Dodaj do ulubionych

Chitre .....

09.09.13, 11:04
nie możesz poszukać banku ,który daje najlepszą ofertę bonie weźmiesz kredytu nawet na lodówkę.
Tym sposobem banki ograniczają możliwość wybrania najlepszej opcji.

o ile oczywiście dobrze zrozumiałam artykuł , bo już na samym początku się wpieniłam
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Chitre ..... 09.09.13, 13:26
      Dobrze zrozumiałaś ,ja to uważam za świństwo!
      Mamy prawo szukać banku który jest najmniej pazerny,
      bo to przecież klient będzie spłacał kredyt.
    • darima_ka Re: Chitre ..... 09.09.13, 18:25
      Wiesz ,ze mnie już to nie dziwi ,ale wciąż bulwersuje.
      Miałam kiedyś podobna sytuacje,nigdy nie brałam żadnego kredytu ,miałam
      stała pracę i dochody.
      Pewnego razu chciałam zakupić na raty aparat fotograficzny i mi odmówiono.
      Tłumacząc właśnie "niskim scoringiem"
      Doradziła mi pani żeby kupić coś na 6rat żeby sobie właśnie stworzyć historię kredytową?
      Zrezygnowałam na długo.
      Najlepiej mieć w rodzinie emeryta,ci dostają kredyty i sprzedaje im się na raty,ZUS jest jakby gwarantem?
      • czarek_sz Re: Chitre ..... 09.09.13, 18:44
        To prawda, odkąd przeszedłem na wcześniejszą co i raz mam telefony z różnych banków namawiające mnie na pożyczkę. Ani mi się śni zadłużać się i w ciągu kilku lat oddawać dwa razy tyle co pożyczę.
        • darima_ka Re: Chitre ..... 09.09.13, 18:57
          Co mnie bardzo dziwi,to to że są ludzie zadłużeni kredytami potwornie ,
          i banki dają im dalej kredyty.
          Osobiście tez nie chce żadnych kredytów,chyba że coś w domu się zepsuje,
          to weźmie mi mama-emerytka na raty,bo wtedy nie trzeba żadnych zaświadczeń w pracyzzałatwiaćbig_grin
          • czarek_sz Re: Chitre ..... 09.09.13, 19:05
            Banki dają kredyty tylko tym którzy są wypłacalni, np są mocno zadłużeni ale mają pokrycie w spłacie zadłużenia choćby domem czy własnym mieszkaniem. Czyta się co i raz o wizytach komornika z policją u takich niewypłacalnych już dłużników. Niestety eksmisja i przepadek lokum.
            • darima_ka Re: Chitre ..... 09.09.13, 20:48
              Byś się zdziwił ,ale znam osobiście i nie mogę się nadziwić ,
              bo ani mieszkania własnościowego ,ani niczego co można by zabrać ,
              a długu chyba więcej niż włosów na głowie.
              Pomimo ze notowana w BIK-u?
              I wcale nie są to jakieś jednostkowe przypadki,kto im daje te kredyty,
              to dla mnie niepojete.
              • czarek_sz Re: Chitre ..... 09.09.13, 20:56
                Jest jeszcze sprawa żyrantów. Niedawno GW opisywała przypadek emeryta który podżyrował znajomej niedużą pożyczkę /kilkaset zł/ a dziś za niewypłacalnego kredytobiorcę musi spłacić kilkanaście tys zł bo tak lawinowo rosły odsetki.
        • rena-ta49 Re: Chitre ..... 10.09.13, 13:43
          Ja też wole z daleka od banków i oferowanych przez nich kredytów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka