darima_ka 25.07.14, 17:37 Gazeta w miejsce gdzie zawsze były fora umieściła reklamy, cienko widocznie przędą, w każdy kawałek wolnego miejsca reklamy ładują. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Zauważyliście,że 25.07.14, 18:53 Zainstaluj sobie AdblockPlus... pozbedziesz sie reklam Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zauważyliście,że 25.07.14, 20:05 m.maska napisała: > Zainstaluj sobie AdblockPlus... pozbedziesz sie reklam Mam,nie zauważyłaś ,że po prawej nie ma już forumów ,a tej samej kategorii? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zauważyliście,że 25.07.14, 21:04 W zamian reklamy,najlepiej niech same reklamy zamieszczają, po co im jakieś fora? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 09:24 Jak PO przerżnie wybory a wszystko na to wskazuje że przerżnie i to z kretesem to GW przestanie być finansowana publicznymi pieniędzmi a wtedy 'ch.j dupa i kamieni kupa' z biuletynem PO trzeba nam będzie szukać innego medium. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 11:03 Nie sądzę,byli inni a Gazeta była. Fakt,ze reklam ładują na maxa,cóż kasa,kasa się liczy. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 11:07 Nie ma wielkiej logiki i myślenia ekonomicznego w tej kalkulacji na temat losów GW. GW jest (chyba dwadzieścia...... lat) w okresie różnych rządów i trzyma się mocno cały czas. Zmiana ekipy rządzącej która nastąpi w 2015 roku nie wpłynie na pogorszenie sytuacji finansowej GW. Wnioski - jest nieźle zarządzana, ma dobry zespół pracowników, zajęła dużą część rynku prasowego i potrafi dobrze wykorzystać swoją wysoką pozycję, potrafi prowadzić skuteczną walkę konkurencyjną, zatrudnia dziennikarzy o różnych orientacjach politycznych i pozwala im utrzymać swoje/prywatne poglądy przy wykonywaniu zawodu. Najważniejsze, że GW ma stałych czytelników i zmiana rządów w Polsce nie zmieni czytelników w GW> Sama GW - wg mnie - nie będzie więc zmieniać swojego profilu i orientacji politycznej (to już było sprawdzane). Dlaczego więc piszesz Czarku - trzeba nam będzie szukać innego medium. ? Odpowiedz Link
skuter46 Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 11:25 Nie wiem dlaczego takie nietrafne mamy tu (wg mnie ) spojrzenia ? **** Powodem lokowania reklam w treści forum na GW może być racjonalność/innowacyjność zarządzających Gazetą albo też (wg mnie) .... niezwykła pazerność. Wcale nie musi do tego stawiania reklam na forach zmuszać zła/gorsza sytuacja finansowa gazety. **** A powody lokowania ogłoszeń rządowych (też czy również) w GW mają uzasadnienie czysto ekonomiczne. Firma dająca ogłoszenia/ agencja rządowa musi lokować je w gazecie/tygodniku/portalu który ...... jest najbardziej poczytny i oferuje najlepsze/najtańsze warunki cenowe. Przecież obowiązują "przetargi " na wszelkiego rodzaju roboty i usługi. Firma zlecająca reklamy/ogłoszenia nie może sobie dowolnie wybierać miejsc ogłaszania. Czyli to jest normalność i reguła w biznesie, że "duży może więcej". A tu dopatrujemy się zwiazku GW z rządem. A swoją drogą..... czy nie lepiej byłoby (by rząd jak za PRL) działał przy otwartej kurtynie i posiadał rządową gazetę ? Sytuacja była by klarowna i czysta. W takim celu utworzona była kiedyś "Rzeczpospolita". Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 13:32 Masz prawo wierzyć w to co piszesz ale nie możesz wymagać by inni podzielali Twoją wiarę i zdanie że rządowe reklamy zamieszczane w GW powodowane są tylko i wyłącznie z przyczyn ekonomicznych bo to jest taka sama prawda jak ta że na słońcu są morza i oceany w których roi się od ryb i innych stworzeń. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 13:54 Nic nie wymagam. Każdy ma swoje zdanie. Ja przedstawiam swoje poglądy, poparte informacjami o stanie prawa czy zasadami funkcjonowania gospodarki/państwa . Nie przyjmuję wypowiedzi nieprawdziwych czy niepełnych. Wcinam się do dyskusji , bo po to jest forum. Piszę też po to, by zachęcić do zastanowienia się adwersarzom nad tym co piszą i czy mają rację. Czasami o coś pytam. W większości - od Czarka - otrzymuję jednak takie "rzeczowe" odpowiedzi/sądy osobiste/oceny , jak ta, że moja prawda , to : jest taka sama prawda jak ta że na słońcu są morza i oceany w których roi się od ryb i innych stworzeń. Ręce odpadają. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 15:22 Nie wiem jak z Twoją pamięcią Skuter ale ja doskonale pamiętam jak GW pospołu z TVN 24 poprzez liczne prowokacje, podsłuchy oraz fałszywe oskarżenia /jak w słynnej seksaferze która była jedną wielką prowokacją w wykonaniu GW/ robiły wszystko aby rozbić rządzącą koalicję z lat 2005 - 2007 r. Mimo że w zdecydowanej większości oskarżenia i pomówienia były weryfikowane na niekorzyść oskarżających to wielu ten kit /głównie otępiałe umysłowo polactwo/ kupowało. Nie widzę analogii w/w 'mediów' w stosunku do obecnej koalicji - by czyniły podobnie w stosunku do PO i PSL. Dlatego dla mnie GW, TVN czy TVP niczym nie się różnią od Trybuny Ludu za PRL która była organem prasowym PZPR ponieważ w stosunku do PO i jej wcześniejszych klonów w/w pełnią identyczną rolę. Rolę tuby propagandowej konkretnej władzy konkretnych ugrupowań politycznych. To moje zdanie Skuter i nie tylko moje zresztą. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 16:11 To zostańmy przy swoich zdaniach. Dodam tylko. Gdyby istniejące bardzo prawicowe i liczne gazety internetowe/tygodniki nie przekazywały tak stronniczych, jednakowych, bezkrytycznych i prymitywnych informacji.... Gdyby w nich pracowali i produkowali się różni dziennikarze a nie (jak dotychczas) wyłącznie krytykujący PO i chwalący PiS. Czytał bym większość z nich ... od deski do deski. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 16:14 Można jednak dyskutować bez przygan i pouczeń. ? Wyszło. Tak trzymajmy. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zauważyliście,że 26.07.14, 16:32 "Gdyby w nich pracowali i produkowali się różni dziennikarze a nie (jak dotychczas) wyłącznie krytykujący PO i chwalący PiS. Czytał bym większość z nich ... od deski do deski." Gdy rządzić będzie PiS /mając taką pełnię władzy i takie poparcie mediów jak PO/ to gdy dziennikarze obojętnie jakich mediów będą próbowali tuszować afery rządzących i wybielać skompromitowanych polityków tak jak od 2007 r w stosunku do polityków PO czyni GW czy TVN będę jeździł po tych dziennikarzach i mediach jak po psie. Póki co rządzi zorganizowana grupa przestępcza /PO PSL/ gremialnie żarliwie i nie bezinteresownie wspierana przez media które wyżej wymieniłem. Odpowiedz Link
darima_ka Jak mocno się trzyma GW? 26.07.14, 20:52 finanse.wp.pl/kat,1033693,title,Agora-mocno-traci-Tak-zle-jeszcze-nie-bylo,wid,16595186,wiadomosc.html?ticaid=113274 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Jak mocno się trzyma GW? 26.07.14, 22:28 Skuter i tak wie swoje. GW jest tak rozchwytywana że niezależne od rządu i społeczeństwa drukarnie nie nadążają z dodrukiem w pustych łepetynach lemingów to przeświadczenie jest i ślepa wiara - że tak jest. Że GW to medium które nie powstało ze zrabowanych składek przeznaczonych na solidarnościowe podziemie tylko z pieniędzy które w totolotka w komunie wygrywał Michnik a kasę tę trzymał we wiadomym banku. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 26.07.14, 22:42 Niedbaluch ze mnie, zagoniony. Między jednym letnim wyjazdem a drugim wpadam na forum. I taki obciach. Darima_ka zajrzała do wyników finansowych Agory , i .... faktycznie firma ma się nieciekawie. Ja twierdziłem , na podstawie danych (w głowie) z wcześniejszego okresu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Do dywagacji Czarka_sz - kto kogo okradł .... nie wtrącam się. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Jak mocno się trzyma GW? 26.07.14, 22:59 Zbierałeś składki w 80 tych na Solidarność i rozliczałeś je ? ja to robiłem dlatego śmiem twierdzić że kasa którą ja pod groźbą więzienia ściągałem od ludzi poszła nie na cele statutowe ale na majątki Bolka i jemu podobnych a także na takie antypolskie media jak GW czy TVN. Dowody ? buhaha synku Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 03:30 Też bylem na dole i blisko ruchu społecznego "S", choć pracowałem w urzędzie państwowym Widziałem ludzką (pojedynczych osób) fałszywość, zachłanność, obłudę ale też u innych determinację, odwagę, poświęcenie, umiejętność działania w zespole. Sprawy finansowe rozgrywane były w małych gronach, kierowniczych, nie przy otwartej kurtynie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 07:10 Bardzo brakuje mi wykazu for po prawej stronie ekranu. Rozważam zlikwidowanie forum, bo konieczność ciągłego odkrywania w zakładce Forum jest nieznośna. Nagle, z dnia na dzień, znajdujemy się w jakimś zaścianku, zamiast w rozległych przestrzeniach. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 08:59 Wyeliminowałem tę czynność każdorazowego poszukiwania moich ulubionych for. Mam - dzięki temu - swój taki wykaz który otwiera się zaraz po zalogowaniu na forum. Robię tak: W wykazie for wybieram ciekawe forum , otwieram go, oglądam wykaz jego wątków i uczestników. Jeśli są tam tematy ciekawe,atrakcyjne..... wybieram z listwy .... opcje: Dodaj do ulubionych Powiadamiaj o nowych wątkach Powiadamiaj o nowych wpisach naciskając taką listwę . W rezultacie.... mam w prawej części strony : - wykaz interesujących mnie for - informacje i wykaz wątków w których są nowe wpisy - na informacji o nowych wątkach mam też każdorazowo informacje (czerwoną liczbę) o liczbie nowych wpisów. Otwieram wykaz powiadomienia o nowych wpisach, ukazują się nazwy tych nowych wpisów, odróżniają się granatowym kolorem i są interaktywne. Nie szukam każdorazowo (w wykazie for) nowych treści na moich ulubionych forach. Mam je w powyższych wykazach , "pod ręką". U mnie nie zmieniło się nic "na niekorzyść". JEDYNIE CO DENERWUJE MNIE - TO REKLAMY WCISNIĘTE W TREŚCI FORUM. Myślę , że każdy z nas ma podobne oprzyrządowanie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 09:52 A ja lubiłam przeczytać również i takie fora, które nie są w moim rejestrze ulubionych. Ograniczenie swojej obecności na kilku tylko *jedynie słusznych forach*, pozorne omijanie - chociaż czytanie - zawęża znajomości forumowiczów. Dlaczego nie *biegać* w inne tematy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 10:06 Biegam po wszystkich tematach...co jakiś czas. A nie codziennie. Wybieram i tworzę swój długi wykaz do zaglądania , w miarę powstawania tam ciekawych tematów. Ustalam/ustawiam też, że będę miał informacje o tym co na nich nowego się dzieje. Nie interesują mnie natomiast (szkoda czasu) zasoby setek for na GW a w szczególności różne "nędzne". To tak dla wyjaśnienia mojego postępowania. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 18:38 skuter46 napisał: > JEDYNIE CO DENERWUJE MNIE - TO REKLAMY WCISNIĘTE W TREŚCI FORUM. > > Myślę , że każdy z nas ma podobne oprzyrządowanie. > O czym piszesz? nie rozumiem. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 22:09 Masko - w wątku piszemy o wprowadzeniu przez Agorę reklam w treści forum. Super.222 zwróciła ponadto uwagę, że "..Bardzo brakuje mi wykazu for po prawej stronie ekranu." Ja w poprzednim wątku odpowiadam Jej. I wymiana poglądów Super.222 ze mną .... trwa. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 22:21 Aha, rozumiem, ze mam sie nie wtracac i odpowiedzi nie dostane... sorry... myslalam, ze to otwarte forum. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 23:11 Co Ty? Przecież tego nie pisałem a nawet nie myślałem - o "nie wtrącaniu się". Niejasno odpowiedziałem, bo nie zrozumiałem (chyba) Twojego pytania : O czym piszesz? Nie rozumiem. Podałaś wcześniej fragment mojego wpisu: (1)" JEDYNIE CO DENERWUJE MNIE - TO REKLAMY WCIŚNIĘTE W TREŚCI FORUM. (2)Myślę , że każdy z nas ma podobne oprzyrządowanie." ---------------------------------------------------------------------------- 1. Denerwują mnie (podobnie jak autorkę wątku) ostatnie pomysły Agory.Mianowicie przypadki , kiedy w treść wpisów na forum wklejane są reklamy. Tak jak by mało było miejsca na stronie, poza treścią forum. 2. Zdaniem tym chciałem zachęcić super.222 do odpowiedzi na mój wpis. Bo z mojego opisu jasno wynikało, że ja jestem zadowolony z obecnego ustawienia forum. ----------------------------------------------------------------------------- Korzystając z okazji wyrażę pogląd, że chyba nie masz racji pisząc: "Zainstaluj sobie AdblockPlus... pozbędziesz się reklam Wink. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 23:22 Dlatego spytalam, bo nadal nie rozumiem... nie mam zadnych reklam wplecionych w tresc forum. Ja juz sie przyzwyczailam do tego, ze sa pewne roznice w zaleznosci od systemu, od przegladarki ale to o czym piszesz... tego nie mam chyba. Po prawej stronie pokazuja mi sie jakies dwie male reklamki: okazje info zobacz bestsellery i to wszystko - nic wiecej na calej stronie forum. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 27.07.14, 23:30 Zapytaj założycielkę wątku. Były reklamy w treści forum, kilka dni temu (może to był eksperyment). Dziś nie widzę. Zobaczymy. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 18:12 m.maska napisała: > Dlatego spytalam, bo nadal nie rozumiem... nie mam zadnych reklam wplecionych w > tresc forum. > Ja juz sie przyzwyczailam do tego, ze sa pewne roznice w zaleznosci od systemu, > od przegladarki ale to o czym piszesz... tego nie mam chyba. Po prawej stronie > pokazuja mi sie jakies dwie male reklamki: okazje info zobacz bestsellery i to > wszystko - nic wiecej na calej stronie forum. U mnie to samo,w tym miejscu były fora,komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 13:51 Skuter myli sygnaturkę z reklamami Gdyby nie Adblock ,to reklam mielibyśmy znacznie więcej, są tak nachalne i denerwujące ,że trzeba się przed nimi bronić. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 14:29 Nie wiem czy mylę ? Odróżnić musimy reklamy na dużym portalu na którym jesteśmy stale (takim jak Agory, Onet, Interia, Wirtualna Polska,Tlen,.....) od tych na których jesteśmy sporadycznie. Na portalu GW wszystkie (wg mnie) reklamy które nam portal prezentuje są wprowadzane zgodnie z umowami jakie ma Agora ze swoimi zleceniodawcami. Nie sądzę by w tym portalu przenikały jakieś reklamy nie opłacone w Agorze. Niestety, to na małych/różnych programach i aplikacjach, często programach operacyjnych podczepione są i wchodzą nam masowo (jeśli nie zastosujemy Adblocku) różnorodne reklamy i różne gry, propozycje odwiedzenia stron.... Po jakimś czasie użytkowania komputera ogólna liczba tych reklam/programików rośnie. Komputer zamula się nimi. Ja bronie się przed tym tak. Ustawiam/przywracam program operacyjny komputera z okresu sprzed 1-2 miesięcy , kiedy nie było u mnie tylu uciążliwych / nachalnych reklam. To trochę pomaga. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 14:41 Ja od co najmniej 3-lat nie robiłam przywracania systemu, to niczego nie rozwiązuje i nie ma nic wspólnego z reklamami. Czyszczenie systemu z niepotrzebnych śmieci robię tą aplikacją: www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html i oczywiście:" Mój komputer" dysk "C" -właściwości - "oczyszczanie dysku" Jeśli "muli", to pomaga mu takie oczyszczenie. W razie gdybym załapała jakiegoś wirusa,to reinstalacja systemu, ale tego nie podejmuje się robic sama,wole to powierzyć fachowcom. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 17:42 Renatko. Chyba masz rację. Cleaner-a używam do usuwania uciążliwych programów , takich swoistych - przyssawek . Zaraz zrobię czyszczenie , wg Twojej recepty> Dysk C >Właściwości > Oczyszczanie dysku. Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak mocno się trzyma GW? 28.07.14, 14:48 rena-ta49 napisała: > Skuter myli sygnaturkę z reklamami > Gdyby nie Adblock ,to reklam mielibyśmy znacznie więcej, > są tak nachalne i denerwujące ,że trzeba się przed nimi bronić. To wyglada troche inaczej: jesli otwierasz forum niezalogowany, sa reklamy pod forum. Dzisiaj to zauwazylam na win7 u mnie nie ma. Tam tez jest Adblock, sama instalowalam i co? po prawej jest wiecej reklam niz u mnie na win8... tez jest Firefox - nie wiem czy to w zwiazku z systemem, czy jaka jest przyczyna - ale sa roznice. Bez Adblocka...? mozna dostac krecka kiedy pojawiaja sie jeszcze te plywajace rreklamy, ktore trzeba uchwycic zeby je zamknac. Odpowiedz Link