Dodaj do ulubionych

Yamaha SZR 660

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:45
chciałem sie spytać co sądzicie o yamasze SZR 660 na pierwsze moto?
mam powazne obawy co do tego, czy nie będzie ona dla mnie za mała(190 cm 78kg)
Nie chciałbym przeginać z mocą a ten singiel powinien być łatwy do opanowania.
Moje dośw motocyklowe to do tej pory 1000 km na MZ ETZ 251, więc niewielkie.
Obserwuj wątek
    • Gość: beginner Re: Yamaha SZR 660 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:58
      proszę o jakieś rady osób, które kiedykolwiek jeździły na tym motocyklu ;-)
      • Gość: rzawy Re: Yamaha SZR 660 IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 25.09.05, 00:13
        Dokładne testy szr 660. Świetny motocykl zbudowany z markowych podzespołów.

srxtt.swipeout.net/files/Motofahrer_8-95.pdf
        srxtt.swipeout.net/files/Motorrad_15-95.pdf
        srxtt.swipeout.net/files/Motofahrer_8-95.pdf
        • speedone Re: Yamaha SZR 660 30.09.05, 21:54
          Z inicjatywy włoskiego importera Yamahy Belgarda powstało ciekawe połączenie
          jednocylindrowego silnika z enduro XTZ 660 Tenere z lekkim i zwartym podwoziem
          pochodzącym z rasowej maszyny wyścigowej TZ 125. Ma on zadowolić zwolenników
          jednocylindrowych motocykli, którzy cenią sobie obok silnego "dołu", także
          niepowtarzalny odgłos wydawany przez tego typu silnik. Nie do pogardzenia jest
          także prostota konstrukcji i idąca z nim w parze mała masa. W silniku XTZ 660
          zmieniono tylko układy zasilania i wydechowy dostosowując je do nowych zadań.
          Otwartą boczną ramę, podobnie jak tylny wahacz, wykonano z aluminium. Przed
          silnikiem znajduje się zbiornik oleju. O włoskim pochodzeniu świadczą także
          elementy podwozia i zawieszenia z renomowanych włoskich firm, takich jak
          Marzocchi i Brembo.
          • saracen1608 Re: Yamaha SZR 660 01.10.05, 08:33
            aha - czyli makarony wstawiły do dwusuwowej 125tki jednocylindrowy silnik od
            duzego enduro ktory trzesie jak traktor, do tego załozyli mu krajowe
            zawieszenia i heble ze znaną metką zeby było taniej ale "markowo",

wychodzi na to , ze nie nalezy tego "sama" dotykac nawet patykiem :]
          • Gość: hun660 Re: Yamaha SZR 660 IP: 212.69.75.* 18.10.05, 15:43
            Najpierw był SZR660, z niego silnik 3YF o pojemności 659cc przeszczepiono w
            podwozie enduro i powstała Tenera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka