Dodaj do ulubionych

chcę kupić turystyka

IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 14.03.05, 18:40
Ludzie, czy w Polsce nie można kupić porządnego motoru za 6000 zł? Czy każdy
złom 15 letni musi kosztować powyżej 10000 zł. Ceny samochodów już tak
spadły, że nizej już się chyba nie da, a motory są nie dla przeciętnego
pożeracza benzyny? Czy nikt nie sprowadza nic w tej cenie?Czy jeszcze zadam
tysiąc pytań zanim dostanę się jakąś konkretną odpowiedź?
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: chcę kupić turystyka IP: *.prz.rzeszow.pl 14.03.05, 18:47
      yo!

kupisz kilka ciekawych motocykli za 6000 pln - nie panikuj. Proszę bardzo:

Suzuki GS 500 e
      Suzuki GN 250
      Honda NX 250 - moj typ
      Honda CB 250 NH

jezeli chcesz kupic - tak jak piszesz - turystyka - to sie obudz. Czego sie
      spodziewasz? Trans Alpa w ładnym stanie za 6000 PLN?

pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r
      • Gość: fidorek1 Re: chcę kupić turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:12
        Z całym szacunkiem Szynszyl, ale myślę że 250ccm do turystyki to trochę za mało.
        Pewenie, można, tylko wiem ile zdrowia kosztuje np.wyprzedzenie z obciążeniem
        ciężarówki(TIR-a), a wiem bo starałem się wyprzedzać. A co w motocyklach jest
        takie drogie??? też zachodzę w głowę. Nie wiem dlaczego za np 6000 PLN można
        kupić 20-letni motocykl, i pewnie nieco młodsze auto.
    • ntv650v Re: chcę kupić turystyka 14.03.05, 19:07
      Konkretną odpowiedz. Oczywiście, że sprowadzają (turystyki)w tej cenie -
      - przyjemnego remontu.
      Szukałem gtr w dobrym stanie i rozsądnej cenie hehe było albo jedno,
      albo drugie. Nigdy razem.
      Pozdrawiam imiennika
      • kepasaparaspox Re: chcę kupić turystyka 14.03.05, 23:12
        byc moze w polsce motocykl jest jeszcze czyms luksusowym...pamietasz jak bylo z
        autami? teraz sa tanie jak barszcz...jeszcze troche i ci wszyscy handlaze tez
        zejda z ceny...
    • kepasaparaspox Re: chcę kupić turystyka 14.03.05, 23:16
      tez mysle ze nie ma sensu kupywac 250 skoro niedlugo bedziesz odczuwal niedosyt
      mocy...
      juz lepiej wez cos obitego z zachodu i w miare czasu i kasy wyremontuj...po
      pierwsze bedziesz wiedzial co masz , po drugie bedziesz znal swoj moto jak nikt
      inny i w razie W nie bedzie problemu z odgadnieciem i usunieciem przyczyny
      awarii w trasie, po trzecie to zawsze cos wiecej jak 250...
      pozdro 600
    • hun660 Re: chcę kupić turystyka 15.03.05, 08:47
      "Ludzie, czy w Polsce nie można kupić porządnego motoru za 6000 zł? Czy każdy
      złom 15 letni musi kosztować powyżej 10000 zł."

Tak będzie dopóki nowy motocykl o poj pow. 600 cc będzie kosztował ponad 30 tyś
      zł. A co do samochodów. Sprzedaż nowych praktycznie zamarła, mimo to dealerzy
      nie obniżają cen, oferują zaś różne akcesoria gratis typu opony zimowe,
      wykładziny itd. Co zaś w przypadku motocykli mozna dać gratis: kask, kufry?
      Nową Yamahę z 2003 możesz kupić taniej już z kuframi, choć taki sam motocykl z
      2005 będzie droższy bez kufrów. Trzeba przyznać że mało w tym logiki, widać
      natomiast pilną chęć pozbycia się nowych modeli sprzed 2 lat. Pozdr.
      • panantoni Re: chcę kupić turystyka 15.03.05, 13:41
        hmmmmm ja bym nawet sie zastanawial czy za 10 tys cos ciekawego sie kupi... Ja
        chce kupic wlasnie Bandita 600 i w Polsce nie uswiadczysz takowego ponizej 11
        tys. :( Ja jade po swojego do niemiec i w sumie mnie to wyniesie (moto +
        transport + oplaty) okolo 9 tys.

Takze jak szukasz czegos za 6 tys to zapomnij:( no chyba ze gs 500 e eeeeeee
        ale jak masz powyzej 180 cm wzrostu to nie jest to do turystyki (chyba ze taka
        turystyka do sklepu po bulki:)
    • louiswmb Re: chcę kupić turystyka 15.03.05, 16:33
      Witam,
      Z jednej strony mamy potecjalnego kupujacego,niezadowolonego-nie ma sie co
      dziwic,za taka sume mozna obecnie zapomniec o motocyklu na czasie i to w
      dodatku do turystyki...
      Z drugiej strony chcialbyl zeby kolega Jacek mial okazje byc kiedys postawiony
      w takiej sytuacji ze bedzie sprzedajacym...

Dajmy na to taki przyklad ze ktos kupuje nowy motocykl z salonu,dba o
      niego,robi regularne przeglady,kupuje dodatkowe akcesoria i po pewnym czasie
      np.pieciu latach chce zmienic swoj motocykl na znowu nowy i co ma za swoja
      FJR1300 bezwypadkowa i z przelotem 40tys.km wolac 10 procent tego co zaplacil???

Sam kupilem niedawno piecioletnie moto i dalem za nie ok. polowe ceny nowki
      dlatego ze wyszedl nowy model i moj poprzednik zdecydowal sie na rozstanie ze
      swoja maszyna, zamiezam nia troche pojezdzic i miec ja na dluzej-i co jak
      bedzie miala 10 lat i nadal trzymala aspekt pelnosprawnej maszyny to mam ja
      sprzedac za 1.5tys.€ ???

Inna sprawa sa motocykle powypadkowe oraz powypadkowe podszykowane...tych opcji
      nie rozwazam...
      Pozdrawiam
      Louis
      • Gość: prawnik Re: chcę kupić turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 00:26
        szynszyl napisał:
        kupisz kilka ciekawych motocykli za 6000 pln - nie panikuj. Proszę bardzo:

Suzuki GS 500 e
        Suzuki GN 250
        Honda NX 250 - moj typ
        Honda CB 250 NH

========================
        szynszy czyc ty sie na głowy z CH.......... pomieniał?
        250 ccm-turystyk hahaha,
        idź sie przespij kolego hehe
    • Gość: Motodezel Re: chcę kupić turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:31
      Chłopaku nie łam się!To nieprawda że nieda się kupić takiego moto i to o wyszej pojemności. Ja szukałem ROK!! i kupiłem vx800 z 90roku za 3.800zł+1.000 koszty rejstracji. Najlepsze jest to że został sprawdzony w serwisie już po zakupie(wstępnie się niezastanawiałem bo naprawde mimą nie pachniało)i werdykt jest taki że ten motor niemiał szlifa i stan jest naprade igła. Szukaj i się niepoddawaj.
      • Gość: Jacek P vx800 lub cb500 IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 17.03.05, 20:30
        nie wiem czy dobrze myślę ale już zaczynam konkretyzować swoje zamiary. VX800
        czy CB500lub 750. Wiem że jest to duży rozrzut ,ale nie pomyślcie sobie że nie
        wiem czego chcę- a nawet jak tak sobie pomyślicie to będziecie mieli rację. Tak
        to jest jak się chce mieć coś za nic, ale taka jest natura polaka. Poza tym
        chciałbym k. pojechać na jakiś zlot już motorkiem , a nie tylko samochodem.
        Byłem w zeszłym roku w Karpaczu- pełny orgazm.Wiem że na h-d mnie nie stać, ale
        znowu -POMARZYĆ sobie można
        • oz_ktm Re: vx800 lub cb500 17.03.05, 23:02
          Karpacz to mistrz zlot :)
    • Gość: Maciek_XTZ750 Re: chcę kupić turystyka IP: *.elsat.net.pl 17.03.05, 22:17
      Jezeli nie wazysz 150 kg to mozesz swobodnie popodrozowac Yamaszka Tenere,
      kupisz calkiem jadalna za 6000 pln. Nie jest to szczyt techniki ale moim
      zdaniem bardzo dobry motocykl. Zwlaszcza za ta cene !
      pozdrawiam,
      Maciek

• Gość: maniack87 Re: chcę kupić turystyka IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.05, 23:16
        No a np: Yamaha xj 600 za tą kase łyknoł byś 1990 rocznik spokojnie. Słyszałem
        że silniki w tych motocyklach kręcą spore przebiegi. No i mocy też nie mało bo
        73km.
    • Gość: Wiesiu Re: chcę kupić turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 09:19
      Czesc!
      Ja 2 lata temu kupilem Yamahe XJ600 z 89' roku i jestem do dzis zadowolony.
      Za 4,5-6 tys mozna kupic w miare nie zajechana maszyne, wazne zeby nie byla
      wypadkowa. Za reszte kasy zrobisz serwis maszyny i bedziesz smigal. Jak
      kupowalem moja miala na liczniku 60tys, teraz przekroczyla 105tys i jest ok.
      Motocykl jest wybitnie turystyczny, do palenia laczy raczej sie nie nadaje...
      Trwalosc i wygoda, w necie wyczytalem, ze niektorzy osiagali przebiegi do
      200tys bez remontu silnika
    • grissley Re: chcę kupić turystyka 20.04.05, 11:03
      Kicha jest z turystykami.
      Ja sam poluje juz jakis czas, ale ceny mnie zabijaja. A, ze mam 189cm, to rozne
      cuda typu xj600 raczej odpadaja.
      Motocykle sa u nas juz duzo drozsze od samochodow i raczej nie widac
      racjonalnego uzasadnienia dla takiego stanu rzeczy. A raczej jest jeden -
      plytki rynek (ciagle). Nie bardzo widze powod, dla ktorego zadbany transalp nie
      mialby kosztowac 7tys, skoro zadbany Opel Vectra kosztuje 6.
      Jesli chodzi o sytuacje sprzedajacego - coz, taki lajf. Na normalnych rynkach z
      motorkami dzieje sie to samo (no, prawie), co z samochodami, a te w ciagu
      pierwszych 2 lat traca 30% na wartosci.
      Ja tam w kazdym razie mam juz uzbierane na tylne kolo od jakiegos porzadnego
      sprzeta ;)
      A poki co - zJawa rulez ;)))
    • zephir Re: chcę kupić turystyka 20.04.05, 11:47
      A co powiesz na FJ 1100 (1200)?Fajne moto tyle że waży swoje ale myśle że w sam
      raz na turystyka.Ceny są różne ale chyba da sie trafić coś ładnego (no może
      trzeba będzie dać deko więcej).Sprawdź.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka