Dodaj do ulubionych

Suzuki Volusia VL800

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:06
Cześć,

Poszukuję informacji na temat Suzuki Volusia VL800. Jeśli możecie podać mi
jakieś informacje dotyczące tego motocykla to będę bardzo wdzięczny :-)
Acha w sobotę jadę oglądać maszynę.

Szerokiej drogi
Obserwuj wątek
    • Gość: venic Re: Suzuki Volusia VL800 IP: *.crowley.pl 21.07.05, 23:30
      świetny motocykl -jeden z najlepszych cruiserów na rynku za w miarę przystępną
      cenę. mam 3-ci rok i nie myślę się na razie pozbywać. 52 kM, 241 kg i niezłe
      kopyto. Jestem trochę "wiekowy" i raczej ostro nie jeżdżę .ale jak trzeba to na
      pewno Cię nie zawiedzie. Wygodny również w mieście. Pali ok. 5,3 - 5.5l/100 ale
      ma największy bak -16 l !!! Świetne prowadzenie !!! Polecam !!!
      • bjoernrider Re: Suzuki Volusia VL800 22.07.05, 14:16
        Mam Limited Edition od zeszłego roku. Kupiłem nówkę w salonie...bo
        tak.Najbardziej podobało mi się malowanie.Na początku musiałem sie do masy
        przyzwyczaić bo to moje pierwsze moto, i w ogóle do tego typu maszyny. Ale po
        kolei może:
        -zawieszenie-na naszych drogach potrafi zdrowo skopać tyłek.jak jeżdzisz sam to
        jest cit miekkie, jak z pasażerką to trzeba podkręcić tył, koniecznie, lepiej
        jedzie po zakretach, ale jak potem będziesz jechał sam to zapomnij o
        komforcie.Jak pierwszy raz wiozłem kobietę to była masakra, tył jak na kapciu
        jechał a przód miał minimalny kontakt z podłożem.regulacja nie jest prosta więc,
        nie można tego robić kiedy się chce, bo trzeba ściągać schowek, a jak sioę śruba
        nie da przekecic to nawet skrzynke na akumulator,podkręciłem tył i gra.
        Popracujesz nad pozycją na siodle (może to śmieszne ale jak się nie siedzi jak
        klocek to można torowicha i inne niespodzianki przejechac bez bólu
        -hamulce - oj, hmm, no tutaj to mogliby dołożyć druga tarcze z przodu, jak sie
        depnie oba i wyczuje je po jakimś czasie, bo troszkę siły wymagają to da się
        żyć, nie są złe ale żylety się nie spodziewaj
        -silnik - osiągi wystarczające, tylko, że musi mieć swoje obroty, to w końcu 800
        a nie 1500 i tytanicznego dołu się nie spodziewaj, poza tym bardzo wdzięczny. ja
        musiałem się przyzwyczaić do dźwięków dochodzacych z niego. w otwartym kasku
        docierają one do ciebie bezpośrednio z dołu i słyszysz każda śrubkę i część,
        czasem miałem wrażenie ze słysze coś czego wczesniej nie było i ogarniał mnie
        niepokój. myśle o jakims wydechu bo troche bezpłciowo brzmi. Spalanie jak u
        kolegi. oststnio pierwszy raz liczyłem ile pali, wyszło 5,3 i to z pasażerką,
        niezbyt dużą ale jednak. zbiornik wystarcza na 300 spokojnie. elastyczny jak na
        swoją klasę, od 50 do maksa na 5 biegu spokojnie.Minusem jest ssanie, ale takim
        malutkim minusem. No i wał, zero zmartwień ze smarowaniem itp.jest i już, działa
        jak trza. Przy wyprzedzaniu warto zredukować o jeden w dół i odkręcić szpule to
        pójdzie jak burza.
        -skrzynia biegów - nie wiem jak u kolegi, ale u mnie działa dobrze, biegi
        wchodzą jak trza, czasem hałasuje, ale to kwestia techniki, zauważyłem że jak
        lekko wciskam sprzęgło i szybko acz delikatnie wbijam bieg to zupełnie
        bezgłośnie się to dzieje, raz oststnio wbijałem 4, wcisnąlem sprzęgło i w tym
        samym momencie jak już właczęłm bieg, podskoczyłem na czymś, spgło mi się
        wysiznęło ale bieg wszedł bez sprzegła na przymkniętym gazie i spoko:)
        - mostek kapitański - kanapa ekstra, kierownica też niczego sobie, świetnie się
        jedzie, ale tak do 110-120 bo potem to już wicher niemożebny. obecnie ma niezły
        problem z szyba do niego, bo w 2004 japonce przesunęli jedna śrube i mocowania
        do dostępnych szyb nie pasują. W ogóle z akcesoriami to nie jest za różowo,
        ponoć te co sa niektóre to niby do tego modelu a jednak coś trzeba dorabiać
        przerabiać itp. Kicha. Fajna rzecz to dwa liczniki przbiegu dziennego, i
        wskaźnik paliwa.
        -pasażer-moja pasażerka nie narzeka, wręcz sobie chwali, kanapka jest całkiem
        całkiem, teraz czekamy na oparcie więc już w ogóle będzie elegancja francja. W
        ogóle to ma fajnie bo słyszy wydech a nie silnik:)wybieramy sie we wrześniu w
        dłuższą traskę więc zobacyzmy jak się sprawdzimy. ja tam z tyłu nie chciałbym
        jednak jechać:)
        Podsumowując, motorek jak się patrzy, wyglada moim zdaniem rewelacyjnie, jeździ
        przednio, ma swoje jakies tam fochy, ale to mu tylko dodaje charakteru i nie
        jest to nic dokuczliwego, bardzo fajny sprzęt, goraco poleacam, rolę criusera
        odgrywa oscarowo.
        Od tego roku mają wtrysk,a le słysząłem że kekutko niedorobiony i śmiesznie się
        jeździ, bo reaguje z opóźnieniem, mam obiecaną przejażdżkę na nowym marauderze
        to sprawdze jak to wyglada.
        Jeżeli będę się przesiadał to raczej na dużego LC niż na coś zupełnie innego.
        Chętnie odpowiem na inne pytania, pisz śmiało maila jak coś albo tutaj. Zresztą
        chyba w skrzynce kontaktowej są moje namiary więc możesz nawet przekecić.
        Pozdro
      • bjoernrider Re: Suzuki Volusia VL800 22.07.05, 14:18
        Ahaś,kolega podał kilka parametrów, według instrukcji, silnik ma 53 KM, a
        zbiornik 17, niby nie duża różnica ale ten 1 litr do stacji moze dowieźć
        • Gość: Michał Re: Suzuki Volusia VL800 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:15
          Wielkie dzięki za informacje,

Cieszę się,że potwirdziły się moje oczekiwania co do tego motocykla.
          Teraz na zakupy :-)

Do zobaczenia na trasie
          • mg.tenis Re: Suzuki Volusia VL800 26.07.05, 09:55
            Jak chcesz kupować ,to mam dwie do sprzedania .2003 i 2004 "limit edicion"
    • Gość: veronica Re: Suzuki Volusia VL800 IP: *.itpp.pl 06.11.05, 18:14
      Gdybyś miał jakieś wątpliwości zapraszam na stronę:
      www.suzukicruiser.pl

Pozdrawiam
      Veronica - SCP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka