Dodaj do ulubionych

Policjant motocyklista

13.06.04, 11:28
Czy wie ktoś jak zostać policjantem motocyklistą? Wiadomo, że na początek
wypadało by wstąpić do policji :). Ale co dalej, jakie są wymogi, jakie
szanse? A może ktoś z Was jest policjantem?
Obserwuj wątek
    • motodawca1 Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 12:15
      potem (po wstąpieniu) wypełniasz formularz - zaiteresowania umiejętności etc, itp,
      jak masz szczęście to kursy, szkolenia i przydział motoru
      • uncledonken Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 13:18
        OK, a co do przydziału to jakie są to zazwyczaj motorki? Widziałem yamaszki
        250ccm, i jakieś litrówki. Od czego to zależy?
        • motodawca1 Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 13:42
          przykro mi - nie mam pojęcia, moja wiedza jest teoretyczna i pochodzi z rozmowy
          z mundurowymi i nie tylko, która odbyła się na UMCS Lublin i miała na celu
          zachęcenie studentów prawa (i innych) do zasilania szeregów Policji (potrzebuja
          8000 ludzi), ABW (potrzebują ludzi), i innych.
          Twoje wątpliwości rozwieje rozmowa w Komendzie Powiatowej Policji pod ktorą
          podlegasz.
          W każdym razie - policja poszukuje osób z co najmniej wyksztalceniem średnim,
          znajomościa jezyka obcego, posiadających jakieś hobby (modelarstwo, motocykl,
          etc), sprawnych fizycznie i psychicznie (to akurat można obejść - świadczą o tym
          policjanci, którzy juz pracują), o nieposzlakowanej opinii, kulturze osobistej
          (też mozna obejść).
          Im masz więcej zainteresowan,umiejętności, tym lepiej - znajdą dla Ciebie pracę...
          No i praca w policji to pewna fucha, a odkąd jesteśmy w UE sytuacja służb
          mundurowych będzie się zmianiała na lepsze (choć nie od razu)
    • jacek_stanczyk Re: Policjant motocyklista 14.06.04, 08:59
      uncledonken napisał:
      >OK, a co do przydziału to jakie są to zazwyczaj motorki? Widziałem yamaszki
      ccm, i jakieś litrówki. Od czego to zależy?

Z tego co wiem, to w naszym kraju policja jezdzi na:
      -Yamaha sr250,
      -Yamaha xj900s div.
      -Honda CBX 750,
      -niebieskie motorowerki w stylu "hmhm, fajne! A gdzie wkladasz baterie?!" :)
      • uncledonken Re: Policjant motocyklista 14.06.04, 09:49
        Dziękuje. Co do tych motorowerków to lekka przesada. Przy wzroście 2 m nie
        pakował bym sie na takie cuś. :) Ale XJ900 to bym nie pogardził hehe. POZDRAWIAM
        • hun_xtz660 Re: Policjant motocyklista 15.06.04, 12:38
          Przymierzałem sie do XJ900 w wersji policyjnej. Mam 194 cm i dotykałem kolanami
          owiewek. Inna sprawa że motocykl miał przebieg 1000 km a wyglądał jakby wpadł
          pod pociąg- cały potrzaskany.Odpuściłem zakup bo praktycznie należało dokupić
          wszystko do silnika, ramy i kół. Podobno uczyli sie na nim policjanci, ale im
          nie wychodziło. Ciekawe jak wygląda i w jakim jest stanie reszta? Pozdr.
    • embib3 Re: Policjant motocyklista 18.06.04, 19:20
      Szczerze mówiąc to warunek nr. 1 to wujek kimendant i to taki co dużo może.
      Ludziom bez znajomości też się udaje, ale to tak jak trafienie 6 w totka :I
      więc sprubować można, ale nie obiecaj sobie zbyt dużo :( taka to polska
      rzeczywistość...
    • anarchi Re: Policjant motocyklista 01.07.04, 21:32
      Te gnojki jezdza na sluzbowych maszynach bo na wlasny takiego nie stac.
      Zarabia gowniana kase i prywatnie to moze conajwyzej jezdzic autobusem albo
      zdezolowanym samochodem.
      • uncledonken Re: Policjant motocyklista 02.07.04, 00:08
        Zdezelowanym ale własnym. A może kiedyś spotkamy się na drodze... Ale to mało
        prawdopodobne, w końcu Ty uciekasz przed policją i ciężko będzie Ciebie złapać,
        choć z drugiej strony MZ-tką daleko nie uciekniesz ;-)
        • mopek41 Re: Policjant motocyklista 02.07.04, 01:21
          Witam.
          Z tego co widziałem w stolicy to są jeszcze jekieś hondy, prawdopodobnie, CB250.
          Kolegi brat właśnie zaczynał od takiej, a po trzech latach przesiadł się na CBX
          750. Bardzo chwali sobie tę pracę. Po pięciu latach w policji dostaje ok.
          1900zł na rękę (plus dodatki :) ). Praca, z tego co opowiada, jest b.
          ciekawa i kto wie może i ja po studiach spróbuje swoich sił.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka