Dodaj do ulubionych

Kaski Airoh

29.02.04, 03:49
Hejka! Poszukuję w miarę taniego i dobrego kasku. Moją uwagę przykuła oferta
firmy AIROH. Poszukuję opini od użytkowników tych kasków, stron z testami
itd. Aaa.... i chodzi mi o integralne. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • xtz Re: Kaski Airoh 29.02.04, 10:10
      Wiadomo, nie jest to najwyzsza połka, ale ja jestem z mojego b.
      zadowolony, "szczękowca" i bardzo sobie go chwalę.
      Z testów HARD - zaliczyłem glebę przy 120km/h, kask wyszedł z małymi ryskami...
      Moim drugim kaskiem jest SHARK, jednak dużo przyjemniej jezdzi mi się w
      Airohu...
      Pozdrawiam
      xtz
      • patmate Re: Kaski Airoh 29.02.04, 21:51
        Mam Airoha PR 2000 z otwieraną szczęką-bardzo praktyczne i wygodne, polecam.
    • friizer Re: Kaski Airoh 03.03.04, 15:25
      Mam Airoha szczekowca i najgorsze jest to ze szyba sie strzasznie rysuje.
      Wystarczy ziarnko piasku pod gorna krawedzia szyby i przerąbane masz. Ale
      ogólnie kask ok. Przy szybkiej jezdzie troche świszcze, ale to przeciez szczęka
      nie?
    • szymon.dziawer Re: Kaski Airoh 04.03.04, 13:19
      Czołem
      Ja rok jeździłem w Sylizium Carbon Kwvlar, czyli górna póła u Airoh'a.
      Argumentem za jest dość przystępna cena i bardzo "miłe" wykończenie wnętrza i
      bezpieczne zapięcie typu DD oraz bardzo skuteczny anty-fog dodawany w
      standarcdzie.
      Minusy to uszkodzony mechanizm jednego nawiewu jeż w pierwszym tygodniu
      użytkowania (pozostałe 3 działają bez zarzutu do dzisiaj), matująca sie szyba w
      miejscu styku z uszczelką (ale poza zasiegiem wzroku) i - to wyszło podczas
      zimowej jazdy go Giżycka - odklejające się z zimna naklejki. A i jeszcze jedno.
      Chyba mam coś nie tak z uszami, bo przestał mnie cisnać w moje małżowiny
      dopiero po jakiś 3 miesiacach jazdy.
      Pozdrawiam
      Szymon
      • patmate Re: Kaski Airoh 04.03.04, 13:34
        "...matująca sie szyba w miejscu styku z uszczelką (ale poza zasiegiem wzroku)"
        Faktycznie u mnie to samo, no i paruje bo bez antyfoga.
        Pozdroowka
    • asiorasior Re: Kaski Airoh 04.03.04, 18:46
      Witam!
      Miałem kiedyś Airoha i nie dało się w tym jeździć. Świszczał, wiał i tandetnie
      był wykończony. Teraz mam Shark`a replika Foggy i Shoi replika Ukawa. Shoi to
      klasa sama dla siebie, natomiast Shark jest bardzo estetycznie wykonany, z
      miłych i miękkich materiałów. Oba są ciche i wygodne.Dziwię się trochę koledze
      który zmienił Sharka na Airoha. To że przy glebie 120 km/h się nie rozleciał
      tylko porysował nie świadczy o jego profesjonalności.Wręcz przeciwnie, dla mnie
      to właśnie kask powinien absorbować siłę uderzenia kosztem swego późniejszego
      wyglądu.
      Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
      • hun_xtz660 Re: Kaski Airoh 05.03.04, 12:43
        asiorasior napisał:

> Dziwię się trochę koledze który zmienił Sharka na Airoha. To że przy glebie
        120 km/h się nie rozleciał tylko porysował nie świadczy o jego
        profesjonalności.Wręcz przeciwnie, dla mnie to właśnie kask powinien absorbować
        siłę uderzenia kosztem swego późniejszego wyglądu.<

Kask ma za zadanie rozłożyć siłę uderzenia na jak największy obszar głowy,
        zmniejszając nacisk "punktowy" na głowę. To nie samochód Formuły 1, który gubi
        elementy, ale klatka kierowcy zawsze zostaje cała. Jeżeli kask sie rozleci to
        cały impet uderzenia przejmuje głowa, a wtedy nastepny kask nie będzie już
        potrzebny. Jak chcesz mieć kask "aktywny", który absorbuje siłe zderzenia, to
        obejrzyj sobie pancerz czołgu (np. T-85) i zobacz jak jest zbudowany -
        naśladowanie raczej niemożliwe w przypadku kasku motocyklowego. Pozdrawiam.
        • asiorasior Re: Kaski Airoh 05.03.04, 18:36
          Witam!
          Jeśli ciebie uraziłem to sorka. Nie było to moją intencją. Zdziwiłem się
          tylko ,że wolisz tę " słabszą" firmę. Jednak Polska to wolny kraj i każdy może
          dokonywać własnych wyborów. Jeden kocha córkę a drugi teściową.
          Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na trasie.
          • xtz Re: Kaski Airoh 07.03.04, 00:47
            Hi, hi XTZ i Hun XTZ660 to nie te same osoby, ale ja jako Xtz nie czuję sie
            urażony:):):):) Jezdżę w Airohu bo jest nowszy i wygodniejszy(szczęka), ale
            SHARK jest DUZO lepiej wykonany i wykończony. Może to kwestia przyzwyczajenia.
            Pozdrawiam i do zobaczenia możej juz na AWF'ie???
            XTZ
            BORDOWE XR600V :)
          • hun_xtz660 Re: Kaski Airoh 08.03.04, 08:45
            Nie ma mowy o obrazie, po prostu trochę teorii z fizyki. Ja sam używam Nolana i
            nic nie wiem na temat kasków Airoh. A każdy kupuje to co mu pasuje.Pozdrawiam.
    • sunshine600 Re: Kaski Airoh 05.03.04, 19:21
      Ja mam SHARK`a i jestem z niego bardzo zadowolony. Niedrogi (jak na klase),
      szybka nie paruje nawet w zimne dni a wymienia sie ja w ciągu sekundy, cichy,
      wygodny i ogolnie bardzo udany zakup. No i jezeli jestes snobem to nie masz
      wyboru. (ilu zawodnikow WSB albo motoGP jezdzi w Arioh`ach? :)

aha... asiorasior za ile kupiles SHOEI Ukawa Replika ( to jest X-Elewen)? I
      gdzie? Bo nosze sie z zamiarem kupienia SHOEI`a XR1000 Diabolic (chocbym
      musialbym nerke dac w zastaw), tylko nie wiem kto w Polsce sprzedaje SHOEI`e.

PZDR
      • jpstudent Re: Kaski Airoh 06.03.04, 10:28
        sunshine600 napisał:

> Ja mam SHARK`a i jestem z niego bardzo zadowolony. Niedrogi (jak na klase),
        > szybka nie paruje nawet w zimne dni a wymienia sie ja w ciągu sekundy, cichy,
        > wygodny i ogolnie bardzo udany zakup. No i jezeli jestes snobem to nie masz
        > wyboru. (ilu zawodnikow WSB albo motoGP jezdzi w Arioh`ach? :)
        >
        > aha... asiorasior za ile kupiles SHOEI Ukawa Replika ( to jest X-Elewen)? I
        > gdzie? Bo nosze sie z zamiarem kupienia SHOEI`a XR1000 Diabolic (chocbym
        > musialbym nerke dac w zastaw), tylko nie wiem kto w Polsce sprzedaje SHOEI`e.
        >
        > PZDR

Ja mam no sprzedania cos takiego - może Ci sie spodoba :)
        www.motoindex.pl/gielda/gielda_sprzedam_akcesoria_info_output.php3?num=26540

Jak coś to napisz:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka