Dodaj do ulubionych

Istnieja i tacy Zydzi

IP: *.mco.bellsouth.net 23.10.03, 07:25
>>Sa zydzi, ktorzy chca byc ludzmi, a nie rzeznikami i oprawcami ludzkiej
rasy. Podobnie jak wsrod Niemcow zapewnie byli i tacy, ktorzy tamtejszego
wowczas faszyzmu sie wstydzili i cierpieli wraz z cierpiacymi ofiarami tego
siostrzanego syjonizmowi nazizmu....

www.rense.com/general43/torah.htm
Torah Jews Reject Zionism
From Name Withheld
10-23-3

Torah Jewry has never ever recognized the Zionist state. Since the Zionists
succeeding in establishing their state, Torah Jewry has continuously
announced to the world that the Zionists do not represent the Jewish people,
and that the name "Israel" that they use is a forgery. For, as has been
stated above, it is forbidden to us from the Torah to rebel against the
nations, and all sovereignty by us is prohibited.

Rather, we await the days when all the world will recognize the sovereignty
of the Creator, and the words of the prophet Isaiah will yet be
fulfilled: "And they will beat their swords into plowshares and their spears
into pruning hooks. No nation will lift its sword against any other, nor
will they learn warfare anymore.

We, once again, clarify that it is our desire to live in peace with our Arab
and Palestinian neighbors, as we did before the Zionist revolution, and as
Jews all over the world till today live, accepting the yoke of rulership of
their host nation, with complete loyalty. Our sole desire is to serve our G-
d and to fulfill His commandments with a perfect heart and to delight in the
radiance of the sanctity of the Land. "

Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Istnieja i tacy Zydzi+ IP: *.swipnet.se 23.10.03, 11:14
      Sa rowniez i rozni ADioci.
    • goldbaum do filosemity A.D. 23.10.03, 11:56
      Gość portalu: A.D. napisał(a):

> >>Sa zydzi, ktorzy chca byc ludzmi, a nie rzeznikami i oprawcami ludzkiej
      > rasy. Podobnie jak wsrod Niemcow zapewnie byli i tacy, ktorzy tamtejszego
      > wowczas faszyzmu sie wstydzili.

Rozumiem, ze jako urodzony filosemita usiljesz bronic Izraela. Ale chcialbym
      zwrocic twoja uwage na pewne roznice.

Niemcy hitlerowskie byly dyktatura. Izrael okresla sie jako demokracja.

W Niemczech nie istniala wolnosc slowa. W Izraelu kazdy moze bez obawy zostania
      uwiezionym lub straconym wypowiadac swoja opionie.

Przeplyw informacji w Niemczech podlegal scislej cenzurze. Przeplyw informacji
      w Izraelu jest praktycznie nieograniczony.

W Niemczech malo kto znal detale zbrodniczej dzialalnosci rezymu. W Izraelu
      mozna je czestokroc przezyc "live".

W Niemczech hitlerowskich masowe mordy dokonywane na cywilach, w tym na
      dzieciach budzily po ich ujawnieniu powszechna odraze i poczucie wstydu.
      W Izraelu, mimo, ze wszystkim znane sa doskonale przypadki maltretowania i
      dokonywania egzekucji na cywilach i dzieciach, nie mozna dopatrzyc sie masowej
      krytyki lub poczucia wstydu. O wiele czesciej slychac glosy popierajace takie
      pryktyki.
      • Gość: A.D. od filosemity A.D. IP: *.mco.bellsouth.net 23.10.03, 15:50
        goldbaum napisał:

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
        >
        > > >>Sa zydzi, ktorzy chca byc ludzmi, a nie rzeznikami i oprawcami ludzkiej
        > > rasy. Podobnie jak wsrod Niemcow zapewnie byli i tacy, ktorzy tamtejszego
        > > wowczas faszyzmu sie wstydzili.
        >
        > Rozumiem, ze jako urodzony filosemita usiljesz bronic Izraela. Ale chcialbym
        > zwrocic twoja uwage na pewne roznice.
        >
        > Niemcy hitlerowskie byly dyktatura. Izrael okresla sie jako demokracja.
        >
        > W Niemczech nie istniala wolnosc slowa. W Izraelu kazdy moze bez obawy
        zostania uwiezionym lub straconym wypowiadac swoja opionie.
        >
        > Przeplyw informacji w Niemczech podlegal scislej cenzurze. Przeplyw
        informacji w Izraelu jest praktycznie nieograniczony.
        >
        > W Niemczech malo kto znal detale zbrodniczej dzialalnosci rezymu. W Izraelu
        > mozna je czestokroc przezyc "live".
        >
        > W Niemczech hitlerowskich masowe mordy dokonywane na cywilach, w tym na
        > dzieciach budzily po ich ujawnieniu powszechna odraze i poczucie wstydu.
        > W Izraelu, mimo, ze wszystkim znane sa doskonale przypadki maltretowania i
        > dokonywania egzekucji na cywilach i dzieciach, nie mozna dopatrzyc sie
        masowej krytyki lub poczucia wstydu. O wiele czesciej slychac glosy
        popierajace takie praktyki.

>> Panie Goldman, nie wiem czy mial Pan moznosc zapoznania sie z jedna w
        wypowiedzi zyda, ktory dopiero w Israelu, na miejscu, jak tego wymaga dana33,
        zapoznal sie z syjonizmem:

Wstyd jest mi za Izrael i wstydze sie ,ze jestem Zydem

Nie wytrzymałem... równo 3 lata temu byłem w Izraelu (dokładnie w części
        palestyńskiej) jako wolontariusz organizacji "Lekarze bez Granic". Byłem tam
        tylko niecałe 6 miesięcy i dziś w wieku 33 lat mam siwe włosy. Pojechałem tam
        z przymusu... miałem ochotę na jeden z krajów Afrykańskich ale zabrakło
        miejsc. Prawie 6 miesięcy miałem okazję przebywać w towarzystwie
        Palestyńczyków i Żydów. Już w drugim tygodniu pobytu widziałem jak żołnierze
        izraelscy na naszych oczach zastrzelili kilkunastoletniego chłopaka
        arabskiego... bo rzucił w ich samochód kamieniem. Był to zwyczajny mord.
        Dogonili jego położyli na jezdni, deptali mu ręce i kopali a potem jeden z
        żołnierzy strzelił mu w plecy... nie pomogła interwencja dwóch naszych lekarzy
        irlandczyka i niemca. Gdy zjawił się oficer zagroził nam strzelaniem gdy
        zbliżymy się na odległość 50 m. Na drugi dzień był komunikat w prasie
        izraelskiej, że chłopak został zastrzelony w momencie rzutu granatem do
        żołnierzy wracających z przepuski... Widziałem jak poniżani są Palstyńczycy
        przez policję i wojsko izraelskie. Kiedyś był wypadek: samochód izraelczyka
        najechał na stojący samochód araba. Pasażerami było dwóch mężczyzn, kobieta i
        dziecko. Uderzenie było tak paskudne, że Żyd wbił się w cały bok samochodu
        palestyńczyków. Kierowca , który wysiadał z samochodu zginął na miejscu,
        dziecko było przygniecione i krwawiło, kobieta była nieprzytomna, tylko drugi
        pasażer wyszedł z samochodu z lekkimi obrażeniami. Byliśmy pierwsi swoją
        karetką (wypadek miał miejsce ok 100 metrów od naszej siedziby) Policjanci i
        żołnierze już zdążyli skuć i pobić do nieprzytoności ocalałego palestyńczyka i
        zajęli się Żydem, który był przytomy choć miał zakrwawioną twarz. Wyzywał
        arabów od brudasów i innych (świetnie to rozumiałem bo robił to po rosyjsku).
        Kobietą i dzieckiem nik się nie przejmował. Gdy próbowaliśmy podejść z noszami
        do miejsca wypadku zatrzymano nas, a jeden z policjantów przyłożył mi pistolet
        do głowy. Kazano nam położyć się na ziemię i czekano... po kilkunastu minutach
        przyjechała na sygnale karetka izraelska i wyskoczył z niek lekarz, który od
        razu podbiegł do... izraelczyka. Jeden z naszych lekarzy krzyknął po angielku,
        żeby zobaczył co z dzieckiem, ale usłyszał tylko "co ich to gówno czarne
        obchodzi"... po chwili pozwolono nam wstać i podejśc do poszkodowanych dziecko
        już nie żyło, a kobieta właśnie umierała - miała uszkodzoną klatkę piersiową i
        połamane trzy żebra, które wbiły się w płuca i serce. Gdyby nam pozwolono na
        początku podejść do dziecka, można było je ocalić (po sekcji okazało się, że
        zadusiło się własną krwią, która spływała do płuc - wystarczyło podnieść mu
        główkę... Policjani zabrabrali ocalałego palestyńczyka jako sprawcę wypadku,
        mimo protestu świadków. Kierowca (sprawca) jeszcze nas wyzywał (po rosyjsku i
        hebrajsku)... nie wytrzymałem i krzykałem mu też po rosyjsku "zamknij pysk
        bandyto"... Na szczeście spotałem też wielu wspaniałych Żydów, gdyby nie oni
        stałbym się antysemitą-antyżyd em (Palestyńczycy to też Semici). Podziwiam
        ich za to że sprzeciwiają się otwarcie ogólnoizraelskiej histerii
        antyarabskiej - takich ludzi jest tam naprawdę bardzo dużo... Szczególnie
        pozdrawiam rodzinę prof. L... z Tel-Awiwu za pomoc mi okazaną gdy już miałem
        wątpliwości co do humanizmu na Bliskim Wschodzie.

(~M, 2002-07-10 00:29:49)
        info.onet.pl/1,15,10,134636,1451507,80629,forum.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka