puzzle33 30.01.08, 16:26 Co to słowo dla Was oznacza? W jakiej sytuacji zachowaliście się tak, że poczuliscie miłą satysfakcję z własnej dojrzałości. Ja głaszczę się po główce za dojrzałość, gdy najpierw uda mi się pomyśleć, a potem zadziałać zgodnie z przemyślaną linią. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inka-1 Re: Dojrzałość przychodzi bez wzgledu na wiek 30.01.08, 16:42 w chwilach gdy musimy podejmowac te najwazniejsze decyzje i nie dotycza one nas lecz maja zawazyc na losie innych..to chyba troska o drugiego czlowieka przedkladanie innych nad siebie...dla mnie to rownoznaczne z odpowiedzialnoscia Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Dojrzałość przychodzi bez wzgledu na wiek 30.01.08, 21:47 Ciśnie się na usta pytanie o granice poświęcenia siebie dla dobra innych. Myślę, że dobro uzyskane w imię rezygnacji z siebie jest wielce dyskusyjne. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Dojrzałość 30.01.08, 16:51 Człowiek dojrzały założy szczęśliwe małżeństwo,zbuduje trwałą rodzinę. wniesie też coś pozytywnego w dobro społeczności, w której żyje. Kto chce więcej mieć, zamiast mądrzej i dojrzalej żyć, ten chyba nie do końca jest dojrzałym człowiekiem Odpowiedz Link
samantha.1 Re: Dojrzałość 30.01.08, 17:40 puzzle33 napisała: > Co to słowo dla Was oznacza? W jakiej sytuacji zachowaliście się > tak, że poczuliscie miłą satysfakcję z własnej dojrzałości. > Ja głaszczę się po główce za dojrzałość, gdy najpierw uda mi się > pomyśleć, a potem zadziałać zgodnie z przemyślaną linią. Kiedy pojęłam przemyślaną decyzję ,aby naprawić to co jako" niedojrzała" spierniczyłam;P Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Hahaha, Puzzle, to jest sposób! 30.01.08, 20:26 puzzle33 napisała: > Ja głaszczę się po główce za dojrzałość, gdy najpierw uda mi się > pomyśleć, a potem zadziałać zgodnie z przemyślaną linią. --------- Sam praktykowałem, dlatego nie mam już włosów! DD Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Hahaha, Puzzle, to jest sposób! 30.01.08, 21:51 Mam jeszcze nastroszoną szopę. Odpowiedz Link
7zahir Re: Dojrzałość 31.01.08, 13:06 Dojrzałość, kojarzę z równowagą emocjonalną i odpowiedzialnością. tego pierwszego się uczę, tego drugiego nie muszę- wyssałam z mlekiem Mamy Odpowiedz Link
puzzle33 Re: Dojrzałość 31.01.08, 13:15 7zahir napisała: > Dojrzałość, > kojarzę z równowagą emocjonalną Tu się zgodzę, bo nieraz zazdroszczę ludziom środka i nawet usiłuję kimś takim zastać, a czasem tłumaczę sobie, że kto osiąga emocjonalne wyżyny musi składać daninę z głębokich dołów.) Nie kręci mnie letniość u nich, bo sama i taka z natury nie jestem.) > Odpowiedz Link
7zahir Re: Dojrzałość 31.01.08, 13:42 puzzle33 napisała: > 7zahir napisała: > > > Dojrzałość, > > kojarzę z równowagą emocjonalną > Tu się zgodzę, bo nieraz zazdroszczę ludziom środka i nawet usiłuję > kimś takim zastać, a czasem tłumaczę sobie, że kto osiąga > emocjonalne wyżyny musi składać daninę z głębokich dołów.) > Nie kręci mnie letniość u nich, bo sama i taka z natury nie > jestem.) > Równowaga nie oznacza dla mnie letniości- jeśli Cię dobrze zrozumiałam , wręcz przeciwnie - pełne ,bez emocjonalnych filtrów, smakowanie życia. Odpowiedz Link