uncledonken 13.06.04, 11:28 Czy wie ktoś jak zostać policjantem motocyklistą? Wiadomo, że na początek wypadało by wstąpić do policji :). Ale co dalej, jakie są wymogi, jakie szanse? A może ktoś z Was jest policjantem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motodawca1 Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 12:15 potem (po wstąpieniu) wypełniasz formularz - zaiteresowania umiejętności etc, itp, jak masz szczęście to kursy, szkolenia i przydział motoru Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 13:18 OK, a co do przydziału to jakie są to zazwyczaj motorki? Widziałem yamaszki 250ccm, i jakieś litrówki. Od czego to zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
motodawca1 Re: Policjant motocyklista 13.06.04, 13:42 przykro mi - nie mam pojęcia, moja wiedza jest teoretyczna i pochodzi z rozmowy z mundurowymi i nie tylko, która odbyła się na UMCS Lublin i miała na celu zachęcenie studentów prawa (i innych) do zasilania szeregów Policji (potrzebuja 8000 ludzi), ABW (potrzebują ludzi), i innych. Twoje wątpliwości rozwieje rozmowa w Komendzie Powiatowej Policji pod ktorą podlegasz. W każdym razie - policja poszukuje osób z co najmniej wyksztalceniem średnim, znajomościa jezyka obcego, posiadających jakieś hobby (modelarstwo, motocykl, etc), sprawnych fizycznie i psychicznie (to akurat można obejść - świadczą o tym policjanci, którzy juz pracują), o nieposzlakowanej opinii, kulturze osobistej (też mozna obejść). Im masz więcej zainteresowan,umiejętności, tym lepiej - znajdą dla Ciebie pracę... No i praca w policji to pewna fucha, a odkąd jesteśmy w UE sytuacja służb mundurowych będzie się zmianiała na lepsze (choć nie od razu) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_stanczyk Re: Policjant motocyklista 14.06.04, 08:59 uncledonken napisał: >OK, a co do przydziału to jakie są to zazwyczaj motorki? Widziałem yamaszki ccm, i jakieś litrówki. Od czego to zależy? Z tego co wiem, to w naszym kraju policja jezdzi na: -Yamaha sr250, -Yamaha xj900s div. -Honda CBX 750, -niebieskie motorowerki w stylu "hmhm, fajne! A gdzie wkladasz baterie?!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: Policjant motocyklista 14.06.04, 09:49 Dziękuje. Co do tych motorowerków to lekka przesada. Przy wzroście 2 m nie pakował bym sie na takie cuś. :) Ale XJ900 to bym nie pogardził hehe. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
hun_xtz660 Re: Policjant motocyklista 15.06.04, 12:38 Przymierzałem sie do XJ900 w wersji policyjnej. Mam 194 cm i dotykałem kolanami owiewek. Inna sprawa że motocykl miał przebieg 1000 km a wyglądał jakby wpadł pod pociąg- cały potrzaskany.Odpuściłem zakup bo praktycznie należało dokupić wszystko do silnika, ramy i kół. Podobno uczyli sie na nim policjanci, ale im nie wychodziło. Ciekawe jak wygląda i w jakim jest stanie reszta? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
embib3 Re: Policjant motocyklista 18.06.04, 19:20 Szczerze mówiąc to warunek nr. 1 to wujek kimendant i to taki co dużo może. Ludziom bez znajomości też się udaje, ale to tak jak trafienie 6 w totka :I więc sprubować można, ale nie obiecaj sobie zbyt dużo :( taka to polska rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
anarchi Re: Policjant motocyklista 01.07.04, 21:32 Te gnojki jezdza na sluzbowych maszynach bo na wlasny takiego nie stac. Zarabia gowniana kase i prywatnie to moze conajwyzej jezdzic autobusem albo zdezolowanym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: Policjant motocyklista 02.07.04, 00:08 Zdezelowanym ale własnym. A może kiedyś spotkamy się na drodze... Ale to mało prawdopodobne, w końcu Ty uciekasz przed policją i ciężko będzie Ciebie złapać, choć z drugiej strony MZ-tką daleko nie uciekniesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mopek41 Re: Policjant motocyklista 02.07.04, 01:21 Witam. Z tego co widziałem w stolicy to są jeszcze jekieś hondy, prawdopodobnie, CB250. Kolegi brat właśnie zaczynał od takiej, a po trzech latach przesiadł się na CBX 750. Bardzo chwali sobie tę pracę. Po pięciu latach w policji dostaje ok. 1900zł na rękę (plus dodatki :) ). Praca, z tego co opowiada, jest b. ciekawa i kto wie może i ja po studiach spróbuje swoich sił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś