bandyta007 29.02.04, 03:49 Hejka! Poszukuję w miarę taniego i dobrego kasku. Moją uwagę przykuła oferta firmy AIROH. Poszukuję opini od użytkowników tych kasków, stron z testami itd. Aaa.... i chodzi mi o integralne. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtz Re: Kaski Airoh 29.02.04, 10:10 Wiadomo, nie jest to najwyzsza połka, ale ja jestem z mojego b. zadowolony, "szczękowca" i bardzo sobie go chwalę. Z testów HARD - zaliczyłem glebę przy 120km/h, kask wyszedł z małymi ryskami... Moim drugim kaskiem jest SHARK, jednak dużo przyjemniej jezdzi mi się w Airohu... Pozdrawiam xtz Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Kaski Airoh 29.02.04, 21:51 Mam Airoha PR 2000 z otwieraną szczęką-bardzo praktyczne i wygodne, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
friizer Re: Kaski Airoh 03.03.04, 15:25 Mam Airoha szczekowca i najgorsze jest to ze szyba sie strzasznie rysuje. Wystarczy ziarnko piasku pod gorna krawedzia szyby i przerąbane masz. Ale ogólnie kask ok. Przy szybkiej jezdzie troche świszcze, ale to przeciez szczęka nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Kaski Airoh 04.03.04, 13:19 Czołem Ja rok jeździłem w Sylizium Carbon Kwvlar, czyli górna póła u Airoh'a. Argumentem za jest dość przystępna cena i bardzo "miłe" wykończenie wnętrza i bezpieczne zapięcie typu DD oraz bardzo skuteczny anty-fog dodawany w standarcdzie. Minusy to uszkodzony mechanizm jednego nawiewu jeż w pierwszym tygodniu użytkowania (pozostałe 3 działają bez zarzutu do dzisiaj), matująca sie szyba w miejscu styku z uszczelką (ale poza zasiegiem wzroku) i - to wyszło podczas zimowej jazdy go Giżycka - odklejające się z zimna naklejki. A i jeszcze jedno. Chyba mam coś nie tak z uszami, bo przestał mnie cisnać w moje małżowiny dopiero po jakiś 3 miesiacach jazdy. Pozdrawiam Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Kaski Airoh 04.03.04, 13:34 "...matująca sie szyba w miejscu styku z uszczelką (ale poza zasiegiem wzroku)" Faktycznie u mnie to samo, no i paruje bo bez antyfoga. Pozdroowka Odpowiedz Link Zgłoś
asiorasior Re: Kaski Airoh 04.03.04, 18:46 Witam! Miałem kiedyś Airoha i nie dało się w tym jeździć. Świszczał, wiał i tandetnie był wykończony. Teraz mam Shark`a replika Foggy i Shoi replika Ukawa. Shoi to klasa sama dla siebie, natomiast Shark jest bardzo estetycznie wykonany, z miłych i miękkich materiałów. Oba są ciche i wygodne.Dziwię się trochę koledze który zmienił Sharka na Airoha. To że przy glebie 120 km/h się nie rozleciał tylko porysował nie świadczy o jego profesjonalności.Wręcz przeciwnie, dla mnie to właśnie kask powinien absorbować siłę uderzenia kosztem swego późniejszego wyglądu. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
hun_xtz660 Re: Kaski Airoh 05.03.04, 12:43 asiorasior napisał: > Dziwię się trochę koledze który zmienił Sharka na Airoha. To że przy glebie 120 km/h się nie rozleciał tylko porysował nie świadczy o jego profesjonalności.Wręcz przeciwnie, dla mnie to właśnie kask powinien absorbować siłę uderzenia kosztem swego późniejszego wyglądu.< Kask ma za zadanie rozłożyć siłę uderzenia na jak największy obszar głowy, zmniejszając nacisk "punktowy" na głowę. To nie samochód Formuły 1, który gubi elementy, ale klatka kierowcy zawsze zostaje cała. Jeżeli kask sie rozleci to cały impet uderzenia przejmuje głowa, a wtedy nastepny kask nie będzie już potrzebny. Jak chcesz mieć kask "aktywny", który absorbuje siłe zderzenia, to obejrzyj sobie pancerz czołgu (np. T-85) i zobacz jak jest zbudowany - naśladowanie raczej niemożliwe w przypadku kasku motocyklowego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiorasior Re: Kaski Airoh 05.03.04, 18:36 Witam! Jeśli ciebie uraziłem to sorka. Nie było to moją intencją. Zdziwiłem się tylko ,że wolisz tę " słabszą" firmę. Jednak Polska to wolny kraj i każdy może dokonywać własnych wyborów. Jeden kocha córkę a drugi teściową. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtz Re: Kaski Airoh 07.03.04, 00:47 Hi, hi XTZ i Hun XTZ660 to nie te same osoby, ale ja jako Xtz nie czuję sie urażony:):):):) Jezdżę w Airohu bo jest nowszy i wygodniejszy(szczęka), ale SHARK jest DUZO lepiej wykonany i wykończony. Może to kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam i do zobaczenia możej juz na AWF'ie??? XTZ BORDOWE XR600V :) Odpowiedz Link Zgłoś
hun_xtz660 Re: Kaski Airoh 08.03.04, 08:45 Nie ma mowy o obrazie, po prostu trochę teorii z fizyki. Ja sam używam Nolana i nic nie wiem na temat kasków Airoh. A każdy kupuje to co mu pasuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine600 Re: Kaski Airoh 05.03.04, 19:21 Ja mam SHARK`a i jestem z niego bardzo zadowolony. Niedrogi (jak na klase), szybka nie paruje nawet w zimne dni a wymienia sie ja w ciągu sekundy, cichy, wygodny i ogolnie bardzo udany zakup. No i jezeli jestes snobem to nie masz wyboru. (ilu zawodnikow WSB albo motoGP jezdzi w Arioh`ach? :) aha... asiorasior za ile kupiles SHOEI Ukawa Replika ( to jest X-Elewen)? I gdzie? Bo nosze sie z zamiarem kupienia SHOEI`a XR1000 Diabolic (chocbym musialbym nerke dac w zastaw), tylko nie wiem kto w Polsce sprzedaje SHOEI`e. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
jpstudent Re: Kaski Airoh 06.03.04, 10:28 sunshine600 napisał: > Ja mam SHARK`a i jestem z niego bardzo zadowolony. Niedrogi (jak na klase), > szybka nie paruje nawet w zimne dni a wymienia sie ja w ciągu sekundy, cichy, > wygodny i ogolnie bardzo udany zakup. No i jezeli jestes snobem to nie masz > wyboru. (ilu zawodnikow WSB albo motoGP jezdzi w Arioh`ach? :) > > aha... asiorasior za ile kupiles SHOEI Ukawa Replika ( to jest X-Elewen)? I > gdzie? Bo nosze sie z zamiarem kupienia SHOEI`a XR1000 Diabolic (chocbym > musialbym nerke dac w zastaw), tylko nie wiem kto w Polsce sprzedaje SHOEI`e. > > PZDR Ja mam no sprzedania cos takiego - może Ci sie spodoba :) www.motoindex.pl/gielda/gielda_sprzedam_akcesoria_info_output.php3?num=26540 Jak coś to napisz:) Odpowiedz Link Zgłoś