ametyst89 To ja ponarzekam na swoją głupotę... 03.06.08, 22:34 ...i porywczość. Wygrałam trzy aukcje na eBayu od jednego sprzedawcy z UK, ale w swej ekstazie (staniki!!!staniki!!!staniki!!!) nie doczytałam, że dla "overseas" jest możliwa płatność tylko przez PayPal (przyzwyczajona do allegro i nowa na ebayu->nie mogło byś wszystko cacy), a ja nie mam nawet karty jakiejkolwiek o koncie na PayPalu nie wspominając :( Jutro kontaktuję się z mBankiem. Myślicie, że będzie robił dłużyzny? I chyba w końcu będę musiała przejść z izzyKonta na eKonto. I jeszcze poczta strajkuje, a ja na Inferno czekam. Buuuu :( :( :( Odpowiedz Link
ascx Kupiłam sobie top... 03.06.08, 23:05 Jak w temacie - kupiłam sobie w bravissimo top. Taki: www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov07-details.aspx?colour=Choc+Spot Najmniejszy jaki był - 30DD (ja - 28E), mając nadzieję że będzie małomiseczkowy i jako tako pasował. Tymczasem jest tragedia, pustki u góry, wygląd koszmarny (coś ala Brigitte Alles i to jeszcze za duże...) A mniejszych nie ma! A tak mi się podoba.. Buuuu.... Odpowiedz Link
evunaa Strajk poczty :( 04.06.08, 22:12 Ja nie chcę. Czekają na mnie dwa staniki, a do końca strajku nie chcę, żeby były wysyłane, wole nie ryzykować :( Odpowiedz Link
yu-me Narzekanie ogólne ;) 04.06.08, 23:19 Mój biust się ostatnio dziwnie zachowuje. Jakiś czas temu moje wymiary wynosiły 67/88. Ostatnio je aktualizowałam i centymetr stwierdził, że 66/86. Odczekałam kilka dni i zmierzyłam się drugi raz - centymetr dalej upierał się przy swoim 66/86. Stare wymiary były bez stanika, nowe są i w, i bez identyczne. Jeszcze uwierzyłabym w kurczenie się biustu, gdyby nie to, że z moich własnych obserwacji wynika, że skoczyłam o miseczkę, może nawet dwie. Tymczasem pan centymetr twierdzi, że o miseczkę spadłam. I jak ja mam teraz korzystać z jakichkolwiek kalkulatorów/tabelek etc.?! A poza tym, to prawa pierś była dotąd piersią mniejszą. Zmiany zaobserwowałam już kiedy dotąd mocniej ściągane dla dla niej ramiączko coraz bardziej zrównywało się z lewym. Aż w końcu... prawa pierś stała się piersią zdecydowanie, także wizualnie większą. A ja jej chciałam już wszywać jakieś wkładki żeby wyrównać wielkość... obraziła się i chciała pokazać, że też może być Duzia? A w dodatku to post mi się skasował, bo mi wygasło zalogowanie i musiałam go pisać dwa razy. Arrrrgh... A, i mam zdecydowanie mniej pieniędzy, a staników które chciałabym mieć jest zdecydowanie za dużo. I brakuje mi miejsca w szafie. Stare były dotąd traktowane dość kiepsko, upchnięte byle jak, ale nowych mi szkoda. Tylko brak mi dla nich odpowiednio luksusowego stanowiska. ;) Odpowiedz Link
mag-ia1 Re: no i d***!!!! 11.06.08, 22:09 nie jest dobrze:( za półtora tygodnia wyjazd na wakacje, a ja jestem bez białego stanika / dwa ostatnie wyrzuciłam, bo mi luźno było:(/. W normalnych warunkach kupiłabym pewnie ten, który przymierzałam dzisiaj w BHS, rozmiar 70C,miał luźny obwód /ale nie tak jak moje powyciągane/,piersi "pięknie" wypływały górą z miseczek /ale przecież większość modelek prezentujących staniki tak ma/. Ale nie kupiłam, bo taka nowoczesna i uświadomiona jestem!Tylko w czym ja będę chodzić? Odpowiedz Link
elmilinden W wakacje to pół biedy- można bez stanika;) 12.06.08, 19:28 Na plaży czy coś- kostium, a poza plażą można bez stanika, w wakacje to nikomu (zwłaszcza małobiuściastym) aż tak nie przeszkadza:) Szkoda psuć sobie humor. Odpowiedz Link
mjamimi Re: Narzekalnia 12.06.08, 19:09 Właśnie zostałam dwa razy przelicytowana na allegro :( Kwestia sekund, ani razu nie trafiłam, a to były śliczne laisy daisy i prince charming Kalyani. Buuu ;( Przyznać się lepiej która to :D Odpowiedz Link
mami2 Mam absolutnie dosc! 16.06.08, 18:30 Przyszła paczka z Uk a w niej Bohemia Elle Macpherson, jako ze poradzono mi zeby spróbowac z tą firmą. Przeczytałam w wątku Elle ze Bohemia ma małe miski to zamówiłam 30DD. Słuchajcie, ze mną cos sie stało chyba. Ja wcale nie uwazam zeby ten stanik był scisliwy! Czy jest mozliwe ze po pólrocznym noszeniu Freya Tutti Frutti który uchodzi za mega- scisliwca, po prostu teraz wszystko mi sie wydaje luźne? Co do misek to jestem załamana, bo one po prostu odstają, nic nie zbierają, bułki wyłażą przy pachach (ten fałd skóry)sama nie wiem czy są za duze, czy za małe...nic juz nie wiem. Albo sie źle mierze, albo musze kazdy stanik wysyłac do galerii do oceny, bo nie umiem ocenic czy jest za duzy czy za mały..Nic na mnie nie pasuje, absolutnie nic...Panache 28D podobno za małe (lezy w szufladzie bo nikt nie chce kupic), Freya Tutti 28DD niekompatybilna, strój Freyi 30D za duzy w miskach, Bohemia 30 DD zła, miski odstają (idzie do szuflady....)W piątek jade na wakacje i nie mam stroju. Pierwszy raz od 15 lat nie mam stroju kąpielowego....brak słów... Odpowiedz Link
mami2 Re: Mam absolutnie dosc! 18.06.08, 22:10 :) juz nie mam na to czasu niestety- teraz mam etap pakowania (a siedze na forum hihi), ale zaliczyłam dzisiaj sukces bo udało mi sie kupić strój! nie jest to jakas rewelacja ale da sie przezyc (halterneck z fiszbinami i niestety lekką gąbką w miseczkach (chyba to wypruje;)- kurde ocipieli z tymi gąbkami, gdzie nie spojrzysz tam kazdy biustonosz od stroju owatowany!), nawet majtki mi spasowały, i nie uwierzycie to jest wszystko w rozmiarze M (gdzie normalnie XS mi zjeżdza)...po prostu nie da sie zyć z tą rozmiarówką...aha, strój nabyty w Carry:)za smieszne pieniądze Odpowiedz Link
evunaa Poczta :( 17.06.08, 11:15 ja chcę mój stanik :( On ma szansę być dobry wreszcie i chcę, żeby już przyszedł :( Został wysłany w tamten poniedziałek, no to, mógłby już dojść ... Wiem, że był strajk, ale i tak mi się to nie podoba. Ale chyba pozostaje mi cierpliwość, pani na poczcie w piątek powiedziała, żeby sie spodziewać w tym tygodniu... Odpowiedz Link
wiszer NAŁÓG 17.06.08, 20:17 Jestem uzalezniona od Lobby i stanikow! ŁAAA! Miało mnie tu nie być! Odpowiedz Link
m.mada Re: Poczta :( 23.06.08, 13:24 Mają moje dwa staniki i strój kąpielowy, wysłane na dzień przed strajkiem, bo nie wiedziałam, że strajk będzie, czekam już trzy tygodnie. Po zakończeniu strajku listonosz był u nas tylko raz, naprawdę, sprawdzam codziennie skrzynki wszystkim sąsiadom, w końcu oskarżą mnie o uporczywe podkradanie korespondencji, ale on od 12 dni nie był u nikogo. Pytałam na poczcie co sie dzieje i usłyszałam bardzo mętną odpowiedź, że listonosze mają urlopy, chodzą co kilka dni i nie w każdym rejonie, a tak w sumie to pani do końca nie wie... Mam ochotę podłożyć bombę pod tę instytucję... Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Poczta :( 23.06.08, 15:26 Skontaktuj się jeszcze ze sprzedawcą czy przypadkiem paczka nie wróciła do niego, bo w trakcie strajku i takie dziwne rzeczy sie działy. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Narzekalnia 22.06.08, 11:38 fioletowa Antośka w moim rozmiarze zniknęła z karoline.pl, a chciałam sobie kupić w przyszłym miesiącu na urodziny... i gdzie ja ją teraz znajdę? :( Odpowiedz Link
lavaenn Re: Fioletowa Antośka ;) 22.06.08, 13:19 dziękuję dobra kobieto, niech ci siła wyższa w pięknych stanikach wynagrodzi! :) Odpowiedz Link
mcdza Tango II plunge 23.06.08, 15:08 w rozmiarze 65 DD w obwodzie jest zdecydowanie za szeroki (mam 71 pod), czy Panache nie miały być ścisliwcami?buu musze sprzedać, kolejny nietrafiony stanik Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Tango II plunge 23.06.08, 15:24 Akurat ten jest typowym rozciągliwcem. Większość lepiej trzyma obwód. Odpowiedz Link
wroblica Zwyczajnie i po prostu 23.06.08, 16:20 mam małe cycki... Ałaaaaaa :(( chlip chlip chlip i nic mi nie pomoze i w ogóle forsy nie mam, cierpliwości do wyszukiwania okazji tez nie... kupilam sobie dzis na allegro chantilly plunge i jak bedzie niedobre to sie pochlastam i zaczne odkładać na operacje Odpowiedz Link
mazya Łączę się w bólu.. 23.06.08, 19:13 ..zwyczajnie i po prostu ;) Jak narzekalnia, to narzekalnia! Bo...kuurcze, właśnie przyszla moja wymarzona F.Eva no i nie leży, Jeanie, Lottie - to samo.. Prześliczny gorset dla koleżanki bylby idealny po zmniejszeniu o kilka dobrych centymetrów obwodu (na szczęście tak zbudowany jest, ze dałoby się zrobić.. Chyba rozwaze taka opcje :D) no i na dodatek jakies wstrętne pushapowe Pour Moi? w rozmiarze 30DD (ja zwykle jestem 28DD) nigdzie nie odstaje, obwod super ścisły.. tyle, że ta gąbka.. ;/ Ech, bezsensu te staniki.. Odpowiedz Link
azareth no nooo, bez takich mi tu:) 26.06.08, 11:59 wróblica... bo pociagne zaraz do pionu za warkoczyk:P, nie chilpac!! uszy do gory zebrowa siostro i wybij sobie opreacje z głowy, ale juz!:) pamietasz jak ja sie frustrowałam? i zapewnie nadal upychałabym sie w cudownie nielezace i marszczace sie freje (no rio było wyjatkiem) gdybym przypadkiem nie upakowała swojego mikrego biustu w panache ophelie, która mi w łapki wpadła i okazała sie nareszcie dobra:) ciut luzna, ale dobra, tobym nadal narzekała;) wiec szukaj dzielnie, nawet w tych niepopularnych modelach, ja juz nie pamietam, czy ty panachowa czy frejowa, ale wiekszosc frej szytych jest na jednym wzorze. takze nie poddawaj sie::) ps. chanity to małomiskowiec, mam nadzieje, ze pamietałas? Odpowiedz Link
lavaenn migracja - wrrr 24.06.08, 13:52 z pierwszego stanika wyrosłam w 2 tygodnie, z drugiego w 10 dni, czyli w niecały miesiąc przybyło mi półtora rozmiaru - niby fajnie, ale zapas pod pachami niewiele mniejszy niż był, a pod biustem już 65 i leci w dół dalej... jak ja się mam dobrze ostanikować, jeśli nawet nie wiem w co celować? kupować miskę większą niż pasuje i czekać aż biust do niej dorośnie? Odpowiedz Link
joankb migracja - wrrr, bardzo wrrrrrrr 24.06.08, 14:02 Ja się przyłączam... Od początku mojej stanikowej kariery niczego nie udało mi się nosić dłużej niż miesiąc. Dopiero przeszłam na 30F i już po kolei te najmniejsze odpadają. Może zamiast 30FF to ja od razu kupię 30G??? Kupuję tylko na e-bayu i na giełdzie, ceny sklepowe nie dla mnie. Miesiąc, odsprzedajesz i pół ceny w plecy. Odpowiedz Link
lavaenn Re: migracja - wrrr, bardzo wrrrrrrr 24.06.08, 14:41 jeżeli dobrze patrzę jesteś tu jakieś 8 miesięcy? to mnie nie pocieszyłaś... prywata: wysłałam do ciebie maila parę dni temu, dotarł? Odpowiedz Link
ksiezniczka256 czy ja też mogę ponarzekac? 25.06.08, 23:11 Zaliczyłam migrację ekspresową, bo w 2 dni. Panache Daisy chain, który miał byc ściśliwcem wg opinii z forum, rozciągnął się straszliwie. Czy mam dodawac, że to jedyny egzemplarz, który posiadam? Czekam ciągle na panache confetti 28FF, mam nadzieję, że będzie dobry - bo nawet nie mam pomysłu, w co celowac. Czy freya ma w ogóle modele z szerszymi fiszbinami? Odpowiedz Link
madzi1 Re: czy ja też mogę ponarzekac? 25.06.08, 23:37 Szersze fiszbiny ma np Polyanna, dodatkowo ta karmelowa jest wyjątkowo ścisła. Ja też lubię szerokie fiszbiny i polyanne uwielbiam. Przy 66 pod biustem zapinam 60 na drugą haftkę po paru miesiącach noszenia i jest ciasno. Nie rozciąga się szybko jednym zdaniem. Odpowiedz Link
natashka87 Re: czy ja też mogę ponarzekac? 26.06.08, 11:28 Tu powstaje pytanie co to znaczy szersze fiszbiny, najlepiej przed zakupem pytaj ile mają cm. Ja mogę dodać, że w 60G Freya ma takie fiszbiny jak panache w 60FF, nie wiem ile węższe są przy 60FF, ale chyba możesz próbować. Odpowiedz Link
quleczka Re: czy ja też mogę ponarzekac? 26.06.08, 11:43 ksiezniczka ale gdzie tu migracja? to ze stanik sie rozciagnal to przeciez nie migracja :) tak czy inaczej wspolczuje :/ dobrze wiedziec bo sama sie do niego przymierzalam... Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: czy ja też mogę ponarzekac? 26.06.08, 12:51 to, że rozciągnął, to nie. Ale że mi biust górą miseczki wychodzi, to już chyba podpada? Pollyannę mierzyłam 30DD, fiszbiny za wąskie były :/ No i obwód za szeroki. Odpowiedz Link
quleczka Re: czy ja też mogę ponarzekac? 26.06.08, 21:43 to jak najbardziej podpada, tyle, ze z tego wczesniejszego to nie wynikalo :) kurcze, jakies czary-mary po dwoch dniach? az ciezko uwierzyc :) Odpowiedz Link
ametyst89 Re: czy ja też mogę ponarzekac? 27.06.08, 13:50 Ja wierzę, bo byłam w tej samej sytuacji ;) Chociaż nie narzekałam, gdyż w jednym zamówieniu miałam i 60DD i 60E w Zecie :) Po dwóch dniach przerzuciłam się na E. Tyle, że to E po tygodniu już mi delikatnie ciać zaczyna :/ Odpowiedz Link
horgen Re: Narzekalnia 26.06.08, 15:24 to i ja ponarzekam na to że: - po pierwsze na to, że staniki są takie drogie a w sh wyglądają odrażająco, - po drugie że jak proszę o 65 to panie patrzą na mnie jak na wariatkę - po trzecie że ekspedientki zawsze muszą najpierw spojrzeć na piersi a dopiero później podawać to o co się prosi, nienawidzę tego - i po czwarte nie na temat mam sesję do 4 lipca i jeszcze 2 egzaminy przede mną Odpowiedz Link
kokainistka rozmiarowka w kappahl... 26.06.08, 20:13 napisali mi dzis, ze tesknia za moimi pieniedzmi, a na bielizne jest promocja. poszlam zajrzec, kasy i tak nie mam, stanika na lato jeszcze bardziej ;) z despery gotowam celowac w 70. ale podchodze do stoiska z bielizna, rzucam okiem na rozmiarowke wyeksponowana w tabelce, a tam obwody od 70, miseczki do E (zawsze to nie do C), z tym ze to E to na 92cm w biuscie i dopisek, ze to miseczka, uwaga, XXL. az chcialam podejsc do pani i spytac, co w takim razie ja mam zrobic z moim megamonstrualniejebitniewielkim biustem 94cm (65ff). i jeszcze wyskoczyl mi oblesnie wielki pryszcz na nosie, ale to taki off topic...;P Odpowiedz Link
u-lotka Re: Narzekalnia 27.06.08, 20:27 Czekam jak na szpilkach na dodanie moich zdjęć do galerii od 14:30 i doczekać się nie mogę. JUŻ bym chciała znać werdykt. d-; Odpowiedz Link
anonimowa_melancholiczka Freya - rozczarowanie:-( 28.06.08, 12:48 Dzisiaj po raz kolejny moje plany zakupu stanika spaliły na panewce:- ( Mierzyłam po raz pierwszy Freye Polyannę i nic a nic nie pasuje. Niczego mi nie zbiera, miseczka marszczy się jakby była za duża, ale na klacie i tak robią mi się buły, a cycki są tam gdzie zawsze, czyli gdzieś nisko pod pachą...ech Do tej pory najlepszy mój stanik to Eldar Angie 70B,tak wiem że robi mi buły i spłaszca mi biust,ale jak do tej pory nie znalazłam lepszego, jakby tylko Eldar zaczął produkować obwody od 60 to byłby raj... Odpowiedz Link
nieco8 Freya - te staniki nie są na małobiuściaste 28.06.08, 13:39 No w końcu znalazłam ten wątek, bo muszę ponarzekać. Doszły do mnie moje pierwsze staniki (Tia i Arabella)i jestem wkurzona, nie rozczarowana, ale wkurzona. To, że wzięłam za duże, to wiedziałam, zrobiłam z premedytacją, bo myślałam, że będę sprytna i na dłużej wystarczą, bo migracja itd. Skusiła mnie też cena, używane na ebayu są taniutkie, na początek jak znalazł. Ale nie spodziewałam sie tego, że będą one tak strasznie leżeć. Czytałam, że niektóre staniki są niekompatybilne z biustem, ale mam wrażenie, że wszystkie Freye będą niekompatybilne z moim gustem. Miseczka zaczyna sie u mnie na wysokości obojczyka! Co z tego, że są przeźroczyste i kolorowe, jeżeli zasłaniają mi pół klatki piersiowej. Mam wrażenie, że to są staniki ortopedyczne. Ja chcę głębokie wycięcia, podniesienie, zaokrąglenie buuuuu. Naoglądałam sie zdjęć biuściastych w tych wszystkich sklepach, a na mnie to wygląda zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że Effuniak zacznie coś ładnego produkować, bo ta Freya "mi się nie spodobuje" - jak mówi Czesio. No i jeszcze buły, skrzydełka, czy jak to zwał - no pojawiły się. Nie włażą do tego stanika i czuję je pod pachami, okropne uczucie. To na tyle. Dam jeszcze szansę Pani Marysi z Peachfield, może ona znajdzie dla mnie coś ładnego, ale to za 2 tygodnie Odpowiedz Link
nikopolis1 Re: Freya - te staniki nie są na małobiuściaste 02.07.08, 08:09 mi staniki w nowym rozmiarze też zasłaniają dużo klatki piersiowej, a tez chciałabym ładnie wycięte, podnoszące i zaokrąglające piersi. Odpowiedz Link
m.mada nie będe miała bikini 29.06.08, 22:35 Napisali do nie z la senzy,że jednak nie mają towaru w magazynie, to był błąd strony, nie była zaktualizowana. Przeprosili, tylko co z tego ja chcę strój, a nie przeprosiny i zwrot pieniędzy. Jestem strasznie zła i smutna. buu. Odpowiedz Link
azareth Re: Narzekalnia 29.06.08, 23:19 aaaaa, jak w koncu znalazłam dobre staniki z panache, to z miskami zaczeła sie komedia. na moje 71/86 30D duzomiskowce sa ciut za duze (ophelia), 30 DD standardowomiskowce (venus) tez za duze i to bardziej niz ophelia.. juz nie wiem, chyba wymienie 30DD venus na 30 D..moze bedzie ok wrrrrrr Odpowiedz Link
elmilinden Obwód mi spadł i mam przechlapane:/ 30.06.08, 13:16 Nie dość, że mam dziwny kształt piersi i pasuje na mnie tylko jeden model stanika (Eva/Lola), to jeszcze obwód spadł mi z 67cm do 65!!!! Mimo, że przytyłam. Idę płakać. Odpowiedz Link
joankb Re: Obwód mi spadł i mam przechlapane:/ 30.06.08, 13:24 Jak Ty masz dziwny kształt piersi to ja jestem chiński cesarz. Freya robi dziwne balkoniki, to fakt. A panache za szerokie fiszbiny, fakt. Ciężko jest, fakt. Próbowałaś Miss Mandalay? - na mnie ten balkonik leży o niego lepiej niż Freya. Mimo, że rąbnęłam się z rozmiarem. jednak nie są AŻ takie ciasne. Ale 60-ka na pewno będzie na Ciebie dobra w obwodzie. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Obwód mi spadł i mam przechlapane:/ 30.06.08, 13:48 Joankb, wysłałam zdjęcia w moich nowych "nabytkach" do galerii. A tych nabytków były już dziesiątki... Aż szkoda zdjęć;) Nic nie leży dobrze:( Znalazłam fajny model Freyi, taki nieprodukowany, szyty jak Mitzy, przezroczysty i wiosenny, tylko że z obwodem 65- no i lata mi:/ Wszystko mi lata. Miss Mandalay nie próbowałam. Ale właśnie boję się, bo te staniki maja taki kształt miski, że pewnie na mnie kiepsko by wyglądały. Normalnie dramat. A najgorsze, że przytyłam! A obwód mi zmalał. Może to dlatego, że od 3 tygodni nie chodzę na siłownię:( Odpowiedz Link
joankb Re: Obwód mi spadł i mam przechlapane:/ 30.06.08, 15:54 Znajdź może jakąś tańszą na którejś wyprzedaży. Na mnie leży ok, co nie udało się ŻADNEJ Freyi balkonikowej. Jest po prostu więcej miejsca w misce od strony dekoltu, nie wcina się. I zmarszczki też niet. Odpowiedz Link
zolta.zaba Re: Obwód mi spadł i mam przechlapane:/ 02.07.08, 08:20 może spróbuj z Elle? jak kupiłam na ebay Crush navy 30tkę i bez przedłużki w ogóle nie jestem w stanie jej nałożyć... beżowy z tej serii ciut luźniejszy może będą lepsze? Odpowiedz Link
lavaenn znowu nic :( 30.06.08, 23:54 przyszło dzisiaj do mnie 5 staników - i oczywiście żaden nie pasuje... nawet prześliczna Arabelka nutmeg, która robi pod bluzką prześliczne jabłuszka i mam w niej 2 cm więcej niż udało mi się do tej pory osiągnąć, bez tej bluzki wygląda fatalnie :( ale za to mój wygląd w Tango plunge doprowadził mnie do niekontrolowanego wybuchu śmiechu, aż wyślę do galerii za kilka dni :D Odpowiedz Link
nikopolis1 nie mogę znaleźć idealnego stanika 02.07.08, 08:06 kupiłam już 5 staników w nowym rozmiarze i tylko 1 może być. Chciałabym w końcu kupić naprawdę fajny stanik, który ładnie układa biust. Takie mierzyłam Freya Tallulah 65d za małe miski Casablanca 65DD, za szeroki obwód, Panache Anastasia 65d - jakiś taki nijaki, pod bluzką dziwnie wygląda, jakby lekko opadający biust, ale już wiem dlaczego, ma za małe miski (po podciągnięciu ramiączek do tego doszłam) Panache Alexandria 65dd - nawet fajny, ale strasznie odznacza się pod bluzką i nie do końca ładnie układa biust Panache Romany 65dd - z tych wszystkich najlepiej leży Odpowiedz Link
joankb Majtki do kostiumów błeeee... 02.07.08, 10:46 No zaraz mnie coś trafi..., zaraz Kupiłam Fantasie Mombassa, na szczęście tanio. Stanik mógłby być większy ciut, ale 30FF nie ma plunge :(((. Nic lepszego nie znajdę. Ale majtki - luuuudzie!!! No do nieprzeżycia. Czy jak ja mam FFFFFFFF to już jestem gruba baba i majtki do tego muszę mieć po pępek (gorzej). Czy jest przepis, który przy F zabrania odsłaniania brzucha??? No za co?? To są tak zwane fold brief.. Jak je odwinę to spokojnie zrobię z tego kostium jednoczęściowy. A nie odwinięte i tak są po pępek i na dodatek masz na brzuchu TRZY warstwy materiału!!!!, z podszewką!!! Ten drugi fason majtek też jest straaasznie wysoki. K...rna czy nie można uszyć normalnych majtek, jak do bikini?? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Majtki do kostiumów błeeee... 02.07.08, 13:16 Teraz bede baba z bielizniaka, ale "wez se przerob". Jak bylo tanio i ebay, to zanies do krawcowej i Ci utnie. Moze Ci z tego uciecia zrobi nawet seksi bikini gratis? ;) A tak serio. Juz sie nauczylam, ze nalezy kupowac gacie bardzo wyciete (jesli tak wygladaja na zdjeciu), bo w rzeczywistosci beda w sam raz... Odpowiedz Link
joankb Re: Majtki do kostiumów błeeee... 02.07.08, 13:45 Nie było innych, w ogóle nie ma innych w tym modelu, dwa typy, ale takie same wysokie. To chyba trzeba rozpruć i skroić od nowa, gdzie ja znajdę taką krawcową? I nie zmienia to mojego zdania - chyba ich pogięło. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Majtki do kostiumów błeeee... 02.07.08, 14:02 No to d... Daj zdjecie, moze gdzies znajde podobne, to dam Ci znac. Odpowiedz Link
joankb Re: Majtki do kostiumów błeeee... 02.07.08, 15:35 Zrobię zdjęcia stanika wieczorem, do galerii. To majtki też zrobię... Poszukam chyba czarnych albo brązu, z tych spokojnie można by zrobić spódnicę. Jak wyjęłam z paczki to myślałam, że sprzedający coś pomylił... Te drugie, od Shanghaia nie są fold, a też takie wysokie, szkoda do Mombassy nawet szukać. Koleżance będzie gorzej, to jest odcień turkusu/niebieskiego, ciężko będzie coś dobrać. Odpowiedz Link
faithless_black_pearl Re: Majtki do kostiumów błeeee... 03.07.08, 13:19 tez to miałam gdy kupowałam bikini;) musiałam kupic dwa góra rozmiar m, doł xxs :p na szczescie mi sie udało potajemnie podmienic i zaplacilam tylko za jeden komplet:p nie zyczę sobie zakładania,ze z chudym tylkiem trzeba NIE MIEC w ogole biustu;p Odpowiedz Link
bibea Re: Majtki do kostiumów błeeee... 16.07.08, 12:33 dlatego wczoraj przez ebaya kupiłam sobie 2 pary majtek. bokserki (których nie lubię, ale sa w moim rozmiarze) i normalne, ale folded... zmartwilaś mnie trochę tą informacją o ilości materiału... Odpowiedz Link
ksiezniczka256 zmiana wymiarów :( 02.07.08, 19:08 Wszystko zle. 2 tygodnie temu (przed okresem) miałam wymiary 69/86-7, obecnie 66/90. Z dnia na dzień gorzej. Więc nic dziwnego, że mi biust w jedynym dobrym biustonoszu bułkuje, tył podjeżdża maksymalnie, a ja nadal nie wiem, co teraz zamówić, żeby dało się w tym wyjść na ulicę (czyli żeby model nie był zabudowany po szyję). Grrrr. I jeszcze zachorowałam na vodkatini, ale ta kasa za strój :/ Pocieszcie mnie, że w rzeczywistości jest brzydkie i zle leży ;) Odpowiedz Link
wroblica Re: zmiana wymiarów :( 02.07.08, 21:20 Na oczy nie widziałam ale jesli ci to pozmoze, to zapewniam ze jest ohydne i odrazajace i w ogóle kasy szkoda... Odpowiedz Link