Dodaj do ulubionych

Kapitańskie Awo

IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 21.03.05, 11:40
Artykuł jest ok,ale to prawda oginałów 100% jest malo zazwyczaj brakuje
orginalnej tylniej lampki,sa inne gazniki zazwyczaj polski pegaz albo czeski
ikow.Z wydechami też jest różnie,tak zazwyczaj jest reszta to części
orginalne ,chyba że ktoś wpadnie na pomysł przeróbki na chopera żadko komu
wychodzi coś ładnego.To tyle pozdro-kris
Obserwuj wątek
    • Gość: rataj gostyn Re: Kapitańskie Awo IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:47
      popieram takie prace wiem ile trudu to kosztuje super praca imotocykl
    • Gość: MaT Re: Kapitańskie Awo IP: 85.219.132.* 28.03.05, 22:09
      ja mam oryginalne awo!! a czemu nie ma fotek SPORTA? dokladnie brakuje mi
      tylnej lampki .. :( ale coz naprawde trudno ja dostac a jak ja juz ktos chce
      oddac to bardzooo drogooo
      pozdrawiam
    • Gość: mototar Re: Kapitańskie Awo IP: *.zetosa.com.pl 01.04.05, 22:44
      Witam w tym modelu są nieścisłosci ; rozmiar opon w Touriście to 19 x
      3,25 ,brak bezpiecznika na lampie ...
      • Gość: PeterAwo Re: Kapitańskie Awo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.09.05, 21:04
        to od którego roku były bezpieczniki w stacyjkach w touristach? ja tez mam
        bezpiecznik rok '59 .
    • Gość: kangur_kolczasty Re: Kapitańskie Awo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:18
      Witam. Artykuł jest super, naprawdę świetnie Pan Tomasz przedstawił historię
      firmy braci Simson. Ja sam jestem właścicielem AWO Sport, i wiem, że to
      naprawdę dardzo dobre maszyny, choć czasem trochę kapryśne :-)))
      Muszę jednak wprowadzić jedną, ale bardzo ważną poprawkę do artykułu Pana
      Tomasza. Mianowicie prawdziwa nazwa AWO 425T brzmi Touren (nie tourist!!!),
      sprawdźcie tu:www.bayer-frank.de/awo/start.htm#oben .Awo T było
      produkowane w latach, kiedy to wyrazy pochodzenia anglojęzycznego nie były tak
      często wtrącane do języka niemieckiego jak dziś. Powszechne używanie nazwy
      Tourist może wynikać prawdopodobnie z przyzwyczajenia ludzi oraz pewnej
      nieznajomości tematu, jednak nazwa motocykla była w całości niemiecka, pomimo,
      iż był on wytwarzany pod rządami Związku Radzieckiego. Serdecznie pozdrawiam
      wszystkich miłośników starych motocykli, szczególnie AWO Touren i Sport.
      Paweł Bryl
      kangur_kolczasty@yahoo.com
    • Gość: Bart Re: Kapitańskie Awo IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 12.07.05, 11:44
      Witam. Chciałbym tylko powiedzieć że przejechałem na Avo Sport ładnych
      kilkanaście tysięcy kilometrów baza wypadowa była na śląsku a pierwszy wyjazd
      po trzyletnim składaniu motocykla do kupy był nad morze konkretnie
      Władysławowo. Był to mój pierwszy motocykl teraz mam już chyba siódmy z kolei
      ale na "avoka" nie dam złego słowa powiedzieć. Na prawdę super sprzęt nigdy
      mnie nie zawiódł polecam wszystkim początkującym. Mój apel NIE PRZERABIAJCIE I
      NIE TNIJCIE TYCH PIĘKNYCH KLASYKÓW.
      • Gość: bart1awo Re: Kapitańskie Awo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:05
        jesli przejezdziles na nim kilkanascie kkm, to chyba powinienes wiedziec,
        Kolego, ze jezdziles na aWo, a nie na aVo ;-). To tak gwoli scislosci.

Pozdrowionka od kolejnego posiadacza Simsona!
    • Gość: mototar Re: Kapitańskie Awo IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 20.08.05, 00:37
      mototar.w.interia.pl
      • Gość: waja19 Re: Kapitańskie Awo IP: 217.98.71.* 30.10.05, 00:16
        siema ja tez mam awo simsona sport z 1956 roku odrestaurowanego prawie 100%
        oryginalny bo gaznik mam od Junaka a tak to pelen oryginal-super sprzecik i
        pieknie puka:)pozdrawiam
    • Gość: KRZYSZTOF Re: Kapitańskie Awo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:31
      Po przeczytaniu artykułu jest mi wstyd !Jestem posiadaczem Awo-sport od 86 r.
      Nigdy nieinteresowałem się jego historią (trochę),byle tylko jeździć !!!
      Gdy "rozwaliłem" głowicę ,chciałem naprawić ,bezskutecznie (zamało haryzmy).Potem
      inny motocykl (Jawa TS-350 )później samochody , brak czasu i tak do dziś.Muszę to
      zmienić !Chylę czoło przed posiadaczami Awo na chodzie .Wiem ile to pracy .

pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka