Dodaj do ulubionych

halloooo, co sie tu dzieje?

IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 02:44
nu, wrocilam w domowe pielesze, zerknelam na forum i zmartwialam, po prostu
zmartwialam!!! jak mozecie mi cos takiego zrobic??? takie nudy! nikt nie pluje
na mnie, a na zydow nie dostatecznie. nie mam sie czym oburzac!
zbalansowano-zafajdany nudny, jak nigdy, nic polotu, nic dowcipku, taki sobie
przecietniak z jakiejs tam prowincji swiata, zapomnialam jak sie to tam
nazywa. cepus moj tez albo nic albo jakies brzydkie slowka o zesraniu sie
fredzia.... a gdzie z daleka? wtracalski, co z toba? ani jednego leca po
powrocie zza morz nie mam do poczytania? mialam sobie kupic nawet leca w
polsce, ale pomyslalam ze po co, zaraz bede miala odpowiedni wybor i to
jeszcze taki, co porzadnie da w kosc ad i reszcie moich przyjaciol a tu takie
rozczarowanie... a tomek44? limerykow brakuje, troche pieprzu na tym forum
brakuje!!! nikt tu nie trzyma sztandaru bialo-niebieskiego? na wakacje juz nie
mozna pojechac czy co? nu, czekam cierpliwie, zabierajcie sie do roboty, bo
jak tak dalej pojdzie, to jeszcze bede miala czas na czytanie ksiazek.
i zeby bylo dosadnie, wszystkie prawdy na lawe, szczegolnie te adowskie i
zbalansowane. i dowcipki i cytaty. bo nudno strasznie.
wasza, rozczarowana brakiem polotu forumowiczow, dana.
nu, musze przyznac, ze jerzy dodal ciut pieprzu, chociaz brak reakcji, a tak
byloby interesujaco.... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 02:46
      widze, ze admin cos pozmienial tutaj, pewnie mu sie tez nudzilo. dlaczego nie ma
      w moim adresie il? i wogole dlaczego adres inny? gdzie actcom? admin, co sie dzieje?
      • Gość: admin Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.proxy.aol.com 01.10.03, 02:49
        a co ma sie dziac? Nachlac sie nie moge raz na 2 dni?
        • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 02:59
          nu, mozesz. tylko jak wytrzezwiejesz, to zwroc moj stary adres. podobal mi sie.
    • Gość: CCCP Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.acn.pl 01.10.03, 05:49
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, wrocilam w domowe pielesze, zerknelam na forum i zmartwialam, po prostu
      > zmartwialam!!! jak mozecie mi cos takiego zrobic??? takie nudy! nikt nie pluje
      > na mnie, a na zydow nie dostatecznie. nie mam sie czym oburzac!
      > zbalansowano-zafajdany nudny, jak nigdy, nic polotu, nic dowcipku, taki sobie
      > przecietniak z jakiejs tam prowincji swiata, zapomnialam jak sie to tam
      > nazywa. cepus moj tez albo nic albo jakies brzydkie slowka o zesraniu sie
      > fredzia.... a gdzie z daleka? wtracalski, co z toba? ani jednego leca po
      > powrocie zza morz nie mam do poczytania? mialam sobie kupic nawet leca w
      > polsce, ale pomyslalam ze po co, zaraz bede miala odpowiedni wybor i to
      > jeszcze taki, co porzadnie da w kosc ad i reszcie moich przyjaciol a tu takie
      > rozczarowanie... a tomek44? limerykow brakuje, troche pieprzu na tym forum
      > brakuje!!! nikt tu nie trzyma sztandaru bialo-niebieskiego? na wakacje juz nie
      > mozna pojechac czy co? nu, czekam cierpliwie, zabierajcie sie do roboty, bo
      > jak tak dalej pojdzie, to jeszcze bede miala czas na czytanie ksiazek.
      > i zeby bylo dosadnie, wszystkie prawdy na lawe, szczegolnie te adowskie i
      > zbalansowane. i dowcipki i cytaty. bo nudno strasznie.
      > wasza, rozczarowana brakiem polotu forumowiczow, dana.

Pozdrowienia.

Jak wszystko, również to forum ma swoje ups & downs. A zamiast narzekać, lepiej napisz, jakie masz wrażenia z Polski. Ale nie w dwu zdaniach, na Boga. A swoją drogą to ja też byłem rozczarowany. Widziałem na Krakowskim Przedmieściu parę razy przechodzące damy, takie co to mi pasują do obrazu Dany33, ale każda tylko mnie omiotła obojętnym wzrokiem, żadna nie padła z wrażenia na widok mojego pypcia.

I było też inne rozczarowanie - że nikt od Was nie dał mi namiarów na tych Waszych "nowych historyków" i ich publikacje. Ich omówienie było w dużym artykule w GW w zeszłym roku, część przytoczył T-F w wątku

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=8212575

Artykuł przedstawia rzeczywistość tak, jak ja sobie to z grubsza wyobrażałem, ale nie został zacytowany do końca, więc nie wiem, jakie są ostatecznie konkluzje autora.

W momencie publikacji artykułu była na Forum dość ostra dyskusja nt. "salonowego/intelektualnego antysemityzmu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=3171950&a=3574671

W środku tej dyskusji podano recenzję Anity Shapira (1999)z dwu książek:

RIGHTEOUS VICTIMS: A HISTORY OF THE ZIONIST-ARAB CONFLICT, 1881-1999 by Benny Morris (Knopf, 751 pp.), oraz THE IRON WALL: ISRAEL AND THE ARAB WORLD SINCE 1948 by Avi Shlaim (Norton, 704 pp.). Odnalazłem tę rezenzję w Necie:

www.history.pomona.edu/vis/02h124/shapira.html

i teraz ją czytam. Ciekawa lektura. Przynajmniej dla mnie.

> nu, musze przyznac, ze jerzy dodal ciut pieprzu, chociaz brak reakcji, a tak
      > byloby interesujaco.... :)

Ten pieprz mocno spleśniały, reakcji nie będzie. Już zwłaszcza po tych rewelacjach o islamskiej grupie spiskowej we Francji, która przekazywała sobie jakoby instrukcje przy pomocy zapisów na kompaktach jakiegoś niby zespołu rockowego. Po czymś takim nie można oczekiwać, żeby ten pieprz wyjęty z kubła na śmieci kogoś interesował.

A co do Ciebie? Bądź pewna, że po Twoim powrocie sytuacja na tym Forum się zmieni. Czy na lepsze? To się okaże.

C.

PS. I na Boga nie nazywaj mnie cepusiem, bo będę musiał sobie zmienić takiego ładnego nicka.

PS.2 A Twój stary sympatyk Zb* przetrzymał jeden wątek aż do Twojego powrotu. Coś tam jest o hucpie.

• Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:10
        ok, nie bede pisac cepus, ale to tak bylo pieszczotliwie, a jak mozna inaczej
        zmienic cccp?
        jutro sobie poczytam te linki co podales, bo dzisiaj musze jeszcze zajac sie
        walizkami i reszta domu, w ktorym kot zabral mi moje pierwsze miejsce, na co
        oczywiscie w zadnym wypadku nie moge sie zgodzic, chociaz nie moge tak jak ona
        lazic po polkach z ksiazkami....
        o wycieczce wieczorem, jak bedzie troche wiecej czasu, ale byla pierwsza klasa.
    • Gość: mirmil ZDALAS SOBIE W KONCU SPRAWE JAKI... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.10.03, 07:58
      MASZ WPLYW NA TO FORUM? TO CO TY UWAZALAS ZA ANTYSEMITYZM JEST NATURALNA
      REAKCJA NA TWOJA (I NIEKTORYCH KOLEGOW) PROPAGANDE POLITYKI ZBRODNI IZRAELA...

NIE MA WAS - NIE MA TEGO CO TY TAK UWIELBIASZ NAZYWAC "ANTYSEMITYZMEM".

ZDAJESZ SOBIE WIEC SPRAWE, ZE ABY W TWOIM PRZYPADKU NAJSKUTECZNIEJSZA METODA
      WALKI Z "ANTYSEMITYZMEM" (CZYLI NATURALNA LUDZKA REAKCJA NA PROPAGANDE POLITYKI
      ZBRODNI IZRAELA) BYLOBY TRZYMANIE BUZI NA KLODKE???
      • Gość: dana33 Re: ZDALAS SOBIE W KONCU SPRAWE JAKI... IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:14
        nu, mirmil, ja dla ciebie wszystko, absolutnie wszystko, oprocz trzymania buzi
        na klodke. sam zdajesz sobie sprawe z tego, ze to nie mozliwe. jak twierdzil moj
        tate, jak zaczelam mowic w wieku 9 miesiecy to nie przestalam do dzisiaj.
        bedziesz musial sie z tym pogodzic, co zreszta nie przyjedzie ci tak trudno, bo
        na kogo jeszcze mozesz wylac twoje nie wyzyte sklonnosci do bluzgania? :)
        a gdzie kolega ad? cos cicho siedzi, zona (juz ma 20?) nie pozwala?
        • Gość: mirmil heheh NO ZACYTUJ PRZYNAJMNIEJ JEDEN POST IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.10.03, 16:32
          JEDEN MOJ POST, GDZIE SOBIE BLUZGALEM.

I PO CO CI ZNOWU KLAMAC?
        • Gość: mirmil i jeszcze sie w jednym pomylilas.... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.10.03, 22:45
          > nu, mirmil, ja dla ciebie wszystko, absolutnie wszystko, oprocz trzymania buzi
          > na klodke.

nie dla mnie to powinnas zrobic tylko dla szarona. mnie zalezy na tym, abys tu
          jak najwiecej pisala - zadna rezolucja onz nie obnazy bardziej okrucienstwa
          zbrodni na palestynczykach niz twoje posty. pisz na zdrowie.
    • fredzio54 Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 08:21

> nu, wrocilam w domowe pielesze, zerknelam na forum i zmartwialam, po prostu
      > zmartwialam!!! jak mozecie mi cos takiego zrobic??? takie nudy! nikt nie pluje
      > na mnie, a na zydow nie dostatecznie. nie mam sie czym oburzac!
      > zbalansowano-zafajdany nudny, jak nigdy, nic polotu, nic dowcipku, taki sobie
      > przecietniak z jakiejs tam prowincji swiata, zapomnialam jak sie to tam
      > nazywa. cepus moj tez albo nic albo jakies brzydkie slowka o zesraniu sie
      > fredzia.... a gdzie z daleka? wtracalski, co z toba? ani jednego leca po
      > powrocie zza morz nie mam do poczytania? mialam sobie kupic nawet leca w
      > polsce, ale pomyslalam ze po co, zaraz bede miala odpowiedni wybor i to
      > jeszcze taki, co porzadnie da w kosc ad i reszcie moich przyjaciol a tu takie
      > rozczarowanie... a tomek44? limerykow brakuje, troche pieprzu na tym forum
      > brakuje!!! nikt tu nie trzyma sztandaru bialo-niebieskiego? na wakacje juz nie
      > mozna pojechac czy co? nu, czekam cierpliwie, zabierajcie sie do roboty, bo
      > jak tak dalej pojdzie, to jeszcze bede miala czas na czytanie ksiazek.
      > i zeby bylo dosadnie, wszystkie prawdy na lawe, szczegolnie te adowskie i
      > zbalansowane. i dowcipki i cytaty. bo nudno strasznie.
      > wasza, rozczarowana brakiem polotu forumowiczow, dana.
      > nu, musze przyznac, ze jerzy dodal ciut pieprzu, chociaz brak reakcji, a tak
      > byloby interesujaco.... :)
      Ja trzymam nasza Flage bije sie chetnie z antysemitami,
      Polani am lelo takana ! Szana Tova
      • obrzydliwy Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 08:24
        fredzio54 napisał:

> Ja trzymam nasza Flage bije sie chetnie z antysemitami,
        > Polani am lelo takana ! Szana Tova

To nie flaga, tylko przerobiony pasiak z Oswiecimiai na patyku.
        • fredzio54 Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 08:52
          obrzydliwy napisał:

> fredzio54 napisał:
          >
          > > Ja trzymam nasza Flage bije sie chetnie z antysemitami,
          > > Polani am lelo takana ! Szana Tova
          >
          > To nie flaga, tylko przerobiony pasiak z Oswiecimiai na patyku.
          takie polaczki jak ty sorzedawja niemcow w auschwitz "pamiatki"
          co nie robi polaczek dla kilicha ? ! nawet swoja babe postawi przed latarnja ?!
          :)))))))))))))
          • obrzydliwy Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 11:21
            fredzio54 napisał:

> co nie robi polaczek dla kilicha ? ! nawet swoja babe postawi przed
            latarnja ?!

Twoja baba jakby stanela pod latarnia to nawet kulawy pies by jej nie chcial.
            No chyba, ze ten pies bylby zydem HAHAHA
        • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:19
          nu, jaki masz swietnie pasujacy nik, gratulacje.
          co do pasiaka, to marzenie scietej glowy, moj drogi, te czasy minely, jesli
          jeszcze nie zdazyles zauwazyc. am israel hai ve kayam, tak sie dzisiaj mowi,
          czyli narod israela zyje i istnieje. pozlosc sie ciut, to ci nie zaszkodzi.
          twoja na wieki dana. z kwitnacej i cieplej jerozolimy.
          • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:21
            nu, to powyzej bylo do obrzydliwego.
            • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:25
              nu, fredziu, musze powiedziec, ze nie wszyscy tacy straszni, zreszta wiesz o tym
              sam. a ci tutaj, to wyzywaja swoj frust zyciowy. gdzies musza ostatecznie. ale
              stoimy na strazy, prawda? shana tova ve mewurechet dla ciebie i calej rodziny.
              ha, mamy juz rok 7564, nie moga nas pobic, co? :)
              • schlagbaum Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 09:32

> nu, fredziu, musze powiedziec, ze nie wszyscy tacy straszni, zreszta wiesz o
                ty
                > m
                > sam. a ci tutaj, to wyzywaja swoj frust zyciowy. gdzies musza ostatecznie. ale
                > stoimy na strazy, prawda? shana tova ve mewurechet dla ciebie i calej rodziny.
                > ha, mamy juz rok 7564, nie moga nas pobic, co? :)

A mnie sie wydawalo, ze 5764 ale u Dany wszystko troche lepsze i wieksze.
                Witam Pania.
                • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 09:40
                  nu, masz oczywiscie racje, troche mi za szybko palce lataja po klawiaturze, ale
                  po chwilce namyslenia, to moze to rzeczywiscie bylo podswiadome zyczenie
                  powiekszenia naszych wkladow w dzieje ludzkosci. ale fajnie, ze jestes tak
                  dobrze zorientowany, kol hakavod... :)
              • Gość: A.D. He,he.... IP: *.mco.bellsouth.net 01.10.03, 15:14

> nu, fredziu, musze powiedziec, ze nie wszyscy tacy straszni, zreszta wiesz o
                ty
                > m
                > sam. a ci tutaj, to wyzywaja swoj frust zyciowy. gdzies musza ostatecznie.
                ale
                > stoimy na strazy, prawda? shana tova ve mewurechet dla ciebie i calej
                rodziny.
                > ha, mamy juz rok 7564, nie moga nas pobic, co? :)

> Tutaj, od kilku lat leca w TV seriale o zydach. Istotnie te zydy zyja dlugo
                zywiac sie ludzka krwia. Nazywa sie ich dla niepoznaki...wampirami!
          • obrzydliwy Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 11:23

> nu, jaki masz swietnie pasujacy nik, gratulacje.

A znasz jego etymologie? "ob-RZYD-liwy". Wyjasnilo sie?

> co do pasiaka, to marzenie scietej glowy, moj drogi, te czasy minely,

W 39 tez darliscie mordy. Tak jak jestescie wszedzie "lubiani" to moze jeszcze
            wiele sie wydarzyc.
            • Gość: CCCP Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.acn.pl 01.10.03, 11:28
              Po cholerę człowieku psujesz w miarę ciekawie zapowiadający się wątek? Załóż proszę cię własny wątek i czekaj na reakcje. Może sobie wtedy wyczerpująco na interesujące cię tematy pogadasz.

A tak - wyskoczyłeś ni przypiął ni przyłatał. Oczekujesz, że ktoś ci na to odpowie?

Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!
              • obrzydliwy Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 11:34
                Podbijam ten "w miarę ciekawie zapowiadający się wątek" do gory, wiec lepiej mi
                podziekuj.

Poza tym odpowiedzialem tylko temu zydowskiemu robakowi Fredziowi.
                Lubisz tego skurwla? Mnie sie wydaje, ze Fredzio mowi to, co wiekszosc zydow
                chcialaby zawsze powiedziec gojom ale sie boja, ze beda ich jeszcze bardziej
                nienawidziec.

To dlatego ZADEN Zyd na tym forum nie ma nic przeciw Fredziwi. Oni wszyscy to
                takie skurwle Fredzie.

Rozumiesz?
                • Gość: CCCP Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.acn.pl 01.10.03, 11:43
                  obrzydliwy napisał:

> Podbijam ten "w miarę ciekawie zapowiadający się wątek" do gory, wiec lepiej mi
                  >
                  > podziekuj.
                  >
                  > Poza tym odpowiedzialem tylko temu zydowskiemu robakowi Fredziowi.
                  > Lubisz tego skurwla? Mnie sie wydaje, ze Fredzio mowi to, co wiekszosc zydow
                  > chcialaby zawsze powiedziec gojom ale sie boja, ze beda ich jeszcze bardziej
                  > nienawidziec.
                  >
                  > To dlatego ZADEN Zyd na tym forum nie ma nic przeciw Fredziwi. Oni wszyscy to
                  > takie skurwle Fredzie.
                  >
                  > Rozumiesz?

1. Nie podoba mi się twój język - robak, skurwiel
                  2. O F54 w roli błazna mówiącego na głos to, czego innym nie wypada, już tu pisałem
                  3. Nie - nie wszyscy Żydzi to takie e-Fy

Ponawiam: załóż własny wątek
                  • obrzydliwy Re: halloooo, co sie tu dzieje? 01.10.03, 11:58
                    Gość portalu: CCCP napisał(a):

> 1. Nie podoba mi się twój język - robak, skurwiel

Mi tez sie nie podoba. RZYGAC mi sie nim chce. Ale takie skurwle rozumieja
                    niestety tylko taki jezyk. Jesli on mysli, ze wolno mu bezkarnie pluc na
                    Polakow i jesli tym innym zydom tak tym imponuje, to musza sie liczyc z tym, ze
                    uslysza co nieco o gazie, mydle, czosnku i innych nieprzyjemnych rzeczych.

Dzieki niemu i poparciu reszty zydow widze, co te skurwle tak naprawde mysla.

> 2. O F54 w roli błazna mówiącego na głos to, czego innym nie wypada, już tu
                    pisałem

No wiec wiesz o co chodzi. Akceptacja takich opinii jest skurwielstwem i
                    dlatego wiekszosc zydow to skurwiele.

> 3. Nie - nie wszyscy Żydzi to takie e-Fy

Gdyby tak bylo, to zamkneliby rzydziwi54 jego morde. Ale tak nie jest.
                    Gdybys ty na amerykanskim forum spotkal Polaka rzygajacego na Amerykanow to
                    chyba najpierw bys go uspokoil, co? No chyba, ze mialbys to samo zdanie o
                    amerykanach.... Myle sie?

> Ponawiam: załóż własny wątek

Nie ma mowy stary.
            • Gość: A.D. Hmmm... IP: *.mco.bellsouth.net 01.10.03, 15:18
              obrzydliwy napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
              >
              > > nu, jaki masz swietnie pasujacy nik, gratulacje.
              >
              > A znasz jego etymologie? "ob-RZYD-liwy". Wyjasnilo sie?
              >
              > > co do pasiaka, to marzenie scietej glowy, moj drogi, te czasy minely,
              >
              > W 39 tez darliscie mordy. Tak jak jestescie wszedzie "lubiani" to moze
              jeszcze
              > wiele sie wydarzyc.

Tak trzymaj! CCCP uwaza ze gowno nalezy traktowac w bialych rekawiczkach.
              ponoc ma jakies teorie usprawiedliwiajace takie podejscie. Ja nie i sedecznie
              Ciebie pozdrawiam....
    • fredzio-pedzio co sie tu dzieje?NIC dupa sobie lizemy 01.10.03, 11:41
      nas zydow nikt nie lubi wiec sami lizami dupa jeden duga i tak to trfa przes
      57.... icos tam podobno lat
      wstyd i amen Israel
      • Gość: dana33 Re: co sie tu dzieje?NIC dupa sobie lizemy IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 15:36
        nuuu, jak ladnie idzie, znow ciut bluzgow, wrzaskow na zydow, przez z i przez
        rz... czekam jeszcze na osobiste ataki, ale juz ladnie pieprzykiem zajezdza.
        a od cccp to wy won, on wie jak z nami gadac, elegancko i to jest fajnie, bo
        mozna gadac wtedy, a z was, nu, to podsmieszki tylko. a co do lubienia, nu, to
        kto mnie nie lubi na tym forum, co? niech sie pokaze i to szybko. i zanim
        zdecydujecie, czy lubicie mnie czy nie, to nie zapomnijcie, ze ja reprezentantka
        calego israela i zastanowcie sie, ze nie macie pojecia z kim gadacie. a moze ja
        mam 20 lat, waze 56 kg, wzrost 170, mini bikini w eilacie oczywiscie i iq 190
        przy skonczonych studiach w wieku lat 18? ha!!!
        • Gość: CCCP Nie wszystko podane, a gdzie IP: *.acn.pl 01.10.03, 15:42

> nuuu, jak ladnie idzie, znow ciut bluzgow, wrzaskow na zydow, przez z i przez
          > rz... czekam jeszcze na osobiste ataki, ale juz ladnie pieprzykiem zajezdza.
          > a od cccp to wy won, on wie jak z nami gadac, elegancko i to jest fajnie, bo
          > mozna gadac wtedy, a z was, nu, to podsmieszki tylko. a co do lubienia, nu, to
          > kto mnie nie lubi na tym forum, co? niech sie pokaze i to szybko. i zanim
          > zdecydujecie, czy lubicie mnie czy nie, to nie zapomnijcie, ze ja reprezentantk
          > a
          > calego israela i zastanowcie sie, ze nie macie pojecia z kim gadacie. a moze ja
          > mam 20 lat, waze 56 kg, wzrost 170, mini bikini w eilacie oczywiscie i iq 190
          > przy skonczonych studiach w wieku lat 18? ha!!!

trzy wymiary? I wzrost trochę maławy? Wprowadź korektę: ok. 175, OK?

No to ja Ci też zdradzę - 98 kg, 190 wzrostu, pypeć 2.5 mm, oczy szaro-bure. IQ gdzieś ok. 100, zależy od dnia, nieraz podskoczy, nieraz spadnie - jak to w życiu bywa.
          • Gość: CCCP Re: Nie wszystko podane, a gdzie IP: *.acn.pl 01.10.03, 22:30

>
            > > nuuu, jak ladnie idzie, znow ciut bluzgow, wrzaskow na zydow, przez z i pr
            > zez
            > > rz... czekam jeszcze na osobiste ataki, ale juz ladnie pieprzykiem zajezdz
            > a.
            > > a od cccp to wy won, on wie jak z nami gadac, elegancko i to jest fajnie,
            > bo
            > > mozna gadac wtedy, a z was, nu, to podsmieszki tylko. a co do lubienia, nu
            > , to
            > > kto mnie nie lubi na tym forum, co? niech sie pokaze i to szybko. i zanim
            > > zdecydujecie, czy lubicie mnie czy nie, to nie zapomnijcie, ze ja reprezen
            > tantk
            > > a
            > > calego israela i zastanowcie sie, ze nie macie pojecia z kim gadacie. a mo
            > ze ja
            > > mam 20 lat, waze 56 kg, wzrost 170, mini bikini w eilacie oczywiscie i iq
            > 190
            > > przy skonczonych studiach w wieku lat 18? ha!!!
            >
            >
            > trzy wymiary? I wzrost trochę maławy? Wprowadź korektę: ok. 175, OK?
            >
            > No to ja Ci też zdradzę - 98 kg, 190 wzrostu, pypeć 2.5 mm, oczy szaro-bure. IQ
            > gdzieś ok. 100, zależy od dnia, nieraz podskoczy, nieraz spadnie - jak to w ży
            > ciu bywa.

No tak - rozumiem, IQ takie czy inne, ale to przez tego pypcia nie chcesz ze mną gadać. Przykro mi, ale to nie do zmiany.
            • Gość: dana33 Re: Nie wszystko podane, a gdzie IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 22:50
              co znaczy nie chce z toba gadac? pypec? ty chyba bab nie znasz! co to pypec przy
              190 wzrostu i 98 kg.... ale mimo 20 lat i trojga podroslej holoty, to musze tez
              czasem gotowac, a ze na jutro zapowiedzieli deszczyk i wyrazne ochlodzenie (tzn.
              z 25 stopni do 23 stopni, zwroc prosze uwage na slowo ochlodzenie), wiec
              pomidorowa z bazylia bulgocze w garnku a ja sie ciskam miedzy jeszcze ciagle nie
              uporzadkowanymi walizkami, kotem, zupa i toba. sam widzisz, serce chce jedno a
              holota zupe. ale jutro musze do biura, tam napewno odpoczne (to chyba we
              wszystkich biurach swiata, nie?) i wtedy ci skrobne napewno. a lolo, pikny jaki
              by nie byl, niech usycha z zazdrosci. dobrze robi na ego :)
          • Gość: dana33 Re: Nie wszystko podane, a gdzie IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 22:55
            a co ci wlasciwie nie odpowiada we wzroscie 170? czy ja pisalam, ze ja modelka?
            a do gotowania kopytek, to i 150 wystarczy... znasz ten dowcip o lilipucie w noc
            poslubna? wdrapal sie na lozko ku mlodej zonie, i obiegajac w kolko mruczal pod
            nosem "wszystko nalezy do mnie"... :)
            • Gość: CCCP Re: Nie wszystko podane, a gdzie IP: *.acn.pl 01.10.03, 22:57

> a co ci wlasciwie nie odpowiada we wzroscie 170? czy ja pisalam, ze ja modelka?
              > a do gotowania kopytek, to i 150 wystarczy... znasz ten dowcip o lilipucie w no
              > c
              > poslubna? wdrapal sie na lozko ku mlodej zonie, i obiegajac w kolko mruczal pod
              > nosem "wszystko nalezy do mnie"... :)

Albo o tym chudym, co latał wokół grubej narzeczonej w drodze od ołtarza i mruczał "to wszystko już moje, moje!"
              • Gość: A.D. W konia robiony? IP: *.mco.bellsouth.net 01.10.03, 23:02

>
                > > a co ci wlasciwie nie odpowiada we wzroscie 170? czy ja pisalam, ze ja mod
                > elka?
                > > a do gotowania kopytek, to i 150 wystarczy... znasz ten dowcip o lilipucie
                > w no
                > > c
                > > poslubna? wdrapal sie na lozko ku mlodej zonie, i obiegajac w kolko mrucza
                > l pod
                > > nosem "wszystko nalezy do mnie"... :)
                >
                >
                > Albo o tym chudym, co latał wokół grubej narzeczonej w drodze od ołtarza i
                mruc
                > zał "to wszystko już moje, moje!"

>> To jest lewa dana33!!!
                • Gość: CCCP Re: W konia robiony? IP: *.acn.pl 01.10.03, 23:04
                  Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: CCCP napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
                  > >
                  > > > a co ci wlasciwie nie odpowiada we wzroscie 170? czy ja pisalam, ze j
                  > a mod
                  > > elka?
                  > > > a do gotowania kopytek, to i 150 wystarczy... znasz ten dowcip o lili
                  > pucie
                  > > w no
                  > > > c
                  > > > poslubna? wdrapal sie na lozko ku mlodej zonie, i obiegajac w kolko m
                  > rucza
                  > > l pod
                  > > > nosem "wszystko nalezy do mnie"... :)
                  > >
                  > >
                  > > Albo o tym chudym, co latał wokół grubej narzeczonej w drodze od ołtarza i
                  >
                  > mruc
                  > > zał "to wszystko już moje, moje!"
                  >
                  >
                  > >> To jest lewa dana33!!!

Chciałbyś, ale nie załapałeś. To przez te oposy, spanish moss i wstrętne gatory pokiełbasiło ci się w kiepełe.
                  • Gość: A.D. A jednak!!! IP: *.mco.bellsouth.net 01.10.03, 23:09

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: CCCP napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
                    > > >
                    > > > > a co ci wlasciwie nie odpowiada we wzroscie 170? czy ja pisalam,
                    > ze j
                    > > a mod
                    > > > elka?
                    > > > > a do gotowania kopytek, to i 150 wystarczy... znasz ten dowcip o
                    > lili
                    > > pucie
                    > > > w no
                    > > > > c
                    > > > > poslubna? wdrapal sie na lozko ku mlodej zonie, i obiegajac w ko
                    > lko m
                    > > rucza
                    > > > l pod
                    > > > > nosem "wszystko nalezy do mnie"... :)
                    > > >
                    > > >
                    > > > Albo o tym chudym, co latał wokół grubej narzeczonej w drodze od ołta
                    > rza i
                    > >
                    > > mruc
                    > > > zał "to wszystko już moje, moje!"
                    > >
                    > >
                    > > >> To jest lewa dana33!!!
                    >
                    > Chciałbyś, ale nie załapałeś. To przez te oposy, spanish moss i wstrętne
                    gatory
                    > pokiełbasiło ci się w kiepełe.

>> Zaloze sie o dwa ogony oposa, taczke spanish moss i te dwa gatory, ktore
                    opalaja sie na moim pomoscie, ze to nie ta Twoja milosc. Platoniczna, czy tez
                    inna...
                  • Gość: mirmil CZYZBY AD MIAL RACJE? BO..... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 01.10.03, 23:13
                    NIE SADZE ABY DANKA BYLA AZ TAK ODERWANA OD RZECZYWISTOSCI, ZEBY MNIE O
                    BLUZGANIE OSKARZAC:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8263420&a=8265147
                    A ZROBILA TO NA TYM WATKU.
                    • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 01.10.03, 23:23
                      Gość portalu: mirmil napisał(a):

> NIE SADZE ABY DANKA BYLA AZ TAK ODERWANA OD RZECZYWISTOSCI, ZEBY MNIE O
                      > BLUZGANIE OSKARZAC:
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8263420&a=8265147
                      > A ZROBILA TO NA TYM WATKU.

>>Tylko dlatego ze mnie blizej nie znasz, spekulujesz ze ...'moze mam racje'.

>> Gdybys mnie znal, doskonale orientowalbys sie ze:

>> 1. A.D. zawsze ma racje!!!

>> 2. W wypadku gdyby A.D. nie mial racji, wroc do punktu pierwszego...

>> Felicidades...
    • Gość: piekny lolo Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 22:11
      nu, nu, nu, nu..... Brakowalo nam tego i to "bardzo".
      • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 01.10.03, 22:22
        nu, musze skonczyc zupke na jutro, ale zazdrosc lolo, to nieladna rzecz..... :)
        • Gość: dana33 do cccp IP: *.jazo.org.il 02.10.03, 09:23
          ledwo przyszlam do biura, a juz musze leciec do ywad vashem. ale najpierw
          napisze, bo inaczej to do wieczora znow nic z tego. jestesmy zajeci w tym kraju
          ciagle i ciagle w biegu.
          wiec wrazenia z polski jak zawsze mile. ci antysemici, eleganccy i nie, ukryci
          gleboko. jedna z corek byla z klasa na "wycieczce" pokazujacej zaglade zydow i
          widziala te wszystkie strasznosci oswiecimsko-majdankowo-treblinskie. przezycie
          bylo naturalnie straszne. ale, musze sie tu pochwalic, w czasie planowania tego
          wyjazdu uparlam sie w szkole, zeby pokazano im rowniez inne strony zycia zydow
          w polsce i jej klasa, jako jedyna z wielu, miala przedluzony pobyt o tydzien, i
          zobaczyli zamosc, torun i spedzili 2 dni w kolobrzegu z grupa mlodziezy
          polskiej. w warszawie tez spotkali sie z uczniami warszawskiej szkoly. co ci
          mam mowic, dziewczyna zdolnosci jezykowe oddziedziczyla po rodzicach, klepie po
          polsku pare zdan, zawsze w odpowiednim momencie, jakby rozumiala co do niej
          mowia. odebralam ja w warszawie i juz w trojke pojechalysmy do lodzi,
          oczywiscie. ja na swoje polsko-zydowskie wspominanki, a dziewczyny
          zaprzyjaznily sie z dziecmi moich szkolnych przyjaciolek i co tu duzo mowic,
          spedzily swietnie czas. byly zachwycone, nic antysemityckiego nie slyszaly,
          ciut byly zdziwione napisami na scianach, ktore kazda przegrana grupe w pilce
          noznej okreslaly gwiazda dawida, ale im wytlumaczylam, ze to taki polski
          folklor. cp ma lks do zydow, to nie wiem, ale zoll zejn.
          jak na 10 dni pobytu, to wg mnie polska kwitnie. nie bardzo rozumiem ten ped do
          eu, nie mysle, ze to tak dobrze wyjdzie ludziom, ktorzy robia sobie duzo
          nadzieji. pozniej, w wiedniu, w rozmowach w przyjaciolmi okazalo sie, ze oni,
          ktorzy juz w tym siedza, zupelnie nie sa zachwyceni. ale wstapienie do unii to
          gorzej niz slub katolicki: tu sie mozesz minimum rozwiesc, a z unia, nu, to tak
          rozwodu jak rozumiem, brac nie mozna. a jak chirac zazada.... a co to za glupie
          zadanie polski o wartosciach chrzescijanskich? nic innego nie mogliscie
          wymyslec? to jest najwazniejsze? jak to cale klopoty polskie, nu, to po co wam
          unia? i tak jestescie szczesliwym narodem, jesli to ten cures.
          no i koscioly. sluchaj, czy one pelne? bo ogromne strasznie.
          ale w sumie bylo swietnie, ludzie mili, jedzonko pierwszej klasy (swietowalam
          urodziny swoje i jednej corci, bo mamy razem, we fliku i ich jedzonko.....
          mniam mniam).
          a nie widziales mnie na krakowskim? a zesmy spacerowaly. bo pewnie szukales
          jednej gracji, a bylysmy 3!!! :)
          • rzydzio54 Re: do dana 02.10.03, 09:45
            Polska - jak sama piszesz - kwitnie i w zjednoczonej Europie, razem z naszymi
            sasiadami jest jej przyszlosc.
            Wiem, ze cie to boli bo jak kazdy twoj rodak wolalabys Polske ciemna, biedna,
            zyjaca w strachu przed Niemcami i razem z Bialorusia i Ukraina poza tym
            ekskluzywnym klubem jakim jest UE.

Ale sprawy maja sie inaczej i nic tu nie pomoga twoje postekiwania - jak to zle
            nam bedzie w tej Unii.
            • fredzio-pedzio Czy jest gupsza i bszydsza niz dana33???? 02.10.03, 12:48
              nie moze byc!!!!!!!!!!co ty gupia wypisujesz za glupoty ty wstyd przynosisz
              dla Israel ty chcesz byc gupsza nisz fredzio54 ale chyba sie nie uda.Ty
              walczysz o palma pierszenstwa z fredek na tym forum,szkoda twoj wysilek jestes
              miernota.Fredek jest pszynajmniej vice Prezes w naqsz Gay Club a ty kto
              NIC.ZEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOO ,NUL
              • Gość: dana33 Re: Czy jest gupsza i bszydsza niz dana33???? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:18
                nu, fredzio-pedzio. null sie pisze przez dwa l. wszystko jedno czy z malymi czy
                duzymi literami.
            • Gość: dana33 Re: do dana IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:16
              nu, rzydzio, tys upadl na glowe jako dziecko czy dopiero teraz? dlaczego
              mialabym chciec polske ciemna, biedna i zastraszona? mam w tym wg ciebie jakis
              specjalny interes? bo ja to wole przyjezdzac do polski dzisiejszej a nie tej
              wczorajszej. ale rozumiem, ze ty masz interes w tym, zebym wolala wlasnie
              ciemna. nu, mozesz chciec.
          • eu_lola Re: do cccp 02.10.03, 12:57

> ledwo przyszlam do biura, a juz musze leciec do ywad vashem. ale najpierw
            > napisze, bo inaczej to do wieczora znow nic z tego. jestesmy zajeci w tym
            kraju
            >
            > ciagle i ciagle w biegu.
            > wiec wrazenia z polski jak zawsze mile. ci antysemici, eleganccy i nie,
            ukryci
            > gleboko. jedna z corek byla z klasa na "wycieczce" pokazujacej zaglade zydow
            i
            > widziala te wszystkie strasznosci oswiecimsko-majdankowo-treblinskie.
            przezycie
            >
            > bylo naturalnie straszne. ale, musze sie tu pochwalic, w czasie planowania
            tego
            >
            > wyjazdu uparlam sie w szkole, zeby pokazano im rowniez inne strony zycia
            zydow
            > w polsce i jej klasa, jako jedyna z wielu, miala przedluzony pobyt o tydzien,
            i
            >
            > zobaczyli zamosc, torun i spedzili 2 dni w kolobrzegu z grupa mlodziezy
            > polskiej. w warszawie tez spotkali sie z uczniami warszawskiej szkoly. co ci
            > mam mowic, dziewczyna zdolnosci jezykowe oddziedziczyla po rodzicach, klepie
            po
            >
            > polsku pare zdan, zawsze w odpowiednim momencie, jakby rozumiala co do niej
            > mowia. odebralam ja w warszawie i juz w trojke pojechalysmy do lodzi,
            > oczywiscie. ja na swoje polsko-zydowskie wspominanki, a dziewczyny
            > zaprzyjaznily sie z dziecmi moich szkolnych przyjaciolek i co tu duzo mowic,
            > spedzily swietnie czas. byly zachwycone, nic antysemityckiego nie slyszaly,
            > ciut byly zdziwione napisami na scianach, ktore kazda przegrana grupe w pilce
            > noznej okreslaly gwiazda dawida, ale im wytlumaczylam, ze to taki polski
            > folklor. cp ma lks do zydow, to nie wiem, ale zoll zejn.
            > jak na 10 dni pobytu, to wg mnie polska kwitnie. nie bardzo rozumiem ten ped
            do
            >
            > eu, nie mysle, ze to tak dobrze wyjdzie ludziom, ktorzy robia sobie duzo
            > nadzieji. pozniej, w wiedniu, w rozmowach w przyjaciolmi okazalo sie, ze oni,
            > ktorzy juz w tym siedza, zupelnie nie sa zachwyceni. ale wstapienie do unii
            to
            > gorzej niz slub katolicki: tu sie mozesz minimum rozwiesc, a z unia, nu, to
            tak
            >
            > rozwodu jak rozumiem, brac nie mozna. a jak chirac zazada.... a co to za
            glupie
            >
            > zadanie polski o wartosciach chrzescijanskich? nic innego nie mogliscie
            > wymyslec? to jest najwazniejsze? jak to cale klopoty polskie, nu, to po co
            wam
            > unia? i tak jestescie szczesliwym narodem, jesli to ten cures.
            > no i koscioly. sluchaj, czy one pelne? bo ogromne strasznie.
            > ale w sumie bylo swietnie, ludzie mili, jedzonko pierwszej klasy (swietowalam
            > urodziny swoje i jednej corci, bo mamy razem, we fliku i ich jedzonko.....
            > mniam mniam).
            > a nie widziales mnie na krakowskim? a zesmy spacerowaly. bo pewnie szukales
            > jednej gracji, a bylysmy 3!!! :)

4,5% bezrobocia w Austrii w porownaniu do 11,4 % w Hiszpanii to chyba nie
            najgorsza wizytowka. Wiec mozna i z EU
          • Gość: CCCP Dzięki za długi list IP: *.acn.pl 02.10.03, 14:06

> ledwo przyszlam do biura, a juz musze leciec do ywad vashem. ale najpierw
            > napisze, bo inaczej to do wieczora znow nic z tego. jestesmy zajeci w tym kraju
            >
            > ciagle i ciagle w biegu.
            > wiec wrazenia z polski jak zawsze mile. ci antysemici, eleganccy i nie, ukryci
            > gleboko. jedna z corek byla z klasa na "wycieczce" pokazujacej zaglade zydow i
            > widziala te wszystkie strasznosci oswiecimsko-majdankowo-treblinskie. przezycie
            >
            > bylo naturalnie straszne. ale, musze sie tu pochwalic, w czasie planowania tego
            >
            > wyjazdu uparlam sie w szkole, zeby pokazano im rowniez inne strony zycia zydow
            > w polsce i jej klasa, jako jedyna z wielu, miala przedluzony pobyt o tydzien, i
            >
            > zobaczyli zamosc, torun i spedzili 2 dni w kolobrzegu z grupa mlodziezy
            > polskiej. w warszawie tez spotkali sie z uczniami warszawskiej szkoly. co ci
            > mam mowic, dziewczyna zdolnosci jezykowe oddziedziczyla po rodzicach, klepie po
            >
            > polsku pare zdan, zawsze w odpowiednim momencie, jakby rozumiala co do niej
            > mowia. odebralam ja w warszawie i juz w trojke pojechalysmy do lodzi,
            > oczywiscie. ja na swoje polsko-zydowskie wspominanki, a dziewczyny
            > zaprzyjaznily sie z dziecmi moich szkolnych przyjaciolek i co tu duzo mowic,
            > spedzily swietnie czas. byly zachwycone, nic antysemityckiego nie slyszaly,
            > ciut byly zdziwione napisami na scianach, ktore kazda przegrana grupe w pilce
            > noznej okreslaly gwiazda dawida, ale im wytlumaczylam, ze to taki polski
            > folklor. cp ma lks do zydow, to nie wiem, ale zoll zejn.
            > jak na 10 dni pobytu, to wg mnie polska kwitnie. nie bardzo rozumiem ten ped do
            >
            > eu, nie mysle, ze to tak dobrze wyjdzie ludziom, ktorzy robia sobie duzo
            > nadzieji. pozniej, w wiedniu, w rozmowach w przyjaciolmi okazalo sie, ze oni,
            > ktorzy juz w tym siedza, zupelnie nie sa zachwyceni. ale wstapienie do unii to
            > gorzej niz slub katolicki: tu sie mozesz minimum rozwiesc, a z unia, nu, to tak
            >
            > rozwodu jak rozumiem, brac nie mozna. a jak chirac zazada.... a co to za glupie
            >
            > zadanie polski o wartosciach chrzescijanskich? nic innego nie mogliscie
            > wymyslec? to jest najwazniejsze? jak to cale klopoty polskie, nu, to po co wam
            > unia? i tak jestescie szczesliwym narodem, jesli to ten cures.
            > no i koscioly. sluchaj, czy one pelne? bo ogromne strasznie.
            > ale w sumie bylo swietnie, ludzie mili, jedzonko pierwszej klasy (swietowalam
            > urodziny swoje i jednej corci, bo mamy razem, we fliku i ich jedzonko.....
            > mniam mniam).
            > a nie widziales mnie na krakowskim? a zesmy spacerowaly. bo pewnie szukales
            > jednej gracji, a bylysmy 3!!! :)

Ale wolałbym, żeby był jeszcze dłuższy. Dopiero wróciłem z uczelni, pierwsze spotkanie ze studentami mam za sobą, nastepne dopiero we wtorek - ha-ha. Wielu ludzi odnosi podobne wrażenia, że tu się sporo zmieniło. Pamiętam sam minę mojego przyjaciela z East Lansing (siedziba uniwersytetu stanowego w Michigan, i stolica stanu) - stał w Carefourze (wcale nie jakimś największym) z rozdziawioną gębą - nie mógł sobie wyobrazić, żeby sklep mógł mieć taki wystrój, u nich szaro i raczej oszczędnie. Kościoły - fakt są duże, w niektórych przy mszy ludzie i tak stoją na zewnątrz. To jeden ze sposobów uzewnętrznienia zamoznosci i znaczenia lokalnej społeczności - zawsze były wyścigi na pojemność, wysokość, bogactwo wystroju. Dla mnie najbardziej imponujący jest kościół Najświętszej Marii Panny w Gdańsku, ponoć największy ceglany kościół na świecie, byłaś w nim może kiedyś?

Bardzo było przyjemnie przeczytać, że klasa, z którą przyjechały Twoje córki, miała większy niż zazwyczaj program, że doszło do zapoznania się z młodzieżą polską. Jest jasne, że jesteście dla nas egzotyczni (może nie tak jak dziobaki - nie piję tu do Zb*!), jakby ludzie z innej planety. Stąd pytania, dopytywania się, niekiedy może głupie w formie, nawet odbierane jako zaczepne - ale powodowane czystą ciekawością.

Łódź - sama wiesz, jak liczna była przed wojną społeczność żydowska w tym mieście. Więc były i zespoły sportowe, mieliśmy żydowskich bokserów, drużyny piłki nożnej polskie i żydowskie, ten zwyczaj wieszania drużyn na szubienicy to jeszcze pamiątka po przedwojennych rywalizacjach.

Aha - a te poprzednie kilka listów z innego adresu to też Twoje?

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=8263420&a=8272998

Bo A.D. tutaj wysnuł teorię, że to na 100% nie Ty. Jak nie Ty - to w takim razie kto?

Pozdrawiam,

C.
            • Gość: dana33 Re: Dzięki za długi list IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:27
              aha, to tez moje. nie wiem co sie stalo, ze mi admin dal inny adres. bo ja
              ciagle ze swojego domowego. ale z biura zostal ten sam i jest tam il. musze sie
              dowiedziec, co sie stalo, ale to pewnie dopiero po yom kippur, ktory zaczyna sie
              u nas w niedziele wieczorem, a jutro wieczorem szabat, wiec juz malo kto
              pracuje. trzeba nagotowac sie na jedzenie przed postem i po poscie. a ja musze
              nagotowac sie na [post zimnych potraw, zeby sasiadom w nos nie wchodzily
              zapaszki i utrudnialu meki. bo my to jemy normalnie. mu grzeszna rodzina, jemy w
              yom kipur i zabijamy niemowleta palestynskie codziennie, jak tu mi napisal jakis
              znawca...:)
              a my wcale nie egzotyczni. dwie rece, dwie nogi, glowa i reszta. masz kota w
              domu? co one sie tak panosza? jak mialam psa, to on byl ok. a ta mi wlazi na
              kazda polke, niby umie czytac? po francusku tez? bo po hebrajsku to jeszcze bym
              zrozumiala, bo zydowski kot. i wazon z kwiatami mi dzisiaj tez wywalila. z
              kwiatami, to nicha, ale z woda!!!!! nie, to nie ja chcialam, to moja holota
              taka. musieli wycierac...:)
        • Gość: piekny lolo Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 17:54
          Zazdrosc? Niby czego?
          • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:28
            nu, bo tak ironicznie z tym nu, wiec moze sie pomylilam.... :)
            • werw Re: halloooo, co sie tu dzieje? 02.10.03, 22:32
              Dzień dobry, Dano.

Boka tov, czy jak, bo juz zapomniałem :)
              • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:46
                nu, to przypominam:
                boker tov,
                erev tov,
                laila tov
                shavua tov (to po szabacie, przed niedziela)

jaka pogoda? u nas w dzien cieplo i to dobrze, ale nocki juz chlodnawe... :)
                • werw Re: halloooo, co sie tu dzieje? 02.10.03, 22:56
                  Ano tak, "Laila tov". Dziękuję.
            • Gość: piekny lolo Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.03, 11:06
              pewnie, zes sie pomylila, nu nie ?
              • Gość: dana33 Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.jazo.org.il 03.10.03, 11:55
                nu, tak, to mea culpa, wybaczysz pewnie, bo to nie przezyje yom kippur... :)
                • Gość: CCCP Re: halloooo, co sie tu dzieje? IP: *.acn.pl 03.10.03, 11:58

> nu, tak, to mea culpa, wybaczysz pewnie, bo to nie przezyje yom kippur... :)

Odzywam się też, chociaż sąsiedztwo nienajładniejsze i trzebaby wynosić się z tego wątku.

Co do kotów: koty to dranie.

Pozdrowienia
    • wojo_lubi_w_dupe do dany 02.10.03, 22:21
      Danusia !
      Trzymaj sie dzielnie !
      Pozdrowienia z Petah Tikvah :)
      • Gość: dana33 Re: do dany IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:31
        nu, dzieki. a moze ty tak bys przestal z tymi dupami w roznych odmianach? nu,
        wiesz, z okazji nowego roku i yom kipppur. moznaby wtedy pogadac po ludzku. co
        robisz konkurencje ad? z petah tikvy? gmar hatima tova... :)
        • Gość: z daleka Re: do dany IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 03.10.03, 13:55
          ja tez sie melduje, ale bez entuzjazmu. Bylem dwa tygodnie w Polsce .
          zadowolony ale zmarzniety. Po powrocie zagladam na forum raz na tydzien lub
          zadziej, jak pies do jarskiej jatki. Tragiczna posucha. Wieje nuda i
          beznadzieja. Pozdrawiam - shana tova, shketa , metuka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka