Dodaj do ulubionych

Zaczynam się bać

17.04.13, 14:16
siebie! Dzisiaj na TV Discovery z UPC w programie "Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem" przedstawiono najnowsze teorie dot. Wszechświata i co powiedziano, zgadniecie? Nie zgadniecie! Powiedziano mianowicie to, co ja Wam tu dużo wcześniej pisałem. Czyli, że istnieje wiele Wszechświatów oraz, że "Wszechświat żyje!!" Żyje jako całość. To drugie, czyli Wszechświat żyje, ma "miękkie" podstawy naukowe, ale trudno się dziwić, przecież nie zbadają Stwórcy!? Oj będzie masakra w osiągnięciach współczesnej nauki! Rewolucja większa niż wszystkie dotychczasowe z Październikową włącznie! Wiele "prawd udowodnionych", wbijanych nam do głów jako pewniki, trzeba będzie wyrzucić na śmietnik (tak jak to się swego czasu stało z teorią geocentryczną Ptolemeusza).
--
Obserwuj wątek
    • al.1 Re: Zaczynam się bać 17.04.13, 17:06
      Wszechswiat ewoluuje. Zyje w nim tylko materia ozywiona. Jest wiele bzdur w kosmologii, które "oficjalna" nauka ciagle holubi.
      • tadeusz_ski.51 Oficjalna nauka ciągle się myli 17.04.13, 18:11
        Edukacja wymusza na ludziach posiadania wiedzy o aktualnych odkryciach i obowiązujących teoriach a powinna uczyć myślenia.
        Stare teorie idą do lamusa, więc ludzie mądrzy stają się głupi. Gdyż nikt (pomijając wąskie grono naukowców specjalizujących się w danej dziedzinie) nie jest w stanie śledzić i przyswajać na bieżąco wszystkie zmiany i korekty.
        Niestety ci ludzie, wyszkoleni na nieaktualnych teoriach, zdążyli w międzyczasie uzyskać certyfikaty mędrców i okupują ważne stanowiska. Karmią ludzi bzdurami, bo są ekspertami z tytułami.
        • al.1 Re: Oficjalna nauka ciągle się myli 17.04.13, 21:42
          tadeusz_ski.51 napisał:

> Edukacja wymusza na ludziach posiadania wiedzy o aktualnych odkryciach i
          > obowiązujących teoriach a powinna uczyć myślenia.

Edukacja idzie po staremu (mam na mysli kosmologie, mechanike kwantowa i relatywistyke) podczas gdy fizyka jest jedna i wymaga doglebnej reformy. Óczeni blądzą. Kultywują nonsensy.

> Stare teorie idą do lamusa, więc ludzie mądrzy stają się głupi.

Oj, zeby tak chcialy isc. Otóz stare sie zaparlo i nie przyjmuje nowych, logicznych argumentów.
          • tadeusz_ski.51 Re: Oficjalna nauka ciągle się myli 18.04.13, 07:33
            Oczywiście. Napisałem o tym mechanizmie w powyższym poście
            cyt. "Niestety ci ludzie, wyszkoleni na nieaktualnych teoriach, zdążyli w międzyczasie uzyskać certyfikaty mędrców i okupują ważne stanowiska. Karmią ludzi bzdurami, bo są ekspertami z tytułami."
    • darima_ka Re: Zaczynam się bać 17.04.13, 17:27
      Kurna Tadzio się boi?https://emoty.blox.pl/resource/boisie.gif
      • tadeusz_ski.51 Tak, jak ja się boję 17.04.13, 18:12
        to Ty powinnaś "umierać" ze strachu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka