Dodaj do ulubionych

Ile płaci się w urzędzie skarbowym..

24.02.05, 00:06
...przy kupnie motocykla? Wiem, że pewnie juz było. Nie jestem pewna, bo
słyszałam ostatnio dwie wersje: pierwszą, że 2% wartości motocykla, a drugą,
że jest stała opłata, chyba 150zł
Obserwuj wątek
    • kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:11
      ja zawsze przy kazdym zakupie motocykla placilem 2% nie slyszalem dotad o
      jakis 150zlotych ale lepiej niech sie wypowie ktos co jest na biezaca
      pozdrawiam kojot
    • kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:12
      a co ty tam kupila?:) kojot
      • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:14
        Jutro wieczorem jadę po GSa 500 i mam nadzieję, że go kupię. Na razie widziałam
        tylko zdjęcia i wyglądał rewelacyjnie. Jeśli jest w takim stanie , jak wygląda,
        to będzie mój!!!! A jeśli nie, to się wscieknę, bo jedziemy po niego 400km w
        jedną stronę.
        • okrutny_mariuszek Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:16
          napisz skąd ten GS może ktoś go zna
          • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:18
            Bukowina Tatrzańska
        • kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:18
          aaa nie to za wczasu gratuluje! (tylko nie dziekuj)powiesz ja poszlo?albo sie
          juz nie odezwiesz bo taka bedziesz zakochana w swoim cacku:) ze wsiata za swoja
          suzi widziec nie bedziesz ,powodzenia kojot ps,jak to nie tajemnica
          to jakiego rejonu polski jestes?
          • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:25
            No właśnie w tym cały problem , że do wiosny trzeba jeszcze chwilę poczekać, a
            ja jestem szczególnie niecierpliwa, bo to pierwszy motocykl. Będę oglądać w
            garażu całymi dniami, póki co. Kurcze, już się rozmarzyłam, a w sumie jeszcze
            nie wiem , co z tego będzie. Trzymajcie za mnie kciuki. Jestem z Lublina tak
            poza tym.
            • kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:27
              bede trzymal kciuki za twoje powodzenie w sprawie coraz to wiecej nas
              motocyklistow-stek

:) kojocisko stare psisko
              • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:29
                W piątek zdam relację, co z tego wyszło, o ile będę na siłach włączyć komputer
            • cien1100 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 10:03
              Lublin-bardzo ładne miasto.W tamtym roku kupiłem tam motocykl,też bardzo ładny:)
      • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:17
        I wiem , że wygląda to na straszną głupotę, jachać po GSa na drugi koniec
        Polski, bo niby jest ich dużo, ale to nie takie proste, jak się wydaje. Ja w
        każdym razie mam pecha, albo po prostu mieszkam w Polsce "B", bo bliżej nie
        znalazłam takiego, który by mi odpowiadał
    • Gość: Maras Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:21
      2% od kwoty transakcji placi sie w przypadku motocykla kupionego w kraju (tzn.
      zarejestrowanego w Polsce);
      150zł placi w przypadku motocykla sprowadzonego z zagranicy - jest to
      tzw. "oplata za zwolnienie z Vatu", druk Vat 24/25, nie placi sie wowczas owych
      2%
      • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:26
        Dzięki!
      • aylen Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 19:22
        Dodalbym jeszcze 500PLN za czerwona ksiazeczke...
        To nie dotyczy GS-a ale jak ktos bedzie czytal posta a sprowadza z zagramanicy
        to bedzie kompletne info :-)
    • draka00 KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:27
      Obiecałam, że napiszę , co z tego wynikło, więc piszę. A więc stałam się dziś
      posiadaczką swego pierwszego motocykla. Okazało się , że wymaga trochę roboty i
      nakładu finansowego, ale na szczęście mam kolegę, który się tym zajmie (który
      zresztą pojechał z nami ocenić stan GSa). A na dodatek sprzedawca na to konto
      spuścił trochę z ceny.

Jestem więc bardzo szczęśliwa, ale też wykończona, bo wyjechaliśmy wczoraj o
      23, a wróciliśmy przed chwilą ( 19 dnia następnego - 800km trasy). No i mam
      nadzieję, że nie wyjdzie z tego żadna mina. No i się nie powstrzymam i podjadę
      jeszcze do garażu
      Pozdrawiam
      • cien1100 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:29
        To niech szybko topnieje śnieg i miłej jazdy!!
        • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:31
          Dzięki!
      • matej23 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:30
        Gratuluję zakupu! :)
        Życzę wielu kilometrów na nowej maszynie. Niech Cię nigdy nie zawiedzie, a
        szczęście Ci sprzyja! :)

poazdrawiam
        matej
        • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:32
          Jak miło, że tak szybko odpisujecie. I wogóle mi dziś miło. Dzięki!
          • kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:35
            eeeeeeee no sie ciesze niezmiernie amazonko to jest porazajacy
            (pozytywnie)widok kobitki na motocyklu ech taka kobitka dla motocyklisty
            to czysty skarb szczescia zycze no i jak bedziesz na pomorzu to wpadnij na
            kawke pozdrawiam kojot
            --------------------
            MOTUR TO JEEE TO
            • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:42
              Fajnie, że się odezwałeś. Nie masz pojęcia, jak dziś mi ulżyło. Strasznie się
              bałam, że przejadę pół Polski i wrócę z niczym. No a wyszło całkiem nieźle.
              Wprawdzie miał być w stanie prawie idealnym, a jest w trochę mniej, no ale
              wszystko jest do zrobienia (przynajmniej na razie tak to wygląda) i myślę że do
              wiosny się z tym uporamy. Tzn jeździć da się już, więc i tak denerwuje mnie ten
              śnieg.
              Pozdrawiam
              • kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:53
                no ale na szczescie masz kolege ktory sie tym zajmie:) wiec masz szczescie w
                zyciu a z ta zima to juz przegiecie ja jutro spedzam caly dzien w
                warsztacie zreszta niedziele tez przepracuje bo juz mnie korci aby
                pogrzebac pozdrawiam kojot. ps. zaproszenie do leborka na wiosne na kawe
                aktualne:)
                -----------------------------
                MOTUR TO JEEE TO
                • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:00
                  Dzięki, dzięki.
                  -Będąca dalej w szkou draka
                  • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:22
                    chodziło mi o "szok"
                    • kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:26
                      NO JA ZALAPALEM! cale przedwiosnie lizania sprzeta na wiosne juz kazda
                      srobke poznasz:) pozdrawiam kojot
                      ----------------
                      MOTUR TO JEEE TO
                      • ntv650v Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 22:06
                        Gratuluję.
                        Czyli teraz czekamy na wiosnę- niech wreście się zjawi.
                        Pozdrawiam
      • Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.02.05, 22:54
        Spędziłam godzinę na ćwiczeniu stawiania GSa na stopki centralne i nawet go nie
        przewróciłam. Cóż robić, kiedy jeździć się nie da...
        • cien1100 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 23:04
          Wczoraj kolega przyprowadził sprzęta i też go ciąga tylko po garażu:)
          • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 26.02.05, 09:57
            To pozdrów kolegę
            • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:19
              witam !
              Mam pytanko jak duzo dalas za gs*a?
              • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 26.02.05, 20:23
                6000zł po negocjacji, rocznik`95
                • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:09
                  no to do zobaczenia na NA DEPTAKU lub po ZAMKIEM w przyszlym sezonie
                  pozdrawiam
                  • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 27.02.05, 19:22
                    Mam rozumieć, żeś ty z Lublina?
                    • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:26
                      tak tez jestem z Lublina!!!
                      u Ciebie tez tak zimno ;-) ????
                      pozdrawiam
                      piotr
                      • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 28.02.05, 22:10
                        Zimno, jak cholera. A czym jeździsz, jeśli wolno spytać?
                        Pozdrawiam
                        • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:14
                          a jezdze bandziorkiem...jeszcze ,aco bedzie w tym sezonie zobaczymy
                          mam nadzieje ze sie szybko ociepli
                          • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 02.03.05, 15:19
                            Napisz jeszcze jekiego koloru ten bandit (chyba, że bardzo nie chcesz) i
                            obiecuję, że nie będę o nic więcej wypytywać.
                            • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:51
                              witam
                              Bandziorek jest koloru czarnego ......nie ma problemu pozesz pytac
                              pozdrawiam
                              piotr
                              • Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.03.05, 17:52
                                Przypominam sobie tylko jednego czarnego bandita (choć na pewno jest ich dużo),
                                ale właściciel nie ma na imię Piotr.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:04
                                  Masz racje jest kilka bandziorkow w tym kolorze w lublinie ...a ja mam jeszcze
                                  (nie wiem jak dlugo )jednego z nich.
                                  Mam nadzieje ze przyjdzie niedlugo wiosna i spotkamy sie (My uzutkownicy
                                  suzuki )w liczniejszym gronie. Tylko jak przepedzic ta zime ?
                                  pozdrawiam
                                • Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:43
                                  witam
                                  wybierasz sie moze do wawy na targi??
                                  • Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 11.03.05, 00:39
                                    niestety nie
      • grubz916 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 26.02.05, 17:17
        Tez zloze kongratulacje. Szerokich drog Draka!!

PZDR - Tomek
        • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 02.03.05, 15:20
          Dzięki!!! Tobie także szerokich dróg
          • Gość: Paweł Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 03.03.05, 08:11
            To ja też dołączam się do gratulacji, zwłaszcza że w ostatnią niedzielę też
            kupiłem swojego pierwszego sprzęta (Honda NTV650, 93 rocznik, już się chwaliłem
            na tym forum!) :-)))
            No i też nie mogę się już doczekać roztopów, na razie odpalam sprzęta w
            garażu :-)
            Pozdrawiam
            Paweł
            • draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 03.03.05, 17:05
              W takim razie tobie też gratulacje! No i szybkiego nadejścia wiosny! Pozdrawiam
    • Gość: wrangler Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.Zabrze.Net.pl 03.03.05, 18:14
      i tak za duzo
      2 procent jak masz na polaku
      150 zyla jak sprowadziles
      sukcesow
    • Gość: mich Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:45
      .............gratulacje..............
      • draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 06.03.05, 18:38
        Dzięki! Nie mogąc się wiosny doczekać nawet się wczoraj odrobinkę przejechałam!
        Kiedy ten cholerny śnieg zniknie?
        • mateuszm88 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 06.03.05, 18:51
          U mnie to narazie nie ma mowy o znikaniu śniegu, tylko o jego przybywaniu :-(
          Od trzech dni nasypało koło 20 cm i cały czas pada. Niby chory jestem i siedzę
          w domu od czwartku, ale miło by było przez okno popatrzeć jak to wszystko
          topnieje :D Ale cóż.... trzeba mieć nadzieję...

Pozdrawiam!
          mateuszm
        • Gość: p Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:13
          snieg chyba nie zniknie szybko .............znow pada.;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka