09.11.15, 11:09
Bo to się zwykle tak zaczyna,
Podają kaczkę a miała być gęsina.
Hołocie zostanie tylko czernina.
natemat.pl/161155,fatalna-wpadka-pis-opublikowali-na-stronie-ekspertyze-ktora-miazdzy-ich-projekt
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 12:54
      A ja nie uwazam zeby to byla wpadka - rozne uzgodnienia moga miec plusy i minusy, projekty moga byc kompletnie do niczego i po to prowadzi sie konsultacje i ustalenia zeby sie upewnic czy pomysl jest dobry i wart realizowania czy nie.... gdyby zaczelo sie od hurrra optymizmu i zachwytow nad kazdym projektem, mnie by to bardziej niepokoilo. Dobrze, ze glosy krytyczne tez sie przebijaja...
      • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 13:25
        m.maska napisała:

> A ja nie uwazam zeby to byla wpadka - rozne uzgodnienia moga miec plusy i minus
        > y, projekty moga byc kompletnie do niczego i po to prowadzi sie konsultacje i u
        > stalenia zeby sie upewnic czy pomysl jest dobry i wart realizowania czy nie....
        > gdyby zaczelo sie od hurrra optymizmu i zachwytow nad kazdym projektem, mnie b
        > y to bardziej niepokoilo. Dobrze, ze glosy krytyczne tez sie przebijaja...

Dokładnie! Ale na "paruwach"dziennikarzyna chce dorobic wierszówką,to pisze bzdetysmilesmile
        • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 14:09
          Ja po prostu nie rozumiem tej idiotycznej nagonki - czy ktos juz zaczal wdrazac ten projekt w zycie i nalezy glosno wrzeszczec, ze wdrazaja "byle co"?
          Nie potrafie zrozumiec takich reakcji...
          Postanawiam jechac z x do y - system nawigacyjny zwykle pokazuje mi trzy drogi, jedna, ktora sam preferuje i dwie alternatywne - decyduje sie na te glowna, bo wydaje sie najlepsza, ale po drodze pojawia sie NIEPRZEWIDZIANY korek - wiec zmieniam te trase... Boooooooooosz jakie to sa gnioty, ze nie potrafia zrozumiec takich prostych zasad, takich prostych rzeczy, ktore znaja prosci ludzie, ktorzy tworzyli przyslowia: tak krawiec kraje jak mu materialu staje... nawet najlepsze projekty najgenialniejsze moga sie wysypac jesli nie bedzie odpowiednich warunkow do ich przeprowadzenia.
          • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 15:18
            m.maska napisała:

> Ja po prostu nie rozumiem tej idiotycznej nagonki - czy ktos juz zaczal wdrazac
            > ten projekt w zycie i nalezy glosno wrzeszczec, ze wdrazaja "byle co"?
            > Nie potrafie zrozumiec takich reakcji...
            > Postanawiam jechac z x do y - system nawigacyjny zwykle pokazuje mi trzy drogi,
            > jedna, ktora sam preferuje i dwie alternatywne - decyduje sie na te glowna, bo
            > wydaje sie najlepsza, ale po drodze pojawia sie NIEPRZEWIDZIANY korek - wiec z
            > mieniam te trase... Boooooooooosz jakie to sa gnioty, ze nie potrafia zrozumiec
            > takich prostych zasad, takich prostych rzeczy, ktore znaja prosci ludzie, ktor
            > zy tworzyli przyslowia: tak krawiec kraje jak mu materialu staje... nawet najle
            > psze projekty najgenialniejsze moga sie wysypac jesli nie bedzie odpowiednich w
            > arunkow do ich przeprowadzenia.

Czego Ty Marto wymagasz od portalu Lisa i jego wiernych czytelników?
            Nie darmo net robi z nich beke i nazywa "paruwami"smilesmile
            Klasyczny leming uwierzy we wszystko co mu poda polskojęzyczny dziennikarzyna.
    • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 13:24
      wiseacres napisał(a):

> Bo to się zwykle tak zaczyna,
      > Podają kaczkę a miała być gęsina.
      > Hołocie zostanie tylko czernina.
      > natemat.pl/161155,fatalna-wpadka-pis-opublikowali-na-stronie-ekspertyze-ktora-miazdzy-ich-projekt

Może jestem w błędzie,ale moim zdaniem wpadka byłaby,gdyby mimo tej krytycznej ekstertyzy
      wprowadzono to w życie?
      A przecież skoro nie ma jeszcze rządu,to nic nie mogli wprowadzić w życie?
      Jeśli robią ekspertyzy ,to moim zdaniem dobrze.
      Lepsze to niż wprowadzanie ustaw pisanych na kolanie ,pełnych błędów i niedoróbek,jak to bywało za PO!
      "Paruwy"nie mają o czym pisać ,to czepiają się czego czego nie ma!
      • wiseacres Re: Wtopa JZP 09.11.15, 17:07
        I VAT 23% zostaje itd , itp.
        • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 17:22
          wiseacres napisał(a):

> I VAT 23% zostaje itd , itp.

No cos podobnego, powaznie? to oburzajace jest, no jak oni tak smia? niesamowite, jestem wstrzasnieta - co za rzad... trzeba ich koniecznie usunac, juz jutro.... uuuuuuups, nie zauwazylam, oni jeszcze nie rzadza.
          • czarek_sz Re: Wtopa JZP 09.11.15, 17:42
            Też jestem wstrząśnięty i nieutulony w żalu, oszukali i okradli złodzieje a ja takie nadzieje w nich pokładałem sad
          • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 18:44
            m.maska napisała:

> wiseacres napisał(a):
            >
            > > I VAT 23% zostaje itd , itp.
            >
            > No cos podobnego, powaznie? to oburzajace jest, no jak oni tak smia? niesamowit
            > e, jestem wstrzasnieta - co za rzad... trzeba ich koniecznie usunac, juz jutro.
            > ... uuuuuuups, nie zauwazylam, oni jeszcze nie rzadza.

Skandal! smilesmile
    • opuncja.figowa.1 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 18:37
      To chyba normalne, że projekt ustawy poddaje sie ekspertyzie prawnej. O PiS dobrze świadczy, że jej nie schował pod dywan, mimo niekorzystnej opinii.
      • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 18:48
        opuncja.figowa.1 napisała:

> To chyba normalne, że projekt ustawy poddaje sie ekspertyzie prawnej. O PiS dob
        > rze świadczy, że jej nie schował pod dywan, mimo niekorzystnej opinii.

Niektórym może wydawać się to dziwne,
        takie coś za PO nie miało prawa się zdarzyć.
        Ustawy pisane na kolanie ,przepychane przez Sejm -legislacyjne buble!
        • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 19:42
          i bez sprzeciwu wszystkie podpisywane przez prezydenta-notariusza
          • wiseacres Re: Wtopa JZP 09.11.15, 20:30
            Myślałem,że mi obniżą do 21%. Taka była gadka. Ale do końca 1017 ma zostać. To jak ? Obiecanki cacanki, czy prawda. To początek diablątek.jednak Gimnazja też zostają.
            Ja Was rozumiem . Mnie PO zwisało a PiS jeszcze bardziej. Ale takiej hipokryzji już na samym początku jeszcze nie wiedziałem. Zaczyna mi to wszystko przypominać PRL. Jest partia i są od jej I-go Sekretarza wytyczne i jest Rząd , który je realizuje. Jednym słowem Partia kieruje a Rząd rządzi . Tak jest towarzysze. Hahaha
            • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 20:38
              A zglaszales pretensje o podwyzke tego VAT-u do PO, bo zdaje sie, ze to PO obiecywalo, ze nie bedzie podwyzki i wlasnie byla... Przestan pyszczyc do rzadu, ktorego jeszcze nie ma... nic ale to nic nie dzieje sie juz i teraz i wstecz... nalezaloby wykazac troche rozumu i o tym wiedziec... Domyslam sie, ze jak zrobiles dzisiaj dziecko to chciales zeby urodzilo sie juz jutro.
              • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 20:50
                m.maska napisała:

> A zglaszales pretensje o podwyzke tego VAT-u do PO, bo zdaje sie, ze to PO obie
                > cywalo, ze nie bedzie podwyzki i wlasnie byla... Przestan pyszczyc do rzadu, kt
                > orego jeszcze nie ma... nic ale to nic nie dzieje sie juz i teraz i wstecz... n
                > alezaloby wykazac troche rozumu i o tym wiedziec... Domyslam sie, ze jak zrobil
                > es dzisiaj dziecko to chciales zeby urodzilo sie juz jutro.

On nawet rząda ,żeby nieistniejący rząd już, zaraz obniżył VAT,a dziecko urodziło się jutrosmilesmile
                Jak PO go goliło to nie pyszczył.
                jak PO podnosiło wiek emerytalny ,jak PO przez lata nie podnosiło kwoty wolnej od podatku,
                też cicho siedział!
              • rena-ta49 8 lat milczał ,a teraz ma być "już" 09.11.15, 20:52
                jeszcze na razie rządzi PO może do nich niech się zwroci?
            • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 09.11.15, 20:45
              wiseacres napisał(a):

> Myślałem,że mi obniżą do 21%. Taka była gadka. Ale do końca 1017 ma zostać. To
              > jak ? Obiecanki cacanki, czy prawda. To początek diablątek.jednak Gimnazja też
              > zostają.
              > Ja Was rozumiem . Mnie PO zwisało a PiS jeszcze bardziej. Ale takiej hipokryzji
              > już na samym początku jeszcze nie wiedziałem. Zaczyna mi to wszystko przypomin
              > ać PRL. Jest partia i są od jej I-go Sekretarza wytyczne i jest Rząd , który je
              > realizuje. Jednym słowem Partia kieruje a Rząd rządzi . Tak jest towarzysze. H
              > ahaha

A to mamy już nowy rząd i już rządzi?
              Z czegoś co jeszcze nie istnieje chcesz rozliczać,nie osmieszaj się.
              Likwidacja gimnazjów to nie jest rzecz na pstryknięcie palcem,są roczniki
              ktore 1 września poszły do gimnazjum,to sprawa na 3 lata do wygaszenia.
              Tak trudno myśleć rozsądnie?
              • wiseacres Re: Wtopa JZP 09.11.15, 23:24
                Przestanie się indyczyć. Wiem skąd te podniecenie i niepokój. W głębi serca wiecie, że zaraz wzrośnie dziura w budżecie, a Betkę Kaczor wymiecie. Jak On może tak nią pomiatać. Wstrętny konus. Chyba, że ten przygłup Feliks ma coś na niego. Szkoda też mi Dudy. On się modli w Watykanie a Kaczor mu spuszcza lanie. To na co ma wpływ zostało obsadzone przez Kaczora. Macierewicz, Ziobro i skazany Kamiński.
                • m.maska Re: Wtopa JZP 09.11.15, 23:47
                  rzyg....
                • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 10.11.15, 06:50
                  wiseacres napisał(a):

> Przestanie się indyczyć. Wiem skąd te podniecenie i niepokój. W głębi serca wie
                  > cie, że zaraz wzrośnie dziura w budżecie, a Betkę Kaczor wymiecie. Jak On może
                  > tak nią pomiatać. Wstrętny konus. Chyba, że ten przygłup Feliks ma coś na niego
                  > . Szkoda też mi Dudy. On się modli w Watykanie a Kaczor mu spuszcza lanie. To n
                  > a co ma wpływ zostało obsadzone przez Kaczora. Macierewicz, Ziobro i skazany Ka
                  > miński.

Hahaha,typowo TN-owska narracjasmile
                  • wiseacres Re: Wtopa JZP 10.11.15, 10:39
                    I tu się mylisz.
                    • rena-ta49 Re: Wtopa JZP 10.11.15, 14:09
                      wiseacres napisał(a):

> I tu się mylisz.

Sądzisz ,że zadłużą nas bardziej niż zrobił to ryży do spóły w Vincentem,
                      mimo ,że okradli ludzi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka