Dodaj do ulubionych

Matuszka Rosieja -czlonek G-8.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 09:44
www.nationmaster.com/index.php
To zbior ciekawych statystyk.
I tak na przyklad pod wzgledem osob zyjacych ponizej granicy ubostwa Rosja
sasiaduja z Meksykiem i Filipinami (40%).
Zdecydowanie przoduje "w skrobankach".

To jasne, ze inne jest ubostwo w Rosji, inne w Burkina Fasso...
Jednak "entuzjasci" burzliwego rozwoju czlonka G8 "honoris causa" powinni
postudiowac te tabelki.
Zrelaksuj sie zabo, kiedy konie kuja.

Obserwuj wątek
    • Gość: Polak To po prostu kabaret albo jakieś inne żarty IP: *.pke.pl 16.10.03, 10:14
      Przecież wszyscy na świecie, z wyjątkiem samych Rosjan (no może nie wszystkich)
      zdają sobie doskonale sprawę z poziomu jaki reprezentuje Rosja. Jej usilne
      zabiegi a potem udział w obradach grupy G-7 dostarczały i dostarczają rozrywki
      światowej opinii publicznej. To tak jak by ktoś w jednym szeregu ustawił
      Chryslera, Mercedesa, Lexusa, Ferrari, Jaguara i taczki! Śmiech na sali, tylko
      Rosjanie nie wiedzą jak bardzo żałośnie wyglądają. Nie wiem jak sobie Państwo
      wyobrażają przyznawanie przez Rosję np. pomocy finansowej najuboższym krajom
      świata, jeśli niecała połowa jej własnych obywateli żyje poniżej granicy
      ubóstwa? Toż to satyra w czystej postaci! To tak, jak by mało rozgarnięty szewc
      chciał przeprowadzać udane przeszczepy serca. No ale bardzo chce to robić, a
      jak inni się nie zgodzą, to za pasem trzyma młotek i komuś może nim śmiało
      między zęby przyłożyć. Czy bardzo się pomyliłem?
      • Gość: Bor'ka Byl konkretny adresat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 17:32
        Ja adresowalem ten post do naszego przyjaciela Tomsona, zeby wesprzec jago
        jedyna sluszna platforme ideologiczna.
        Mialem nadzieje, ze jakos skomentuje te statystyke, ale on wolal otulic sie
        plaszczem milczenia.
        Zycie.
    • Gość: Tomson Re: Matuszka Rosieja -czlonek G-8. IP: *.ds.pg.gda.pl 16.10.03, 18:28
      Gość portalu: Bor'ka napisał(a):

> www.nationmaster.com/index.php
      > To zbior ciekawych statystyk.
      > I tak na przyklad pod wzgledem osob zyjacych ponizej granicy ubostwa Rosja
      > sasiaduja z Meksykiem i Filipinami (40%).
      A USA z Polską (około 15%).
      Więc Polska do G-8??? ;o}
    • Gość: Tomson A tak wogóle Borka poważnie traktujesz opracowania IP: *.ds.pg.gda.pl 16.10.03, 18:30
      gdzie liczbę medali na olimpiadach,a nawet liczbę punktów w rankingu FIFA
      przelicza się przez liczbę ludności???
      • Gość: Bor'ka Cos za cos. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 18:45
        Oczywiscie nie mozna traktowac takich statystyk, jak Dekalogu.
        Ale one o czyms jednak swiadcza.
        Napewno o priorytetach panstwa.
        Zaspokojenie minimum potrzeb obywateli, nawet na bardzo niskim poziomie jak w
        Polsce, albo prowadzenie pseudo mocarstwowej polityki.
        • Gość: Tomson Teraz to coś za coś, a jak ci pokazałem dane IP: *.ds.pg.gda.pl 16.10.03, 19:01
          CIA o PKB w Polsce i Rosji to wydrwiłeś to.

Gość portalu: Bor'ka napisał(a):

> Oczywiscie nie mozna traktowac takich statystyk, jak Dekalogu.
          > Ale one o czyms jednak swiadcza.
          > Napewno o priorytetach panstwa.
          > Zaspokojenie minimum potrzeb obywateli, nawet na bardzo niskim poziomie jak w
          > Polsce, albo prowadzenie pseudo mocarstwowej polityki.
          A co powiedzieć o USA, które ma 4 razy większy standard życia i tylko dwa razy
          mniej nędarzy niż Rosja i około 3 razy więcej niż o połowę biedniejsza UE?
          • Gość: Polak Może pamiętasz taka historię... IP: *.pke.pl 17.10.03, 07:29
            W latach osiemdziesiątych, kiedy to nędza w Polsce osiągała apogeum, pewien
            członek komunistycznego rządu PRL (nie chcę nawet wspominać jego nazwiska, aby
            nie zniżać sie do jego poziomu) zorganizował zbiórkę kocy, żeby je wysłać w
            darze od bogatej Polski biednym bezdomnym w Nowym Jorku. Chciano pokazać jak to
            PRL rośnie w siłę, a ludziom żyje się dostatnio. Historia tak żałosna, że aż
            śmieszna. Nie do tego jednak zmierzam. Zaraz po tej akcji pojawiły się
            ogłoszenia: "zamienię M4 w Warszawie na koc w Nowym Jorku". Myślę sobie, że
            chętnych do podobnej zamiany można by obecnie znaleźć na pęczki w całej
            wspaniałej Rosji. W drugą stronę taka relacja nie zachodzi. Nawet bezrobocie i
            bezdomność w normalnym kraju mogą być dużo bardziej atrakcyjne niż "luksusy" w
            zacofanym i niedemokratycznym państwie, które za nic ma własnych obywateli.
    • Gość: Jan.Paweł.ll Bor'ka ,czy twoja matka nadal jest prostytuką ? IP: *.anon-online.org 16.10.03, 19:06
    • Gość: jersey_guy Interesujace statystyki IP: *.cc.cooper.edu 16.10.03, 20:25
      W Polsce jest wiecej morderstw na 1000 mieszkancow (0.06) niz w USA (0.05). Ale
      to nie przeszkodzi America-hates zeby pieprzyc jak niebezpieczne jest zycie w
      USA.

PS Borka, dzieki za link. To doskonala strona internetowa, dodam ja do swoich
      Favorites.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka