wiszer duende2 - Neutral 10.06.08, 15:06 Duzy plus to bardzo szybka przesylka. Niestety nie uwazam, ze towar stanik Cyrvy Kate Emily 60DD byl zgodny z opisem. Uwazam, ze stan stanika nie jest bardzo dobry a dobry. Ma poodpruwane kokardki o czym nie zostalam poinformowana i pozaciagane wykonczenie. Moze mnie rozpiescila gielda Lobby, gdzie dziewczyny pisaly zawsze najdrobniejsze informacje i defekty stanikow, ale uwazam ze to wlasnie jest kapitalne i nie mamy byc drugim Allegro. Wprawdzie dostalam zdjecia stanika i informacje, ze sa rowniez w Galerii, dlatego nie przygladalam sie im dokladnie, a polecialam od razu do Galerii. Uwazam, ze takie informacje powinny byc podawane, jakiekolwiek wczesniejsze przerobki, a nie ze ja mam bawic sie w "znajdz 10 roznic pomiedzy danymi obrazami" i wycwanieniem sie jak na Allegro "ze bylo widac na zdjeciu" i "zapomnialo mi sie". Bo mi np. nie przyszlo by do glowy nie napisane takich informacji skoro cos sprzedaje za 50zl, a nie oddaje w "dobre rece", kiedy nowy obecnie na brastopie kosztuje 16funtow. Daje Neutrala, dlatego ze dostalam zapewnienie ze zwrocono mi pieniadze, a stanik szuka nowej wlascicielki. Odpowiedz Link
duende2 Re: duende2 - Neutral 10.06.08, 23:48 Morał z tego taki, że skoro dostaje się szczegółowe fotki to trzeba je oglądać (bo to co dla jednego jest ważne, dla drugiego wcale nie musi) - co jak co ale brak kokardek na ramiączkach widać (nie zwróciłam na to uwagi, bo odpruwam je z prawie wszystkich staników - odbijają się na obcisłych bluzkach). I z tego powodu biję się w pierś - nie napisałam w opisie, że kokardek brak. Gdybym jednak z premedytacją zataiła ten fakt, nie posyłałabym tyle zdjęć. Zapomniałaś też dodać, że przefarbowałam w praniu dodatki na różowo (nie wiem skąd przeświadczenie że powinny być białe) i jest na Ciebie za duży (a może od tego ostatniego należałoby zacząć). Pieniądze zwróciłam na konto razem z dodatkową przesyłką, ale wystarczyło napisać, że Ci nie pasuje, a nie zarzucać, że jest przefarbowany, poplamiony i pozaciągany. Co do szukania nowej właścicielki, może mi zostaw decyzję. Swoją drogą, dziwne, że w ogóle zdecydowałaś się kupić używany dwa miesiące stanik za 50 pln, skoro jak mówisz nowy możesz kupić za 16 funtów - a to tylko 67 pln. Odpowiedz Link
wiszer Re: duende2 - Neutral 11.06.08, 09:17 Juz wiem czemu na Allegro jest ograniczenie znakow. Jak dostalam stanik to zapytalam sie Ciebie czy kwiatki byly takie czy je zafarbowalas, bo na takowe wygladaja. Zreszta na zdjeciach sklepowych wygladaja na biale. Poczytaj sobie komentarze na Lobby Biusciastych, sa tam opinie, ze dziewczyny byly zdziwione wlasnie ich kolorem po otrzymaniu stanika, ja je znalazlam dopiero po wyslaniu zapytania. Wystarczylo napisac "nie, taki byl w oryginale", a Ty sie urazasz, nie mowiac o tym ze napisalam, ze "przepraszam jesli Cie urazilam". Swoja droga jak go zobaczylam to ze wzgledu na pozaciagania i brak kokardek to pierwsza mysl ktora przeszla mi przez glowe - wydaje mi sie ze to normalne. Kupilam 20 stanikow na Lobby, i nigdy nie oddawalam stanika Sprzedawcy jesli nie pasowal tylko sprzedawalam go dalej, tego nie sprzedam za 50zl bo uwazam, tak jak Ci napisalam w mailu ze nie jest tyle wart, nie jest w stanie bardzo dobrym a dobrym, bez kokardek i z pozaciaganym wykonczeniem. Tymbardziej ze napisalam juz ze jest lekko za duzy, raczej przyszlosciowy i pasuje i mam zamiar zamowic Emily w tym samym rozmiarze na brastopie. Poza tym widac na zdjeciach ze jest pozaciagany, tak jak Ci mowilam, liczylam na szczere intencje jak od kazdej lobbistki, ogladalam te w Galerii a tym sie tak nie przygladalam. Zreszta pewnie bym ich nie zauwazyla do momentu az otrzymalam stanik, nawet wyslalam Ci zaznaczenia gdzie momentami widac te zaciagniecia. Pisalam tez na maila czemu zdecydowalam sie go kupic, dlatego ze na brastopie nie ma juz szarego a mi sie bardziej podoba niz czarny lub rozowy, i myslalam ze jest w BARDZO DOBRYM stanie. To tyle, nie bede dluzej prowadzic tej dyskusji bo przerodzi sie w klotnie. Dopisze tylko jedno, ze z haslem "skoro dostaje sie szczegolowe fotki to trzeba je ogladac" zapraszamy na Allegro, a nie na Gielde, gdzie ostatnio byla nawet dyskusja na ten temat, zeby na nich nie zamawiac a w Regulaminie jest by ich stan dokladnie opisywac. Odpowiedz Link
mcdza Re: duende2 - pozytyw 11.06.08, 12:44 a ja do duende2 nie mam zastrzeżen, wszystko w porządku, szybka przesyłka, stanik tak jak w opisie. Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link
duende2 Re: duende2 - Neutral 30.06.08, 22:52 przyjrzałam się "domniemanym" zaciągnięciom na wykończeniu stanika, który mi odesłałaś - pętelki na wykończeniu są ruchome co oznacza, że niewiele potrzeba by z dwóch pętelek o równych rozmiarach zrobić "zaciągnięcie" - po prostu nitka przesuwa się bez oporów. Wystarczyło owe " dwa zaciągnięcia" wyrównać, by ze stanu dobrego zrobił się bardzo dobry - ale jak widać nie o "zaciągnięcia" w tym wszystkim chodziło. Odpowiedz Link
wiszer Re: duende2 - Neutral 02.07.08, 22:35 Na prawde nie mam zamiaru ciagnac tej dyskusji bo moim zdaniem nie ma ona sensu. Na pewno nie chodzilo o to, ze nie chcialam stanika ktory mi nie pasuje. O tym moga poswiadczyc Formurowicze, bo na Gieldzie kupilam ponad 30 stanikow, lacznie mierzylam ich z 50 (ostatnie zamowienie na 18 stanikow) i nigdy nikomu nic nie odeslalam. Dla mnie stanik nie jest w stanie bardzo dobrym, kokardki mial odprute o czym mnie nie poinformowalas, wykonczenie pozaciagane. Poza tym kupilam sobie dwie Emilki na Brastopie i jestem bardzo zadowolona (co chyba tez swiadczy o jakims paradoksie ktory chcesz mi wmowic). Jesli juz zaczynasz rozmowe to dodam, ze albo szary jest bardzo rozciagliwy albo byl jednak bardzo eksplortowany bo zakupiona przede mnie Emilka jest nieporownywalnie scislejsza od tego ktory mi wyslalas. Odpowiedz Link
lau-rin Re: duende2 - megapozytyw! 28.08.08, 12:53 Wszystko zgodnie z opisem i bardzo szybko a poza tym bardzo miły kontakt :) Odpowiedz Link
agatak27 megiddo0 10.06.08, 18:29 Bardzo miła korespondencja, stanik zgodny z opisem, szybka wysyłka. Jestem bardzo zadowolona i polecam innym Odpowiedz Link
po.rzeczka liz_bennet 17.06.08, 13:18 Tango classic plunge zgodne z opisem.Bardzo sympatyczny kontakt. Odpowiedz Link
rufelek sylwiastka 18.06.08, 12:13 Bardzo dobry i miły kontakt. Umowiłyśmy się na odbiór osobisty i przymiarkę. Stanik zgodny z opisem. Odpowiedz Link
agniecha2008 Re: sylwiastka 25.06.08, 23:34 Ode mnie też pozytyw! Stanik niestety zaginął gdzieś na poczcie ale pieniądze dostałam spowrotem. Odpowiedz Link
kaemka ronfleuse 18.06.08, 19:09 Bardzo miły kontakt mailowy, stanik jak najbardziej zgodny z opisem, bardzo szybko wysłany. Dziękuję. Odpowiedz Link
zooba poczek 18.06.08, 21:19 Pozytyw - dała radę wysłać stanik mimo strajku poczty. InPost zdał egzamin też. Bardzo konkretnie i przyjaźnie załatwiona transakcja. Odpowiedz Link
adamowa83 bumbelka 23.06.08, 22:55 Bardzo wyrozumiała kobitka, no i pikny staniczek dzięki niej mam:-D Odpowiedz Link
bumbelka Re: bumbelka 01.07.08, 22:21 Dzięki:) A wyrozumiałość wcale nie była specjalnie potrzebna. Odpowiedz Link
layolay siawasana 25.06.08, 10:45 bardzo miła forumka, transakcja szybka i bez najmniejszych kłopotów pozdrawiam i polecam :-) Odpowiedz Link
edytaf5 jaretzki13 25.06.08, 12:00 Wszystko super sprawnie :) Od razu po dokonaniu wplaty zrobila wysylke :) Zdziwilam sie nawet troszke, bo wiadomo, ze mozna miec szkole czy prace :) Ale za to ogromny plus :) Szkoda tylko, ze staniczek nie pasuje :( Odpowiedz Link
brethil4 yu-me 29.06.08, 13:32 Świetny kontakt mailowy, bardzo szybka wysyłka, stanik dobrze zapakowany, same plusy:) Odpowiedz Link
anna.michal Re: yu-me 08.07.08, 21:47 Kupiłam od niej dwa staniki Melissy. Dostałam wyczerpującą odpowiedź na moje pytania, staniczki dobrze zapakowane szybko zostały do mnie wysłane. Odpowiedz Link
justychaa zooba 29.06.08, 13:51 swietny kontakt mailowy, stanik w idealnym stanie, 100% pozytyw :) Odpowiedz Link
ireen helore 01.07.08, 00:17 Kupiłam od helore top Bravissimo. Bardzo miła i udana transakcja :) Odpowiedz Link
helore Re: helore 02.07.08, 19:22 Dziekuje :) A ja moge polecic ireen jako kupujaca :) Odpowiedz Link
jaretzki13 ELMILINDEN 03.07.08, 22:10 Witam szbyciutko, sprawnie i miło POLECAM i POZDRAWIAM : ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ciri_77 Secondblank - neutral 07.07.08, 14:08 Transakcja szybka, stanik dotarł w bąbelkowej kopercie wyjełam - słiczny, tylko cholera w innym rozmiarze niz oferowany!!! Kupowałam 65D 9czyli wg mnie 30 D) a dostałam 70C - 32C. Stanik jest za mały, napisałam maila, że chcę odesłać i dostać zwrot kasy i cisza w eterze, zero kontaktu... Odpowiedz Link
lilijcia Kawkaga 07.07.08, 20:20 Troszkę spóżnione ale jestem bardzo zadowolona z transkacji, szybko i sprawnie :) Odpowiedz Link
natalicja agniecha2008 08.07.08, 17:52 Wszystko poszło super szybko i sprawnie, a po drodze wykazała wiele cierpliwości dla moich rozterek i gapiostwa. A stanik rzecz jasna zgodny z opisem :) Odpowiedz Link
agniecha2008 czarny-krasnoludek 08.07.08, 20:23 Szybko, sprawnie, stanik bez zarzutu i pasuje świetnie :) gorąco polecam! Odpowiedz Link
czarny-krasnoludek Re: czarny-krasnoludek 08.07.08, 20:28 Było mi niezmiernie miło przeprowadzic tą transakcję, szybko, sprawnie, bez żadnych ceregieli. Dziękuję i Pozdrawiam : )) Odpowiedz Link
czarny-krasnoludek moty-lica 11.07.08, 13:30 **** Bardzo Żetelny Spżedawca *** Doskonały kontakt *** POLECAM *** Odpowiedz Link