draka00 24.02.05, 00:06 ...przy kupnie motocykla? Wiem, że pewnie juz było. Nie jestem pewna, bo słyszałam ostatnio dwie wersje: pierwszą, że 2% wartości motocykla, a drugą, że jest stała opłata, chyba 150zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:11 ja zawsze przy kazdym zakupie motocykla placilem 2% nie slyszalem dotad o jakis 150zlotych ale lepiej niech sie wypowie ktos co jest na biezaca pozdrawiam kojot Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:12 a co ty tam kupila?:) kojot Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:14 Jutro wieczorem jadę po GSa 500 i mam nadzieję, że go kupię. Na razie widziałam tylko zdjęcia i wyglądał rewelacyjnie. Jeśli jest w takim stanie , jak wygląda, to będzie mój!!!! A jeśli nie, to się wscieknę, bo jedziemy po niego 400km w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:16 napisz skąd ten GS może ktoś go zna Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:18 Bukowina Tatrzańska Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:18 aaa nie to za wczasu gratuluje! (tylko nie dziekuj)powiesz ja poszlo?albo sie juz nie odezwiesz bo taka bedziesz zakochana w swoim cacku:) ze wsiata za swoja suzi widziec nie bedziesz ,powodzenia kojot ps,jak to nie tajemnica to jakiego rejonu polski jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:25 No właśnie w tym cały problem , że do wiosny trzeba jeszcze chwilę poczekać, a ja jestem szczególnie niecierpliwa, bo to pierwszy motocykl. Będę oglądać w garażu całymi dniami, póki co. Kurcze, już się rozmarzyłam, a w sumie jeszcze nie wiem , co z tego będzie. Trzymajcie za mnie kciuki. Jestem z Lublina tak poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:27 bede trzymal kciuki za twoje powodzenie w sprawie coraz to wiecej nas motocyklistow-stek :) kojocisko stare psisko Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:29 W piątek zdam relację, co z tego wyszło, o ile będę na siłach włączyć komputer Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 10:03 Lublin-bardzo ładne miasto.W tamtym roku kupiłem tam motocykl,też bardzo ładny:) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 00:17 I wiem , że wygląda to na straszną głupotę, jachać po GSa na drugi koniec Polski, bo niby jest ich dużo, ale to nie takie proste, jak się wydaje. Ja w każdym razie mam pecha, albo po prostu mieszkam w Polsce "B", bo bliżej nie znalazłam takiego, który by mi odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 00:21 2% od kwoty transakcji placi sie w przypadku motocykla kupionego w kraju (tzn. zarejestrowanego w Polsce); 150zł placi w przypadku motocykla sprowadzonego z zagranicy - jest to tzw. "oplata za zwolnienie z Vatu", druk Vat 24/25, nie placi sie wowczas owych 2% Odpowiedz Link Zgłoś
aylen Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 24.02.05, 19:22 Dodalbym jeszcze 500PLN za czerwona ksiazeczke... To nie dotyczy GS-a ale jak ktos bedzie czytal posta a sprowadza z zagramanicy to bedzie kompletne info :-) Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:27 Obiecałam, że napiszę , co z tego wynikło, więc piszę. A więc stałam się dziś posiadaczką swego pierwszego motocykla. Okazało się , że wymaga trochę roboty i nakładu finansowego, ale na szczęście mam kolegę, który się tym zajmie (który zresztą pojechał z nami ocenić stan GSa). A na dodatek sprzedawca na to konto spuścił trochę z ceny. Jestem więc bardzo szczęśliwa, ale też wykończona, bo wyjechaliśmy wczoraj o 23, a wróciliśmy przed chwilą ( 19 dnia następnego - 800km trasy). No i mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego żadna mina. No i się nie powstrzymam i podjadę jeszcze do garażu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:29 To niech szybko topnieje śnieg i miłej jazdy!! Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:30 Gratuluję zakupu! :) Życzę wielu kilometrów na nowej maszynie. Niech Cię nigdy nie zawiedzie, a szczęście Ci sprzyja! :) poazdrawiam matej Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:32 Jak miło, że tak szybko odpisujecie. I wogóle mi dziś miło. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:35 eeeeeeee no sie ciesze niezmiernie amazonko to jest porazajacy (pozytywnie)widok kobitki na motocyklu ech taka kobitka dla motocyklisty to czysty skarb szczescia zycze no i jak bedziesz na pomorzu to wpadnij na kawke pozdrawiam kojot -------------------- MOTUR TO JEEE TO Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:42 Fajnie, że się odezwałeś. Nie masz pojęcia, jak dziś mi ulżyło. Strasznie się bałam, że przejadę pół Polski i wrócę z niczym. No a wyszło całkiem nieźle. Wprawdzie miał być w stanie prawie idealnym, a jest w trochę mniej, no ale wszystko jest do zrobienia (przynajmniej na razie tak to wygląda) i myślę że do wiosny się z tym uporamy. Tzn jeździć da się już, więc i tak denerwuje mnie ten śnieg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 19:53 no ale na szczescie masz kolege ktory sie tym zajmie:) wiec masz szczescie w zyciu a z ta zima to juz przegiecie ja jutro spedzam caly dzien w warsztacie zreszta niedziele tez przepracuje bo juz mnie korci aby pogrzebac pozdrawiam kojot. ps. zaproszenie do leborka na wiosne na kawe aktualne:) ----------------------------- MOTUR TO JEEE TO Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:00 Dzięki, dzięki. -Będąca dalej w szkou draka Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 20:26 NO JA ZALAPALEM! cale przedwiosnie lizania sprzeta na wiosne juz kazda srobke poznasz:) pozdrawiam kojot ---------------- MOTUR TO JEEE TO Odpowiedz Link Zgłoś
ntv650v Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 22:06 Gratuluję. Czyli teraz czekamy na wiosnę- niech wreście się zjawi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.02.05, 22:54 Spędziłam godzinę na ćwiczeniu stawiania GSa na stopki centralne i nawet go nie przewróciłam. Cóż robić, kiedy jeździć się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 25.02.05, 23:04 Wczoraj kolega przyprowadził sprzęta i też go ciąga tylko po garażu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:19 witam ! Mam pytanko jak duzo dalas za gs*a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:09 no to do zobaczenia na NA DEPTAKU lub po ZAMKIEM w przyszlym sezonie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:26 tak tez jestem z Lublina!!! u Ciebie tez tak zimno ;-) ???? pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 28.02.05, 22:10 Zimno, jak cholera. A czym jeździsz, jeśli wolno spytać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:14 a jezdze bandziorkiem...jeszcze ,aco bedzie w tym sezonie zobaczymy mam nadzieje ze sie szybko ociepli Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 02.03.05, 15:19 Napisz jeszcze jekiego koloru ten bandit (chyba, że bardzo nie chcesz) i obiecuję, że nie będę o nic więcej wypytywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:51 witam Bandziorek jest koloru czarnego ......nie ma problemu pozesz pytac pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 03.03.05, 17:52 Przypominam sobie tylko jednego czarnego bandita (choć na pewno jest ich dużo), ale właściciel nie ma na imię Piotr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:04 Masz racje jest kilka bandziorkow w tym kolorze w lublinie ...a ja mam jeszcze (nie wiem jak dlugo )jednego z nich. Mam nadzieje ze przyjdzie niedlugo wiosna i spotkamy sie (My uzutkownicy suzuki )w liczniejszym gronie. Tylko jak przepedzic ta zime ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:43 witam wybierasz sie moze do wawy na targi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draka Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 11.03.05, 00:39 niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
grubz916 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 26.02.05, 17:17 Tez zloze kongratulacje. Szerokich drog Draka!! PZDR - Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 02.03.05, 15:20 Dzięki!!! Tobie także szerokich dróg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 03.03.05, 08:11 To ja też dołączam się do gratulacji, zwłaszcza że w ostatnią niedzielę też kupiłem swojego pierwszego sprzęta (Honda NTV650, 93 rocznik, już się chwaliłem na tym forum!) :-))) No i też nie mogę się już doczekać roztopów, na razie odpalam sprzęta w garażu :-) Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: KUPIŁAM!!!!!!!!!! 03.03.05, 17:05 W takim razie tobie też gratulacje! No i szybkiego nadejścia wiosny! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrangler Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.Zabrze.Net.pl 03.03.05, 18:14 i tak za duzo 2 procent jak masz na polaku 150 zyla jak sprowadziles sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:45 .............gratulacje.............. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 06.03.05, 18:38 Dzięki! Nie mogąc się wiosny doczekać nawet się wczoraj odrobinkę przejechałam! Kiedy ten cholerny śnieg zniknie? Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. 06.03.05, 18:51 U mnie to narazie nie ma mowy o znikaniu śniegu, tylko o jego przybywaniu :-( Od trzech dni nasypało koło 20 cm i cały czas pada. Niby chory jestem i siedzę w domu od czwartku, ale miło by było przez okno popatrzeć jak to wszystko topnieje :D Ale cóż.... trzeba mieć nadzieję... Pozdrawiam! mateuszm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Ile płaci się w urzędzie skarbowym.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:13 snieg chyba nie zniknie szybko .............znow pada.;-( Odpowiedz Link Zgłoś