barnacle.bill.the.sailor 25.02.08, 17:11 wykorzystanie jego autorskiego dzieła ??? www.pardon.pl/artykul/4078/spieprzaj_dziadu_po_francusku_sarkozy_tez_potrafi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Czy złodziej Sarkozy miał zgodę Kaczora na 25.02.08, 17:16 dlaczego zaraz złodziej??? Powiedział, to co mu strzeliło do łba... o wiele bardziej wykwintnie" niż Lechkacz: "casse toi alors, pauvre con!" Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Jak to dlaczego ??? 25.02.08, 17:55 Nie dość, że o zgodę nie zapytał, to nawet tantiemów autorowi nie zapłacił !... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer We Francji nie ma Michnika, który by o tym zaraz 25.02.08, 17:18 po całym świecie rozwrzeszczał. Dlatego im wolno być dumnym ze swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: We Francji nie ma Michnika, który by o tym za 25.02.08, 18:38 Dialog wymaga języka zrozumiałego dla obydwu stron. Pan Prezydent wyraźnie przecenił poziom tego wyjącego (wycie na prezydenta to oczywiście jest szczyt dobrego wychowania), bo mimo wszystko uprzejmie wyciągnął do niego rękę i powiedział bonjour. Po reakcji tego pana zorientował się, że ten go nie rozumie, więc musiał dostosować się do poziomu percepcji delikwenta. Postąpił bardzo uprzejmie, że podtrzymał dialog na poziomie, który odpowiadał rozmówcy, a nie uniósł się pychą i nie odwrócił do niego tyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxski Re: We Francji nie ma Michnika... Niestety 25.02.08, 19:34 picard2 napisał: > Dialog wymaga języka zrozumiałego dla obydwu stron. > Pan Prezydent wyraźnie przecenił poziom tego wyjącego (wycie na prezydenta to > oczywiście jest szczyt dobrego wychowania), bo mimo wszystko uprzejmie wyciągną > ł > do niego rękę i powiedział bonjour. Po reakcji tego pana zorientował się, że te > n > go nie rozumie, więc musiał dostosować się do poziomu percepcji delikwenta. > Postąpił bardzo uprzejmie, że podtrzymał dialog na poziomie, który odpowiadał > rozmówcy, a nie uniósł się pychą i nie odwrócił do niego tyłem. No jednak jestes pier do la tak jak PF, jak mozesz bronic sarko w tej sytuacji? Przeciez to zwykly cham! (co do pf juz go tak nie broni jak ty, chociaz przed wyborami reklamowal sarko) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zasada Petera 25.02.08, 19:19 Pan prezydent sie niestety zupelnie pogubil: mowi jedno, robi drugie, brak mu dyscypliny myslenia i juz zupelnie stracil instynkt polityczny, ktory mowi, ze wtedy gdy wielu idzie zle nie nalezy sie z nuworyszowskim bogactwem obnosic. Obawiam sie, ze zgodnie z zasada Petera, pan S. osiagnal stopien swojej niekompetencji. Nie powinien zostac prezydentem, minister to byl szczyt jego mozliwosci. Na tym polega funkcja prezydenta m.in. ze inni moga cie wyzywac a ty innych nie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
xxxski Re: We Francji nie ma Michnika, który ??????????? 25.02.08, 19:36 gelimer napisał: > po całym świecie rozwrzeszczał. Dlatego im wolno być dumnym ze swojego kraju. CO TY PIER DO LISZ durniu? W Francji to SKANDAL! Wszyscy mowia o chamskim zachowaniu prezydencika blink blink! Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay To wszystko jest tragicznie smutne 25.02.08, 20:22 bo funkcja prezydenta wymaga wiekszej kultury i opanowania,niestety Francja ma aktualnie marnego aktora w roli prezydenta i pozostaje jeszcze nadzieja ze,za ktores video z youtub otrzyma Oscara. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Na razie jest 25.02.08, 20:28 smutne. Nie chcialbym by stalo sie tragiczne. A zupelnie nie widze jak nastepne 4 lata sie potocza. Jaki jest twoj scenariusz? PF Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Na razie jest 25.02.08, 21:07 Przyszle wybory municipalne pokaza dokladnie do jakiego stopnia zostal oslabiony prezydent i zarazem UMP,wg mnie po tych wyborach zostanie stworzony rzad z tylko i wylacznie politykow UMP.Potrzebne czy raczej niezbedne reformy beda prawdopodobnie dalej prowadzone a sam prezydent(jak Chirac) pozostanie tylko swiadkiem poczynan rzadu,wiekszosc deputowanych UMP nie przetrawila obecnosci ministrow socjalistow w aktualnym rzadzie i napewno znajdzie nowego kandydata na przyszle wybory prezydenckie za 4 lata.Jedno jest pewne ze,wiosna bedzie dosc goraca bo wkrotce maja zaczac sie rozmowy na temat emerytur w sektorze prywatnym.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Na razie jest 25.02.08, 21:11 Interesujace. I, mowiac szczerze, podbudowuje mnie to troche bo "dérapages" prezydenta odczuwam jak pograzanie sie w bagnie... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Prezydent Sarkozy nie ma konkurenta :))) 25.02.08, 20:52 Gdyz przeciez nie jest nim ta Dama z Poitiers :))) Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Desakralizacja funkcji Prezydenta 25.02.08, 21:24 Po za socjalistami nikt nie prowadzi takiej nagonki na Sarkozy jak uczestnicy tego forum.Większość z nich nie ma pojęcia ani o polityce w ogóle ani o polityce Francji ani o zamierzeniach jej Prezydenta. Sarkozy jak i Prezydenci Ameryki nie uważa ze jego osoba jest święta zachowuje się tak jak większość społeczeństwa (ja nie nalezę do większości bo bym dal temu prowokatorowi w mordę; może dlatego ze NIE GLOSOWAŁEM NA SARKOZY i jestem chyba dłuższy on niego o 25cm i ważę o 20 kilo więcej). Na razie osoba Sarkozy się nie podoba ale jego polityka tak. P.S moje wypowiedzi są kulturalne i nie chce zmieniać jeżyka wiec xxxski mimo nowego nicku zmiatam do śmieci jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie mam nic do Ciebie i do PF tez nie... 25.02.08, 21:47 a tylko bywam w Francji co 3 miesiace... Sakrozy sie utrzyma To najlepszy Prezydent - jakiego Francja - od 40-tu lat miala. A Ten (wspanialy - i kochany przeze mnie kraj) zasluguje na zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sacré-zi 25.02.08, 21:56 ka. Moze jest na tyle inteligentny by zmienic trend w dol. Poki co, ma "tout faux". Aha, kazdy narod zasluguje na swojego prezydenta...niestety. PF Odpowiedz Link Zgłoś