bartmax 03.09.05, 19:16 Proszę o opinie na temat tego motocykla! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzakas W sumie podobał mi sie ten motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:56 i nawet kiedys bym zamierzal bym go kuopic takie fajne polaczenie enduro i z motocyklem do szybszej jazdy ale doszlem do wniosku ze wole cos pod scigacza podchodzacego bo na trasie dojdziesz do wniosku ze to malo idzie i sie slabo zbiera a po miescie spoko motorek. W sumie fajne cacko ale gdzie do tego czesci dostaniesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.09.05, 21:13 nie mam aprilii, ale mam f650 z tym samym silnikiem rotaxa (zdaje sie, inne glowice maja - aprilia ma pieciozaworowa). nie do zdarcia (przynajmniej przez pierwsze 16000 km. powyzej 4000 obrotow ciagnie jak mala lokomotywa caly dzien (ale do podrozowania z pasazerem troche anemiczny). do jazdy technicznej za ciezki, na autostrade za wolny, do wszystkiego na raz najlepszy, szczegolnie na winkle za miastem (w miescie tez swietny) polaczone z szutrowymi skrotami. aprilia daje z pewnoscia lepsza oslone przed wiatrem i deszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
bartmax Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! 04.09.05, 11:31 jestem początkujący, co to jest i czym charakteryzuje się silnik rotaxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prz.rzeszow.pl 04.09.05, 18:48 yo! rotax to austraiacka firma robiaca silniki - ten singiel przez wielu jest uwazany za najlepszy i najtrwalszy w swojej klasie - nie wiem czy ten w aprili jest robiony przez austriakow czy to tylko licencja - choroba pegaso 650 jest wydmuchiwanie seryjnej uszczelki z pod glowicy - spotkalem sie juz z kilkoma takimi przypadkami - jezeli jestes poczatkujacy i niezbyt obeznany w temacie to kup sobie XT 600 na poczatek - prosta budowa i masa czesci na rynku - pozatym przy pierwszych glebach mniej zniszczysz. na egzotyczne motocykle - a takim jest pegaso w polsce jeszcze przyjdzie czas ;) pozdrawiam! szynszyll xlv750r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker slusznie IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.09.05, 19:26 guzzi sie nie przewracaja, ale duze turystyki tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 05.09.05, 21:27 Mam Pegaso 650 z 1997 roku. Przelot - 52000 km. Wrażenia z jazdy.....kurcze, rewelacja. Strasznie fajnie się tym jeżdzi, a kłopotów eksploatacyjnych nie sprawia absolutnie żadnych. Poza standartowymi czynnościami serwisowymi tylko lać paliwko i śmigać :) Odpowiedz Link Zgłoś