 01:29
          pewnie przez podawanie danych osobowych forumowiczow.
          • marouder.eu Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:33
            ..cos nowego sie urodzilo, czy mowisz o starych dziejach Mirmilku?
            • mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:34
              hehe, nie tak dawno nasz czesio wylecial w kosmos za podawanie
              danych francuza. moze wiec czuc sie przesladowany przez cenzure.
              • marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:38
                Ale to bylo ze 2 lata temu (chyba)..zaleznosc picard-cesiu dawno juz sie
                wyjasnila...zdaje sie, ze yann dopomogl rzecz rozwiklac.
                • mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:41
                  krotka masz pamiec... koniec lipca 2006. wiem, bo kolega wysylal
                  mailem instrukcje, jak francuza w sieci odnalezc.

Uzyskal od administracji przebaczenie, ale pewnie dalej sie czuje
                  pokrzywdzony :)
                  • marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:47
                    Dostalem jakies maile...ale chyba poszly do kosza, bo ktos przestrzegal na forum
                    przed ich taka wlasnie zawartoscia..stara sprawa...Przebacz cesiowi po
                    chrzescijansku Mirmilku, jako i ja mu po agnostycku przebaczylem:)
                    • mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:51
                      no nie wiem, "lokalizowanie" to ciezkie forumowe przewinienie. w
                      kazdym razie tu mowa o pretensjach do administracji, a nie moich do
                      czesia, ktorego, z drugiej strony, dosc lubie, bo, w przeciwienstwie
                      to swoich ideologicznych ziomkow, nie jest ani glupi ani chamski.
                      • marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:58
                        Czlowiek sie zmienil:)
                        Naprawde!
                  • cs137 Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 09:14
                    mirmilek napisał:

> krotka masz pamiec... koniec lipca 2006. wiem, bo kolega wysylal
                    > mailem instrukcje, jak francuza w sieci odnalezc.

Tak, tylko nikt nigdy takiego maila nie byl w stanie pokazac. Kolejna legenda.
                    Przedtem byla taka, ze "namierzalem" jednego goscia - i wypisywano na mnie
                    kalumnie. Nie zwracajac uwagi na jedna malutka drobnostke, ze takie namierzenie
                    po prostu bylo... niemozliwe.

> Uzyskal od administracji przebaczenie, ale pewnie dalej sie czuje
                    > pokrzywdzony :)

Nic nie wiem o przebaczeniu. Administracja po prostu nie ma srodkow, by jakiejs
                    osobie totalnie zablokowac dostep do Forum. Raczej, administracja ma tutaj
                    podejscie pragmatyczne.
                    >
                    >
                    • silverbaum tak. 23.12.07, 09:17
                      na razie.
                      elektronika idzie szybciej , niz wolnosc.
                      to takie drobne ostrzezenie.
                      oby nie za pozno.
                      • cs137 Re: tak. 23.12.07, 09:41
                        W celu "namierzenia" forumowicza nalezalo by sie najpierw wlamac do serwera
                        Agory i wydostac pelny adres internetowy serwera tego forumowicza. Nastepnie
                        nalezalo by sie wlamac z kolei do tego drugiego serwera i grasujac w gestwinie
                        danych, odnalezc takiego uzytkownika, ktory laczy sie z GW. Procedure
                        latwoopisac w paru zdaniach, ale przeprowadzenie takiej operacji jest po prostu
                        niemozliwe.

Jesli ktos sie ze mna nie zgadza, to mozemy przeprowadzic prosty test. Niech
                        ktos mnie zlokalizuje. Ja pisuje z pracy (w miescie jest bezprzewodowy internet
                        za friko) i z domu. Czesto wchodze na Forum Nauka nie logujac sie, wiec kawalek
                        tego "domowego" IP widac. No i prosze teraz zlokalizowac na tej podstawie moj
                        adres domowy. Albo wspolrzedne goegraficzne z dokladnoscia, powiedzmy, sekundy
                        katrowej (to jest ok. 30 metrow). Serwer taki kozak zlokalkizuje w 5 minut (to
                        taki maly wiejski serwerek, bo ja mieszkam na wsi), ale on obsluguje ok. tysiaca
                        osob. Niech wiec sie wlamuje do serwera i probuje mnie "namierzyc".

Policja namierza roznych przestepcow internetowych, ale bez pomocy
                        administatorow serwerow, przez ktore taki ptaszek wychodzi na siec, tez by nie
                        dala rady.
                        • silverbaum cs... 23.12.07, 09:50
                          zycze spokojnych snow.
                          sobie i Tobie.
                          ludzi - "ludzkosci" jest tylko 6 mld...
                          z punktu widzenia elektroniki - to zaden problem :)

buenas noches.
          • cs137 Re: A zebys wiedzial! 23.12.07, 09:18
            mirmilek napisał:

> pewnie przez podawanie danych osobowych forumowiczow.
            >

Kilka tygodni temu napisalem w jednym poscie: "ten mirmilek to moron". Zostalo
            to uznane przez administracje za ujawnienie danej osobowej.
            • marouder.eu Re: A zebys wiedzial! 23.12.07, 14:15
              Predzej ktos nie posiada poczucia humoru.
              Ja np. sprobuje teraz przekonac siebie samego, ze Mirmilek to moron!
              Lubie rozne takie eksperymenta mentalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka