Dodaj do ulubionych

Analogia : Osama ben Laden - Chrystus

IP: 212.14.22.* 23.12.01, 17:11
Gdybym był ben Ladenem to..... popełniłbym samobójstwo.
Nikt by mnie nie znalazł, a za 1000 lat albo o wiele szybciej jeśli tylko Islam
przetrwa byłbym większa potęga niż dzisiaj Chrystus.
Bo cóż osiągnął Chrystus? - namieszał troche w głowach w tamtych czasach
ben Laden? - zniszczył jedną z najważniejszych rzeczy w jednym z
najważniejszych miast
Jak skończył Chrystus? - sprzedano go za 30 srebrników i umęczono na krzyżu
Osama ben Laden? - nikt go nie sprzedał za 25 milionow dolarów i nie znaleziono
go do dzisiaj
Obserwuj wątek
    • Gość: Thor Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: 212.14.22.* 23.12.01, 17:17
      Dodam jeszcze, że analogia nie jest bezpodstawna ponieważ obaj walczyli przeciw
      największym imperiom swoich czasów: Rzymu i Ameryki.
      Niestety używali innych środków.
    • Gość: t Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 17:20
      Gość portalu: Thor napisał(a):

> Gdybym był ben Ladenem to..... popełniłbym samobójstwo.
      > Nikt by mnie nie znalazł, a za 1000 lat albo o wiele szybciej jeśli tylko Islam
      >
      > przetrwa byłbym większa potęga niż dzisiaj Chrystus.
      > Bo cóż osiągnął Chrystus? - namieszał troche w głowach w tamtych czasach
      > ben Laden? - zniszczył jedną z najważniejszych rzeczy w jednym z
      > najważniejszych miast
      > Jak skończył Chrystus? - sprzedano go za 30 srebrników i umęczono na krzyżu
      > Osama ben Laden? - nikt go nie sprzedał za 25 milionow dolarów i nie znaleziono
      >
      > go do dzisiaj

Gdybym był Thorem....popełniłbym samobójstwo. Nie musiałbym się wtedy wstydzić,
      że napisałem post "Analogia: osama ben laden - Chrystus"
      • Gość: Thor Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: 212.14.22.* 23.12.01, 17:39
        Proszę o trochę tolerancji.
        Mogę zapewnić, że część świata Islamu (ta fundamentalna) powiedziałaby "jak on
        może porównywać Wilekiego Osame z jakimś tam fałszywym prorokiem?"
        Troche tolerancji, jeszcze raz prosze.
        • Gość: Muslim Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: *.*.*.* 24.12.01, 01:52
          Gość portalu: Thor napisał(a):

> Proszę o trochę tolerancji.
          > Mogę zapewnić, że część świata Islamu (ta fundamentalna) powiedziałaby "jak on
          > może porównywać Wilekiego Osame z jakimś tam fałszywym prorokiem?"
          > Troche tolerancji, jeszcze raz prosze.

mylisz sie czlowieku
          ja ci nadaje pytanie jak mozesz porownac zwyklego (poniewaz nie jest prorokiem )
          z prorogem !!!!
          i dla twojej info nawet ta czesc ktora nazywasz fundamentalna ( i to jest bardzo
          szeroke temat do rozmowy bo to slowo nie jest na miejscu ) wierze w wszystkich
          prorogow a wsrod nich Jezus syn Marii...

• Gość: Perro Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: *.iel.gda.pl 24.12.01, 12:44
      Analogia moze byc mylaca. Analogia moze upodobnic prawde do prawdy, falsz do
      prawdy, prawde do falszu i falsz do falszu.

Natomiast prawda jest taka, ze Jezus byl niewinny oskarzony, ktory nie dociekl
      sprawdliwego "sadu". Pytanie wiec jest takie: czy przypadkiem sam bin Laden nie
      widzi w tym analogii?. A jeżeli tak, to jaka (jakie!)?.
    • Gość: smile Re: Analogia : Osama ben Laden - Chrystus IP: 195.131.97.* 24.12.01, 12:51
      Wedlug znawcow, expertow na tym forum to przeciez Mossad stal za atakiem na WTC a
      nie Osamik bin Ladinek. Czyzby to byl zreformowany pan Jezus w postaci Mossadu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka