Gość: asunta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 21:35 poradżcie czy kupić skuterek dla syna ma 13 lat i nie ma kart motorowerowej. Jego marzeniem jest skuter tylko czy to nie za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtekk1000 Re: czy kupić IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.05, 21:43 Obawiam się, że to już za późno. Oczywiście żartuję - na to nigdy nie jest za późno - z tym, że polecam aby najpierw "zrobił" sobie tą kartę motorowerową. A tak poza tym spełnić czyjeś marzenie to fajna sprawa! Skuter jest tani w utrzymaniu, ekonomiczny i prosty w prowadzeniu - więc czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szynszyll Re: czy kupić 04.06.05, 22:09 hej! szczerze? jezeli syn ma jezdzic po publicznych drogach jakiegos zatloczonego miasta to poczekaj jeszcze z 2 lata. chyba ze jest madrym i rozsadnym gosciem albo ruch w Waszej okolicy jest niewielki. pozdrawiam! szynszyll xlv750r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Re: czy kupić IP: *.cstnet.pl 04.06.05, 22:25 Wszystko tylko nie skutera , bo to maszyna stworzona przez pedałów dla pedałów .Kup synalkowi Simsona/ Odpowiedz Link Zgłoś
kebart Re: czy kupić 05.06.05, 11:03 Ja w wieku 13 lat jeżdziłem MZ ES 250 i uważam że za późno zaczołem. Wcześniej nie mogłem przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: czy kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:36 Jak najbardziej kupić, ale najpierw niech zdobędzie uprawnienia. I trzeba mieć na uwadze, że po naszych drogach nie jeździ się kulturalnie. Ja w wieku 10 lat jeździłem na motorynce, ale na drogę bałbym się wyjechać. Zależy jaki syn ma stosunek do sprawy i ile ma wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: czy kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:15 Cze. Uprawnienia lepiej wyrobić, bo policja może być wredna (poważna kara może za to być). Chyba, że będzie jeździć po polnych drogach lub uciekać. Co do motocykla - osobiście wolałbym używanego ściga 50, ale nie wiem, jakie Twój syn ma umiejętności oraz jakie masz podejście do tego. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ UDANEGO WYBORU! Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
pirus55 Re: czy kupić 05.06.05, 15:27 Jasne, że kupic, tym bardziej, ze to jego marzenie. Pamiętam jak pewnego sobotniego poranka rodzice wyciągneli mnie z domu pod pretekstem spaceru. Jak wielkie było moje zdziwienie, gdy nagle znaleźliśmy się przy Domu Towarowym Centrum (tam sprzedawali motorynki) nie będę opowiadał, bo opisać się tego nie da :-)) Ale pamiętam że prawie oszalałem. Miałem wtedy 10 lat. Myślę, że na początek i w tym wieku kupowanie czegoś innego niż skuter, to przesada. Niech mały polata sobie rok czy dwa na skuterze. Potem go sprzedacie i wtedy mozna pomyśleć o czym innym. Kupowac małemu skuter i się nie zastanawiać. Chłopak będzie to wspominał do końca zycia, tak ja wspominam ten pamiętny sobotni poranek :-)) Pozdrawiam, MariuszW cbr600f4i 3miasto Odpowiedz Link Zgłoś
pirus55 Re: czy kupić 05.06.05, 15:28 ...jeszcze coś. Oczywiście niech zrobi uprawnienia. Perspektywa otrzymania skutera gdy zdobędzie miał już uprwnienia, zmotywują go tak bardzo, że kartę zrobi "w tydzień" :-)) Pozdrawiam MariuszW cbr600f4i 3miasto Odpowiedz Link Zgłoś