Dodaj do ulubionych

Naprawa Upside-downa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:41
Czy ktoś z Was miał doczynienia z uszkodzonym zawieszeniem tego typu? Nie
chodzi mi o typowe podgięte widły przy czołówce, tylko o lekko skręcone
względem siebie (na półkach) czy jest to schorzenie naprawialne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Naprawa Upside-downa IP: *.2015.com 25.08.04, 17:50
      Poluzuj troche sruby na polkach, wyprostuj, skrec sruby.
      • Gość: Lysout Re: Naprawa Upside-downa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 20:27
        Dzięki, ale to byłoby za proste, bo przy takim skręceniu krzywią się pólki,
        więc samo poluźnienie i skręcenie nic nie da - trzeba naprostować pólki. Ale
        nie w tym rzecz, chodzi mi o to, że przy takich skręceniach lagi wyginają się
        minimalnie, co w przypadku zwykłego zawieszenie nie stanowi problemu, ale w
        przypadku upsideDowna dodatkowym problemem jest to, że może nastąpić wygięcie
        rury w rurze, co może być nierozbieralne, a co za tym idzie
        nienaprawialne........ Uff i własnie o to mi chodzi, czy coś takiego da się
        zrobić. Dzięki
        • Gość: Radek Re: Naprawa Upside-downa IP: *.2015.com 25.08.04, 22:00
          A masz wygiete polki? Bo ja mialem kiedys szlifa, upsidedowny sie skrecily w
          polkach i przy jezdzie na wprost kierownica byla skrecona w lewo (minimalnie
          ale wyraznie widocznie) w garazu poluzowalem polki wyprostowalem kolo i
          skrecilem i wsyztsko bylo ok. Poza tym z tego co wiem upsidedown jest
          rozbieralny (przynajmniej moj byl) i nie ma problemu z dokupieniem samych rur i
          wymiana. Jesli nie mozesz dostac rury z mocowaniem kola i hamulca to ten
          element da sie przelozyc ze starego zawieszenia.
          • Gość: Lysout Re: Naprawa Upside-downa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:57
            Dzięki Radku, za szczere chęci, ale też nie o to do końca mi chodzi, bo że
            rozbieralny jest, to wiem - jakoś simmeringi trzeba zmieniać :), ale jak wyjąć
            rurę z rury, kiedy jedna jest w drugiej i są minimalnie skrzywione (włóż rurę w
            rurę i zegnija na kolanie :) a potem wyjmij jedną z drugiej). Własnie o to mi
            chodziło.....
            • Gość: Radek Re: Naprawa Upside-downa IP: *.2015.com 26.08.04, 18:36
              > Dzięki Radku, za szczere chęci,

No staram sie ;)

> rurę i zegnija na kolanie :) a potem wyjmij jedną z drugiej). Własnie o to mi
              > chodziło.....

Zakladam ze byles w jakims lepszym salonie motocyklowym i tam ci powiedzieli ze
              sie nie da?
              • Gość: Lysout Re: Naprawa Upside-downa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 23:22
                Logika mi to podpowiada
                • Gość: Radek Re: Naprawa Upside-downa IP: *.2015.com 27.08.04, 00:41
                  Twoj sprzet, twoja sprawa, ja bym dal to fachowcowi obejrzec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka