Dodaj do ulubionych

nówka Aprilia czy używane BMW

26.05.04, 18:59
początkuje, cieszy mnie plątanie się po bocznych drogach, wyjazdy w plener
itp przyjemności - do tej pory Twister- ale - w szuter nie pójdie, choć w
trasie i po mięscie super maszynka. pomóżcie - nówka Aprilia Pegaso czy 3
letnia BMW F 650 GS ? Pewnie najchętniej nówka BMW ale.... ciut przydroga-
doradzicie ?
Obserwuj wątek
    • karol128 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 26.05.04, 19:42
      Zdecydowanie nówka aprilla

Aprilla ma lepsze osiagi od bmw. No i ja nie ufam ludziom z Niemiec od kiedy
      kupilem niemieckie klocki hamulcowe. W któryms numerze sm bylo porownanie tych
      modeli
    • hun_xtz660 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 27.05.04, 10:26
      Zdecydowanie nowa Aprilia. Oba motocykle mają silniki Rotaxa, zasilane
      wtryskiem. W przypadku Aprili masz gwarancję , kupujesz nowy motocykl. BMW
      używane, jak mu coś będzie nie tak, zapłacisz jak za zboże w serwisie. Aprilia
      to turystyczne enduro, BMW to enduro miejskie (tzw funduro)- chyba że masz na
      oku wersje Paryż-Dakar. Pozdr.
      • rafek38 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 27.05.04, 13:25
        dzieki Panowie- dakar nie - za wysoki, mam 179 cm. Co do testów i porównań- w
        ŚM dziwnie porównują- w jednym z ostatnich numerów przejechali się po Pegaso i
        transalpie, ponoć mały v- storm jest the best. lepszy tez od bmw. Moim zdaniem
        to motocykle z róznych bajek. no i - silnik rotaxa w bmw jest ok, a w aprili
        be. Ciekawe...
        • hun_xtz660 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 27.05.04, 14:52
          Jak w redakcji dostali do jeżdżenia nowy F650GS to muszą tak pisać, inaczej BMW
          Polska zabierze i nici z jazdy za friko. Z endurek najlepsza jest Afrika Twin
          ale też nowa kosztuje chore pieniądze - notabene chyba tańsza niż F650.(38
          tyś?). Pozdr.
    • wojtekk1000 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 28.05.04, 10:00
      ja polecilbym BMW! oficjalnie jest poprostu leprzy!! lepiej przyspiesza bo w
      5sekund (aprilia w 6,3), szybciej jedzie - 165 (aprilia 160), jest mocniejszy -
      46KM (aprilia 44KM), mniej pali - bo jakies 4 litry (aprilia 5l.) i
      zdecydowanie bardziej nadaje sie do jazdy po polnych drozkach od aprili.
      poprostu BMW F650 jest leprze!! (aprilia to starsza konstrukcja)!! a jezeli
      masz wiecej kaski to rozejzyj sie za V-Stromem 650 - on pozostawia te dwa w
      pobitym polu!!

ZXR 750 (high speed) Wrocław!!
      • hun_xtz660 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 28.05.04, 10:04
        wojtekk1000 napisał: "ja polecilbym BMW! zdecydowanie bardziej nadaje sie do
        jazdy po polnych drozkach od aprili. "

Szczególnie że Aprilia ma z przodu kółko 21' a BMW 19'. Pozdr.
        • wojtekk1000 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 28.05.04, 10:14
          nie wkurwiaj mnie - tylko zerknij i przeczytaj opinie fachowcow (np w MOTOCYKLU
          nr. 2/2004) aprilia ma gowniane zawieszenie a nie kola (a to chyba wazniejsze)!!

• hun_xtz660 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 28.05.04, 11:04
            A coś ty taki nerwowy? Jeżdżę endurasem kilka lat i wyrażam swoje zdanie, a nie
            powielam zdanie "fachowców". Rafek38 też umie czytać i jak sądzę, przekopał
            literaturę na temat obu sprzetów a teraz prosi o poradę, a nie o dane z
            katalogów. Więc zamknij ryj i nie bluzgaj na forum.
            • wojtekk1000 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 28.05.04, 14:51
              mysle ze zaden z ciebie fachowiec - raczej prymityw i prowokator!! a ja mialem
              wiele wspolnego z motocrosem w latach 90 wiec to ty zamknij ryj i nie uwazaj
              sie za super znawce bo jezdzisz motocyklem "typu enduro" a to roznica!! dobra
              szkoda gadac!! nie wtracam sie - wybor i tak nalezy do niego!! (a te motocykle
              z enduro nie maja nic wspolnego)

• hun_xtz660 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 31.05.04, 08:48
                A kto zaczął rzucać mięsem? Pyszczyć dalej się nie będę, ale enduro i motocross
                to dwie różne sprawy.
    • rafek38 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 31.05.04, 11:14
      dzięki za porady... bluzgi bywaja konstruktywne. mam tylko pytanie- czy któryś
      z Panów kiedykolwiek jeździł na którymś z dwóch wymienionych motocykli ?
      pozdrawiam
      • wojtekk1000 Re: nówka Aprilia czy używane BMW 31.05.04, 11:46
        jezdzilem na Pegaso - moze byc(jej wlasciciel mial okazje jechac BMW i
        twierdzil ze jest leprze - a jak wlasciciel tak mowi to cos w tym musi byc)!!
        na BMW jezdzilem - ale nie na F650 tylko R100GS (88r). wybor nalezy do ciebie!!
        w/g mnie BMW bylby leprzym wyborem ...!! MARKA tez jest wazna!!

• darth123 Aprilia nowka!! 04.06.04, 09:55
          Witaj,

Wojtek zacznijmy od tego ze nawet tak smiesznych i prostych gazetek jak ŚM nie
          umiesz do konca czytac. Fakt, w porownaniu tych dwoch motocykli katalogowo BMW
          jst szybsze, w rzeczywistosci jest jednak zupelnie inaczej... Aprilia odstawia
          BMW i to znacznie. Jesli zas chodzi o przeznaczenie tych motocykli, jest ono
          takie samo. Najwyzej szutrowa droga, miasto i dalekie podroze. W bmw moim
          zdaniem placisz za znaczek a nie za osiagi i trwalos(motocykle praktycznie sa
          identyczne!! tym bardziej ze te 2 firmy budowaly je wspolnie a potem dano inne
          plastyki i ... znaczki). Wiadomo, niektorzy dostaja orgazmu na widok znaczka
          ze "smiglem" ale raczej nie kierowalbym sie takimi kryteriami przy zakupie.
          Jesli masz mozliwosc kupuj nowa Aprilie, poniewaz jest to naprawde dobry
          motocykl. Sam taka posiadam, jesli masz jeszcze jakies pytania wal na gg :
          4192194

Pozdrawiam
          • wojtekk1000 Re: Aprilia nowka!! 04.06.04, 11:12
            niezly frajer z ciebie! ciekawe czy bylbys takim kozakiem jak stanal bys ze mna
            twarza w twarz!! - zapewniam cie ze nie!! a ja napisalem tylko swoje zdanie -
            wiec nie pierdol mi tu o nie umiejetnosci czytania!!

• darth123 Re: Aprilia nowka!! 04.06.04, 17:26
              wojtekk1000 napisał:

"(!)stanal bys(!)"

Drogi Wojtku,

nie mam ochoty z toba dyskutowac, z jednego prostego powodu - twoj poziom
              inteligencji jest zaskakujaco zenujacy. Okazuje sie rowniez ze nie tylko nie
              umiesz sie wypowiedziec, ale nie umiesz rowniez pisac. Z calym szacunkiem
              do "prawdziwych" motocyklistow, niestety dresy sa wsrod nas!
              • wojtekk1000 Re: Aprilia nowka!! 04.06.04, 17:50
                jjjjjjjjjasne!! extra wypowiedz - na poziomie, nba temat!! jestes super
                inteligentem - ale komputerowym - siedzisz pewnie caly dzien przed kompem -
                nigdy tego nie zrozumiem!! motory znasz pewnie z opowiadan i z tego forum
                lajfo!! i tak wlasnie koncze ta "dyskusje", w ktorej to moja iteligencja
                przoduje - a teoja krytyka jest na dnie, bo inteligencji nie masz za wysokiej!!
                dobra starczy - bo po co pisac o takich bzdurach na forum motocyklowym?!!
                narazie dresie cwiercineligencie!!

• wojtekk1000 Re: Aprilia nowka!! 04.06.04, 17:53
                nie jestes w stanie mnie obrazic!! lekcewaze cie i tyle!!
                hehe!!

• darth123 Re: Aprilia nowka!! 04.06.04, 19:25
                  Ciesze sie ze konczysz juz te dyskusje, poniewaz jest ona naprawde niskich
                  lotow. Jesli chodzi o motocykl to przykro mi ale nie masz racji, poniewaz
                  jezdze juz 8 lat i na pewno nie potrzebuje twojej akceptacji. Jestes ostatnia
                  osoba, ktora chcialbym do tego przekonywac - SKONCZMY TEMAT!!
                • luckyluke-21 Re: Aprilia nowka!! 06.06.04, 20:26
                  Czesc Ciulu takiego debila jeszcze nie widziałem jak ty, kurwa totalne dnoo,
                  dojebałeś se nicka 1000 i co taki z ciebie bohater, a pewno nacodzienn
                  popierdalasz skuterem do pracy.A od komputerowców to sie odpierdol bo ty ciulu
                  nawet nie umisz nic po polsku napisac, a komputer to chyba widziałes na
                  wystawie i nawet nie wiesz co to jest. Tak to jest ciule i przygłupy sa wśród
                  nas !!!! Pozdrawiam wszystkich normlanych i kulturalnych motocyklistów !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka