felusiak1 05.11.08, 04:24 Tylko cud może zmienić wynik. Obama wygrał Ohio. McCain musiałby wygrać albo Washington albo Oregon nie tracac już nic z tego co przed czterema laty wygrał Bush, a to wydaje sie być NIEMOŻLIWE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kyle_broflovski Re: Obama 05.11.08, 04:41 felusiak nie ma cudow. Barky czlowiek z nikad zostal dawno wyselekcjonowany , podobnie jak Carter farmer fistaszkowy. ale na tym sie nie skonczy senat i congres fredonii prawdopodobnie bedzie niebieski. 5 litopada bedzie poczatkiem poprawnosci politycznej i przykrecania sruby. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 broflofsky przestańcie bajdurzyć 05.11.08, 04:50 o selekcjonowaniu. Cudu nie bedzie ponieważ Obama wygrał Virginię i wygląda na to, że zgarnie Florydę. Poprawność polityczna mamy tu od późnych lat 60-tych a śruby nie da sie przykręcić wbrew pragnieniom ludu. By poszedłeś i wziąłeś kursa z political science. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: broflofsky przestańcie bajdurzyć 05.11.08, 05:07 pozyjemy , zobaczymy , byleby to nie bylo tak jak z przepowiedniami o recesji. prawde mowiac mnie to nic nie obchodzi. lubuje cie w ciekawostkach wrzucanie papieru do skrzynek wcale mnie nie podnieca , nic nie zmienia , dje tylko poczucie dokonania wyboru. podobno Barky urodzil sie w kenii. jesli to prawda to rzeczywiscie bedzie to historyczny moment jak sobie pl franki zyczy, pierwszy naturalizowany prezydent freedonii. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: broflofsky przestańcie bajdurzyć 05.11.08, 05:29 Na ten "cyrk" wydali 2.5 miliarda dolarow. Felus zmienia skore, kupuje latarke (chinska) bo w dupie Obamy jest bardzo ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Gratulacje Felusiak 05.11.08, 07:20 jestescie jednak Wielkim Narodem! PF Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 07:46 Bo wybralismy czarnego ??? ,... ================================================================= jestescie jednak Wielkim Narodem! ,... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 11:18 polski_francuz napisał: > Czarnego emigranta. I..migranta francuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 11:29 goldbaum napisał: > polski_francuz napisał: > > > Czarnego emigranta. > > I..migranta francuzie. > > Jakiego e/i-migranta? Skad niby ten Obama emigrowal? Z Honolulu, Hawaii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 11:47 thannatos napisał: > Jakiego e/i-migranta? Skad niby ten Obama emigrowal? Z Honolulu, Hawaii? :) Obama nie jest wlasciwie imigrantem ale ma imigrancki "background". Jego ojciec pochodzi z Kenii. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 15:46 na hawajach ponoc wystawiono obamie ukt urodzeniaco nie jest rownoznaczne z miejscem urodzenia politicalinquirer.com/2008/10/04/the-philip-berg-lawsuit-against-barack-obama/ www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=79174 pogoogluj sobie: berg obama lawsuit jest mi to oczywiscie obojetne ( w koncu mussolini, hitler, ush wygrali wybory dzieki glosom chamow) tyle tylko ze jesli to prawda to ta cala sprawa dobrze ilustruje jaka funkcjie spelniaja media a mianowicie "realne" jest to co jest na ekranie telewizora. to czego nie ma w gazecie nie istnieje. taki to juz wirtualny swiat w ktorym zyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Gratulacje Felusiak 06.11.08, 08:40 Bardzo ciekawy link. Poczytalem sobie, ale osobiscie mnie to wali i chlupocze gdzie sie Obama urodzil, z obywatelami jakich panstw jego matka chodzila do ... oltarza i czy majac lat 18 wyklepal jakas tam formulke. Dla mnie osobiscie kacykiem USA moze byc nawet rodzony Aborygen lub Czukcza, byle kraj ten normalnie funkcjonowal. Swoja droga, jesli sad najwyzszy uzna zasadnosc tego pozwu wobec uzyskania przez Obame 2/3 glosow elektorskich, Amerykanom nie beda potrzebne latanie uliczne w nocy - luny pozarow wystarcza do oswietlenia ulic miast. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Gratulacje Felusiak 05.11.08, 10:31 polski_francuz napisał: > jestescie jednak Wielkim Narodem! > > PF No coz, ja bym nie posuwal sie az tak daleko z gratulacjami dla Amerykanow. Po osmiu latach rzadow GWB (ktorego przeciez ktos DWA RAZY wybral), demokraci mieli szanse wygrac wybory nawet gdyby wystawili noge od stolu jako swojego kandydata. Spojrzcie na wyniki wyborow do Senatu i Izby Reprezentantow. 52% "popular vote" Obamy to przy tym piczka. Amerykanie glosujac na Obame glosowali nie "za", ale "przeciw" (Bushowi). Ja osobiscie nadal uwazam, ze najlepsza z tej trojki byla Hilary. Gratulacje naleza sie zdecydowanie samemu Obamie. Jest to niewatpliwie jego osobisty niebywaly sukces. Jednak dziedzictwo jakie otrzymuje po politycznym i ekonomicznym pawianie siedzacym obecnie w Gabinecie Owalnym jest nie do pozazdroszczenia, a pole manewru niezbyt wielkie. Ulatwia mu nieco sprawe wiekszosc w obu izbach parlamentu, moze uda mu sie to wykorzystac. Ja osobiscie w tym momencie odpi..dalam sie od USA i przyjmuje postawe obserwatora na okolo 2 lata. Amerykanie wybrali czlowieka, ktory MOZE bedzie probowal cos zmienic. Trzeba dac mu szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Obama 05.11.08, 07:37 Hmm. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=86433754&a=86433754 Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Obama 05.11.08, 14:55 Latarka thannatos,latarka. Chinskie latarki tanie,felusia stac na taka.Co za problem ze w dupie Obamy tak czarno?? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Obama 05.11.08, 09:18 felusiak1 napisał: > Tylko cud może zmienić wynik. Cudu nie bylo. Podziekowania naleza sie pewnie Dzordzowi. Kolorowi powinni mu wyslac skrzynke wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Obama 05.11.08, 17:43 schlagbaum napisał: > Podziekowania naleza sie pewnie Dzordzowi. Myślę że przeceniasz jego zasługi w tej sprawie. > Kolorowi A fe! Cóż to znowu za słownictwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
bigobserver Re: Obama 06.11.08, 10:27 dritte_dame napisała: Witaj damo A to mila niespodzianka ! Szkoda, ze zdarza sie tak rzadko. > schlagbaum napisał: > > > Podziekowania naleza sie pewnie Dzordzowi. > > Myślę że przeceniasz jego zasługi w tej sprawie. Mysle, ze zaslug tego pana nie mozna przecenic. > > > > Kolorowi > > A fe! > Cóż to znowu za słownictwo?? Zawstydzasz mnie. Jakie okreslenie jest dzisiaj poprawne politycznie ? Pozdrowionka > Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Obama 08.11.08, 00:00 bigobserver napisał: > Witaj damo > A to mila niespodzianka ! Zawstydzasz mnie ;) > Szkoda, ze zdarza sie tak rzadko. Ba! Nieczęsto są TAKIE okazje .. > > > Kolorowi > > Jakie okreslenie jest dzisiaj poprawne politycznie ? Myślę że tu "bezpiecznego" zamiennika nie ma. "Biali", "czarni", "żółci", "azjaci", "latynosi", są mniej więcej OK. Można powiedzieć że to tylko zwykła neutralna klasyfikacja, choć częściej niestety jest to stereotypizacja. "Nie-biali" to już gorzej, bo to jest antagonizacja. Przeciwstawienie "my" do "oni". "Biali" do "reszta". A "kolorowi" to to samo co powyżej i do tego jeszcze po pierwsze zdradzające chęć zamaskowania przez mówcę że jego wypowiedź jest motywowana takim przeciwstawieniem a po drugie historycznie naznaczone odcieniem lekceważenia lub co gorsza, pogardy. Dlatego owi "kolorowi" nawet mnie drażnią choć tak poza tym to wcale taka przesadnie PP nie jestem :)) > Pozdrowionka Uhum.. wzajemnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigobserver Re: Obama 11.11.08, 18:36 dritte_dame napisała: > bigobserver napisał: > > > Witaj damo > > A to mila niespodzianka ! > > Zawstydzasz mnie ;) A Ty od kiedy taka wstydliwa jestes :-)) > > > > Szkoda, ze zdarza sie tak rzadko. > > Ba! > Nieczęsto są TAKIE okazje .. Ale bywaja inne. > > > > > > Kolorowi > > > > Jakie okreslenie jest dzisiaj poprawne politycznie ? > > Myślę że tu "bezpiecznego" zamiennika nie ma. No to niech bedzie, ze Afroamerykanie oraz Latynosi. No i moze jeszcze jacys inni. > > "Biali", "czarni", "żółci", "azjaci", "latynosi", są mniej więcej OK. Ojjjj. To chyba nie do konca tak. Uwazasz, ze lepiej kogos nazwac "czarnym" czy "zoltym" niz kolorowym ? > Można powiedzieć że to tylko zwykła neutralna klasyfikacja, choć > częściej niestety jest to stereotypizacja. No wiesz, od czarnego jest bardzo bliskoi do "czarnucha" a od "zoltego" do "zoltka". Tak mi sie przynajmniej wydaje. > > "Nie-biali" to już gorzej, bo to jest antagonizacja. > Przeciwstawienie "my" do "oni". > "Biali" do "reszta". Daleki jestem od antagonizacji wiec Nie.bialych zostawiam dla innych. > > A "kolorowi" to to samo co powyżej i do tego jeszcze po pierwsze > zdradzające chęć zamaskowania przez mówcę że jego wypowiedź jest > motywowana takim przeciwstawieniem a po drugie historycznie > naznaczone odcieniem lekceważenia lub co gorsza, pogardy. Skoro tak uwauasz to pewnie tak jest ale mi to nie przyszlop do glowy. Ty jednak jestes wrazliwa dama. Stwierdzam to nie po raz pierwszy. > > Dlatego owi "kolorowi" nawet mnie drażnią choć tak poza tym to wcale > taka przesadnie PP nie jestem :)) > Dzieki za zwrocenie uwagi gruboskornemu chlopu. Bede w przyszlosci uwazal Wszystkiego dobrego > > > Odpowiedz Link Zgłoś
pan666 Re: Obama - prezydent na czworke ... 05.11.08, 10:00 zbyszek.myfreeforum.org/ftopic970-25.php&sid=797b2db614c0b08c9a2539802c4c1845 Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum A wiesz jeszcze, kto to napisal? 05.11.08, 10:43 "W tym roku Obama nie zostanie prezydentem USA. Mówię to znając amerykańskie realia." Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: A wiesz jeszcze, kto to napisal? 05.11.08, 10:58 goldbaum napisał: > "W tym roku Obama nie zostanie prezydentem USA. > Mówię to znając amerykańskie realia." > Nie wiem kto akurat to, ale ja pisalem cos podobnego. :D McCain byl przewidywalny, Obama nie jest. Amerykanie wybrali nieznane dobro ponad znane zlo. Za mniej wiecej 2-3 lata przekonamy sie co z tego wyniknie. Dla Polski, jako "przedmurza demokracji" jest to wybor niezbyt korzystny, zwazywszy na nasze postepowanie od roku 2003. Bedziemy musieli mocno zastanowic sie nad naszym polem manewrowym, jesli nie chcemy podzielic losu Gruzji. I mam nadzieje, ze wyciagniemy odpowiednie wnioski. Pierwszym powinno byc zmiana lekow obecnemu Prezydentowi polaczona z deprywacja kontaktow z jego "evil twin". Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Obama- srobama 05.11.08, 11:26 Ciekawe jak odpowie na oczekiwania murzynow i innych grup uposledzonych, ktore poparly go z przyczyn rasowych i socjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Obama- srobama 05.11.08, 11:35 marouder.eu napisał: > Ciekawe jak odpowie na oczekiwania murzynow i innych grup uposledzonych, ktore > poparly go z przyczyn rasowych i socjalnych? Jak odpowie ich oczekiwaniom to nie wiem, ale wiem co mysli o Izraelu a to bedzie bardzo smierdzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Obama- srobama 05.11.08, 11:45 zdradz mi g-48 co wiesz. g-48 napisał: ... ale wiem co mysli o > Izraelu a to bedzie bardzo smierdzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Obama- srobama 05.11.08, 11:58 juz wiem co wiesz. fakty.interia.pl/raport/wybory_2008_usa/news/obama-jerozolima- jest-stolica-izraela,1151027,5033 ale tu nic nie smierdzi.Kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Obama- srobama 05.11.08, 12:35 Postepowanie Obamy jako kandydata na prezydenta USA bylo oczywiste wzgledem Izraela - deklaracje, obietnice, wyrazy poparcia. Co wiecej, jako prezydent tez prawdopodobnie bedzie MOWIL, ze Izrael ma jego pelne poparcie. Pytanie co bedzie ROBIL? Wystarczy, ze dotrzyma slowa i wycofa wojsko amerykanskie z Iraku do konca 2011 (jak tego chca Irakijczycy). www.msnbc.msn.com/id/27458393/ Otworzy to korytarz Iran-Iraq-Syria-Liban. Kolejna wojna moze zakonczyc sie nie w Libanie kilometr od granicy, ale pod Tel-Avivem. Na szczescie dla Izraela Tzipi Livni (jej ojciec pochodzil z Grodna :D) wydaje sie byc dosyc sprawnym politykiem. Moze uda jej sie wymanewrowac Izrael na spokojne wody w nowej sytuacji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Obama- srobama 05.11.08, 12:44 thannatos napisał: ...prawdopodobnie bedzie MOWIL, ze Izrael ma jego pelne poparcie. Pytanie co bedzie ROBIL? Takie pytanie, co bedzie ROBIL? dotyczy bez wyjatku, kazdego polityka i w "kazdym temacie". Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Obama- srobama 05.11.08, 12:49 jasiekiera napisał: > thannatos napisał: > ...prawdopodobnie bedzie MOWIL, ze Izrael ma jego pelne poparcie. > Pytanie co bedzie ROBIL? > > Takie pytanie, co bedzie ROBIL? dotyczy bez wyjatku, kazdego polityka > i w "kazdym temacie". Owszem, ale patrzac na "track records", postepowanie McCaina lub Clinton wzgledem Izraela wydaje sie nieco latwiejsze do przewidzenia niz Obamy, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Obama- srobama 05.11.08, 13:02 sadzilbym tak, gdyby Obama byl samowladnym monarcha. Ale jast on tylko fragmentem sporej machiny. Odpowiedz Link Zgłoś
thannatos Re: Obama- srobama 05.11.08, 14:43 jasiekiera napisał: > sadzilbym tak, gdyby Obama byl samowladnym monarcha. Ale jast on tylko > fragmentem sporej machiny. Carter tez byl, a Iran udalo mu sie udupic. www.freerepublic.com/focus/f-news/1701758/posts Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Obama- srobama 05.11.08, 15:28 Felus w Walmart sa tanie chinskie latarki $6, 2 milliony swiec. Wiesz jak ci to rozjasni ta kiszke sztolcowa Obamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Obama- srobama 05.11.08, 13:02 zdradz mi g-48 co wiesz. > Ze zostanie tama postawiona na dostawe zapomogi dla Izraela! Juz widze pewne szczekaczki na ulicach Lodzi z garnuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Obama- srobama 05.11.08, 13:04 twoje widzenia, to twoje przywidzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Obama- srobama 05.11.08, 15:06 Niestety siekiera taki to los Izraela a dostaliscie to od samego Boga (zmijowe plemie). Czas sie w koncu zmienic albo bedziecie "okladani siekiera" az do przyjscia Mesjasza. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Obama- srobama 05.11.08, 19:43 Felus ty wez sie naprawde w kupe i pocaluj Obame w dupe a Allach da ci sily aby ci sie wszystkie marzenia sprawdzily. Odpowiedz Link Zgłoś