Gość: wafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:22 Witam ! Mam pytanko jak sprawdzic w moto czy cos nie bylo robione z rama,czy nie byla spawana ,prostowana itp.... gdzie i jak mozna to sprawdzic i na co zwrocic uwage?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edwin Re: Rama??? IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.11.04, 20:28 nie to zeby sie znal ale chyba trzeba patrzec po spawach czy nie bylo nic grzebane fabryczne spwy latwo odroznic chociaz sa specjalisci..... w okolicach glowki ramy trza spojrzec a i sie przejechac bez trzymanki... kilka ladniejszych zakretow i wszystko wyjdzie .... a i nie jestem zadnym specem wiec mnie nie bijcie jak zle mowie pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafi Re: Rama??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 20:47 Przynajmniej ktos odpowiedzial,ale moze jakies szczegoly ,moze jakis specjalista??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Rama??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 23:04 Nie jestem zawodowce, ale mam jako takie doświadczenie z motocyklami. Opisywałem w którymś z wcześniejszych wątków, jak ocenić stan ramy. Szukaj, a znajdziesz (i opis i motor z dobrą ramą). Jeśli chodzi może o MZtkę ETZ, to często mają skrzywienie ramy pod bakiem paliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_stanczyk Re: Rama??? 12.11.04, 11:48 Ja swoja rame sprawdzalem i prostowalem u p. Mielocha w Poznaniu (diler suzuki). Ale osobiscie nie polecam tego serwisu, bo primo: kasuje jak za zboze, po drugie primo przy odbiorze ramy, przy placeniu pan M. powiedzial, ze do uzgodnionej 2 tyg. wczesniej ceny nalezy dodac sobie 22% Vatu!!! :| Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja-Mariusz-żyje Re: Rama??? IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 12:27 o Mielochu z Poznania czytam same złe rzeczy - wszędzie! czyżby onienie potrafili nic zrobić dobrze i za rozsądną cenę...? chore miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafi Re: Rama??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:30 wiecie co ale wiekszosc salonow suzuki sobie liczy ......za wszystko....i to niezle Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Rama??? 13.11.04, 18:31 najlepiej odpowiedzial ci pierwszy koles wsiadz na sprzeta i wypusc sie nim na przejazdzke sam ci opowie cala historie ale co zrobi kiedy jest zima?wiec to zalezy od tego jaka to rama aluminiowa czy tez stalowa od plastika czy od jakiegos czopka jezeli to plastik to nie obejdzie sie bez sciagniecia wszystkich plastikow jezeli czopek lub naked to ogladaj dokladnie centymetr pocentymetrze jak trafisz na jakies zluszczenia farby lub poprawki lakiernicze to mozesz sobie odpuscicjak bedziewsz mial watpliwosci oddaj sprawe fachowca zapraszam na przyklad do mnie ja nie kasuje drogo pozdrawiam kojot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafi !! Re: Rama??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:51 TYlko skad jestes przeciez nie bede cie ciagnał pol polski ?? Odpowiedz Link Zgłoś