Dodaj do ulubionych

Problemik z Suzi GSX 600F help !

24.08.04, 21:33
Witam
Poszukuje serwisówki do GSX.
Ponaddto mam problemik. Włączyli mi kranik na wolny przepływ jak motor stał i
paliwo aż sie lało z tłumików jak na następny dzień zajżałem. Spusciłem
paliwo z tłumików i zastanawiam się czy nie dostało się do oleju jak stało w
cylindrach. Musiałem na 6 przepchnąć pare metrów żeby przedmuchało cylindry.
Narazie nie odpalałem. Poradzcie cos sensownego.
Pozdro.
Arekbp@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Biker Re: Problemik z Suzi GSX 600F help ! IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 25.08.04, 09:30
      Pierwsze co zrob sensownego to rozbierz gazniki i wymien uszczelnienia przy
      zaworkach. Sa na bank zestarzale i paliwo leci poza zaworkiem plywaka.
      Normalnie przy otwartym paliwie nie ma prawa dostac sie paliwo do silnika.
      Pozdr
      Romek
      • patmate Re: Problemik z Suzi GSX 600F help ! 25.08.04, 12:39
        Serwisówki na CD-R oferują wysyłkowo za ca 20 pln, poszukaj w ogłoszeniach.
        Pzdr
        • Gość: arekbp. Re: Problemik z Suzi GSX 600F help ! IP: *.bpl.vectranet.pl / 80.51.226.* 26.08.04, 21:29
          Niestety to nie wada gaznikow ktore trzymaja dobrze...
          Przelaczony zostal kranik w poz. PRI - czyli swobodny przeplyw... I benzynka
          przez dobe lala sie do silnika.
          I teraz chyba juz wymienie olej i fitry i zobacze czy sie da zapalic i ile
          szkod mi to narobilo...
          • Gość: Biker Re: Problemik z Suzi GSX 600F help ! IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 27.08.04, 08:04
            No niestety nie masz racji. Jesli lalo ci sie paliwo przy otwartym kraniku to
            po prostu sa nieszczelne zaworki plywakow a dokladnie oringi szczelniajace
            zaworki. Troche tego u siebie w serwisie juz mialem:o)
            Pozdr
            Romek
            • Gość: arekbp. Re: Problemik z Suzi GSX 600F help ! IP: *.bpl.vectranet.pl / 80.51.226.* 29.08.04, 23:49
              W takim ukladzie Biker powinno mi ja zalewac na wolnych obrotach kiedy
              podcisnienie otwiera wyplyw paliwa? Chodzi normalnie. Niedawno ja nabylem. W
              zasadzie to po 8 latach przerwy wsiadlem na motorek i zadaje pare glupich pytan
              wiec wybaczcie. Wiec moze mi powiesz ile te oringi kosztuja? I czy po wymianie
              nie trzeba aby czasem ustawiac i synchronizowac ponownie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka