bam_buko 23.12.07, 00:29 od Phoenix w Arizonie,Europe do....... Sydney w NSW www.youtube.com/watch?v=KcdTsUjhYWA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabano-wany Re: W.Swiat ..banowanym i przesladowanym przez ce 23.12.07, 00:45 hej b_b,sickiego dobrego na Swieta i na caly Bozy Rok.Ay ci siy dazylow kumorze w oborze daj Panie Boze. Zagladnij tam. Ja tam jeszcze nie pisze ale zastanawiam sie nad nickiem,moze sobie obiare ten fantastyczno naukowy ktory juz tu jest na dobre zabanowany a mianowicie <ufojudek> mementomori.salon24.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
spit_me Re: W.Swiat ..banowanym i przesladowanym przez ce 23.12.07, 00:47 Nice !!! Merry Christmas , bambi ,... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Szczescia, Zdrowia, Milosci oraz.. 23.12.07, 01:19 ..niezbednej mamony zycze:) Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Dzieki, Bambuko! 23.12.07, 01:23 Rozumim, ze mnie miałes na myśli. Wątkow nie wolno mi otwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A czym ty sie cesiu naraziles? 23.12.07, 01:27 Ja to przynajmniej mam bana za znecanie sie nad cyniolkiem i srangerkiem, moimi tutejszymi ulubiencami, ale ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: A czym ty sie cesiu naraziles? 23.12.07, 01:29 pewnie przez podawanie danych osobowych forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:33 ..cos nowego sie urodzilo, czy mowisz o starych dziejach Mirmilku? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:34 hehe, nie tak dawno nasz czesio wylecial w kosmos za podawanie danych francuza. moze wiec czuc sie przesladowany przez cenzure. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:38 Ale to bylo ze 2 lata temu (chyba)..zaleznosc picard-cesiu dawno juz sie wyjasnila...zdaje sie, ze yann dopomogl rzecz rozwiklac. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:41 krotka masz pamiec... koniec lipca 2006. wiem, bo kolega wysylal mailem instrukcje, jak francuza w sieci odnalezc. Uzyskal od administracji przebaczenie, ale pewnie dalej sie czuje pokrzywdzony :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:47 Dostalem jakies maile...ale chyba poszly do kosza, bo ktos przestrzegal na forum przed ich taka wlasnie zawartoscia..stara sprawa...Przebacz cesiowi po chrzescijansku Mirmilku, jako i ja mu po agnostycku przebaczylem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:51 no nie wiem, "lokalizowanie" to ciezkie forumowe przewinienie. w kazdym razie tu mowa o pretensjach do administracji, a nie moich do czesia, ktorego, z drugiej strony, dosc lubie, bo, w przeciwienstwie to swoich ideologicznych ziomkow, nie jest ani glupi ani chamski. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 01:58 Czlowiek sie zmienil:) Naprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Niczego takiego nie zauwazylem.. 23.12.07, 09:14 mirmilek napisał: > krotka masz pamiec... koniec lipca 2006. wiem, bo kolega wysylal > mailem instrukcje, jak francuza w sieci odnalezc. Tak, tylko nikt nigdy takiego maila nie byl w stanie pokazac. Kolejna legenda. Przedtem byla taka, ze "namierzalem" jednego goscia - i wypisywano na mnie kalumnie. Nie zwracajac uwagi na jedna malutka drobnostke, ze takie namierzenie po prostu bylo... niemozliwe. > Uzyskal od administracji przebaczenie, ale pewnie dalej sie czuje > pokrzywdzony :) Nic nie wiem o przebaczeniu. Administracja po prostu nie ma srodkow, by jakiejs osobie totalnie zablokowac dostep do Forum. Raczej, administracja ma tutaj podejscie pragmatyczne. > > Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum tak. 23.12.07, 09:17 na razie. elektronika idzie szybciej , niz wolnosc. to takie drobne ostrzezenie. oby nie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: tak. 23.12.07, 09:41 W celu "namierzenia" forumowicza nalezalo by sie najpierw wlamac do serwera Agory i wydostac pelny adres internetowy serwera tego forumowicza. Nastepnie nalezalo by sie wlamac z kolei do tego drugiego serwera i grasujac w gestwinie danych, odnalezc takiego uzytkownika, ktory laczy sie z GW. Procedure latwoopisac w paru zdaniach, ale przeprowadzenie takiej operacji jest po prostu niemozliwe. Jesli ktos sie ze mna nie zgadza, to mozemy przeprowadzic prosty test. Niech ktos mnie zlokalizuje. Ja pisuje z pracy (w miescie jest bezprzewodowy internet za friko) i z domu. Czesto wchodze na Forum Nauka nie logujac sie, wiec kawalek tego "domowego" IP widac. No i prosze teraz zlokalizowac na tej podstawie moj adres domowy. Albo wspolrzedne goegraficzne z dokladnoscia, powiedzmy, sekundy katrowej (to jest ok. 30 metrow). Serwer taki kozak zlokalkizuje w 5 minut (to taki maly wiejski serwerek, bo ja mieszkam na wsi), ale on obsluguje ok. tysiaca osob. Niech wiec sie wlamuje do serwera i probuje mnie "namierzyc". Policja namierza roznych przestepcow internetowych, ale bez pomocy administatorow serwerow, przez ktore taki ptaszek wychodzi na siec, tez by nie dala rady. Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum cs... 23.12.07, 09:50 zycze spokojnych snow. sobie i Tobie. ludzi - "ludzkosci" jest tylko 6 mld... z punktu widzenia elektroniki - to zaden problem :) buenas noches. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: A zebys wiedzial! 23.12.07, 09:18 mirmilek napisał: > pewnie przez podawanie danych osobowych forumowiczow. > Kilka tygodni temu napisalem w jednym poscie: "ten mirmilek to moron". Zostalo to uznane przez administracje za ujawnienie danej osobowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: A zebys wiedzial! 23.12.07, 14:15 Predzej ktos nie posiada poczucia humoru. Ja np. sprobuje teraz przekonac siebie samego, ze Mirmilek to moron! Lubie rozne takie eksperymenta mentalne. Odpowiedz Link Zgłoś