Dodaj do ulubionych

Terroryści i bojownicy

21.08.03, 16:59
A to niedobre BBC! Chyba zacznę je oglądać, skoro pan dawid tak
bardzo ich nie lubi.
Jak to się mówi, wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi. :)

Poza tym, o co tyle krzyku? I tak wszyscy wiedzą, że
największym terrorystą jest państwo Izrael. Po cholerę się więc
kłócić, czy ich wróg - Palestyńczycy, to już bojownicy, czy
może jeszcze terroryści.
Dla mnie to jeden pies, jak ich sobie nazwiecie. Bo żydom nie
wierzę, jak psom. A pan dawid to już nie da rady być nikim
innym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lysy Re: Terroryści i bojownicy IP: 207.181.167.* 21.08.03, 17:12
      Terroryści i bojownicy.... KAZDY MAHMUT TO WSZAWY TERRORYSTA !

DEISLAMIZACJA, DEKOMUNIZACJA, DERATYZACJA !
    • Gość: Yank Re: Terroryści i bojownicy IP: 207.181.167.* 21.08.03, 17:16
      BBC = BOLSHEVIK BROADCASTING COMPANY
      CNN = CLINTON NEWS NETWORK

Co jest dla mnie niewytlumaczalne obie stacje sa rzadzone przez
      Zydow nienawidzcych Izraela.
      Zyd-antysemita ???, dziwne ale prawdziwe !
      • Gość: MM Re: Terroryści i bojownicy IP: *.muf138.nycm.n54ny05r18.dsl.att.net 21.08.03, 17:27
        Gość portalu: Yank napisał(a):

> BBC = BOLSHEVIK BROADCASTING COMPANY
        > CNN = CLINTON NEWS NETWORK
        >
        > Co jest dla mnie niewytlumaczalne obie stacje sa rzadzone przez
        > Zydow nienawidzcych Izraela.
        > Zyd-antysemita ???, dziwne ale prawdziwe !

Lepsze to nie F-ull O-f X-enophobia News. Fair and balanced my ass!!! Nic
        dziwnego ze caly czas powtarzaja ten slogan. Moze jeszcze sie znajdzie naiwny
        ktory w to uwierzy.
      • gabrielacasey Nie podniecaj sie: Gebert kreci... 21.08.03, 19:35
        "Terrorysci" to we wlasnych komentarzach BBC - jak w tych linkach do jej stron
        on line, ktore podawalam po wybuchu w Jerozolimie.

"Bojownicy" to w CYTATACH z rzecznika prasowego tudziez roznych osobistosci z
        wierchuszki Autonomii Palestynskiej, w wypowiedziach PALESTYNCZYKOW!!!
        • Gość: Galileusz Re: A jednak Żyd kręci Gabryjelo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 08:15
          gabrielacasey napisała:

> "Terrorysci" to we wlasnych komentarzach BBC - jak w tych
          linkach do jej stron
          > on line, ktore podawalam po wybuchu w Jerozolimie.
          >
          > "Bojownicy" to w CYTATACH z rzecznika prasowego tudziez
          roznych osobistosci z
          > wierchuszki Autonomii Palestynskiej, w wypowiedziach
          PALESTYNCZYKOW!!!
          Gebert starał się bardzo uchodzić za wiarygodnego i obiektywnego
          Żyda w sprawach nawet tak trudnych jak Palestyna.
          A tu okazało się,że " kręci" i to na temat takich neutralnych
          gojów jakimi dla Żydów są Angole,co zauważyła nawet bezkrytyczna
          żydofilka Gabriela.
          • gabrielacasey Kiss my ass! 25.08.03, 02:42
    • Gość: bubu jak zwykle to samo! IP: 81.210.16.* 21.08.03, 17:29
      DW jak zwykle nie dostrzega subtelnych roznic
      ale tak jest od kilkunatu lat
    • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 17:33
      bimi zyjesz myslalem ze nasi cie poslali do allah ?
      czy odiwdziales el kaidow twoich braci ?!
      • bimi Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 17:35
        fredzio54 napisał:

> bimi zyjesz myslalem ze nasi cie poslali do allah ?
        > czy odiwdziales el kaidow twoich braci ?!

Miło mi Fredzio, ze o mnie myślałeś.
        Jacy tam z nich moi bracia? Mamy jedynie wspólnego wroga. To wszystko :)
        • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 17:41
          bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
          >
          > > bimi zyjesz myslalem ze nasi cie poslali do allah ?
          > > czy odiwdziales el kaidow twoich braci ?!
          >
          > Miło mi Fredzio, ze o mnie myślałeś.
          > Jacy tam z nich moi bracia? Mamy jedynie wspólnego wroga. To wszystko :)
          jaki spolny wrog , moje wrogi sa arabstwo nie polaczki !
          • bimi Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 18:30
            fredzio54 napisał:

> bimi napisał:
            >
            > > fredzio54 napisał:
            > >
            > > > bimi zyjesz myslalem ze nasi cie poslali do allah ?
            > > > czy odiwdziales el kaidow twoich braci ?!
            > >
            > > Miło mi Fredzio, ze o mnie myślałeś.
            > > Jacy tam z nich moi bracia? Mamy jedynie wspólnego wroga. To wszystko :)
            > jaki spolny wrog , moje wrogi sa arabstwo nie polaczki !

Fredzio, czasem nie wiem czy próbujesz się ze mną przedrzeźniać, czy może
            jedynie znowu uświadamiasz mnie w temacie swojej niedoszłej inteligencji.

To ty jesteś tym wrogiem, o którym pisałem.
            • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:01
              bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
              >
              > > bimi napisał:
              > >
              > > > fredzio54 napisał:
              > > >
              > > > > bimi zyjesz myslalem ze nasi cie poslali do allah ?
              > > > > czy odiwdziales el kaidow twoich braci ?!
              > > >
              > > > Miło mi Fredzio, ze o mnie myślałeś.
              > > > Jacy tam z nich moi bracia? Mamy jedynie wspólnego wroga. To wszystko
              > :)
              > > jaki spolny wrog , moje wrogi sa arabstwo nie polaczki !
              >
              > Fredzio, czasem nie wiem czy próbujesz się ze mną przedrzeźniać, czy może
              > jedynie znowu uświadamiasz mnie w temacie swojej niedoszłej inteligencji.
              >
              > To ty jesteś tym wrogiem, o którym pisałem.
              Wiesz bimi my Zydzi uwazamy ze caly swiat jest przeciwko nasz, nic nowego
              a ty jak nasz dodatkowy wrog niema roznice jeden goj wiecej niz mniej
              chwla bogu mamy IDF i rakety celne !
              • bimi Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:03
                fredzio54 napisał:

> Wiesz bimi my Zydzi uwazamy ze caly swiat jest przeciwko nasz, nic nowego
                > a ty jak nasz dodatkowy wrog niema roznice jeden goj wiecej niz mniej
                > chwla bogu mamy IDF i rakety celne !

Hitlet też miał niezłą armię.
                Ale dostał w dupę. I wcale nie od Żydów. Tylko od życia.
                • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:16
                  bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
                  >
                  > > Wiesz bimi my Zydzi uwazamy ze caly swiat jest przeciwko nasz, nic nowego
                  > > a ty jak nasz dodatkowy wrog niema roznice jeden goj wiecej niz mniej
                  > > chwla bogu mamy IDF i rakety celne !
                  >
                  > Hitlet też miał niezłą armię.
                  > Ale dostał w dupę. I wcale nie od Żydów. Tylko od życia.
                  Hitler zdech jak pies i nie udalo mu sie nas wykonczyc nauczyl nas ze nas los w
                  swoich rekach mam mniec ze goj gnoj jest i kto podniesie reka na zyda bedzie
                  ukarany ! compri
                  • bimi Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:26
                    fredzio54 napisał:

> > Hitlet też miał niezłą armię.
                    > > Ale dostał w dupę. I wcale nie od Żydów. Tylko od życia.

> Hitler zdech jak pies i nie udalo mu sie nas wykonczyc nauczyl nas ze nas los
                    > w swoich rekach mam mniec ze goj gnoj jest i kto podniesie reka na zyda bedzie
                    > ukarany ! compri

Tak to sobie tłumacz, Fredio.
                    Myślę jednak, że wbrew temu co myślisz, nie wszystko na tym świecie skończy się
                    tak, jak byś sobie tego, ze swoimi rokadami, życzył.
                    • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:30
                      bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
                      >
                      > > > Hitlet też miał niezłą armię.
                      > > > Ale dostał w dupę. I wcale nie od Żydów. Tylko od życia.
                      >
                      > > Hitler zdech jak pies i nie udalo mu sie nas wykonczyc nauczyl nas ze nas
                      > los
                      > > w swoich rekach mam mniec ze goj gnoj jest i kto podniesie reka na zyda be
                      > dzie
                      > > ukarany ! compri
                      >
                      > Tak to sobie tłumacz, Fredio.
                      > Myślę jednak, że wbrew temu co myślisz, nie wszystko na tym świecie skończy
                      się
                      >
                      > tak, jak byś sobie tego, ze swoimi rokadami, życzył.
                      mnie uczyli w Izraelu jako przesladony PRL zmuszony emigrant
                      ze mozemy bez gojskiej milosci dalej zyc, ale nie pozwolimy ze goj podniesie
                      nanas reke,jak to zrobi to glowa zaplaci ten akt sie nazywa unas "respektowania
                      zydy "
                      • bimi Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 19:34
                        fredzio54 napisał:

> mnie uczyli w Izraelu jako przesladony PRL zmuszony emigrant
                        > ze mozemy bez gojskiej milosci dalej zyc, ale nie pozwolimy ze goj podniesie
                        > nanas reke,jak to zrobi to glowa zaplaci ten akt sie nazywa
                        > unas "respektowania zydy "

A mnie niestety nie uczyli o Żydach. Ale nauczyłem się sam.
                        I mówię ci, że twóje nacjonalistyczne podejście nie sprawdzi się.
                        Wygraliśmy z Hitelerem więc wygramy i z Żydami.
                        • Gość: dana33 Re: Terroryści i bojownicy IP: *.jazo.org.il 22.08.03, 11:48
                          bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
                          >
                          > > mnie uczyli w Izraelu jako przesladony PRL zmuszony emigrant
                          > > ze mozemy bez gojskiej milosci dalej zyc, ale nie pozwolimy ze goj podnies
                          > ie
                          > > nanas reke,jak to zrobi to glowa zaplaci ten akt sie nazywa
                          > > unas "respektowania zydy "
                          >
                          > A mnie niestety nie uczyli o Żydach. Ale nauczyłem się sam.
                          > I mówię ci, że twóje nacjonalistyczne podejście nie sprawdzi się.
                          > Wygraliśmy z Hitelerem więc wygramy i z Żydami.

nu, bimi, to nie tak, nie przekrecaj. to my zydzi mowimy: przezylismy
                          inkwizycje, przezylismy hitlera, przezyjemy tez arafata. a ja ci dodam:
                          przezyjemy tez bimi.
                          • bimi Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 12:45
                            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> bimi napisał:
                            >
                            > > fredzio54 napisał:
                            > >
                            > > > mnie uczyli w Izraelu jako przesladony PRL zmuszony emigrant
                            > > > ze mozemy bez gojskiej milosci dalej zyc, ale nie pozwolimy ze goj po
                            > dnies
                            > > ie
                            > > > nanas reke,jak to zrobi to glowa zaplaci ten akt sie nazywa
                            > > > unas "respektowania zydy "
                            > >
                            > > A mnie niestety nie uczyli o Żydach. Ale nauczyłem się sam.
                            > > I mówię ci, że twóje nacjonalistyczne podejście nie sprawdzi się.
                            > > Wygraliśmy z Hitelerem więc wygramy i z Żydami.
                            >
                            > nu, bimi, to nie tak, nie przekrecaj. to my zydzi mowimy: przezylismy
                            > inkwizycje, przezylismy hitlera, przezyjemy tez arafata. a ja ci dodam:
                            > przezyjemy tez bimi.

Niewątpliwie. Przeżyć to nie problem - wystarczy się schować. A wy w chowaniu
                            się jesteście przecież mistrzami. Poza tym, żebyście mieli nie przeżyć, to
                            najpierw musiałby się znaleźc ktoś, kto by chciał żebyście nie przeżyli.
                            A my jedynie chcemy, żebyście nam oddali Polskę. Najlepiej pokojowo - ale tu
                            już wszystko zależy od was...
                            • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 14:36
                              bimi napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                              >
                              > > bimi napisał:
                              > >
                              > > > fredzio54 napisał:
                              > > >
                              > > > > mnie uczyli w Izraelu jako przesladony PRL zmuszony emigrant
                              > > > > ze mozemy bez gojskiej milosci dalej zyc, ale nie pozwolimy ze g
                              > oj po
                              > > dnies
                              > > > ie
                              > > > > nanas reke,jak to zrobi to glowa zaplaci ten akt sie nazywa
                              > > > > unas "respektowania zydy "
                              > > >
                              > > > A mnie niestety nie uczyli o Żydach. Ale nauczyłem się sam.
                              > > > I mówię ci, że twóje nacjonalistyczne podejście nie sprawdzi się.
                              > > > Wygraliśmy z Hitelerem więc wygramy i z Żydami.
                              > >
                              > > nu, bimi, to nie tak, nie przekrecaj. to my zydzi mowimy: przezylismy
                              > > inkwizycje, przezylismy hitlera, przezyjemy tez arafata. a ja ci dodam:
                              > > przezyjemy tez bimi.
                              >
                              > Niewątpliwie. Przeżyć to nie problem - wystarczy się schować. A wy w chowaniu
                              > się jesteście przecież mistrzami. Poza tym, żebyście mieli nie przeżyć, to
                              > najpierw musiałby się znaleźc ktoś, kto by chciał żebyście nie przeżyli.
                              > A my jedynie chcemy, żebyście nam oddali Polskę. Najlepiej pokojowo - ale tu
                              > już wszystko zależy od was...
                              Jeden Bimi wiecej albo mniej na swieci what a diffrent
                              Narod zydowski jest wielki i silny ma IDF ibije gojstwo naokolo !
                              • bimi Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 15:00
                                fredzio54 napisał:

> Narod zydowski jest wielki i silny ma IDF ibije gojstwo naokolo !

Może i jest silny. Ale nie jest wielki. I jest sam. Zupełnie sam.
                                Myślisz, że wygra z resztą ludzkości? :) Naiwniak z ciebie.
                                • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 15:03
                                  bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
                                  >
                                  > > Narod zydowski jest wielki i silny ma IDF ibije gojstwo naokolo !
                                  >
                                  > Może i jest silny. Ale nie jest wielki. I jest sam. Zupełnie sam.
                                  > Myślisz, że wygra z resztą ludzkości? :) Naiwniak z ciebie.
                                  3700 lat Historie jest jako dowod ze jestemy " narod co miedzy gojami gnojami
                                  nie meisza" wydzielismy wielu nardow przyjazd i zniknoc i tak bedzie zawmi
                                  arabstwo !
                                  • bimi Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 15:10
                                    fredzio54 napisał:

> bimi napisał:
                                    >
                                    > > fredzio54 napisał:
                                    > >
                                    > > > Narod zydowski jest wielki i silny ma IDF ibije gojstwo naokolo !
                                    > >
                                    > > Może i jest silny. Ale nie jest wielki. I jest sam. Zupełnie sam.
                                    > > Myślisz, że wygra z resztą ludzkości? :) Naiwniak z ciebie.
                                    > 3700 lat Historie jest jako dowod ze jestemy " narod co miedzy gojami gnojami
                                    > nie meisza" wydzielismy wielu nardow przyjazd i zniknoc i tak bedzie zawmi
                                    > arabstwo !

Kurcze, co za fanatyk? :)

Fredzio, ciebie to powinni pokazywać w BBC jako przykład terrorysty
                                    wychowanego na fanatycznej doktrynie judaistycznej.
                                    Dali by ci żydowski sztandar, poniemiecki hełm, zapytali czy Żydzi zwyciężą i
                                    włączyli kamerę...
                                    Jestem pewien, że wyszedł by lepszy filmik niż te, co pokazują, z obozów
                                    szkolących islamskich terrorystów. A do tego nie reżyserowany... :)
                                    • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 16:50
                                      bimi napisał:

> fredzio54 napisał:
                                      >
                                      > > bimi napisał:
                                      > >
                                      > > > fredzio54 napisał:
                                      > > >
                                      > > > > Narod zydowski jest wielki i silny ma IDF ibije gojstwo naokolo
                                      > !
                                      > > >
                                      > > > Może i jest silny. Ale nie jest wielki. I jest sam. Zupełnie sam.
                                      > > > Myślisz, że wygra z resztą ludzkości? :) Naiwniak z ciebie.
                                      > > 3700 lat Historie jest jako dowod ze jestemy " narod co miedzy gojami gnoj
                                      > ami
                                      > > nie meisza" wydzielismy wielu nardow przyjazd i zniknoc i tak bedzie zawm
                                      > i
                                      > > arabstwo !
                                      >
                                      > Kurcze, co za fanatyk? :)
                                      >
                                      > Fredzio, ciebie to powinni pokazywać w BBC jako przykład terrorysty
                                      > wychowanego na fanatycznej doktrynie judaistycznej.
                                      > Dali by ci żydowski sztandar, poniemiecki hełm, zapytali czy Żydzi zwyciężą i
                                      > włączyli kamerę...
                                      > Jestem pewien, że wyszedł by lepszy filmik niż te, co pokazują, z obozów
                                      > szkolących islamskich terrorystów. A do tego nie reżyserowany... :)
                                      Lepiek pokaz w tej arabskiej szmaty BBC be.. be.. chlerstwo !
                                      tego Humanistycznego Palestyczynka Szeich Jasin albo Dr rentisi z Hamasu
                                      albo Assada tawil wabil wysoki i glupi
                                      Mumara Gadafi wariat terrorysta z Lokerbi
                                      Waszego Idola Saadam co chowa sie jak pies
                                      potem ja wystepne napewno dostane miostwa listy od polek bo jestem przystonjak
                                      opalony i Wysoki
    • Gość: Wuj Ingmar Terroryści i zolnierze? IP: *.client.attbi.com 21.08.03, 19:01
      Dopoki media (wiekszosc) beda pisac uzywajac neutralnegu terminu
      terminach "zolnierze", o osobnikach burzacych czyjes domy na
      zasadzie odpowiedzialnosci zbiorowej, strzelajacych do dzieci
      (sluze linkiem do artykulu z Ha'aretz) i zrzucajacych bomby bez
      przejmowania sie liczba ofiar cywilnych, tak dlugo brak
      obiektywizmu BBC nie bedzie mi przeszkadzal.

To jak, panie Gebert - moze siegniemy po logiczny kompromis i
      przyznamy, ze obie strony posluguja sie tam terrorem? I ze
      najlepiej by bylo, gdyby Arafat i Szaron pojechali w jednej
      klatce do Hagi?
      • fredzio54 Re: Terroryści i zolnierze? 21.08.03, 19:18
        Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a):

> Dopoki media (wiekszosc) beda pisac uzywajac neutralnegu terminu
        > terminach "zolnierze", o osobnikach burzacych czyjes domy na
        > zasadzie odpowiedzialnosci zbiorowej, strzelajacych do dzieci
        > (sluze linkiem do artykulu z Ha'aretz) i zrzucajacych bomby bez
        > przejmowania sie liczba ofiar cywilnych, tak dlugo brak
        > obiektywizmu BBC nie bedzie mi przeszkadzal.
        >
        > To jak, panie Gebert - moze siegniemy po logiczny kompromis i
        > przyznamy, ze obie strony posluguja sie tam terrorem? I ze
        > najlepiej by bylo, gdyby Arafat i Szaron pojechali w jednej
        > klatce do Hagi?
        Ciebie oskarze w Strasburgu jako antysemita i popiera terroru arabskiem
        szkoda ze niema kara smierci u tych francuzow ?!
    • Gość: A.D. Portret kalumniarza IP: *.mco.bellsouth.net 21.08.03, 19:27
      bimi napisał:

> A to niedobre BBC! Chyba zacznę je oglądać, skoro pan dawid tak
      > bardzo ich nie lubi.
      > Jak to się mówi, wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi. :)
      >
      > Poza tym, o co tyle krzyku? I tak wszyscy wiedzą, że
      > największym terrorystą jest państwo Izrael. Po cholerę się więc
      > kłócić, czy ich wróg - Palestyńczycy, to już bojownicy, czy
      > może jeszcze terroryści.
      > Dla mnie to jeden pies, jak ich sobie nazwiecie. Bo żydom nie
      > wierzę, jak psom. A pan dawid to już nie da rady być nikim
      > innym.

Dawid Warszawski (Gebert), publicysta "Gazety Wyborczej", jest synem starego
      działacza komunistycznego. Jego ojciec był jednym z czołowych działaczy
      Komunistycznej Partii Stanów Zjednoczonych, a później między innymi redaktorem
      naczelnym służalczego organu związków zawodowych "Głosu Pracy" w czasach
      stalinizmu (jego zastępcą w tym organie był przez kilka lat ojciec Adama
      Michnika Ozjasz Szechter). W latach 1960-1967 ojciec Dawida Warszawskiego był
      ambasadorem PRL w Turcji.

W 1989 roku Warszawski odegrał pierwszorzędną rolę w koordynowaniu napaści na
      Prymasa Polski Józefa Glempa po jego homilii w sprawie oświęcimskiego Karmelu.
      Między innymi zapoczątkował serię ataków na Prymasa Glempa na
      łamach "Polityki" (nr 36 z 1989 roku) artykułem Trochę mniej w domu. Zarzucił
      tam Prymasowi rzekome zburzenie dialogu z Żydami, określając jego homilię jako
      skrót tego "podglebia, na którym odradza się antysemityzm". Wystąpił z
      artykułami-"donosami" na Prymasa również w prasie zagranicznej. Na przykład na
      łamach amerykańskiego "New Leader" z 4 września 1989 głosił: W ubiegłym
      miesiącu Prymas Glemp wygłosił antysemicką homilię. Niektórzy obserwatorzy
      upatrują w wystąpieniu Glempa krok w stronę utworzenia ruchu
      nacjonalistycznego, bardziej podatnego na sugestie ze strony Prymasa i jego
      czołowego doradcy, antysemity Macieja Giertycha, niż Solidarność (...).

Warszawski (Gebert) jest podobnie jak Michnik i liczni inni przedstawiciele
      społeczności żydowskiej w Polsce swego rodzaju obrotowym Żydo-Polakiem.
      Zależnie od potrzeby przedstawia się raz jako Żyd, raz jako Polak. W Polsce
      najczęściej funkcjonuje jako członek żydowskiej gminy wyznaniowej w Warszawie.
      Kiedy jednak chciał szczególnie mocno zaatakować Prymasa Polski J.Glempa na
      łamach amerykańskiego żydowskiego periodyku "Tikkun", to podpisał swój artykuł
      jako "polski dziennikarz" i członek "Solidarności". Miało to uczynić tym
      bardziej wiarygodne jego twierdzenie, iż wielu Polaków traktuje Glempa jako
      aroganta i głupca (por. "Tikkun", vol. 4, nr 6, s. 92). W tekście nie zabrakło
      jeszcze gorszych epitetów, godnych "europejczyka" z "GW").

Antychrześcijański fanatyzm Dawida Warszawskiego jest wręcz przysłowiowy.
      Kiedy w 1994 roku sam Michnik uznał dalsze popieranie awanturniczego rabina-
      prowokatora Weissa za niemożliwe i odciął się od jego chęci "sprowokowania
      awantury", Warszawski wystąpił w obronie Weissa na łamach "GW", kompromitując
      się totalnie. Polemizując ze stwierdzeniem Michnika, że już pierwsza wizyta
      Weissa doprowadziła do awantury, Warszawski napisał: Awantury polegały na tym,
      że rabin Weiss został pobity przez robotników remontujących kościół. To
      troszeczkę tak, jakby napisać, że działalność podziemnej "Solidarności"
      doprowadziła do awantur z policją. Tak ewidentne bzdury zmusiły Michnika do
      kolejnego komentarza, głoszącego, że: Rabin Weiss latem 1989 roku wtargnął na
      teren klasztoru żeńskiego bez zgody właścicieli. Dotąd myślałem, że dla
      każdego z obserwatorów jest to klasyczny przykład prowokowania awantury. Co to
      ma wspólnego z policją i podziemną "Solidarnością"? (...).

Innym przejawem skrajnego fanatyzmu religijnego Warszawskiego był jego
      stosunek do sprawy uboju rytualnego. Ostro wypowiadał się przeciw możliwości
      wydania przez Sejm zakazu okrutnego rytualnego uboju zwierząt bez
      oszołomienia, poprzez ich powolne wykrwawianie. Groził, że taki zakaz mógłby
      być odczytany w świecie jako wybuch polskiego antysemityzmu i mógłby
      spowodować bojkot Polski ze strony organizacji żydowskich (w tej sprawie
      polemizowała z nim nawet Alina Grabowska). Przypomnijmy, że w licznych
      krajach, między innymi w Szwajcarii, Norwegii i Szwecji istnieje od dawna
      zakaz uboju rytualnego, a w wielu innych krajach ubój ten został bardzo
      znacznie ograniczony przepisami prawa.

Warszawski niejednokrotnie przedstawiał bardzo kłamliwie obraz stosunków
      polsko-żydowskich i ich historii. Stawiał na przykład zarzut obojętności
      większości społeczeństwa polskiego wobec zagłady Żydów. Przypomnijmy, że
      według źródłowej udokumentowanej pracy Teresy Prekerowej, historyk związanej z
      Żydowskim Instytutem Historycznym - w ok. 12 proc. mieszkań - co w ósmym
      polskim mieszkaniu - sublokatorami przez kilka miesięcy lub przez całe lata
      byli Żydzi (cyt. za recenzją T.Schoena z książki T.Prekerowej, "Znak", luty-
      marzec 1983, s. 547). Czy to było mało w warunkach, gdy tylko w Polsce - w
      odróżnieniu od Francji, Danii, Holandii, Węgier czy Rumunii, za ukrywanie Żyda
      groziła natychmiastowa śmierć z ręki niemieckich okupantów?! Warszawskiego
      cechuje swoista mentalność Kalego. W "GW" (nr 125 z 1991 r.) twierdził na
      przykład w związku z niefortunnymi przeprosinami Wałęsy w Izraelu, iż (...)
      winy narodu polskiego wobec żydowskiego zostały uznane. Nie było win narodu
      żydowskiego wobec polskiego - lecz były winy licznych Żydów wobec Polski.
      Dodajmy, że przy różnych okazjach Warszawski wybielał jak mógł rolę Żydów w
      komunizmie i w UB, akcentował tezę: "Tańczyliśmy na cudzym weselu". Nie
      wyjaśnił tylko ile i jak wielu Żydów-komunistów skorzystało na tych tańcach
      przez dziesięciolecia kosztem ujarzmionych z ich pomocą narodów Europy
      Środkowej

• fredzio54 Re: Portret kalumniarza 21.08.03, 19:33
        Gość portalu: A.D. napisał(a):

> bimi napisał:
        >
        > > A to niedobre BBC! Chyba zacznę je oglądać, skoro pan dawid tak
        > > bardzo ich nie lubi.
        > > Jak to się mówi, wrogowie moich wrogów są moimi przyjaciółmi. :)
        > >
        > > Poza tym, o co tyle krzyku? I tak wszyscy wiedzą, że
        > > największym terrorystą jest państwo Izrael. Po cholerę się więc
        > > kłócić, czy ich wróg - Palestyńczycy, to już bojownicy, czy
        > > może jeszcze terroryści.
        > > Dla mnie to jeden pies, jak ich sobie nazwiecie. Bo żydom nie
        > > wierzę, jak psom. A pan dawid to już nie da rady być nikim
        > > innym.
        >
        > Dawid Warszawski (Gebert), publicysta "Gazety Wyborczej", jest synem starego
        > działacza komunistycznego. Jego ojciec był jednym z czołowych działaczy
        > Komunistycznej Partii Stanów Zjednoczonych, a później między innymi
        redaktorem
        > naczelnym służalczego organu związków zawodowych "Głosu Pracy" w czasach
        > stalinizmu (jego zastępcą w tym organie był przez kilka lat ojciec Adama
        > Michnika Ozjasz Szechter). W latach 1960-1967 ojciec Dawida Warszawskiego był
        > ambasadorem PRL w Turcji.
        >
        > W 1989 roku Warszawski odegrał pierwszorzędną rolę w koordynowaniu napaści na
        > Prymasa Polski Józefa Glempa po jego homilii w sprawie oświęcimskiego
        Karmelu.
        > Między innymi zapoczątkował serię ataków na Prymasa Glempa na
        > łamach "Polityki" (nr 36 z 1989 roku) artykułem Trochę mniej w domu. Zarzucił
        > tam Prymasowi rzekome zburzenie dialogu z Żydami, określając jego homilię
        jako
        > skrót tego "podglebia, na którym odradza się antysemityzm". Wystąpił z
        > artykułami-"donosami" na Prymasa również w prasie zagranicznej. Na przykład
        na
        > łamach amerykańskiego "New Leader" z 4 września 1989 głosił: W ubiegłym
        > miesiącu Prymas Glemp wygłosił antysemicką homilię. Niektórzy obserwatorzy
        > upatrują w wystąpieniu Glempa krok w stronę utworzenia ruchu
        > nacjonalistycznego, bardziej podatnego na sugestie ze strony Prymasa i jego
        > czołowego doradcy, antysemity Macieja Giertycha, niż Solidarność (...).
        >
        > Warszawski (Gebert) jest podobnie jak Michnik i liczni inni przedstawiciele
        > społeczności żydowskiej w Polsce swego rodzaju obrotowym Żydo-Polakiem.
        > Zależnie od potrzeby przedstawia się raz jako Żyd, raz jako Polak. W Polsce
        > najczęściej funkcjonuje jako członek żydowskiej gminy wyznaniowej w
        Warszawie.
        > Kiedy jednak chciał szczególnie mocno zaatakować Prymasa Polski J.Glempa na
        > łamach amerykańskiego żydowskiego periodyku "Tikkun", to podpisał swój
        artykuł
        > jako "polski dziennikarz" i członek "Solidarności". Miało to uczynić tym
        > bardziej wiarygodne jego twierdzenie, iż wielu Polaków traktuje Glempa jako
        > aroganta i głupca (por. "Tikkun", vol. 4, nr 6, s. 92). W tekście nie
        zabrakło
        > jeszcze gorszych epitetów, godnych "europejczyka" z "GW").
        >
        > Antychrześcijański fanatyzm Dawida Warszawskiego jest wręcz przysłowiowy.
        > Kiedy w 1994 roku sam Michnik uznał dalsze popieranie awanturniczego rabina-
        > prowokatora Weissa za niemożliwe i odciął się od jego chęci "sprowokowania
        > awantury", Warszawski wystąpił w obronie Weissa na łamach "GW", kompromitując
        > się totalnie. Polemizując ze stwierdzeniem Michnika, że już pierwsza wizyta
        > Weissa doprowadziła do awantury, Warszawski napisał: Awantury polegały na
        tym,
        > że rabin Weiss został pobity przez robotników remontujących kościół. To
        > troszeczkę tak, jakby napisać, że działalność podziemnej "Solidarności"
        > doprowadziła do awantur z policją. Tak ewidentne bzdury zmusiły Michnika do
        > kolejnego komentarza, głoszącego, że: Rabin Weiss latem 1989 roku wtargnął na
        > teren klasztoru żeńskiego bez zgody właścicieli. Dotąd myślałem, że dla
        > każdego z obserwatorów jest to klasyczny przykład prowokowania awantury. Co
        to
        > ma wspólnego z policją i podziemną "Solidarnością"? (...).
        >
        > Innym przejawem skrajnego fanatyzmu religijnego Warszawskiego był jego
        > stosunek do sprawy uboju rytualnego. Ostro wypowiadał się przeciw możliwości
        > wydania przez Sejm zakazu okrutnego rytualnego uboju zwierząt bez
        > oszołomienia, poprzez ich powolne wykrwawianie. Groził, że taki zakaz mógłby
        > być odczytany w świecie jako wybuch polskiego antysemityzmu i mógłby
        > spowodować bojkot Polski ze strony organizacji żydowskich (w tej sprawie
        > polemizowała z nim nawet Alina Grabowska). Przypomnijmy, że w licznych
        > krajach, między innymi w Szwajcarii, Norwegii i Szwecji istnieje od dawna
        > zakaz uboju rytualnego, a w wielu innych krajach ubój ten został bardzo
        > znacznie ograniczony przepisami prawa.
        >
        > Warszawski niejednokrotnie przedstawiał bardzo kłamliwie obraz stosunków
        > polsko-żydowskich i ich historii. Stawiał na przykład zarzut obojętności
        > większości społeczeństwa polskiego wobec zagłady Żydów. Przypomnijmy, że
        > według źródłowej udokumentowanej pracy Teresy Prekerowej, historyk związanej
        z
        > Żydowskim Instytutem Historycznym - w ok. 12 proc. mieszkań - co w ósmym
        > polskim mieszkaniu - sublokatorami przez kilka miesięcy lub przez całe lata
        > byli Żydzi (cyt. za recenzją T.Schoena z książki T.Prekerowej, "Znak", luty-
        > marzec 1983, s. 547). Czy to było mało w warunkach, gdy tylko w Polsce - w
        > odróżnieniu od Francji, Danii, Holandii, Węgier czy Rumunii, za ukrywanie
        Żyda
        > groziła natychmiastowa śmierć z ręki niemieckich okupantów?! Warszawskiego
        > cechuje swoista mentalność Kalego. W "GW" (nr 125 z 1991 r.) twierdził na
        > przykład w związku z niefortunnymi przeprosinami Wałęsy w Izraelu, iż (...)
        > winy narodu polskiego wobec żydowskiego zostały uznane. Nie było win narodu
        > żydowskiego wobec polskiego - lecz były winy licznych Żydów wobec Polski.
        > Dodajmy, że przy różnych okazjach Warszawski wybielał jak mógł rolę Żydów w
        > komunizmie i w UB, akcentował tezę: "Tańczyliśmy na cudzym weselu". Nie
        > wyjaśnił tylko ile i jak wielu Żydów-komunistów skorzystało na tych tańcach
        > przez dziesięciolecia kosztem ujarzmionych z ich pomocą narodów Europy
        > Środkowej
        >
        Wydzis ADito on ma pochodzenie
        a twoj tatus arabski terrorysta co mamusi nie zaplacil alamenty
      • Gość: Sepp Dietrich [...] IP: 62.181.161.* 22.08.03, 11:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gabrielacasey Gebert niby dobry anglista,a pieprzy jak niezdrowy 21.08.03, 19:32
      kuper:"terrorysci" to we wlasnych komentarzach BBC. "Bojownicy" to przy
      cytatach wypowiedzi rzadu Autonomii. Proste.

Po zamachu w Jerozolimie podawalam wiele linkow do stron BBC on line i samemu
      mozna bylo w.w. rtegule na wlasne oczy zobaczyc: w cudzyslowie lub bez.
      Gebetr znow mogac chodzic prosto, chodzi krzywo. Widac taka jego natura. Lub
      meskie klimakterium.
      • fredzio54 Re: Gebert niby dobry anglista,a pieprzy jak niez 21.08.03, 19:36
        gabrielacasey napisała:

> kuper:"terrorysci" to we wlasnych komentarzach BBC. "Bojownicy" to przy
        > cytatach wypowiedzi rzadu Autonomii. Proste.
        >
        > Po zamachu w Jerozolimie podawalam wiele linkow do stron BBC on line i samemu
        > mozna bylo w.w. rtegule na wlasne oczy zobaczyc: w cudzyslowie lub bez.
        > Gebetr znow mogac chodzic prosto, chodzi krzywo. Widac taka jego natura. Lub
        > meskie klimakterium.
        BBC mam kompleksy od 48 jak 3 polskie zydy wypedzyli wielkie mocarstwo z
        palestyn . Begin Szamir i Bengurion (Szamir ma alergie do polakow co mu ojca
        zamordowali !)
        • gabrielacasey A Angole do dzis biora prozac na wspomnienie o ... 25.08.03, 02:44
          King David Hotel.
    • galaxy2099 szmaciarz bimi 21.08.03, 19:41
      No i widzisz kolego szmaciarzu jak szmata z ciebie wychodzi.
      O co tyle krzyku piszesz !
      To ja ci napisze dokladnie to samo jak bedziesz w swoim
      szmacianym stylu pisal o mordercach-Zydach, ktorzy zabili jakies
      dziecko Palestynskie uzywajac kwiecistej, pelnej oburzenia mowy.
      Tak, tak szmaciarzu bimi. Ale nie jestem twoja postawa
      zaskoczony bo ja juz dawno cie ocenilem.

bimi napisał:

> A to niedobre BBC! Chyba zacznę je oglądać, skoro pan dawid
      tak
      > bardzo ich nie lubi.
      > Jak to się mówi, wrogowie moich wrogów są moimi
      przyjaciółmi. :)
      >
      > Poza tym, o co tyle krzyku? I tak wszyscy wiedzą, że
      > największym terrorystą jest państwo Izrael. Po cholerę się
      więc
      > kłócić, czy ich wróg - Palestyńczycy, to już bojownicy, czy
      > może jeszcze terroryści.
      > Dla mnie to jeden pies, jak ich sobie nazwiecie. Bo żydom nie
      > wierzę, jak psom. A pan dawid to już nie da rady być nikim
      > innym.
      • bimi Re: szmaciarz bimi 21.08.03, 20:07
        galaxy2099 napisał:

> No i widzisz kolego szmaciarzu jak szmata z ciebie wychodzi.
        > O co tyle krzyku piszesz !
        > To ja ci napisze dokladnie to samo jak bedziesz w swoim
        > szmacianym stylu pisal o mordercach-Zydach, ktorzy zabili jakies
        > dziecko Palestynskie uzywajac kwiecistej, pelnej oburzenia mowy.
        > Tak, tak szmaciarzu bimi. Ale nie jestem twoja postawa
        > zaskoczony bo ja juz dawno cie ocenilem.

W którym miejsu wychodzi ze mnie ta szmata?
        Może odnieś się do tego, co napisałem, zamiast mi wymyslać? Bo wymyslać to
        każdy głupi potrafi.
    • onatutrwa Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 20:24
      The Bombing Of The King David Hotel
      www.iap.org/kingdavidhotel.htm
      • gabrielacasey Masz zaiste "najnowsze informacje". Z 1946 roku. 25.08.03, 02:50
    • onatutrwa Re: Terroryści i bojownicy 21.08.03, 20:27
      news.bbc.co.uk/hi/english/static/audio_video/programmes/panorama/transcripts/transcript_17_06_01.txt
      • gabrielacasey "Panorama" sprzed KILKU lat? KOGO i przeciw KOMU 25.08.03, 02:59
        ty, nieszczesny, wypuszczasz? Brytow nie zdolasz - wybaczyli i King David
        Hotel. Bo "niepragmatycznie" pamietac; zreszta to bylo NIC przy
        bombkach "bojownikow" IRA. A i tym sie zapomina, i z Adamsem rozmawia... A
        antysemickie "polaczki" ( nie mylic z Polakami) nie pojma - nie po ichniemu!
        Nawet ci, ktorych zapewne masz na mysli, jako odbiorcow swego tekstu, jakos na
        tych Wyspach wola prac "muslima" (upodoban nie podzielam, stwierdzam FAKT)

www.heretical.com/British/
    • Gość: kd Re: bbcwatch.com IP: *.turbonet.com 22.08.03, 02:54
      To jest interesują link, do strony, która informuje o
      nieprawidłowościach w przedstawianiu wydarzeń przez BBC

www.bbcwatch.com/
      • gabrielacasey CO Brytow obchodzi opinia amerykanskiego osrodka? 25.08.03, 03:06
        I to jeszcze udajacego BRYTYJSKA RADE RADIOFONII I TV, poprze celowa
        manipulacje nazwa - jakby z BBC mialo to cokolwiek wspolnego? Wsadz se tego
        linka w kuper! I niech BIAS lepiej ocenia Foxa. Polak zawsze taki glupi, ze
        nawet miedzy Busha i Blaira usmarkany nos wepchnie!!!

• Gość: acair Re: Terroryści i bojownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 06:02
      tak jak pies szczeka tak wygladaja i słyszemy jego dźwieki. a pana wypoowiedź
      ma miejsce na tam gdzie sobaka zaryta.
    • Gość: acair Re: Terroryści i bojownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 06:06
      brawo panie GEBERT! pierwszy raz pan sie wyraził pozytywnie wobec państwa
      IZRAEl,ale zobacz jaka reakcja chuliganów Polaków i antysemitów wywołał Wasz
      Artykuł. Jeszcze raz "chapeau a mon ami".
      • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 11:54
        Gość portalu: acair napisał(a):

> brawo panie GEBERT! pierwszy raz pan sie wyraził pozytywnie wobec państwa
        > IZRAEl,ale zobacz jaka reakcja chuliganów Polaków i antysemitów wywołał Wasz
        > Artykuł. Jeszcze raz "chapeau a mon ami".
        Polska zawsze mniala pijakow i huliganow !
    • Gość: to_Dave How about UN Resolution & #35 242 ??? IP: 216.254.136.* 22.08.03, 17:26
      • fredzio54 Re: How about UN Resolution & & #35 35 242 ??? 22.08.03, 17:59
        242 mowi ze araby sa okupanci i maj swieta ziemie zostawic.
        • Gość: to_Dave F U fredzio54, you're full of shit IP: 216.254.136.* 23.08.03, 22:37
          fredzio54 napisał:

> 242 mowi ze araby sa okupanci i maj swieta ziemie zostawic.

You're wrong trying to sell your shit here, asshole, don't you tray to change
          history, couse people know and remember. Shut up and go back to your shithole.

Source:
          domino.un.org/unispal.nsf/0/59210ce6d04aef61852560c3005da209?OpenDocument
    • Gość: Wilk Re: Terroryści i bojownicy IP: *.direcpceu.com 22.08.03, 18:23
      Proponuje lekture historii Izrela z lat 30. i 40. gdy i
      Zydowscy bojownicy podkladali bomby - tym razem pod obiekty
      brytyjskie. I byli wtedy bojownikami o wolnosc - tak samo jak
      teraz Hamas.
      • fredzio54 Re: Terroryści i bojownicy 22.08.03, 18:31
        Gość portalu: Wilk napisał(a):

> Proponuje lekture historii Izrela z lat 30. i 40. gdy i
        > Zydowscy bojownicy podkladali bomby - tym razem pod obiekty
        > brytyjskie. I byli wtedy bojownikami o wolnosc - tak samo jak
        > teraz Hamas.
        Ty sie znasz na Histori pnastwa Izraelskiego jak pijana polska goralska koza.
        Jak uwazsz z Hamas sa bojowniki to SSmani w polsce byli pokojwe sily zbrojene.
        Nie pozwalam ci porowanc naszych bojownikow do tego arabskiego syndikat
        mordercow.
        Izrael wykonywa bald ze chce lyszka morze terroru oszusic ja wole wszytkich
        arabow wypedzic a la Wisla II
      • gabrielacasey A moze o swoj tylek Polak sie pomartwi, a nie o 25.08.03, 03:12
        brytyjski? O brytyjskim stosunku do bomby w King David Hotel pisze wyzej -
        rozdrapywanie starych ran jest masochistyczne i niepragmatyczne. I gdyby Zydom
        Hotel David pamietac, to JAK rozmawiac dzis z Adamsem z IRA? Maja na rozkladzie
        wiecej ofiar. I to nie wojskowych, a kobiet i dzieci (Omah, Londyn- dom
        handlowy i McDonalds etc)
    • Gość: Rafałx Polska pomoc dla Iraku! Ufundujmy im elektrownię. IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 18:25
      Polska pomoc dla Iraku! Ufundujmy im elektrownię. To dla nas
      szansa żeby się pokazać na świecie i coś zacząć znaczyć. Może
      ktoś się dowie, że Polska leży w Europie a nie w Ameryce
      Południowej (to powszechne przekonanie w Stanach)
      • fredzio54 Re: Polska pomoc dla Iraku! Ufundujmy im elektrow 22.08.03, 18:31
        Gość portalu: Rafałx napisał(a):

> Polska pomoc dla Iraku! Ufundujmy im elektrownię. To dla nas
        > szansa żeby się pokazać na świecie i coś zacząć znaczyć. Może
        > ktoś się dowie, że Polska leży w Europie a nie w Ameryce
        > Południowej (to powszechne przekonanie w Stanach)
        a dlaczego nie Dziwki blondynki ,arabstwo bedzie was kochali
    • Gość: Ali Kabyr Re: Antysemityzm i Antysyjonizm IP: *.sympatico.ca 22.08.03, 19:27
      Myli sie pan Warszawski, twierdzac, ze antysemityzm ukrywa sie
      pod plaszczykiem antysyjonizmu. Prawdziwi antysemici
      bowiem "popieraja" syjonizm oraz aspiracje terytorialne Izraela
      wlasnie w nadziei, ze doprowadzi to do masowego powrotu
      diaspory zydowskiej na lono eretz Israel i tym samym uwolni
      swiat od perwersyjnego i destrukcyjnego wplywu Zydow, jak
      rowniez doprowadzi do ich nawrocenia po powtornym przyjsciu
      Mesjasza.
      • fredzio54 Re: Antysemityzm i Antysyjonizm 22.08.03, 19:32
        Gość portalu: Ali Kabyr napisał(a):

> Myli sie pan Warszawski, twierdzac, ze antysemityzm ukrywa sie
        > pod plaszczykiem antysyjonizmu. Prawdziwi antysemici
        > bowiem "popieraja" syjonizm oraz aspiracje terytorialne Izraela
        > wlasnie w nadziei, ze doprowadzi to do masowego powrotu
        > diaspory zydowskiej na lono eretz Israel i tym samym uwolni
        > swiat od perwersyjnego i destrukcyjnego wplywu Zydow, jak
        > rowniez doprowadzi do ich nawrocenia po powtornym przyjsciu
        > Mesjasza.
        co szczekasz pies antysemicki erec izrael jest nasza z wisly do jordanu
        uwazaj taiga radziecka czeka na ciebie, mamy dobre stsunki do putina
        • Gość: www.irak.pl Rezolucje ONZ w sp. Izraela. BMR i nuklearna w Izr IP: *.tele2.pl 24.08.03, 23:40
          http://www.irak.pl
          Trudno słuchać nieustannie demagogicznych wyrazów oburzenia i potępienia wobec
          Iraku odnośnie pogwałcania rezolucji Narodow Zjednoczonych, deptania praw
          człowieka oraz agresji wobec krajów sąsiadujacych-
          • Gość: zbalansowany Re: Rezolucje ONZ w sp. Izraela. BMR i nuklearna IP: *.mel.dialup.connect.net.au 25.08.03, 02:25

Warszawski napisal:

Ta systematyczna jednostronność ma swoje konsekwencje. Wzmacnia tych, w Anglii
            i w Europie, którzy Żydów nienawidzą, a swój haniebny antysemityzm prezentują
            jako całkiem wszak dopuszczalny antysyjonizm.

To stawianie znaku rownosci miedzy antysemityzmem a krytyka Izraela jest
            haniebne!!!! Wogole dlaczego pan Warszawski nie zatytuluje swoich
            wypowiedzi "Z punktu widzenia prawicowego izraelczyka" czy jakos podobnie,
            przynajmniej wiedzielibysmy o co chodzi.
            Ta zgrana kampania przypisywania krytykom Izraela motywow "antysemickich"
            dyskredytuje Warszawskiego jako publicyste, to strasznie tani i ograny trick
            panie Warszawski.
            Jakos pan Warszawski nie protestuje gdy w amerykanskich mediach typu Fox
            wylewane sa kubly pomyi na Palestynczykow

BBC nie zrezygnowała ze współpracy z brytyjskim poetą, który uważa, że
            żydowskich osadników należy zabić, choć niewątpliwie - i słusznie -
            zrezygnowałaby ze współpracy z komentatorem, który wzywałby, żeby zabijać
            Arabów.

No tak, za nie zerwanie stosunkow z "brytyjskim poeta" (nie od dzisiaj wiadomo
            ze poeci to gorsza zaraza niz terrorysci) powinno sie BBCD zamknac!!
            A wypadaloby tez podac nazwisko tego poety (czyzbysmy sie obawiali procesu o
            znieslawienie panie Warszawski?) bo bez tego jakos kiepsko.

Były brytyjski minister, który jest zdania, że konflikt bliskowschodni można
            rozwiązać jedynie rozwiązując Izrael, nie spotka się tam z potępieniem.

BYLY MINISTER moze sobie mowic co chce bo jest wlasnie "bylym ministrem" i
            swoje zdanie moze miec. A co do tego czy Izrael zdal egzamin z bycia panstwem
            to zdania sa mocno podzielone. Jak na razie to jest przyczyna
            kilkudziesiecioletniego stanu wojny, zrujnowal caly bliski wschod i podzielil
            chrzescijan i Muzulmanow tak skutecznie ze Krzyzowcy nie mogliby o tym zamarzyc.

Wątpię jednak, czy BBC zechciałaby zapraszać na antenę polityka, który
            proponowałby rozwiązanie problemu przez wygnanie Palestyńczyków z Gazy i
            Zachodniego Brzegu.

Widzialem i slyszalem takich politykow panie Warszawski w programach BBC, niech
            pan uwaznie oglada zwlaszcza "hard talk" to i pan to dostrzeze.

BBC słuchają nie tylko Brytyjczycy. Po angielsku i arabsku, rozgłośnia nadaje
            do milionów słuchaczy w regionie. Słowa poety Paulina, ministra Haina, użycie
            terminu "bojownicy" - wszystko to ci ze słuchaczy, którzy popierają mordowanie
            Żydów, odbierają jako zachętę.

Panie Warszsawski - ja wiem ze pan ma Polakow za bande przyglupow, ale upasc
            tak nisko - przeciez to stalinowska propaganda zaaplikowana na zywca!!!

BBC ma krew na antenie.

Moge zrozumiec ze nie mial pan czasu aby napisac przyzwoity artykul, ale ze
            redakcja puszcza takie knoty???
      • gabrielacasey "Perwersyjny i destruktywny wplyw Zydow", a takze 25.08.03, 03:16
        "uwolnienie od niego swiata" to - rzecz jasna - przejawem antysemityzmu nie
        jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka