Dodaj do ulubionych

moment a moc

IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.05.05, 11:21
Witam!! Mam proste pytanie do fachowców: Kiedy motocykl ma najlepsze
przyspieszenie, gdy prędkość obrotowa silnika na maksymalnej mocy czy
maksymalnym momencie obrotowym. Jaka jest różnica w praktycznym wykorzystaniu
tych informacji tj. przy jakich obrotach ma maksymalny moment albo maksymalą moc.
Z góry dzięki za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.05.05, 12:30
      Aha i jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś z Was wie ile kosztuje owiewka do Suzuki
      Bandit N oraz czy w ogóle jest możliwe zamontowanie takiej owiewki w naked
      bandycie. Bodoba mi sie ten motocykl, ale bez owiewki nie wyobrażam sobie jazdy(
      aczkolwiek może to być dobra "smycz" dla początkujących, aby nie rozpędzali się
      za dużo).
      Dzięki !!!
    • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.05.05, 12:39
      Dla sprecyzowania chodzi mi o model Bandit z lat 97-99.
    • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.05.05, 17:57
      nikt nie wie?
      • nibo Re: moment a moc 07.05.05, 18:09
        czesc!
        Dla przyspieszen najwieksza role ma moment obrotowy to jego wrtosc decyduje o
        przyspieszeniu moc jest wazna dla predkosci maksymalnej. Był artykuł w
        motocyklu lub swiecie motocykli poruszajacy te sprawe. Idealnie by było gdyby
        max moment i moc osiagane były przy tych samych obrotach.Przy szybkim ruszaniu
        obroty silnika nie powinny byc wyzsze od obrotow przy jakich osiaga moc max a
        wiec powinny zawierac sie miedzy obrotami max momentu i mocy
        pozdro
    • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 07.05.05, 20:32
      ok. dzięki
    • Gość: Piotrmoto Re: moment a moc IP: 193.29.207.* 08.05.05, 15:14
      Nibo ujął to najlepiej jak się dało :)
      PZDR
      • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / 195.136.148.* 08.05.05, 15:49
        A w sprawie przeróbki Bandit wersji N na wersje S i ewentulnych kosztach?
      • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / 195.136.148.* 08.05.05, 15:49
        A w sprawie przeróbki Bandit wersji N na wersje S i ewentulnych kosztach?
    • Gość: kolega Re: moment a moc IP: *.piotrkow.net.pl / 195.136.148.* 09.05.05, 17:31
      Czyżby nikt nie przerabiał Bandytka N na S?
      • panantoni Re: moment a moc 10.05.05, 13:30
        Heh a ja kupilem S a chcialem N :) Przerobic sie da... potrzeba tylko stelaz
        pod owiewke i nawet zegarow nie trza zmieniac:) w przeciwienstwei do xj600
        diverson.

Mi sie nie podoba bandit z owiewka ale jest praktyczna... no i wizualnie
        powieksza bandyte:))

pozdrawiam
        • demareo Re: moment a moc 10.05.05, 20:25
          W sprawie przeróbki N na S, to głupi pomysł przez koszta
          nowy stelaż 800zł
          owiewka + malowanie 1000zł
          lampa 300zł

lepiej kupić już wersje S a 2000zł zainwestować w co innego!!!
          - też o tym myślałem ale się nie pyli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka