Dodaj do ulubionych

Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR

18.01.05, 18:14
Siemka!
Widzieliście w nowym "ŚM" cennik części do Kawasaki ZX-RR używanego przez
jeźdźców Moto GP? Przecież to jest kosmiaczna kwota - prawie 2,7 mln
złotych!! Z czego są te motocykle? Jakby na to nie patrzeć to jest
równowartość ponad 50 wypasionych ścigów (oczywiście SERYJNYCH). Wiem, że
części są robione z najlepszych materiałów, przez najlepsze firmy ale czy nie
przesadzili trochę?? W życiu bym nie pomyślał ile to jest warte... Jak
myślicie czy te materiały są tak cholernie drogie czy producenci narzucają
takie marże?

PZDR blade20 (blade_rr)
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR IP: *.wroclaw.mm.pl 18.01.05, 19:25
      To jest "gó.." w porównaniu do idiotycznej ekonomiczności jaką kieruje się ten
      gośc, który zamontował instalację gazową w swoim skuterze (jedna z pierwszych
      stron)!!

Choć przyznam, że cena tarcz hamulcowych ZX-RR zrobiła na mnie wrażenie!!
      • hiszpan25 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR 19.01.05, 08:05
        jestem pewien, że ceny części do maszyn torowych z GP wynikają zarówno z cen
        materiałów jak i z małoseryjnej produkcji. Np zrobienie formy odlewniczej na
        dekiel od sprzęgła kosztuje dajmy na to 10.000$ a produkcja przewiduje
        wytworzenie 10 szt takiego motocykla to z prostego rachunku wynika, że taka
        pokrywa bedzie kosztowała powyżej 1.000$ (koszt jednostkowy samej formy) do
        tego dodać należy np 15$ za materiał i koszty robocizny i wychodzi nam lekko
        1.200$. To przykład ale obrazuje skąd sie biorą ceny części do takich egzotyków
        jak motory GP.
        PZDR
      • blade20 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR 19.01.05, 18:09
        Ciekawe ile czasu (kilometrów) musi upłynąć zanim ta instalacja się gościowi
        zwróci... Skuterek palil z 3 litry beznyny a teraz pali 3,5 litra gazu. Cóż za
        oszczędność!!! Kurde gość mi podsunął pomysł - chyba sobie przerobie kosiarke
        na gaz...

PZDR blade20 (blade_rr)
        • cien1100 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR 19.01.05, 18:39
          Kiedyś widziałem traję na gaz,no ale to co innego.
          • wojtekk1000 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR 19.01.05, 20:30
            Nieźle się uśmiałem czytając ten tekst o "gazie" w skuterku!!
            Tak ekonomicznego osobnika jeszcze nie spotkałem!! Heh!! INSTALACJA GAZOWA w
            skuterku!!!! Właściciel oszalał albo jest zdziczałym ekonomistą!!
            • Gość: MJ Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:00
              Mnie krew zalewa jak widzę, że montują gaz do samochodów zabytkowych. Właściwie
              do takich, które gdyby nie to można by zarejestrować jako zabytkowe (garbusów,
              syrenek, warszaw, najstarszych FSO1500, GAZów, UAZów, wołg, mercedesów...)
              eeeeeeee.
              • Gość: MJ LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:02
                A propos - nie orientujecie się, czy jak jakiś kretyn założył do zabytku
                gazociąg, to ja mogę go usunąć i wrócić do stanu fabrycznego, czy montaż
                instalacji na trwałe zmienia silnik? Chyba nie, bo można sobie wtedy wybrać,
                czy jedziemy na gazie, czy na paliwie jaki Pan Bóg przykazał.
            • Gość: beniamin55 Re: Cennik wypadkowy Kawy ZX-RR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:57
              gość założył instalację z odzysku najwyrazniej,a to już czysta żywa wełna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka