Dodaj do ulubionych

APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!!

03.09.05, 19:16
Proszę o opinie na temat tego motocykla!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas W sumie podobał mi sie ten motocykl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:56
      i nawet kiedys bym zamierzal bym go kuopic takie fajne polaczenie enduro i z
      motocyklem do szybszej jazdy ale doszlem do wniosku ze wole cos pod scigacza
      podchodzacego bo na trasie dojdziesz do wniosku ze to malo idzie i sie slabo
      zbiera a po miescie spoko motorek. W sumie fajne cacko ale gdzie do tego czesci
      dostaniesz???
    • Gość: NYorker Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.09.05, 21:13
      nie mam aprilii, ale mam f650 z tym samym silnikiem rotaxa (zdaje sie, inne
      glowice maja - aprilia ma pieciozaworowa). nie do zdarcia (przynajmniej przez
      pierwsze 16000 km. powyzej 4000 obrotow ciagnie jak mala lokomotywa caly dzien
      (ale do podrozowania z pasazerem troche anemiczny). do jazdy technicznej za
      ciezki, na autostrade za wolny, do wszystkiego na raz najlepszy, szczegolnie na
      winkle za miastem (w miescie tez swietny) polaczone z szutrowymi skrotami.
      aprilia daje z pewnoscia lepsza oslone przed wiatrem i deszczem.
      • bartmax Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! 04.09.05, 11:31
        jestem początkujący, co to jest i czym charakteryzuje się silnik rotaxa.
        • Gość: szynszyll Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prz.rzeszow.pl 04.09.05, 18:48
          yo!

rotax to austraiacka firma robiaca silniki - ten singiel przez wielu jest
          uwazany za najlepszy i najtrwalszy w swojej klasie - nie wiem czy ten w aprili
          jest robiony przez austriakow czy to tylko licencja - choroba pegaso 650 jest
          wydmuchiwanie seryjnej uszczelki z pod glowicy - spotkalem sie juz z kilkoma
          takimi przypadkami - jezeli jestes poczatkujacy i niezbyt obeznany w temacie to
          kup sobie XT 600 na poczatek - prosta budowa i masa czesci na rynku - pozatym
          przy pierwszych glebach mniej zniszczysz. na egzotyczne motocykle - a takim
          jest pegaso w polsce jeszcze przyjdzie czas ;)

pozdrawiam!

szynszyll
          xlv750r
          • Gość: NYorker slusznie IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.09.05, 19:26
            guzzi sie nie przewracaja, ale duze turystyki tak.
    • Gość: M. Re: APRILIA PEGASO !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 05.09.05, 21:27
      Mam Pegaso 650 z 1997 roku. Przelot - 52000 km. Wrażenia z jazdy.....kurcze,
      rewelacja. Strasznie fajnie się tym jeżdzi, a kłopotów eksploatacyjnych nie
      sprawia absolutnie żadnych. Poza standartowymi czynnościami serwisowymi tylko
      lać paliwko i śmigać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka