Gość: virra IP: *.117.susc.suscom.net 31.08.03, 19:35 No to moge sobie wyobrazic jak nasi tam w portki robia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pacyfista od jutra dojda okrzyki "Precz z Polska" IP: *.104.62.81.dial.bluewin.ch 31.08.03, 19:48 Oto wynik paranoicznej potyki zagranicznej naszych politykow...Zdobyli dla nas wsrod sasiadow zachodnioeuropejskich przydomek osla trojanskiego Ameryki, na pieniadze polskich podatnikow narazaja zycie zolnierzy etc etc. patrz:www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Szybko zmieniliscie temacik glowny- ale fajnie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 20:01 witaj pacyf- banito- strasznie cie polubilam.. Wiele sie od ciebie mozna nauczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Przyzwyczajeni z zebran partyjnych. IP: *.fastres.net 31.08.03, 20:30 Na kazde pytanie nie bylo odpowiedzi, tylko zmiana tematu... itd....Jabko niedaleko pada od jabloni, chyba ,ze je dzik zje i gdzies indziej je w...a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Przyzwyczajeni z zebran partyjnych. IP: *.net 31.08.03, 21:07 Gość portalu: jarek napisał(a): > Na kazde pytanie nie bylo odpowiedzi, tylko zmiana tematu... itd....Jabko nieda > leko pada od jabloni, chyba ,ze je dzik zje i gdzies indziej je w...a. -------------------------------------- Niestety. Lecz w tym przypadku potrzebna cała wataha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKa Wlasnie IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:02 Ci ´cholerni irakijczycy´ znow zaatakowali na poprzednim watku juz ich pokonalam ( zwlaszcza tego zdradzieckiego BAnite) A oni znow w pogotowiu... Zastanawiam sie co by bylo gdyby sie okazalo ze to cala wataha dziennikarzy tak sobie z nami poczyna.. Cobyscie powiedzieli Panowie? NO bo kto moze tak czuwac przy komputerze w nocy.. Na pewno nie irakijczyk z Gdanska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Dobrze, ze Polacy tam sa... IP: 203.102.161.* 01.09.03, 05:15 ... przynajmniej zobacza charakterek tej holoty muzulmanskiej, zadnej tylko krwi. Najpierw holota krzyczy "precz od naszych swiatyn" a potem "dlaczego Amerykanow nie bylo kolo swiatyn, jak samochod z materialem wybuchowym podjechal?". Teraz Polacy dwa razy sie zastanowia, zanim dadza Arabowi pobyt staly w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Re: Witaj ANiu, widze ze tez masz problemy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.03, 21:37 z pacyfem. Daj se z tym czlowiekiem spokoj, pamietam jakie glupoty wypisywal kiedys... Zawsze jest taki agresywny i torche poza biezacym tematem. Pozdrawiam Cie Sebar sebar_rysiu@.co.uk Gość portalu: ANka napisał(a): > witaj pacyf- banito- strasznie cie polubilam.. > Wiele sie od ciebie mozna nauczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Witaj ANiu, widze ze tez masz problemy IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:00 Ja? Skadze - strasznie mi wesolo dzisiaj Wlasciwie pytalam o Pana - jakos dawno nie bylo o Panu slychac gdy ja staczalam walki z wyimaginowanymi irakijczykami z gazety- czemu podaje mi Pan adres? Ja jestem mezatka z dwojka dzieci Za to niech mi Pan to wyjasni poprosze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=7618408&a=7618856 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Witaj ANiu, widze ze tez masz problemy IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 00:19 Male pytanie :) TYlko psst. Czyta Pan wprost w Niemczech? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7692571&a=7693407 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Witaj ANiu, widze ze tez masz problemy IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:11 Gość portalu: ANka napisał(a): > Male pytanie :) > TYlko psst. > Czyta Pan wprost w Niemczech? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7692571&a=7693407 wprost klamie!...same przedruki z wybiorczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubol Pacyfista & IP: *.bielsko.msk.pl 01.09.03, 08:22 Można nauczyć sie , że głupota pacysyfistycznych , lewicowych ,pedalskich europejskich głupków nie ma granic .Wszechświat być może tak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Starczy, jeśli rząd tymczasowy Iraku szybciutko IP: *.nott.cable.ntl.com 31.08.03, 20:21 przeprowadzi publiczną egzekucje tych czterech pojmanych. I...pozwoli tłumom zabawić się z ich ciałami. Brytyjczycy tę stuczkę już raz w niby wolnym Iraku zasugerowali. I zadziałala. Tłum żąda krwi, a gdy ją dostanie, to jak najedzony wampir spokojnie zasypia. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: od jutra dojda okrzyki 'Precz z Polska' IP: *.mts.net 01.09.03, 03:32 Gos´c´ portalu: pacyfista napisa?(a): > Oto wynik paranoicznej potyki zagranicznej naszych > politykow...Zdobyli dla nas wsrod sasiadow > zachodnioeuropejskich przydomek osla trojanskiego Ameryki, na > pieniadze polskich podatnikow narazaja zycie zolnierzy etc etc. > patrz:www.panstwozla.pl -Ja rowniez uwazam sie za pacyfiste ,choc mam zupelnie inne zdanie.Uwazam ze wszyskie miejsca stanowiace zagrozenie dla pokoju swiatowego powinny byc calkowicie rozbrojone,ale to mozna zrobic niestety tylko przy uzyciu sily! Nierozwiazane konlikty miedzynarodowe moga stac sie poczatkiem konca gatunku ludzkiego.Popatrz na Koree Polnocna, jeden z najbiedniejszych krajow swiata,w ostatnich latach miliony zmarly z glodu,dzis mowi,ze ma bron atomowa.Co bedzie jutro tego nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.adultime.com/galeri Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.03, 19:51 te brudasy to po prosu pedaly, nie potrafili dyktatora obalic a teraz nie potrafia od chamerykanow wladzy przejac, lalunie z brodami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey MOWILAM od poczatku! Ale POLACZKI IP: 64.246.11.* 31.08.03, 20:43 nie chca sluchac!!! Polaczko-islamskie lajno nie chce mi przyznac RACJI!!! SMIERDZIELE, do budy! Ja rzadze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: MOWILAM od poczatku! Ale POLACZKI IP: *.sympatico.ca 31.08.03, 21:08 Gość portalu: gabrielacasey napisał(a): > nie chca sluchac!!! Polaczko-islamskie lajno nie chce mi > przyznac RACJI!!! > > SMIERDZIELE, do budy! Ja rzadze!!! Autor powyzszej notki, to prorok jakis czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Niestety, ten śmierdzący złodziej nicków może być IP: *.nott.cable.ntl.com 31.08.03, 21:17 twoim sąsiadem lub sąsiadka - mnie numer IP przypomina tę histeryczną ANNĘ- antysemitkę lub pewnego Kanadyjczyka, którego ktoś tutaj nazwał kakaowcem, a kóry za zaprzeczanie holocaustu powinien dawno siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: Niestety, ten śmierdzący cwok IP: *.dialup.mindspring.com 01.09.03, 04:04 Gość portalu: . napisał(a): > twoim sąsiadem lub sąsiadka - mnie numer IP przypomina tę histeryczną ANNĘ- > antysemitkę lub pewnego Kanadyjczyka, którego ktoś tutaj nazwał kakaowcem, a > kóry za zaprzeczanie holocaustu powinien dawno siedzieć. Masz niezle zwichrowany mozg. Za zaprzeczanie - siedzenie? Hahaha! Chyba na twoich dwoch lapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ANNA-IDIOTKA ZNÓW GABY UDAJE? ZAWIŚĆ? IP: *.nott.cable.ntl.com 31.08.03, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: ANNA-IDIOTKA ZNÓW GABY UDAJE? ZAWIŚĆ? IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:03 Wlasnie mowilam Panu- probowalam po francusku to ten Banita :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: MOWILAM od poczatku! Ale POLACZKI IP: *.gc.perm.onthenet.net 01.09.03, 01:20 Gabriela! Dlaczego dalas sie wygrysc tej czarnej Condolezzie. Zadzwon do Busza i pogadaj z nim, jeszcze nie jest za pozno! Swiat moze byc uratowany! Gość portalu: gabrielacasey napisał(a): > nie chca sluchac!!! Polaczko-islamskie lajno nie chce mi > przyznac RACJI!!! > > SMIERDZIELE, do budy! Ja rzadze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To nie "gabriela", to GLUPI KAZIO Z KANADY 01.09.03, 09:01 Nie wycieraj sobie geby moim imieniem. Wystarczy, ze to robi ta kanadyjska swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Re: MOWILAM od poczatku! Ale POLACZKI IP: *.dialup.mindspring.com 01.09.03, 04:07 Gość portalu: gabrielacasey napisał(a): > nie chca sluchac!!! Polaczko-islamskie lajno nie chce mi > przyznac RACJI!!! > > SMIERDZIELE, do budy! Ja rzadze!!! A ty - gabrielacasey - czeje jestes lajno? Tego palanta ktory podpisuje sie "." w sposob opisujacy wielkosc jego mozgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: 64.246.11.* 31.08.03, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A zamknij brudnego dzioba, złodzieju cudzych imion IP: *.nott.cable.ntl.com 31.08.03, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A zamknij brudnego dzioba, złodzieju cudzych IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:13 to pozostalosc po komunie...jak nie ukradnie to zyc nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tylko czemu z USA i Kanady tych polskich zlodziei 01.09.03, 09:05 nie wygonicie? Prosto do jakiego ajatollaha - o obie raczki byliby krótsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Tylko czemu z USA i Kanady tych polskich zlod IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 20:38 gabrielacasey napisała: > nie wygonicie? Prosto do jakiego ajatollaha - o obie raczki byliby krótsi! strasznie duzo tu tego bydla poprzyjezdzalo po loteriach wizowych...najwiecej tego z okolic Sokolki i Rzeszowa...szkoda splunac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Cwoka Re: Tylko czemu z USA i Kanady tych polskich zlod IP: *.home.cgocable.net 01.09.03, 20:51 Gość portalu: ficino napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > nie wygonicie? Prosto do jakiego ajatollaha - o obie raczki byliby krótsi! > > strasznie duzo tu tego bydla poprzyjezdzalo po loteriach wizowych...najwiecej > tego z okolic Sokolki i Rzeszowa...szkoda splunac. Ale za to nie ma u nas nikogo z Ciechanowca Cwoku z duzej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicek Re: A zamknij brudnego dzioba, złodzieju cudzych IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 01:25 Nie imion tylko nickow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.sympatico.ca 31.08.03, 21:06 Gość portalu: virra napisał(a): > No to moge sobie wyobrazic jak nasi tam w portki robia... Lepiej by uzyc slowa: historia (zamiast narasta histeria). Nie znam dokladnej defincji slowa histeria - jednak juz oburzenie jest lepsze. <kazdy pisac moze...> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 21:12 news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3193341.stm Każdy powinien przeczytać i zastanowić się z czym się zgadza, a z czym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.va.shawcable.net 01.09.03, 07:33 Gość portalu: moi napisał(a): > news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3193341.stm > Każdy powinien przeczytać i zastanowić się z czym się zgadza, a z czym nie. ----------------------- ZGADZAM SIĘ W 100%. CHŁOPCY Z MOSSADU ZAINSPIROWALI AKCJĘ A WYKONALI JĄ (w tej strefie okupacyjnej) MOŁOJCY STOLZMANA. ALE CO TO ZMIENI? TYLKO ŚLEPY TEGO NIE ZAUWAŻA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyarab Żołnierze-jak będzie trzeba strzelajcie do każdego IP: *.freebsd.lublin.pl 31.08.03, 21:13 arabosa-oni i tak się nawzajem powybijają-tylko tyle potrafi ten syfiasty prymityw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Niech szyici uzgodnia "zeznania" IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 21:17 Niech sie wreszcie ci szyici zdecyduja czego chca. Jeszcze do piatku wlacznie odpedzali jankesow od swych meczetow twierdzac, ze sa one w ten sposob profanowane. Wiec jankesi wyniesli sie z miasta zostawiajac ochrone meczetow samym arabusom i irackiej policji. Rowniez zamordowany ajatollach al-Hakim nawolywal - i to rowniez W SWYM OSTATNIM WYSTAPIENIA, NA KILKA MINUT PRZED SMIERCIA -, ze potrafia sie oni obronic sami i jankesi nie maja co szukac kolo ich swiatyn i domow. Teraz nagle wrzask, ze jankesi nie upilnowali, ze nie chronili meczetu i ajatollacha. Wiec nich Irakijczycy do ciezkiej cholery wreszcie uzgodnia "zeznania". Bo to zakrawa mi na ciezka schizofrenie. A tak na marginesie - to Arabowie zawsze i wszedzie zmieniaja swe opinie w zaleznosci od koniunktury i zaistnialej sytuacji. To co powiedzieli, lub zrobili lub obiecali 5 minut wczesniej nie ma dla nich absolutnie ZADNEGO znadzenia. Licza sie jedynie emocje i dany moment, konkretna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A co pan, kaczory, ludzi Wschodu nie zna? Łgają w IP: *.nott.cable.ntl.com 31.08.03, 21:24 żywe oczy, że nigdy tego nie mówili, a dzisiaj to już pewnie i sami w swe kłamstwo wierzą. Niestety, nie wygląda ciekawie, ale póki krzyczą, to groźni nie są, a zamkną się szybko, jeśli - co wyżej radzę - tymczasowy rząd Iraku urządzi im publiczną egzekucję, chpćby tych 4 złapanych. Brytania już nie takie tłumy wrzeszczących muslimów widziała i zwykle wystarczało paru tubylczych policjantów, za to z bardzo długimi bambusowymi kijami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: A co pan, kaczory, ludzi Wschodu nie zna? Łga IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 21:36 Ludzi Wschodu, a zwlaszcza Arabow znam. I oby Pan mial racje. Zgadzam sie, ze publiczna egzekucja tych 4 zlapanych moze szyitow nieco uspokoic. Ale na te egzekucje "tu i teraz", tylko dlatego aby uspokoic wrzeszczaca sfanatyzowana tluszcze nie zgodza sie jankesi. I znowu wyjda w oczach arabstwa na tych zlych. Wiec niech wrzeszcza w tum Nadzafie ile wlezie, moze nieco "pary" z nich ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czolem kaczory, kropka ma racje - z ta egzekucja. 31.08.03, 22:06 I ze Bryty by na to poszly, bo...ten Lawrence z Arabii. Niestety, Jankesi patrza na ludzi Wschodu przez pryzmat zachodniej demokracji - brak doswiadczen kolonialnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Czolem kaczory, kropka ma racje - z ta egzeku IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 22:26 gabrielacasey napisała: > I ze Bryty by na to poszly, bo...ten Lawrence z Arabii. Niestety, Jankesi > patrza na ludzi Wschodu przez pryzmat zachodniej demokracji - brak doswiadczen > kolonialnych! Ja nie pisalem, ze Kropka nie ma racji. Ja tez uwazam, ze byloby to rozwiazaniem "problemu".... Ale jankesi na to nie pojda z powodow jak wyzej. Pozdrawiam - Kaxzory11 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wiem, ale ...moze sie dadza sojusznikom przekonac: 31.08.03, 22:38 szybki sad islamski i szybka islamska egzekucja, wolna reka dla tymczasowego rzadu Iraku - posterowana. Nb. a my mamy tu u nas cicha mobilizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Wiem, ale ...moze sie dadza sojusznikom przek IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 22:46 gabrielacasey napisała: > szybki sad islamski i szybka islamska egzekucja, wolna reka dla tymczasowego > rzadu Iraku - posterowana. Nb. a my mamy tu u nas cicha mobilizacje. I oby tak sie stalo. Moze po ostatnich "przewalankach" zaczna jankesi troche bardziej sluchac rad Brytow, ktorzy "arabskie lekcje" przerabiali juz dawno temu i z powodzeniem. Ale dzisiejsze arabstwo to nie to samo co z czasow I Wojny i Lawrance z Arabii. Towarzystwo nieco zhardzialo i sfanatyzowalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Witam serdecznie IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:05 A niech Pan zwroci uwage - zabraklo w gronie tych ´pacyfow´ naszego cywilizowanego BAnity.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Witam serdecznie IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 23:08 Gość portalu: ANka napisał(a): > A niech Pan zwroci uwage - zabraklo w gronie tych > ´pacyfow´ naszego cywilizowanego BAnity.. Witam Pani Aniu. Moze zaspal? Ale jak zdazylem juz poznac pacyfow, to sa oni "nie do zdarcia". Moze naradzaja sie nad nowa taktyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O tak IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:24 Zwlaszcza nocami.... Coz pozdrawiam i dobranoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Musze pana niestety zmartwic IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:34 Cos mi sie przypomnialo- w Libii nie ma coloseum rzymskiego..Ale to drobiazg.. Oczywiscie.. Pozdrawiam i dobranoc raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABALA BYLAS W LIBII? IP: 68.147.110.* 01.09.03, 01:05 ANIU, BYLAS W LIBII? NA SAHARZE SA WSPANIALE ZABYTKI RZYMSKIE, ALE ARABSTWO JE NIWECZY. KIEDYS CI O TYM OPOWIEM. KTORA DOKLADNIE U WAS TERAZ GODZINA? DZISIAJ JESTEM SABALA Gość portalu: ANka napisał(a): > Cos mi sie przypomnialo- w Libii nie ma coloseum > rzymskiego..Ale to drobiazg.. Oczywiscie.. > Pozdrawiam i dobranoc raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Na saharze nie ma zadnych zabytkow :) IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 01:17 A godzina u mnie ta co u Pana 01.07 Ciekawa bylam jednak kto z Panow bedzie czatowal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I zgadzam sie z GC, kropa i kaxzorami :) IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 01:50 Generalnie na te nowa taktyke dla ´shardzialych arabow´:) Przerazam ze wtracam swoje trzy grosze ale mobilizacja juz nie potrzebna... Panstwo tacy inteligentni ze z wrazenia opuszczam to miejsce.. Prosze nie zapomniec stworzyc nicka z moim adresem ip.. Zeby nie bylo dziwnie Duzo usciskow dla redakcji z Magdeburga.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABALA Re: Na saharze nie ma zadnych zabytkow :) IP: 68.147.110.* 01.09.03, 01:57 NA SAMEJ SAHARZE SENSU STRICTO, RZECZYWISCIE NIE MA, ALE W STREFIE TUZ NA POLNOC (GDZIE TA GRANICA SAHARY SIE ZACZYNA?) TO SA DWA PRZEPIEKNE RZYMSKIE MIASTECZKA. WYGLADAJA JAKBY PRZED TYGODNIEM BYLY OPUSZCZONE. U MNIE DOCHODZI 6 PM.I ZARAZ WYCHODZE. MAMY ZATEM OKOLO 8h ROZNICY. POWINNAS JEDNAK SIE WYSYPIAC,BO TO PODOBNO DOBRE NA CERE. DOBRANOC Gość portalu: ANka napisał(a): > A godzina u mnie ta co u Pana 01.07 > Ciekawa bylam jednak kto z Panow bedzie czatowal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Na saharze nie ma zadnych zabytkow :) IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 02:03 No dobrze zgadzam sie - jak nowe- choc pozwole sobie zacytowac: ´I ze Bryty by na to poszly, bo...ten Lawrence z Arabii. Niestety, Jankesi patrza na ludzi Wschodu przez pryzmat zachodniej demokracji - brak doswiadczen kolonialnych! Tak sie sklada ze jestem swiezsza i na troche mi zostanie:) Faktycznie ´Bryty´ juz b. cyniczne i zuzyte no ale nie mnie oceniac swiezosc innych... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Rowniez diabelkow - mimo pewnych sprzecznosci IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 02:06 A zdziwienie wynikalo z faktu iz poznalam niektorych niedobitkow. Bylo to niestety nieprzewidzianym zdarzeniem losowym.. Przeoczonym przez Jankesow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABALA Re: Na saharze nie ma zadnych zabytkow :) IP: 68.147.110.* 01.09.03, 07:56 TERAZ TO JA POJDE TROCHE POSPAC, BO JUTRO WSTAJE WCZESNIEJ I W GORY. O SAHARZE KIEDY INDZIEJ. PA! Gość portalu: ANka napisał(a): > No dobrze zgadzam sie - jak nowe- choc pozwole sobie > zacytowac: > > ´I ze Bryty by na to poszly, bo...ten Lawrence z Arabii. > Niestety, Jankesi > patrza na ludzi Wschodu przez pryzmat zachodniej > demokracji - brak doswiadczen > kolonialnych! > > Tak sie sklada ze jestem swiezsza i na troche mi > zostanie:) Faktycznie ´Bryty´ juz b. cyniczne i zuzyte no > ale nie mnie oceniac swiezosc innych... > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W Trypolisie sa resztki swiatyni i chyba takze i 01.09.03, 09:08 cyrku - widzialam jako dziecko i dokladnie nie pamietam. Ale pamietam te pasace sie kozy, bo wsztstko trawa zaroslo. I zadnej tablicy, zadnej informacji. Nawet po arabsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Musze pana niestety zmartwic IP: *.zeelandnet.nl 01.09.03, 12:40 Gość portalu: ANka napisał(a): > Cos mi sie przypomnialo- w Libii nie ma coloseum > rzymskiego..Ale to drobiazg.. Oczywiscie.. > Pozdrawiam i dobranoc raz jeszcze A wlasnie ze jest. Nie pamietam ile dokladnie kilometrow na wschod od Tripolisu (piszac ostatnio o tym amfiteatrze omylkowo napisalem zachod). Wiem, ze autobusem jechalo sie ponad godzine. Jest bardzo zniszczony i pasa sie tam kozy. Wielkoscia odpowiada temu w Weronie we Wloszech, lub jest nieco wiekszy. Zachowala sie arena i widownia gdzies do polowy wysokosci. BAMBUS to rodzaj trzciny. Tak wiec "sumy w morzu plywaja" Pani Aniu. Nalezy do rodziny trzcin. Nie kazda trzcina to to, co rosnie nad naszymi jeziorami. W Tripolisie mieszkalem przy jednej z bocznic(nazwy po latach nie pamietam, bo nie zaprzatam sobie glowy drobiazgami) tej duzej arterii biegnacej nad zatoka laczacej Rynek (ten tuz obok starych wiez przy starej bramie wjazdowej) i port. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Pani ANko - w Libii JEST rzymski amfiteatr!!!!!!!!!!!! IP: *.zeelandnet.nl 01.09.03, 12:42 Patrz moj post wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pani ANko - w Libii JEST rzymski amfiteatr!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 13:42 Witam znow. Dzis tylko na moment. Nasze doswiadczenia moga sie roznic bo ja raczej pamitam zabytki kultury fenickiej i kartaginskiej. I b. laznie i pod ziemne katakumby niz amfiteatry ale bylo to jakis czas temu wiec nie spieram sie z Panem. Troche odbiegamy od tematu ale czemu nie - chyba nikt sie na nas nie ze zlosci w koncu szczegoly sa chyba rownie istotne jak ogoly.. Co do bambusa to zaliczylabym go jednak do traw jako wiekszego taksonu.. Bo ja osobiscie wyrozniam trawy i turzyce- Trzciny tez sa trawami ale to troche malo botaniczne okreslenie charakteryzujace rozne gatunki... To tyle pamietam bo akt. botanika sie nie zajmuje... A u mnie wyszlo znow slonce- pozdrawiam... Choc pracy tez wbrod... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I jesli pod Tripolis to mysli Pan pewnie o Leptis IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 14:16 Magnie- to b. mozliwe bo tam faktycznie resztki amfiteatru sie uchowaly :) Ja nie pamietam koz ale za to piekne kobierce drobnych kwiatkow skalnych ktore niestety systematycznie wszystko porastaja... Bo nikt tam chyba wogole nie zaglada.... Ale o tym ktos jeszcze chcial nam chyba opowiedziec. Kontynuujac zas temat traw i turzyc to roznia sie troche budowa lodygi i tym samym wytrzymaloscia... Gatunkow traw jest o ile pamietam znacznie wiecej ale o tym opowiem Panu moze przy innej okazji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Pani ANko - w Libii JEST rzymski amfiteatr!!! IP: *.zeelandnet.nl 01.09.03, 14:19 Pani Aniu. Sprawdzilem w encyklopedii i oboje mamy racje. I bambusy i trzciny naleza do traw. Sa wiec ze soba blisko spokrewnione. Pozdrawiam - Kaczory11 P.S. Ma Pani racje. Szczegoly sa tez wazne. Czasami sa wzaniejsze od ogolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dzieki Pani Gabrielo IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:23 Wlasnie odkrylam cos ciekawego w gazecie.. Ale to malo istotne choc doprawdy wesole.. Zastanawia mnie dlaczego tak malo mamy nowych przyjaciol ktorzy trwaja tu dluzej.. Zawsze te same postaci, a gdy pojawia sie ktos nowy z nowym IP to na bardzo krotko.. Poza tym zmykam... Mysle ze poza wyjatkami na czas na forum po nocach maja glownie dziennikarze.. To musi byc fajna praca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dzieki Pani Gabrielo IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:19 Gość portalu: ANka napisał(a): > Wlasnie odkrylam cos ciekawego w gazecie.. > Ale to malo istotne choc doprawdy wesole.. > Zastanawia mnie dlaczego tak malo mamy nowych przyjaciol > ktorzy trwaja tu dluzej.. Zawsze te same postaci, a gdy > pojawia sie ktos nowy z nowym IP to na bardzo krotko.. > Poza tym zmykam... > Mysle ze poza wyjatkami na czas na forum po nocach maja > glownie dziennikarze.. To musi byc fajna praca :) tez siedze nocami przy komputerze...choc nie znaczy to ze jestem dziennikarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieki........ Re: Dzieki Pani Gabrielo IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 01:33 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > Wlasnie odkrylam cos ciekawego w gazecie.. > > Ale to malo istotne choc doprawdy wesole.. > > Zastanawia mnie dlaczego tak malo mamy nowych przyjaciol > > ktorzy trwaja tu dluzej.. Zawsze te same postaci, a gdy > > pojawia sie ktos nowy z nowym IP to na bardzo krotko.. > > Poza tym zmykam... > > Mysle ze poza wyjatkami na czas na forum po nocach maja > > glownie dziennikarze.. To musi byc fajna praca :) > > tez siedze nocami przy komputerze...choc nie znaczy to ze jestem > dziennikarzem... >>>My tu Ameryce nie musimy zarywac nocy i nawet nie musimy byc dziennikarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: | Pani Gabrielo - kopa ? IP: *.dialup.mindspring.com 01.09.03, 04:14 Gość portalu: ANka napisał(a): > Wlasnie odkrylam cos ciekawego w gazecie.. > Ale to malo istotne choc doprawdy wesole.. > Zastanawia mnie dlaczego tak malo mamy nowych przyjaciol > ktorzy trwaja tu dluzej.. Zawsze te same postaci, a gdy > pojawia sie ktos nowy z nowym IP to na bardzo krotko.. > Poza tym zmykam... > Mysle ze poza wyjatkami na czas na forum po nocach maja > glownie dziennikarze.. To musi byc fajna praca :) Dokladnie. Portal okupuje kilku zatwardzialych 'znawcow' Bliskiego Wschodu wspomaganych przez babe azbestowke zwana gabrielacasey oraz cmoka podpysujacego sie "." w sposob opisujacy wielkosc jego mozgu. Ot co. Dlatego jest nudnawo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie do ciebie bylo, muslimie z Kanady.Araby-won na 01.09.03, 09:11 Al Jazeera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: A z głowy - to nie śmierdzi !!! IP: *.net 01.09.03, 09:29 Gość portalu: | napisał(a): > Gość portalu: ANka napisał(a): > > > Wlasnie odkrylam cos ciekawego w gazecie.. > > Ale to malo istotne choc doprawdy wesole.. > > Zastanawia mnie dlaczego tak malo mamy nowych przyjaciol > > ktorzy trwaja tu dluzej.. Zawsze te same postaci, a gdy > > pojawia sie ktos nowy z nowym IP to na bardzo krotko.. > > Poza tym zmykam... > > Mysle ze poza wyjatkami na czas na forum po nocach maja > > glownie dziennikarze.. To musi byc fajna praca :) ---------------------------------------------------------- > Dokladnie. Portal okupuje kilku zatwardzialych 'znawcow' > Bliskiego Wschodu wspomaganych przez babe azbestowke zwana > gabrielacasey oraz cmoka podpysujacego sie "." w sposob > opisujacy wielkosc jego mozgu. Ot co. Dlatego jest nudnawo. > ---------------------------------------------------------- "Baba azbestowa" zapomnniała chyba o jednym, że jako dziennikarz "GW", obraża inne narodowości i religie. A to jest działanie już karane(art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego). O jej "wyskokach" - z łamaniem reguł przyjętych przez gazetę związanych z IP forumowiczów - nie wspomnę. No cóż - "jaki pan taki kram". Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne,ze smierdzi- ZLODZIEJAMI mego imienia. To 01.09.03, 12:30 juz kodeksk karny - nie rob moslu z siebie idioty, bo kazdy poza toba te podroby odroznia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Bezczelność - "gabrielacasey". IP: *.net 01.09.03, 13:43 gabrielacasey napisała: > juz kodeksk karny - nie rob moslu z siebie idioty, bo kazdy poza toba te > podroby odroznia! --------------------------------------------------------- Przyznaję Ci rację, Twoje opinie - opatrzone wytłuszczonym nickiem na forum tej gazety - każdy bardzo dobrze odróżnia. Naprawdę, trudno ten fakt przeoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Coz, te bambusowe kije musza byc dluzsze i grubsze 31.08.03, 23:08 Na zwrost hardosci to zazwyczaj pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Coz, te bambusowe kije musza byc dluzsze i gr IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 23:11 gabrielacasey napisała: > Na zwrost hardosci to zazwyczaj pomaga. No to kosic trzcine, bo przeciez bambus to rodzaj trzciny (to tak dla nieobeznanych z biologia) i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ciekawe jak dzis wszyscy sie biologia IP: *.ifn-magdeburg.de 31.08.03, 23:37 Zainteresowali POzdrawiam wszystkich milusinskich.. Bambus to taka trzcina jak sumy w morzu plywaja... Panie Kaczory- wago- w jakim miescie byl Pan w Libii? Na jakiej ulicy? Przepraszam za ciekawosc - to sentyment:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Wiem, ale ...moze sie dadza sojusznikom przek IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:17 gabrielacasey napisała: > szybki sad islamski i szybka islamska egzekucja, wolna reka dla tymczasowego > rzadu Iraku - posterowana. Nb. a my mamy tu u nas cicha mobilizacje. nie tylko u was :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: A co pan, kaczory, ludzi Wschodu nie zna? Łga IP: *.va.shawcable.net 01.09.03, 07:36 Gość portalu: . napisał(a): > żywe oczy, że nigdy tego nie mówili, a dzisiaj to już pewnie i sami w swe > kłamstwo wierzą. Niestety, nie wygląda ciekawie, ale póki krzyczą, to groźni > nie są, a zamkną się szybko, jeśli - co wyżej radzę - tymczasowy rząd Iraku zgadza się. Ludzie wschodu to semici tak jak i szmoncesi. Łgają kiedy im wygodnie. > urządzi im publiczną egzekucję, chpćby tych 4 złapanych. Brytania już nie takie > > tłumy wrzeszczących muslimów widziała i zwykle wystarczało paru tubylczych > policjantów, za to z bardzo długimi bambusowymi kijami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Niech szyici uzgodnia 'zeznania' IP: *.fastres.net 31.08.03, 21:27 Tak to on tego od sprzymierzonych zadali i obiecywal ,ze flaga islamu bedzie powiewala na calym Iraqiem. Moze mi ktos wyjasni nazwe jego partii i tez tureckiej parti islamskiej, dlaczego we Wloszech partia Katoliska nazywala sie Demokracja Chrzescijanska a jak dotad nigdy nie slyszalem o jakies islamskiej partii gdzie w nazwie mozna znalezc wyraz "demokracja", czyzby ten wyraz byl zabroniony w Koranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Niech szyici uzgodnia 'zeznania' IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 21:44 Gość portalu: jarek napisał(a): > Tak to on tego od sprzymierzonych zadali i obiecywal ,ze flaga islamu bedzie po > wiewala na calym Iraqiem. > > Moze mi ktos wyjasni nazwe jego partii i tez tureckiej parti islamskiej, dlacze > go we Wloszech partia Katoliska nazywala sie Demokracja Chrzescijanska a jak do > tad nigdy nie slyszalem o jakies islamskiej partii gdzie w nazwie mozna znalezc > wyraz "demokracja", czyzby ten wyraz byl zabroniony w Koranie. Panie Jarku. "Demokracja" to zaprzeczenie islamskiej doktryny panstwa. Juz od czasow dynastii Omajjadow (pierwsza dynastia i pierwsi Kalifowie imperium muzulmanskiego panujacy w latach 655 - 740n.e. ze stolica w Damaszku) po smierci Mahometa arabusy twierdza, ze "wszelka wladza pochodzi od Allaha". Do absurdu wrecz te teze doprowadzili saudyjscy wahhabici (nazwa sekty pochodzi od nazwiska islamskiego teologa Wahhabiego zyjacego i nauczajacego w Arabii Saudyjskiej w latach 1700 - 1772). Ci twierdza wrecz, ze demokracja to zaprzeczenie islamu i ze Nasza Zachodnia Demokracja to przejaw zgnilizny moralnej, dekadencji itd. itp. A pod wplywem wahhabitow jest znaczna czesc Arabow - sunnitow. SZYICI NIE SA WAHHABITAMI!!!! To bardzo skrotowo tyle Panie Jarku. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Yankees go Home! - Where is USA?! ;) IP: *.rasserver.net 31.08.03, 21:41 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Niech sie wreszcie ci szyici zdecyduja czego chca. Jeszcze do > piatku wlacznie odpedzali jankesow od swych meczetow twierdzac, > ze sa one w ten sposob profanowane. Wiec jankesi wyniesli sie z > miasta zostawiajac ochrone meczetow samym arabusom i irackiej > policji. Rowniez zamordowany ajatollach al-Hakim nawolywal - i > to rowniez W SWYM OSTATNIM WYSTAPIENIA, NA KILKA MINUT PRZED > SMIERCIA -, ze potrafia sie oni obronic sami i jankesi nie maja > co szukac kolo ich swiatyn i domow. Teraz nagle wrzask, ze > jankesi nie upilnowali, ze nie chronili meczetu i ajatollacha. > Wiec nich Irakijczycy do ciezkiej cholery wreszcie > uzgodnia "zeznania". Bo to zakrawa mi na ciezka schizofrenie. > A tak na marginesie - to Arabowie zawsze i wszedzie zmieniaja > swe opinie w zaleznosci od koniunktury i zaistnialej sytuacji. > To co powiedzieli, lub zrobili lub obiecali 5 minut wczesniej > nie ma dla nich absolutnie ZADNEGO znadzenia. Licza sie jedynie > emocje i dany moment, konkretna sytuacja. Wypada dodac, ze misja ONZ w Bagdadzie odmowila zdecydowanie ochrony wojsk amerykanskich mimo kilkakrotnej oferty, ale jak tylko doszlo do ataku bombowego, to Kofi Annan natychmiast stwierdzil, ze winni sa Amerykanie, bo do nich nalezy zapewnienie bezpieczenstwa w Bagdadzie. Rece precz od Iraku, skonczyc z amerykanskim imperializmem! USA powinny natychmiast interweniowac w Libii! Na co Jankesi czekaja?! Powstrzymac sila zbrojenia nuklearne KRL-D! Amerykanie do domu! Rece przecz od Korei! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A to nie wiesz, meerkat, ze loser jest loser, bo 31.08.03, 22:09 sam nic nie robi, za to innych za wszystko - w tym za wlasne nieudacznictwo - wini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: A to nie wiesz, meerkat, ze loser jest loser, IP: *.zeelandnet.nl 31.08.03, 22:49 gabrielacasey napisała: > sam nic nie robi, za to innych za wszystko - w tym za wlasne nieudacznictwo - > wini? Ten "bardzo dobrze opalony" szef ONZ moglby juz wreszcie pojsc na "zasluzona emeryture" zabierajac ze soba do domu te cela smieszno-niepowazna instytucje, ktorej dowodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ja mysle, ze tu strategia USA jest dobra: nie 31.08.03, 23:11 zabieraja malpie banana, nich sie bawi. I robia swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: A ja mysle, ze tu strategia USA jest dobra: n IP: *.net 31.08.03, 23:53 gabrielacasey napisała: > zabieraja malpie banana, nich sie bawi. I robia swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Yankees go Home! - Where is USA?! ;) IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 31.08.03, 22:26 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Wypada dodac, ze misja ONZ w Bagdadzie odmowila zdecydowanie > ochrony wojsk amerykanskich mimo kilkakrotnej oferty, ale jak > tylko doszlo do ataku bombowego, to Kofi Annan natychmiast > stwierdzil, ze winni sa Amerykanie, bo do nich nalezy > zapewnienie bezpieczenstwa w Bagdadzie. > Rece precz od Iraku, skonczyc z amerykanskim imperializmem! > USA powinny natychmiast interweniowac w Libii! > Na co Jankesi czekaja?! > Powstrzymac sila zbrojenia nuklearne KRL-D! > Amerykanie do domu! Rece przecz od Korei! ;( A pamietasz b. Jugoslawie? "Dlaczego USA i NATO nic nie robia?!" - "Dlaczego USA i NATO atakuja Serbie?!". www.pulitzer.org/year/1995/editorial-cartooning/works/images/skeleton.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Yankees go Home! - Where is USA?! ;) IP: *.rasserver.net 31.08.03, 22:52 Gość portalu: grg napisał(a): > Gość portalu: meerkat napisał(a): > > > Wypada dodac, ze misja ONZ w Bagdadzie odmowila zdecydowanie > > ochrony wojsk amerykanskich mimo kilkakrotnej oferty, ale jak > > tylko doszlo do ataku bombowego, to Kofi Annan natychmiast > > stwierdzil, ze winni sa Amerykanie, bo do nich nalezy > > zapewnienie bezpieczenstwa w Bagdadzie. > > Rece precz od Iraku, skonczyc z amerykanskim imperializmem! > > USA powinny natychmiast interweniowac w Libii! > > Na co Jankesi czekaja?! > > Powstrzymac sila zbrojenia nuklearne KRL-D! > > Amerykanie do domu! Rece przecz od Korei! ;( > > A pamietasz b. Jugoslawie? "Dlaczego USA i NATO nic nie robia?!" - "Dlaczego > USA i NATO atakuja Serbie?!". > www.pulitzer.org/year/1995/editorial-cartooning/works/images/skeleton.gif A boga ducha winni naiwni Amerykanie, nie interesujacy sie polityka zagraniczna, powaznie pytali takich jak ja: " No dobrze, ale przeciez to europejski, lokalny konflikt. Czemu Europejczycy sie tym nie zajma? W pol wieku po WWII juz sie chyba wzmocnili?!" (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Niech szyici uzgodnia 'zeznania' IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 31.08.03, 21:47 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Niech sie wreszcie ci szyici zdecyduja czego chca. Jeszcze do > piatku wlacznie odpedzali jankesow od swych meczetow twierdzac, > ze sa one w ten sposob profanowane. Wiec jankesi wyniesli sie z > miasta zostawiajac ochrone meczetow samym arabusom i irackiej > policji. Rowniez zamordowany ajatollach al-Hakim nawolywal - i > to rowniez W SWYM OSTATNIM WYSTAPIENIA, NA KILKA MINUT PRZED > SMIERCIA -, ze potrafia sie oni obronic sami i jankesi nie maja > co szukac kolo ich swiatyn i domow. To, i ze nie zapewniaja im dostatecznej ochrony. Naraz. Poza tym oskarzyl sadamitow o mordowanie przywodcow religijnych, jak to robili po przejeciu wladzy ("jednego po drugim"). Na BBC jest jego przemowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: Niech szyici uzgodnia 'zeznania' IP: *.rev.o1.com 31.08.03, 22:04 > Niech sie wreszcie ci szyici zdecyduja czego chca. Niestety islam, arab i logiczne myslenie to sie wszystko ze soba kloci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holera śmigłowce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 21:36 i tam są wszystkie nasze śmigłowce. dobrze, że powodzi nie ma w u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Smiglowcow ci u nas dosc! IP: *.rasserver.net 31.08.03, 21:43 Gość portalu: holera napisał(a): > i tam są wszystkie nasze śmigłowce. dobrze, że powodzi nie ma w > u nas. Nie martw sie chopiec! My (U.S.) mamy jeszcze pareset smiglowcow bojowych w rezerwie, ot tak na wszelki wypadek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Brytyjskie tez w wiekszosci w kraju. Z tych 31.08.03, 22:19 lzejszych, patrolowych (z transportowymi w UK krucho). Starczy dla wszystkich, spokojna glowa! Oby tylko nie wpasc w "friendly fire" jakiegos sojusznika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelerynka plus ultra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 21:53 wiecie kto to był Filip II? dobry dowcip z tym "plus ultra", nie ma co. nie dość, że nosić będą na ramionach "krzyż świętego jakuba", to teraz jeszcze to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: plus ultra IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:24 Gość portalu: pelerynka napisał(a): > wiecie kto to był Filip II? > > dobry dowcip z tym "plus ultra", nie ma co. nie dość, że nosić > będą na ramionach "krzyż świętego jakuba", to teraz jeszcze > to... > niech wiedza kto na swiecie rzadzi...jakos sie nikt nie bulwersuje w chrzescijanskiej Europie ze tyle meczetow tam stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: plus ultra IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 11:09 piekny nick.gdyby ci sie znudzil,podsylam nastepne:palatka,kapotka,bolerko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . CIERPISZ NA SOCJOPATIĘ, KOLEGO Z REICHU. IP: *.nott.cable.ntl.com 01.09.03, 12:57 CZYŻBYŚ ODZIEDZICZYŁ TO SCHORZENIE PO PIĘKNYM ADOLFIE? A NA TEMAT ZAMACHU W NADŻAFIE TO JUŻ NI SŁOWA Z SENSEM POWIEDZIEĆ NIE MOŻESZ? TYLKO O DUPIE MARYNY? CIEMNIAKU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: plus ultra IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 11:12 kto to byl wiedza nieliczni,ale wszyscy wiedza ktory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza gorgona UCIEKAJMY STAMTAD POLACY I AMERYKANIE IP: *.dc.dc.cox.net 01.09.03, 00:39 To szalenstwo tam pozostawac. pamietajcie Wietnam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: UCIEKAJMY STAMTAD POLACY I AMERYKANIE IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 00:47 Proponuje zeglarza portugalskiego w nastepnym ruchu:) Milo bylo... Przenosze sie na onet Pa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: UCIEKAJMY STAMTAD POLACY I AMERYKANIE IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:26 Gość portalu: meduza gorgona napisał(a): > To szalenstwo tam pozostawac. pamietajcie Wietnam!!!! w niezwyciezonym Afganistanie tez prorokowie zapowiadali drugi Wietnam...tak na marginesie Amerykanie nie przegrali wojny w Wietnamie tylko u siebie...dzieki pozytecznym idiotom takim jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: UCIEKAJMY STAMTAD POLACY I AMERYKANIE IP: *.dc.dc.cox.net 01.09.03, 01:32 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: meduza gorgona napisał(a): > > > To szalenstwo tam pozostawac. pamietajcie Wietnam!!!! > w niezwyciezonym Afganistanie tez prorokowie zapowiadali drugi Wietnam...tak na > > marginesie Amerykanie nie przegrali wojny w Wietnamie tylko u siebie...dzieki > pozytecznym idiotom takim jak ty. rozumiem, ze 50 tysiecy zabitych mlodych Amerykanow to dla ciebie smiech na sali, podobnie 3 miliony zamordowanych w wojnie Wietnamczykow. gratuluje "humanizmu". a wojna w Afganistanie jeszcze trwa i nikt nie wie jak sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: UCIEKAJMY STAMTAD POLACY I AMERYKANIE IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.09.03, 01:37 > > rozumiem, ze 50 tysiecy zabitych mlodych Amerykanow to dla ciebie smiech na > sali, podobnie 3 miliony zamordowanych w wojnie Wietnamczykow. > gratuluje "humanizmu". a wojna w Afganistanie jeszcze trwa i nikt nie wie jak > sie skonczy. Amerykanie na szczescie ucza sie na wlasnych bledach...wojna w Afganistanie juz sie skonczyla...teraz niech sie tluka o wladze miedzy soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza gorgona Re: Tys nie meduza, ale tchorz-gorgona! IP: *.dc.dc.cox.net 01.09.03, 14:18 To dlaczego Gabi, Ty sama tam sie bohatersko nie poudzielasz? Ja slucham sie rozumu i on nakazuje wycofac sie z miejsca gdzie zrobilismy wielki mess i gdzie nas nienawidza. Zrujnowalismy kraj, natluklismy ludzi, rozbudzilismy powszechna nienawisc do nas calego swiata arabskiego. oto nasze zwyciestwo. czy nie prosciej, bezpieczniej, rozsadniej byloby zwyczajnie po kupiecku dogadac sie z Saddamem i kupowac od niego rope, zdjawszy uprzednio embargo? Jeszcze nie znamy ceny, jaka wszyscy zaplacimy za te awanture, ale juz widac, ze moze byc nieobliczalna. W koncu Saddam nie jest wieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Coz jamochlonie IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 14:34 Sadze ze Pani Gabi nie musi wykazywac sie bohaterszczyzna... A w naturze zachodniej lezy wybaczanie - plynace z wartosci chrzescijanskich.. Ty zas jestes pewno jednym z niedobitkow tchnacych nienawiscia. Kultura temperament arabski bywa nieobliczalny ale plynie to tez w duzej mierze z nieporozumien i tej izolacji o ktorej caly czas z Waga mowilismy... Niemniej konieczna jest twarda- choc jasna postawa a kupieckie podejscie moze byc rozwiazaniem w stosunku do przywyklej do tego spolecznosci arabskiej - ale w zadnym razie Saddama.. W tej kwestii jestem calkowicie po stronie amerykanskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Coz jamochlonie 01.09.03, 21:20 przypomnij mi jeszcze o co byla, jest, ta cala wojna. zdefinuj prosze amerykanskie "rozwazanie"problemu i co w nim ci sie podoba (popierasz) i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Musimy tam byc IP: *.home.cgocable.net 01.09.03, 20:55 Gość portalu: meduza gorgona napisał(a): > To szalenstwo tam pozostawac. pamietajcie Wietnam!!!! bo my nie mamy innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Belka! Przyszedl Twoj Czas!!! IP: *.gc.perm.onthenet.net 01.09.03, 01:16 Mysle, ze Pan Belka swoim autorytetem, popartym rodowodem POLSKIEJ ZJEDNOCZONEJ PARTII ROBOTNICZEJ przemianowanej chwilowo na sld USPOKOI WZBURZONE NASTROJE SZYITOW. Uwazam, ze Kwasniewski jednym swoim wywazonym, zlotoustym przemowieniem w irackiej telewizji opanuje sytuacje. A general Tyszkiewicz dzieki nauce nabytej w moskiewskiej szkole wojskowej blyskawicznym manewrem ala Czapajew zchwyci Sadama i jego pogrobowcow. Tym udowodnimy calemu swiatu, ze nie jestesmy w Iraku tylko na pokaz. I z amerykanskiego osla trojanskiego zamienimy sie w slowianskiego tygrysa z nad Wisly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Hej, aussie, jesli chodzi o tych panow, to miejmy 01.09.03, 09:18 madzieje, ze i im ktos bombke podlozy. I co? Bys po nich plakal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 01:53 Ciekawostką w tym wszystkim jest fakt, ze zamachu najwyrazniej dokonali Arabowie- islamisci, mordujac Arabow-islamistow, a tlum i tak wykrzykuje przeciwko Amerykanom. Szyici (w tym sam zabity lider tuz przed śmiercią) odmawiają USA prawa do przebywania w pobliżu świętych miejsc, po czym atakują ich za brak ochrony tychże świętych miejsc. Arabska logika. Moze rzeczywiscie zamiast ładowac miliard dolarow tygodniowo w ten bałagan nalezaloby rozdac kałachy szyitom, sunnitom i Kurdom, po czym ewakuowac sie pospiesznie w spokojniejsze rejony i czekac, oglądając CNN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 09:04 Gość portalu: Tom napisał(a): > Ciekawostką w tym wszystkim jest fakt, ze zamachu najwyrazniej > dokonali Arabowie- islamisci, mordujac Arabow-islamistow, a tlum > i tak wykrzykuje przeciwko Amerykanom. Szyici (w tym sam zabity > lider tuz przed śmiercią) odmawiają USA prawa do przebywania w > pobliżu świętych miejsc, po czym atakują ich za brak ochrony > tychże świętych miejsc. Arabska logika. > > Moze rzeczywiscie zamiast ładowac miliard dolarow tygodniowo w > ten bałagan nalezaloby rozdac kałachy szyitom, sunnitom i > Kurdom, po czym ewakuowac sie pospiesznie w spokojniejsze rejony > i czekac, oglądając CNN. NAJwyraźniej to dokonał go Saddam - wcale nie islamista. Co do arabskiej logiki - każdy kiedy w kraju stanie się coś co szokuje i napawa poczuciem zagrożenia (przypominacie sobie powódź?) w pierwszym odruchu swoją złość i strach wykrzykuje w kierunku rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jesli nawet"proarabska"BBC mowi o 2 wahabitach z 01.09.03, 09:21 Arabii Saudyjskiej, to niewatpliwie w zamachu obok gwardiejcow Husseina wzieli udzial szczegolnie wierzacy - tak szczegolnie, by mordowac nawet "wiernych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSIEK Re: Jesli nawet IP: *.net 01.09.03, 10:35 gabrielacasey napisała: > Arabii Saudyjskiej, to niewatpliwie w zamachu obok gwardiejcow Husseina wzieli > udzial szczegolnie wierzacy - tak szczegolnie, by mordowac nawet "wiernych". ------------------------------------------------------- "Azbestawa damo" - specjalnie coś dla Ciebie: Stability is an unworthy American mission, and a misleading concept to boot. We do not want stability in Iran, Iraq, Syria, Lebanon, and even Saudi Arabia; we want things to change. The real issue is not whether, but how to destabilize." a po polsku: "Stabilność jest bezwartościową misją dla Ameryki i błędna koncepcja do wykopania (odrzucenia). My nie chcemy stabilności w Iranie, Iraku, Syrii, Libanie i nawet Arabii Saudyjskiej, my chcemy by rzeczy się zmieniły. Prawdziwe zagadnienie jest nie kiedy, ale jak dokonać destabilizacji" ***************************************************** Cytat ten przypisany jest byłemu wysokiemu urzędnikowi Pentagonu. Nazywa się Ledeen i jest członkiem grupy zwanej neoconservatives, którzy kierują polityka Busha. Neocons z rodowodem byłych liberałów, socjalistów i trockistów, którzy zmienili front i podczepili się pod Reagana kiedy zdobywał on popularność w US - promują silnie interesy Izraela. Siły, którym zależy na destabilizacji w tamtym rejonie świata same się zidentyfikowały i wcale nie ukrywają swoich celów. Bardzo ładnie to opisał Pat Buchanan, kandydat na urząd prezydenta US, który bardzo dobrze zna kulisy polityki w US. Można te przemyślenia znaleźć w jego periodyku The American Conservative. Szczególnie polecam artykuł "Whose war" w wydaniu z 24 marca tego roku do znalezienia pod adresem: www.amconmag.com/03_24_03/cover.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Betonowy komuchu, CZEMU nie mowisz wiecej o swym 01.09.03, 12:38 zrodle informacji? www.amconmag.com/aboutus.html Zaiste, same WASPy!!! Niemiec, Grek i Celt! Zwiazani z "lewackimi" wydawnictwami - nie udalo sie zurnalistom porzadzic przy rzadzie, to prubuja znalezc wyznawcow innymi drogami. Walka o wladze, Mosku, nie badz naiwny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Wahhabici=sodomici=ukryci bandyci IP: 152.75.142.* 01.09.03, 14:48 gabrielacasey napisała: > Arabii Saudyjskiej, to niewatpliwie w zamachu obok gwardiejcow Husseina wzieli > udzial szczegolnie wierzacy - tak szczegolnie, by mordowac nawet "wiernych". KOchanie! dla Wahhabitów każdy nieco na lewo od nich, to zdrajca wiary i trzeba go rozpirzyć. A dla Palestyńczyków każda okazja dobra, by sprawić kłopot USA. Z kolei Irańczycy muszą walczyć Wielkim Szatanem. Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Wahhabici=sodomici=ukryci bandyci IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 15:10 Widze ze milosc szerzy sie wszem i wobec.. To tak jak krzyczeli islamisci o sobie.. Tylko jakie wnioski z tego mamy wysnuc? Czy sugerujesz poddanie strzelcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Nie Aniu, to tak ku pokrzepieniu serc! ;) IP: 152.75.142.* 01.09.03, 17:29 Gość portalu: ANka napisał(a): > Widze ze milosc szerzy sie wszem i wobec.. To tak jak > krzyczeli islamisci o sobie.. > Tylko jakie wnioski z tego mamy wysnuc? > Czy sugerujesz poddanie strzelcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek z USA odszedl z wielkim hukiem...hehehe IP: *.res.east.verizon.net 01.09.03, 06:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: odszedl z wielkim hukiem...hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 09:00 Hee Hee He... A z nim 100 Bogu ducha winnych ludzi. He He He. Hura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: odszedl z wielkim hukiem...hehehe IP: *.fastres.net 01.09.03, 21:00 Przeciez potrzebowal w tym odejsciu wiernych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: odszedl z wielkim hukiem...hehehe IP: *.home.cgocable.net 01.09.03, 21:09 Gość portalu: jarek napisał(a): > Przeciez potrzebowal w tym odejsciu wiernych...hehehehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Maciusiu, malo smaczne. Szkoda, ze i ty glupiejesz 01.09.03, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Maciusiu, malo smaczne. Szkoda, ze i ty glupi IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 10:43 nie bedziesz osamotniona . Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Cos takiego jak ty,co na zaden temat NIC z sensem 01.09.03, 12:42 powiedziec nie moze nie bedzie mnie krytykowac - jestem panie ZEREM. I dla normalnych w necie NIE ISTNIEJESZ. Na tym koncze raz na zawsze nasza rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ZA TO JA MAM DO POWIEDZENIA TEMU ZERU ZE IP: *.nott.cable.ntl.com 01.09.03, 12:49 SZWABSKIEGO SERWERA: NAUCZ SIĘ, CZLOWIEKU, MÓWIC NA TEMAT. I NIE CZEPIAJ SIĘ INNYCH TYLKO DLATEGO, ŻE O NIEBO OD CIEBIE MĄDRZEJSI, Z JĘZYKAMI, UMIEJĘTNOŚCIĄ ZNALEZIENIA CIEKAWYCH KAWAŁKÓW W NECIE. CZEPIASZ SIĘ, BO I TY BYŚ TEŻ TAK CHCIAŁ, ALE NIE MOŻESZ - BOZIA ROZUMKU NIE DAŁA. PRZECZYTAJ SAM SWOJE POSTY I ZOBACZ, CO Z NICH WYCHODZI? ZAWISTNE ZERO, KTÓRE STARA SIĘ JEDYNIE OPLUSKWIĆ TYCH OD SIEBIE LEPSZYCH. ŻADNEJ WYPOWIEDZI NA TEMAT ŻADNEGO ARTYKUŁU, ŻADNEGO WYDARZENIA W KRAJU I NA ŚWIECIE - SĄ TYLKO NISKIE, KŁAMLIWE UWAGI POD ADRESEM BLIŹNICH Z FORUM WYBORCZEJ. GNOJKIEM PAN BYŁEŚ, JESTEŚ I ZOSTANIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nie warto rycerzu IP: *.ifn-magdeburg.de 01.09.03, 14:22 Ten Pan postradal kolege, a w dodatku nie umie bronic wlasnej kultury arabskiej inaczej jak tylko rzucajac obelzywymi wyrazami w Pania Gabriele i we mnie... Sadze ze dla nas tutaj i tak wszyskto jest jasne.. Pozostaje nam ufac w rycerskosc naszych zolnierzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyz kobita Re: Nie warto rycerzu IP: *.home.cgocable.net 01.09.03, 20:59 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ten Pan postradal kolege, a w dodatku nie umie bronic > wlasnej kultury arabskiej inaczej jak tylko rzucajac > obelzywymi wyrazami w Pania Gabriele i we mnie... > > Sadze ze dla nas tutaj i tak wszyskto jest jasne.. > > Pozostaje nam ufac w rycerskosc naszych zolnierzy.. Ach jakie to wszystko jest dzis malo romantyczne............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15 Re: Od kiedy obyczaje sa kultura? IP: *.home.cgocable.net 01.09.03, 21:00 Od 15 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Muzulmanie to durna masa 01.09.03, 09:29 Najpierw darli ryja, ze nie chca Amerykanow w swietym miescie Najaf, a teraz domagaja sie ochrony i dra jape "Gdzie wtedy byliscie?" Czy tylko ja mam wrazenie ze narody muzulmanskie to w gruncie rzeczy banda niedorozwinietych, miotanych emocjami osobnikow, pozbawionych krzytny rozumu i zdrowego rozsadku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Muzulmanie to durna masa IP: *.fastres.net 01.09.03, 20:58 Pan jako Polak moze tak powiedziec, ale ja nie bo mi od razu skocza do gardla te musulmanskie psy( choc pies jest zwierzentem zabronionym przez Koran) karmione prze wahadidow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Biez wodki nikak nie razbieriosz...Będzie bardak... IP: 194.181.190.* 01.09.03, 09:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Amerykanie wypuścili dżina z butelki. IP: w3cache:* / 10.10.10.* 01.09.03, 09:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Amerykanie wypuścili dżina z butelki. IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 10:53 juz nie cygan?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . OTO WLAŚNIE, GOŚCIU Z NIEMIEC, CO MASZ NAM IP: *.nott.cable.ntl.com 01.09.03, 12:51 TUTAJ DO POWIEDZENIA! TWÓJ "INTELEKT" AŻ PRZERAŻA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Po śmierci ajatollaha al Hakima w Nadżafie na IP: *.uia.ac.be 01.09.03, 16:31 Gość portalu: virra napisał(a): > No to moge sobie wyobrazic jak nasi tam w portki robia... ....a latryn nie ma w promieniu 10 km !!!! Mozna isc tam gdzie chodza wielblady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.irak.pl CIA i Mossad 10 lat temu zamach na meczet w Libani IP: *.tele2.pl 05.09.03, 11:37 www.irak.pl http://www.irak.pl Zamach w Nadżafie - "Déja Vu" ? Zamachu w meczecie z pewnością nie dokonali Irakijczycy, lecz opłaceni przez CIA chłopcy - commandité - jak 9.11. (pakist. ISI), twierdzą zarówno szyici jak i sunnici. Piszą o tym liczne dzienniki egipskie(m.in.AL AHram), irańskie, libańskie. Podobny zamach na meczet miał miejsce 10 lat temu - zlecił go szef CIA, William CASEY (B.Woodward, Wash.Time) In another little episode, just ten years go this month, long forgotten by Americans, but still alive in the minds of thousands of Mideast peoples, our CIA's William Casey, attempting to murder Sheik Muhammed Fedlallah (spiritual leader of Lebanese Shiites), which a truck bomb placed outside a Beirut mosque, killed 81 innocent bystanders and injured hundreds. The Sheik escaped. In his carefully-researched 1987 book he reported Israeli agents had manufactured and set off that bomb for our CIA. The well-laundered funding for the disaster had been deposited in Casey's secret account by none other than the Saudi's Prince Bandar. Wówczas atak przygotowali agenci Mossadu wraz z agentami saudyjskimi (Al Quaida), od lat współpracujacymi poprzez Zb.Brzezińskiego w Afganistanie. Hussein był agentem CIA (jak Chalabi) wyniesionym w coup d'etat przez CIA w 1959 a potem 1968 r. W swym ostatnim przemówieniu AJATULLAH BAKIR AL-HAKIM wzywał do jedności pomiędzy sunnitami i szyitami (BBC), a ich solidarność była właśnie największym zagrożeniem dla sił okupacyjnych; Rumsfeld również w ostrych słowach zapowiadał, że "nie dopuści do powstania 'państwa wyznaniowego' w Iraku na wzór irański". Szejk miał bliskie związki z Iranem (był przewodniczącym Najwyższego Zgromadzenia Rewolucji Islamskiej), a USA nadal planują atak prewencyjny na Iran. Dochodzi kwestia stłumienia powstania 1991 przez Husseina pod egidą seniora Busha (masowe groby obecnie odkrywane pochodzą właśnie z 1991r!) z powstania szyickiego, do którego nawoływał Bush, a potem widząc, że nie dokonała się rewolucja pałacowa, lecz powstanie ludowe - po wytworzeniu się próżni politycznej krwawo pozwolił słumić je Husseinowi, wiedząc doskonale ile pociągnie to za sobą ofiar. Działo się to po prowokacji kuwejckiej ze strony USA - sprawy mają się niemal 180 stopni odwrotnie od oficjalnej wersji US). Libański Wielki Ajatullah Sayyed Muhammad Hussein Fadlullah stwierdził, iż w świetle wszystkich ostatnich wydarzeń (włączając w to starcia pomiędzy sunnickimi Kurdami a szyickimi Turkmenami), podejrzewać należy iż siły amerykańskie chcą zrzucić winę za swą nieudolność w administrowaniu Irakiem na rzekome walki etniczne i doporowadzić do ich eskalacji, a także odwrócić uwagę od swych niepowodzeń poprzez danie światu czarno-białej odpowiedzi: "wszystko przez wojny religijne"; dlatego inspirują poprzez swych agentów konflikty religijne i etniczne. Ajatullah Fadlallah wezwał jednocześnie naród iracki do uświadomienia sobie tego spisku. Na znak protestu brat szejka Hakima wystapił z marionetkowej Rady Zarządzającej. Setki tysiący Irakijczyków demonstrują przeciwko okupantom, którzy nie potrafią zapewnić bezpieczeństwa. Żądają, by wojska agresora opuscily kraj jak najszybciej, zanim usuną je sami. W każdy piątek, sobotę, niedzielę kilkadziesiat tysięcy pokojowych demonstrantów maszeruje ulicami stolicy Iraku, nawołując do solidarności miedzy sunitami i szyitami w staraniach o usunięcie wojsk koalicji z terenu ich ojczyzny. Yankees Go Home! 1."Wyzwolone" dzieci; wiele z nich umiera w męczarniach, bez środków przeciwbólowych. Rany po bombach kasetonowych praktycznie nie nadają sie do leczenia - twierdzą lekarze. Na nowotwory tysiące ludzi będzie umierać w najbliższych latach na skutek użycia przez wojska US w amunicji zubożonego uranu. 2.Grupy szyitów i sunnitów w geście solidarności i pojednania przeciw okupantowi USA. Wojska USA rutynowo współdziałają z reżimową partią BAAS, od której miano rzekomo "uwalniać". Zamieszki wybuchają również na skutek protestów wobec obsadzania na stanowiskach urzedników z partii BAAS przez okupanta, unieważniania demokratycznie przeprowadzanych wyborów, a nawet aresztowania nowo wybranych irackich przedstawicieli władz. Vide: "USA wspierają się ludźmi Husseina. Amerykanie torturują gorzej od Husseina"(rtf) Ostatnio w Washington Post ukazał się artykuł o współpracy CIA z byłymi agentami służb specjalnych Husseina. 31.08. Na demonstracji i pochodzie żałobnym w Nadżaf skupiło się ok.400 000 osób; zarówno sunnici, jak i zwolennicy młodego szyickiego przywódcy Sadra, potępili stanowczo zamach, twierdząc, że nie mógł byc dziełem Irakijczyków, lecz agentów słuzb specjalnych CIA lub Mossadu. Wołano "Zemsta! Śmierć Ameryce! Śmierć Izraelowi!". Jak pisze "Jerusalem Post" (której nb. właścicielem jest Richard Perle z administracji waszyngtońskiej): oto spełnia się sen - przeprowadzenie rurociągu do Hajfy pozwoli na kontrolę wydobycia ropy naftowej, ustalanie jej cen na giełdach światowych, korzystną sprzedaż do USA oraz zmniejszy koszta energetyczne Izraela o 25%. Nie pada jedno słowo o "wyzwalaniu" Irakijczyków czy ew. zagrożeniu BMR ze strony Husseina. Dlaczego zbombardowano Afganistan? Dla ukończenia kaspijskiego rurociągu "Unocalu" Busha (bez byłego doradcy, Ben Ladena) (eng, doc) 9.11.- Wieloletnia współpraca Busha z Ben Ladenem na polu gospodarczym; a CIA - najpierw przeciw ZSRR, a potem w charakterze "intelligency asset" rozpętującym korzystną dla karteli "wojnę cywilizacji" - na polu strategicznym (eng) HRW: Husseina i jego sponsorów z rządu USA aktualnie sprawujących władzę wielokrotnie można było osądzić w Międzynarodowym Trybunale Karnym zamiast bombardować iracką ludność i okupować suwerenny kraj! Dysydenci iraccy na uchodźctwie przeciw "wyzwalaniu" Iraku za pomocą bombowców B2 i Tomahawków (pdf) Jeden z wielu apeli i protestów z Iraku: Irakijczycy nie chcą tej wojny. Nie chcą być wyzwalani przez Amerykanów, i to poprzez naloty dywanowe! (PL, rtf) Kraje arabskie dawno dałyby same sobie radę z reżimami, gdyby nie zamachy stanu made by CIA, a potem wspieranie i dozbrajanie dyktatorów. "WETERANI USA PRZECIW WOJNIE W IRAKU" oraz "BRING THEM HOME NOW" Oto oświadczenie i lista wojskowych USA sprzeciwiających się agresji na Irak i okupacji Veterans Call to Conscience (htm) W USA aktywnie przeciw okupacji działają organizacje weteranów, jak również rodziców żołnierzy "Zabierzcie ich z Iraku do domu!". Domagają się natychmiastowego powrotu swych dzieci z Iraku i ukarania Busha za doprowadzenie do niesprawiedliwej wojny prowadzonej w imię kontroli nad zasobami naftowymi na podstawie kłamliwych "dowodów" o niebezpieczeństwie ze strony Husseina, byłego współpracownika CIA, dozbrajanego przez Pentagon nawet po 1991r (nie mówiąc o Halabdzy: podczas wojny z Iranem USA wspierały Husseina i dostarczały gazy bojowe; Kissinger Assoc. - Bremer, IRAQ-gate, "Searle" Rumsfelda, Bechtel, itd.) - były na ten temat przesłuchania w Kongresie, ale niestety Mc Neill, który prowadził śledztwo zginął podczas ataku na WTC, a kluczowe dokumenty uległy zniszczeniu. Te zasoby broni biolog. i chem. "made by USA" zostały całkowicie zniszczone do 1998r. podczas inspekcji ONZ (Scott Ritter), które przeprowadzali agenci CIA (w większym stopniu zresztą zajmujący się namierzaniem przyszłych celów wojskowych, gdyż plany wojny Wolfowitza, Perle'a były gotowe od 10 lat). O braku zagrożenia ze strony Iraku doskonale wiedziały wszystkie agencje wywiadowcze - w tym MI6, CIA i Mossad. Spada odsetek Amerykanów popierających administrację Busha. Według Newsweeka, 49% obywateli USA negatywnie ocenia obecny rząd, wobec 44% popierających politykę prezydenta. Niemal 70% Amerykanów sądzi, że USA utkną w Iraku na wiele lat i nie osiągną zamierzonych celów. Pomimo starannego przyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelik Re: Po s´mierci ajatollaha al Hakima w Nadz˙afie n IP: 209.233.197.* 06.09.03, 05:01 "Czego tu chcecie? Wynos´cie sie˛! " To jest arabski sposob reagowania na Europejczykow i Amerykanow po tym jak padli ofiarami terroru wspolwyznawcow. Czy nie tak powinni reagowac Amerykanie wobec wyznawcow islamu jak padli ofiarami terroru islamskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Ale wedlug polgluwka irak, to Amerykanie ... IP: *.fastres.net 06.09.03, 08:02 Co zorganizowali ten zamach, aby potem wziac udzial w uroczystosciach pogrzebowych.. Odpowiedz Link Zgłoś