Dodaj do ulubionych

Co z wadami RF 600R?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:10
Witam wszystkich. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Czytałem w specjalnym
wydaniu ŚM, że RF 600R ma sporo poważnych wad. W zakrentach zapada się, dużo
pali, ma problemy ze skrzynią biegów i inne. Nie mam nikogo znajomego, co ma
lub miał ten motocykl, więc tu się pytam. Czy może mi ktoś powiedzieć coś na
ten temat? Z góry serdecznie dziękuję.

POZDRO
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: rzawy Re: Co z wadami RF 600R? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 23.05.05, 07:45
      Miej w dupie awaryjność czy spalanie. RF to motocykl ponad 10 letni a tak
      wygląda że czapka z głowy.
      • Gość: Deviant Re: Co z wadami RF 600R? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 23.05.05, 17:31
        Na RF600R naje----m wpizdu kilometrów i muszę napisać, że byłem z tego moto
        bardzo zadowolony... Co do skrzyni biegów to fakt, że jest licha a co do
        spalania to zależy jak moto jest wyregulowane na gaźnikach - mi w trasie spalał
        5litrów a w mieście około 7l - średnie spalaine tego moto to około 6litrów.
        Jeżeli co do walenia się w zakręcie to nie ma z tym aż takiego problemu -
        pojawia się to tylko przy naprawde mocnym pochylaniu - rada na to to wejść w
        zakręt przy 8tys obr i w środku zakrętu zwiększyć rollgazem moc a moto się wtedy
        napeno ie zawali - sposób wyprubowany w czechach na winklach.
    • Gość: diablol Re: Co z wadami RF 600R? IP: 217.153.88.* 23.05.05, 17:48
      Witam,
      nie wiem skąd takie opinie wzieły się o RF, ponieważ ja przejeździłem tym
      motocyklem trzy sezony i bardzo byłem zadowolony z tego motocykla.Jedynym
      mankamentem była skłonność do zalewania się świec przy uruchamianiu po dłuższej
      przerwie.Kolega również miał RF,śmigał ją dwa lata i również chwalił sobie ten
      motocykl.Jeśli chodzi o skrzynie biegów to awari ulegał drugi bieg,ale ja ani
      kolega nie mieliśmy z tym problemów.Mechanik z ASO SUZUKI, chwalił motocykle RF
      jako bardzo trwałe.Osobiście polecam ten motocykl.
      • Gość: rzawy Re: Co z wadami RF 600R? IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 23.05.05, 18:22
        hej.diablol tobie też rf tak mało paliła jak deviantowi?
        • Gość: diablol Re: Co z wadami RF 600R? IP: *.chello.pl 23.05.05, 19:53
          jeśli chodzi o spalanie to rzeczywiście jest wyższe niż w innych 600-kach, mi
          potrafiła nawet 8 spalić w dwie osoby podczas ostrzejszej jazdy w
          mieście,natomiast w trasie przy prędkościach 160-200km/h spalał niecałe 6
          litrów.
          • Gość: Deviant Re: Co z wadami RF 600R? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 23.05.05, 23:38
            ze spalanie w RFach jest różnie - koleżanka ma też takową i w trasie jej moto
            spala 5 litrów przy stałej prędkości 120km/h - przy wyższych prędkościach
            spalanie w RFach rośnie znacznie i u mnie przy 160km/h było około 7 może nawet 8
            - mówię zależy od synchronizacji gaźników i ogólnie stanu moto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka