Dodaj do ulubionych

USA zdobyły nową kolonie.

28.12.01, 18:45
Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie jeszcze długo nie wyjdą z
Afganistanu.

USA podbiły sobie nowy kraj. Na czele rządu postawili sobie figuranta, który
twierdzi, że Afganczycy ciągle jeszcze potrzebują pomocy bratniego narodu
amerykanskiego a w szczególności wujka Busha - wielkiego przyjaciela dzieci.
Wcześniej dzięki szczęśliwemu przypadkowi, życie stracili Masud i Haq, którzy
mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego "reprezentatywnego" rządu ludu
afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w bombardowaniu przywódcy plemienni,
zdążający na zaprzysiężenie rządu.

Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną (świadomie lub nie) rolę
Public Enemy (a może mitycznego dr. No z filmu o Bondzie).
Dzieki niemu przyszłe rurociągi będą wzbogacać naród amerykanski.
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: USA zdobyły nową kolonie. 28.12.01, 19:10
      twierdzisz ze Karzai to figurant na podstawie tego ze tak pasuje do twojej
      teorii, czy na podstawie jakichs faktow z przeszlosci moze, jasno pokazujacych ze
      np jego postac nie liczy sie wsrod afganczykow, czy jest sprzedajny, czy ze lekko
      zmienia alianse...no nie wiem...cos co by mowilo o jego "figuranctwie"

j-23

watto napisał(a):

> Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie jeszcze długo nie wyjdą z
      >
      > Afganistanu.
      >
      > USA podbiły sobie nowy kraj. Na czele rządu postawili sobie figuranta, który
      > twierdzi, że Afganczycy ciągle jeszcze potrzebują pomocy bratniego narodu
      > amerykanskiego a w szczególności wujka Busha - wielkiego przyjaciela dzieci.
      > Wcześniej dzięki szczęśliwemu przypadkowi, życie stracili Masud i Haq, którzy
      > mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego "reprezentatywnego" rządu ludu
      >
      > afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w bombardowaniu przywódcy plemienni,
      > zdążający na zaprzysiężenie rządu.
      >
      > Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną (świadomie lub nie) rolę
      > Public Enemy (a może mitycznego dr. No z filmu o Bondzie).
      > Dzieki niemu przyszłe rurociągi będą wzbogacać naród amerykanski.

• normalna Re: USA zdobyły nową kolonie. 29.12.01, 18:35
        jot-23 napisał(a):

> twierdzisz ze Karzai to figurant na podstawie tego ze tak pasuje do twojej
        > teorii, czy na podstawie jakichs faktow z przeszlosci moze, jasno pokazujacych
        > ze
        > np jego postac nie liczy sie wsrod afganczykow, czy jest sprzedajny, czy ze lek
        > ko
        > zmienia alianse...no nie wiem...cos co by mowilo o jego "figuranctwie"
        >
        >
        > j-23
        Karzai dlugo pracowal dla firmy amerykanskiej, ktora chciala prowadzic gazociag z
        Turkmenistanu do Oceanu indyjskiego przez Kandahar. Problem polegal na tym, ze
        rzad afganski , ani talibowie ani ich poprzednicy, nie zgadzali sie na warunki.

A pomysl J-23... czy moglby ktos inny niz figurant w obecnej sytuacji stanac na
        czele obecnego rzadu w Afganistanie?
    • Gość: Kingfish Re: Watto mam rację. IP: *.dyn.optonline.net 28.12.01, 19:34

W Afganistanie, jak nam to paru forumowiczów uzmysłowiło (wiecie kim jesteście),
      chodzilo tylko o rurociąg:

ijk.netfirms.com/mapa6.swf

Pytanie jest tylko o który rurociąg im chodzi:
      1. Do Chin
      2. Do Indi
      3. Czy ten wspaniały rurociąg Kingfisha:-)

Ja osobi]cie głosuję na # 3

watto napisał(a):

> Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie jeszcze długo nie wyjdą z
      >
      > Afganistanu.
      >
      > mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego "reprezentatywnego" rządu ludu
      >
      > afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w bombardowaniu przywódcy plemienni,
      >
      > Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną (świadomie lub nie) rolę

• Gość: Michal Re: Watto mam rację. IP: 63.164.131.* 28.12.01, 21:33
        Gość portalu: Kingfish napisał(a):

> W Afganistanie, jak nam to paru forumowiczów uzmysłowiło (wiecie kim jesteście)
        > , chodzilo tylko o rurociąg:
        >
        > ijk.netfirms.com/mapa6.swf
        >
        Moze laskawie oswiecisz reszte forumowiczow dlaczego nie zgadzasz sie z ta mapa.
        W koncu jest ona dzielem US Government i jest to chyba dosyc powazny powod aby
        byc w tym regionie dluzej niz na czas wojny. Jakos nikt nie mysli nawet aby
        wycofac wojsko; wrecz przeciwnie mowi sie ze bedzie tam coraz wiecej wojsk
        sojuszniczych. I pchaja sie drzwiami i oknami; juz nawet nie wiem ile to panstw
        sie zglosilo do tej akcji "pomocy militarnej".
        Czyzby nowy (demokratyczny??) rzad afganski nie byl lojalny wobec nowych
        pracodawcow? Przeciez ten scenariusz przerabiano juz pare razy; jest SFOR, KFOR,
        MFOR...jaki teraz nowy skrot.
        Jesli uwazasz ze JEDYNYM powodem interwencji jest (byl) terroryzm to jestes po
        prostu bardzo naiwny. Nie udalo sie dogadac z Talibami w sprawie budowy
        rurociagow, to teraz jest pro-amerykanski (?) rzad, ktory byc moze bedzie robil
        tak jak bedzie to wygodne innym.

Kto wedlug ciebie sfinansuje te nowe rurociagi; chyba nie sadziesz ze sami
        afganczycy i sasiedzi? A moze ty faktycznie tak myslisz....
        • Gość: Kingfish Re: Watto mam rację. IP: *.dyn.optonline.net 28.12.01, 21:56
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Gość portalu: Kingfish napisał(a):
          >
          > > W Afganistanie, jak nam to paru forumowiczów uzmysłowiło (wiecie kim jeste
          > ście)
          > > , chodzilo tylko o rurociąg:
          > >
          > > ijk.netfirms.com/mapa6.swf
          > >
          > Moze laskawie oswiecisz reszte forumowiczow dlaczego nie zgadzasz sie z ta mapa
          > .
          > W koncu jest ona dzielem US Government i jest to chyba dosyc powazny powod aby
          > byc w tym regionie dluzej niz na czas wojny.
          =======================================================

Chyba mówisz o tej mapie?:

www.heritage.org/library/categories/forpol/bg1132map01.gif

A może ktoś mi poda prawdziwe źródło tej mapki. Czy była to mapa wydrukowana
          przez US State Department? Jeśli tak to kto, gdzie, kiedy i dlaczego narysował
          mazakiem na niej parę rurek? Jaki naprawdę był cel wydrukowania takiej mapy? Może
          celem tej mapy było pokazanie gdzie nie należy budować rurociągów?

Proszę zauważyć że mapa ta była opublikowana na stronie organizacji The Heritage
          Foundation a nie na stronie US State Department- The Heritage Foundation
          absolutnie i kategorycznie nie jest częścią naszego rządu. Jest to organizacja
          która próbuje wpływać na decyzje naszego rządu tak jak tysiące innych
          organizacji. Ja też staram się wpływać na nasz rząd ale wcale to nie znaczy że
          mój pomysł automatycznie staje się oficjalnym kierunkiem i zamierzeniami USA.
          (szkoda)

A może ktoś nam wytłumaczyć po co jest USA rurociąg kończący się na morzu
          Arabskim będącym chyba, w drodze morskiej, najbardziej oddalonym punktem na
          świecie od wybrzeża USA. Proszę spojrzeć na mapę świata i zauważyć że droga
          morska z tego punktu do USA jest prawdopodobnie 3 razy dłuższa niż droga z
          wybrzeża przyjaznej Turcji. Jak jednak wytłumaczyć zamiar naszego rządu, US State
          Department, zbudowania rurociąg do Indii i Chin? Chyba żartujecie?

Ale kto naprawdę narysował te rurociągi na tej mapie która pozornie jest
          własnością US State dept?:

1. Proszę zauważyć że brakuje literki e w “Proposed Pipeline” – na mapie ktoś
          napisał Pipline. US State Department nie umie nawet poprawnie napisać słowa Pipe?

2. Proszę też zauważyć na dole tej mapy napis: Sources: U.S.Department of State.
          Bardzo ciekawe że ktoś napisał Sources, czyli źródła (nie jedno źródło), a tylko
          jedno źródło jest podane. A może drugie źródło było wymazane? Dlaczego? Kto
          zwykłym mazakiem narysował ten prymitywny rurociąg?

3. “Proposed Pipeline” powinna być na mapie tak jak “Pipeline Under
          Construction” oznaczona kreską przerywaną. Czyli proponowany rurociąg miał być
          na mapie kraską przerywaną ale State Department, nie wiedząc jak mapy się rysuje
          I jak napisać PIP użył kreskę nie przerywaną.

Mapa ta jest nie tylko niewiarygodna jeśli chodzi o jej źródło ale każdy chyba
          przyzna że mój rurociąg, pomimo paru technicznych błędów, jest bardziej
          wiarygodna niż ta wydrukowana przez “US State Dept.”:-)

ijk.netfirms.com/mapa6.swf

Proszę zauważyć że moja mapa też na dole ma napis :US State Dept. I czy to jest
          dowód że State Department bzduje rurociąg Kingfisha???? Kto jest Naiwny?

Może takie plany o rurociągu istnieją, ale opieranie się na takiej idiotycznej
          mapie jest bezsensowne.

Jakos nikt nie mysli nawet aby
          > wycofac wojsko; wrecz przeciwnie mowi sie ze bedzie tam coraz wiecej wojsk
          > sojuszniczych. I pchaja sie drzwiami i oknami; juz nawet nie wiem ile to panstw
          >
          > sie zglosilo do tej akcji "pomocy militarnej".
          > Czyzby nowy (demokratyczny??) rzad afganski nie byl lojalny wobec nowych
          > pracodawcow? Przeciez ten scenariusz przerabiano juz pare razy; jest SFOR, KFOR
          > ,
          > MFOR...jaki teraz nowy skrot.
          > Jesli uwazasz ze JEDYNYM powodem interwencji jest (byl) terroryzm to jestes po
          > prostu bardzo naiwny. Nie udalo sie dogadac z Talibami w sprawie budowy
          > rurociagow, to teraz jest pro-amerykanski (?) rzad, ktory byc moze bedzie robil
          >
          > tak jak bedzie to wygodne innym.
          >
          > Kto wedlug ciebie sfinansuje te nowe rurociagi; chyba nie sadziesz ze sami
          > afganczycy i sasiedzi? A moze ty faktycznie tak myslisz....

• Gość: Michal Re: Watto mam rację. IP: 63.164.131.* 28.12.01, 23:02
            Nie moge nie przyznac racji w pewnych sprawach. Jasne ze mozna wiele spraw
            podrobic lecz akurat ta mape pamietam dosyc dobrze gdyz czytalem artykul w
            jednej z gazet na internecie, ktora przytoczyla taki ewlasnie plany. Szkoda ze
            nie mam bookmark do tej strony (nie sadze jakkolwiek ze byla to akurat
            www.heritage.org). Nie sadze tez, iz ktos przy zdrowym zmysle bedzie
            rozpowszechnial dokument sygnowany przez US Department.

A tak nawiasem mowiac, nie jestem pewnien jak sie ma twoje dzielo (wlacznie z
            podpisem US Department) do publicznej dystrybucji?

• Gość: Kingfish Re: Watto mam rację. IP: *.dyn.optonline.net 28.12.01, 23:25

> Nie moge nie przyznac racji w pewnych sprawach. Jasne ze mozna wiele spraw
              > podrobic lecz akurat ta mape pamietam dosyc dobrze gdyz czytalem artykul w
              > jednej z gazet na internecie, ktora przytoczyla taki ewlasnie plany. Szkoda ze
              > nie mam bookmark do tej strony (nie sadze jakkolwiek ze byla to akurat
              > www.heritage.org). Nie sadze tez, iz kt
              > os przy zdrowym zmysle bedzie
              > rozpowszechnial dokument sygnowany przez US Department.

Nie mam pojęcia czy są czy nie ma takich planów. Ale już kiedyś tu o tym z kimś
              dyskutowałem i nikt nie mógł mi pokazać nic innego oprócz tej mapy która dla mnie
              nie jest...........śmieszna.

>
              > A tak nawiasem mowiac, nie jestem pewnien jak sie ma twoje dzielo (wlacznie z
              > podpisem US Department) do publicznej dystrybucji?

Nie jestem pewny co chcesz przez to powiedzieć ale chyba to że nie wolno
              publikować podrobionych dokumentów?? Ale czy jest to podrobiony dokument jeśli
              mapa była wydrukowana przez US State Department a rurociąg był przez kogoś
              dorysowany? Jest to nadal mapa USSD. Czy jest to dokument nielegalnie
              podrobiony jest dla mnie niejasne. Autor tego rurociągu może powiedzieć że
              musiał podać źródło mapy bo była drukowana przez USSD. Jest to dla mnie “gray
              area”??
            • Gość: nikt zrodlo mapy IP: *.C223.tor.velocet.net 30.12.01, 03:55
              mape znajdziesz w tym artykule
              www.heritage.org/library/categories/forpol/bg1132.html
              • Gość: Michal Re: zrodlo mapy IP: *.mw.sisna.com 30.12.01, 04:33
                Gość portalu: nikt napisał(a):

> mape znajdziesz w tym artykule
                > <a
                href="http://www.heritage.org/library/categories/forpol/bg1132.html">www.her
                > itage.org/library/categories/forpol/bg1132.html</a>

Dziekuje za pomoc w odnalezieniu tego artykulu. Jednak to bylo
                www.heritage.org.

Bezsprzecznie wynika z tego artykulu iz jednak ropa jest tym glownym clue
                do "bycia" w tym regionie - cyt. "The United States has major economic and
                strategic interests in this region."

Ciekawe jest to iz ten artykul byl pisany kilka lat temu i wlasnie teraz jest
                niezmiernie aktualny.

Zachecam wszystkich 'niedowiarkow' do dokladnego przeczytania tego artykulu.

Pozdrawiam.
                • Gość: Kingfish Re: Thanks IP: *.dyn.optonline.net 30.12.01, 16:43

> Gość portalu: nikt napisał(a):
                  >
                  > > mape znajdziesz w tym artykule
                  > > <a
                  > href="http://www.heritage.org/library/categories/forpol/bg1132.html">www.her
                  > > itage.org/library/categories/forpol/bg1132.html</a>
                  >
                  >
                  > Dziekuje za pomoc w odnalezieniu tego artykulu. Jednak to bylo
                  > www.heritage.org.
                  >
                  > Bezsprzecznie wynika z tego artykulu iz jednak ropa jest tym glownym clue
                  > do "bycia" w tym regionie - cyt. "The United States has major economic and
                  > strategic interests in this region."
                  >
                  > Ciekawe jest to iz ten artykul byl pisany kilka lat temu i wlasnie teraz jest
                  > niezmiernie aktualny.
                  >
                  > Zachecam wszystkich 'niedowiarkow' do dokladnego przeczytania tego artykulu.
                  >
                  > Pozdrawiam.

The fact that the USA has a major interest in this part of the world was never a
                  secret, and was never disputed on this forum or even by the government of the
                  USA. However, to suggest that America went to war in Afghanistan because of a
                  pipeline is ridicules and baseless.

The article provided by “nikt”, is very good and very informative and despite not
                  being an official US policy I am sure it encompass many issues adopted by our
                  policy makers. Please note however, that the pipe line through Afghanistan as
                  shown on the map is for the most part a natural gas line to supply Pakistan and
                  only a suggestion of a pipeline exists. As I expected our main interest lies in
                  bringing oil to the friendly coast line of Turkey. Here is the paragraph which
                  specifically addresses the North East line:

“ Several pipelines in a north-south direction are feasible. Ultimately,
                  pipelines may be built
                  from Turkmenistan and Uzbekistan to Pakistan. Unocal (U.S.) and the Delta Oil
                  Corporation
                  (Saudi Arabia) were named as consortium leaders for a gas pipeline by the
                  government of
                  Turkmenistan in October 1996. Russia's natural gas monopoly (Gazprom) and a
                  Turkmen-
                  Russian government oil company (TurkmenRosGaz ) also are part of the consortium.
                  A natural
                  gas pipeline running from the Dauletabad field in southern Turkmenistan to
                  central Pakistan was
                  proposed by the Turkmen government. An oil pipeline running the same route also
                  was
                  suggested. These pipelines would benefit the people of Afghanistan, bringing jobs
                  and
                  infrastructure development like roads to that long-suffering country. Because of
                  the ongoing
                  war, however, prospects for both pipelines are grim.”

Again, this is just an idea, not a policy, and to suggest that this is the very
                  reason for the war is very irresponsible. Such suggestion implicates that USA
                  would take advantage of the biggest tragedy in its history to built a pipeline,
                  which would service Pakistan, and in process allow those responsible go un
                  punished.

• Gość: U Re: USA zdobyły nową kolonie. IP: 216.41.47.* 28.12.01, 21:22
      watto napisał(a):

> Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie
      jeszcze długo nie wyjdą z
      >
      > Afganistanu.
      >
      > USA podbiły sobie nowy kraj. Na czele rządu postawili
      sobie figuranta, który
      > twierdzi, że Afganczycy ciągle jeszcze potrzebują
      pomocy bratniego narodu
      > amerykanskiego a w szczególności wujka Busha -
      wielkiego przyjaciela dzieci.
      > Wcześniej dzięki szczęśliwemu przypadkowi, życie
      stracili Masud i Haq, którzy
      > mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego
      "reprezentatywnego" rządu ludu
      >
      > afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w
      bombardowaniu przywódcy plemienni,
      >
      > Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną
      (świadomie lub nie) rolę
      > Public Enemy (a może mitycznego dr. No z filmu o
      Bondzie).
      > Dzieki niemu przyszłe rurociągi będą wzbogacać naród
      amerykanski.

Moze to nieuczesana mysl,ale zastanawiam sie czy
      wodzowie Talibow byli przeciwnikiem "wyzwolicieli" czy
      moze pracowali wlasnie dla nich.udajac
      wrogow,terrorystow ,tworzac powod do ataku.I czy CIA
      dzis poluje na Talibow nie jako takich,a sprawdza,czy
      przypadkiem nie ma wsrod nich przeciekow o takim spisku.
      • jot-23 Re: USA zdobyły nową kolonie. 28.12.01, 21:28
        U, sa postepy,
        wazne ze widzisz "powod da ataku"... reszta przyjdzie wraz z odrobina wysilku
        (ksiazek poczytac, pobiegac na swiezym powietrzu)

j-23

Gość portalu: U napisał(a):

> watto napisał(a):
        >
        > > Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie
        > jeszcze długo nie wyjdą z
        > >
        > > Afganistanu.
        > >
        > > USA podbiły sobie nowy kraj. Na czele rządu postawili
        > sobie figuranta, który
        > > twierdzi, że Afganczycy ciągle jeszcze potrzebują
        > pomocy bratniego narodu
        > > amerykanskiego a w szczególności wujka Busha -
        > wielkiego przyjaciela dzieci.
        > > Wcześniej dzięki szczęśliwemu przypadkowi, życie
        > stracili Masud i Haq, którzy
        > > mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego
        > "reprezentatywnego" rządu ludu
        > >
        > > afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w
        > bombardowaniu przywódcy plemienni,
        > > zdążający na zaprzysiężenie rządu.
        > >
        > > Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną
        > (świadomie lub nie) rolę
        > > Public Enemy (a może mitycznego dr. No z filmu o
        > Bondzie).
        > > Dzieki niemu przyszłe rurociągi będą wzbogacać naród
        > amerykanski.
        >
        >
        >
        >
        > Moze to nieuczesana mysl,ale zastanawiam sie czy
        > wodzowie Talibow byli przeciwnikiem "wyzwolicieli" czy
        > moze pracowali wlasnie dla nich.udajac
        > wrogow,terrorystow ,tworzac powod do ataku.I czy CIA
        > dzis poluje na Talibow nie jako takich,a sprawdza,czy
        > przypadkiem nie ma wsrod nich przeciekow o takim spisku.

• Gość: Leszek Re: USA zdobyły nową kolonie. IP: *.ists.pl 29.12.01, 11:38
      watto napisał(a):

>
      > Afganistanu.
      >
      >
      >

Zdumiewające, Amerykanie zamordowali Massuda?! Bin Laden na premiera
      Afganistanu!!! A tak poważnie: dlaczegóż to importowani z Pakistanu fanatycy i
      równie importowany z Arabii terrorysta byli Afgańczykom bliżsi, niż Amerykanie?
      Czy szybkość, z jaką mudżahedini uwolnili Afganistan z rąk talibów, mówi za
      siebie. Wiesz, to tak fajnie mówić, że Massud czy Haq zachowaliby się inaczej,
      niż Karzaj. Nie żyją, nie zaprzeczą.
    • Gość: Leszek Re: USA zdobyły nową kolonie. IP: *.ists.pl 29.12.01, 11:52
      Pozwól, że jeszcze dodam. Światem rządzi mafia amerykańsko-żydowska. Żeby
      utrupić dzielnego obrońcę uciśnionych Bin Ladena, wymyślili sobie
      ogólnoświatowy spisek. Najpierw zamordowali Massuda, żeby Afgańczykom odebrać
      przywódcę (jak wiadomo, Tadżyk Massud był szczególnie bliski afgańskim
      Pasztunom, w przeciwieństwie choćby do Karzaja). Równoczęśnie CIA wkręciła do
      talibów Amerykanina skrytobójcę, który w przyszłości zabił Haqa, śmiertelnego
      wroga Amerykanów i skrytego przyjaciela talibów. Gdy już to wszystko Żydzi i
      Amerykanie przygotowali, wysłali na WTC i Pentagon samoloty, na których
      figurowały cyfry i litery, przez firmę Microsoft przetłumaczone na :samolot,
      dwa wieżowce, trupia czszka i gwiazda Dawida. I wszystko jasne. Co prawda
      niektórzy tłumaczą ten symbol jako "śmierć Żydom", ale to tylko wroga
      propaganda. Tak więc Amerykanie znów dopięli swego. Przedtem doprowadzili do
      rozpadu miłującego pokój Związku Radzieckiego, obrońcy wszystkich uciśnionych,
      dobroczyńcy narodu polskiego i wepchnęli Polaków w totalitarne łapska Brukseli.
      Jakież to wszystko proste i jasne, nieprawdaż?!
      • yacek1 Re: USA zdobyły nową kolonie. 29.12.01, 17:20
        www.geocities.com/realwojo/naszwodz.html
        • Gość: U Re: USA zdobyły nową kolonie. IP: 216.41.32.* 30.12.01, 07:36
          yacek1 napisał(a):

> <a
          href="http://www.geocities.com/realwojo/naszwodz.html">w
          ww.geocities.com/rea
          > lwojo/naszwodz.html</a>

Mam pytanie do Wojo.Wojo,ktos TY?Po takim displeju wodza
          powinienes wyladowac 1.5m pod trawka z kula wyscielona z
          Barretty .22....Jak to jest,ze jeszcze zyjesz??????????
    • nossos Moze Watto by sie nauczyl wreszcie po polsku? 30.12.01, 03:27
      Zobacz sobie w encyklopediico to znaczy i przestan sie wyglupiac.
      • watto Re: Moze Watto by sie nauczyl wreszcie po polsku? 30.12.01, 20:00
        nossos napisał(a):

> Zobacz sobie w encyklopediico to znaczy i przestan sie wyglupiac.

O czymże ty człowieku piszesz?
        Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć.

" nauczyl sie wreszcie po polsku" robić co?
        • Gość: jojo Watto IP: *.proxy.aol.com 30.12.01, 20:29

to jamik s kolawom nogom pszes kota osczany cyli to pies po prostemu muwionc
    • ptwo Re: USA zdobyły nową kolonie. 30.12.01, 07:38
      watto napisał(a):

>
      > Afganistanu.
      >
      >
      >

Bzdura! Amerykanie próbują naprawić to, co zaniedbali 12 lat temu. Rosjanie
      wycofując się zostawili bajzel i trzeba tam wreszcie posprzątać. Sami Afgańczycy
      nie dadzą rady. Przecież tam od 25 lat wojna!
      • Gość: Kingfish Re: USA zdobyły nową kolonie. IP: *.dyn.optonline.net 30.12.01, 20:11
        ptwo napisał(a):

> watto napisał(a):
        >
        > > Bush buduje bazy wojskowe i twierdzi , że Amerykanie jeszcze długo nie wy
        > jdą z
        > >
        > > Afganistanu.
        > >
        > > USA podbiły sobie nowy kraj. Na czele rządu postawili sobie figuranta, któ
        > ry
        > > twierdzi, że Afganczycy ciągle jeszcze potrzebują pomocy bratniego narodu
        > > amerykanskiego a w szczególności wujka Busha - wielkiego przyjaciela dziec
        > i.
        > > Wcześniej dzięki szczęśliwemu przypadkowi, życie stracili Masud i Haq, któ
        > rzy
        > > mogliby przeszkodzić w planach utworzenia nowego "reprezentatywnego" rządu
        > ludu
        > >
        > > afganskiego. Dziwnie też zginęli ostatnio w bombardowaniu przywódcy plemie
        > nni,
        > > zdążający na zaprzysiężenie rządu.
        > >
        > > Bush powinien dziekować Ladenowi, za swietnie odegraną (świadomie lub nie)
        > rolę
        > > Public Enemy (a może mitycznego dr. No z filmu o Bondzie).
        > > Dzieki niemu przyszłe rurociągi będą wzbogacać naród amerykanski.
        >
        > Bzdura! Amerykanie próbują naprawić to, co zaniedbali 12 lat temu. Rosjanie
        > wycofując się zostawili bajzel i trzeba tam wreszcie posprzątać. Sami Afgańczyc
        > y
        > nie dadzą rady. Przecież tam od 25 lat wojna!

Strata czasu kolego. Wszyscy dalej mówią o mordowaniu bezbronnych Afgańczykówa ci
        Afgańczycy są zrozpaczeni sytuacją w której nagle po 25 latach się znaleźli. Po
        raz pierwszy od wielu, wielu lat mają rząd który zjednoczył cały kraj. Kobiety po
        raz pierwszy od pięciu lat mogą chodzić po ulicach bez szmat na głowie. Kobiety
        po raz pierwszy od pięciu lat mogą pracować. Kobietą po raz pierwszy od pięciu
        lat wolno uczęszczać szkołę. Skończyły się publiczne egzekucje i amputacje rąk za
        najdrobniejsze przestępstwa. Wolno się nagle golić, słuchać muzykę, tańczyć. Co
        to za ohydna sytuacja. Może UN tam wkroczy i posprząta to bezprawie.

Szkoda twojego czasu.

• watto Re: USA zdobyły nową kolonie. 31.12.01, 07:39

> Bzdura! Amerykanie próbują naprawić to, co zaniedbali 12 lat temu. Rosjanie
        > wycofując się zostawili bajzel i trzeba tam wreszcie posprzątać. Sami Afgańczyc
        > y
        > nie dadzą rady. Przecież tam od 25 lat wojna!

Amerykanie i Rosjanie są od naprawiania czegoś w Afganistanie?

Jak by ci się podobało, gdyby tak twój sąsiad ponaprawiał coś w twoim domu?
        Która taktyka "naprawiania" by ci bardziej odpowiadała:

1)może on po amerykańsku obrzucić twój dom kamieniami i jakąś żywnością
        (oczywiście za węgła )

2)może też po rosyjsku po prostu spróbować tam wejść z kijem do palanta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka