Dodaj do ulubionych

Pusty wydech?

IP: *.devs.futuro.pl 18.06.05, 23:34
Witam i pytam... jak własnymi rękami bez szkody dla sprzętu zrobić pusty
wydech?? Dla ułatwienia dodam że chodzi o Drag Stara 650
Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • mietek002 Re: Pusty wydech? 19.06.05, 05:47
      Ja posiadam tez Drag Star 650 (tutaj w Kanadzie nazywa sie V-star) i niedawno
      przerobilem troche rury, zeby robily wiecej halasu. Nie oproznilem ich ale
      wycialem metalowe stozki na koncach kazdej z rur i po odslonieciu metalowego
      pierscienia podtrzymujacego koniec rury wywiercilem w nim 6 otworow. Zabralo mi
      to niecala godzine. Dzwiek podoba mi sie teraz o wiele lepiej i naprawde jest
      glosny. Niektorzy calkowicie wyjmuja wewnetrzna rure z tlumika ale jest z tym
      duzo roboty i trzeba tez doregulowac gazniki, zeby nie bylo przegrzan w silniku
      i w rurze. Podobno dzwiek jest wspanialy. Mam instrukcje, jak taka rzecz
      wykonac.Czy chodzi tobie o uzyskanie wiekszej glosnosci rur?
      Pozdrawiam - Mietek ze Streetsville, Ont.
      • Gość: Lukas Re: Pusty wydech? IP: *.devs.futuro.pl 19.06.05, 14:04
        Witam.
        Dokładnie... chciałbym aby sprzęt robił troche więcej hałasu niż w
        wersji "fabrycznej" Dzięki za rade..ale wyjaśnij prosze o jakie dokładnie
        stożki chodzi? patrząc od tyłu te wewnątrz rury ?
        Pozdrawiam
        Lukas
        • Gość: slawek Re: Pusty wydech? IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.06.05, 16:36
          Ruruy cobry zalatwia sprawe glosnosci na 100% :) Polecam mam takowe w shadow
          naprawde robia swoja robote swietnie.
        • mietek002 Re: Pusty wydech? 20.06.05, 16:56
          Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Witam.
          > Dokładnie... chciałbym aby sprzęt robił troche więcej hałasu niż w
          > wersji "fabrycznej" Dzięki za rade..ale wyjaśnij prosze o jakie dokładnie
          > stożki chodzi? patrząc od tyłu te wewnątrz rury ?
          > Pozdrawiam
          > Lukas
          ===============================================

Tak, o te "stozki" wlasnie mi chodzi. Uzylem chyba zlego slowa ale tlumaczylem
          to z angielskiego na polski i troche chyba glupio wyszlo. Po polsku mowie
          dobrze ale ze slownictwem motocyklowym zetknalem sie dopiero na "obcej" ziemi.
          Jezeli chcesz, zeby twoje rury byly tylko nieco glosniejsze to mozesz wywiercic
          trzy albo cztery otwory w tych wlasnie "stozkach". Wiertlo musi przejsc przez
          scianke za stozkiem tez. Dla wiekszej glosnosci musisz wyciagnac te "stozki" i
          (zebym dlugo nie musial rozpisywac sie) wejdz tutaj
          650ccnd.com/pipe1.htm
          Zdjecia wyjasnia wszystko. Gosc, ktory to zrobil zaczal wlasnie od
          wiercenia "stozkow" ale nie wystarczylo to jemu, zeby uzyskac odpowiednia
          glosnosc i "poszedl nieco dalej". Bardzo latwo jest usunac taki stozek. Jest on
          przyspawany do wewnetrznej rury tylko w jednym punkcie, ktory nalezy przeciac
          albo jezeli masz palnik to poprostu roztopic. Do chromowej czesci tlumika nie
          jest on w ogole przyspawany. Po przecieciu w tym punkcie stozka uzylem zwykle
          obcegi, ktorymi wyginalem i ruszalem metal. Nie uzywaj zbyt duzo sily i badz
          cierpliwy wykonujac to, zeby nie porysowac przypadkowo chromu na koncu tlumika.
          Jezeli nie bedziesz mogl poruszyc "stozka" to bedziesz musial go wiecej naciac.
          Mam nadzieje, ze masz odpowiednie narzedzia. Ja nie mialem ale pozyczylem od
          sasiada i za tanie pieniadze budze rano wszystkich sasiadow w okolicy.
          Pozdrawiam - Mietek z Yamaha V-star 650.

• mietek002 Re: Pusty wydech? 20.06.05, 17:00
            ..... Zapomnialem napisac, ze moj motocykl jest wersja amerykanska i mam
            nadzieje, ze wersja europejska jest tak samo wykonana.
            Pozdrawiam - Mietek.
            • Gość: Lukas Re: Pusty wydech? IP: *.devs.futuro.pl 23.06.05, 14:39
              Dzięki za info...biore się do roboty....
              Pozdrawiam
              Lukas
              • mietek002 Re: Pusty wydech? 25.06.05, 05:24
                Ciekawe, czy zadowolony jestes z brzmienia rur. Czy pomogly zdjecia? Na stronie
                internetowej (niestety po angielsku) 650ccnd.com jest opisanych wiele
                mozliwosci (z dokladnymi instrukcjami) przerobek Dragstara 650. Jest tam tez
                wiele zdjec.
                Pozdrawiam - Mietek ze Streetsville, Ont.
                (Dzisiaj bylo 34 stopnie goraca wiec trzeba bylo chlodzic sie przy 150km/h w
                podkoszulce)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka