Dodaj do ulubionych

Sprzęt marzem - jaki jest twój?

29.09.05, 01:10
Czołem motomaniacy!
Jaki jest wasz ideał motocykla dostępnego na rynku lub takiego który już z
nigo zniknął(nie zważając na jego cene) - podajce krótkie uzasadnienie
waszego wyboru. Mój aktualny faworyt to jej wysokość Honda CBR F4 - coś
pjęknego. Widziałem zapowiadane sprzęty Yamahy na sezon 2006 i następca
Fazera 1000 prezętuje sie wyśmienicie.

Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • siekiera77 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 29.09.05, 01:17
      busa
      i nie ma ze boli
      krotkie uzasadnienie?
      a bo mom ;-)
    • Gość: Kokalina Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:36
      Widziałem Honda CBR F4.....Niestety jest tylko marzeniem.

-----------
      Jestem tu nowy ...
      • Gość: BOB Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: 195.205.97.* 29.09.05, 11:26
        KTM LC8 !!!
        • Gość: Abadon Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:55
          Niezważając na cene to Ducati 999R rest piekne szybkie i ma zajebiste
          zawieszenie no i tak włoska V dziwięk niedo przebicia a zwazając na cene to
          Bandita 1200
          • Gość: siurniety_krolik Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 15:59
            CBR 1100

może juz na wiosnę :)
        • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.kondylis.com 29.09.05, 16:09
          w koncu ktos kumaty...
    • Gość: brembo Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:04
      africa twin 800ccm 80km, 180kg, ładowność 200kg. i spalanie jak w skuterze 125ccm:)
    • kelpi80 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 29.09.05, 16:30
      i ja sie dorzuce:
      yamaha xtz 660 tenere
      ni to na droge ni do lasu ale dla mnie w spam raz- jeden cylinder, nie za
      ciezki i zawsze mozna wyskoczyc gdzies dalej - radoche daje - moze juz za
      miesiac, dwa (:
      • Gość: wojtekk1000 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.05, 20:04
        Ducati 999, a poza tym garaż pełen sprzętów: haja (spoko była i będzie), KTM
        640, GSXR 1000 K5 i skuter śnieżny z wielką mocą - wszystko jednocześnie!
        • saracen1608 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 29.09.05, 20:16
          a u mnie skromnie - Triumph Truxton 900 :] i wiecej mi do szczescia nie potrzeba
          no moze do tego jakis cross ( cr -125 )
          moze za lat kilka :)
          www.intermotors.pl/triumph/show.php?page=&id=605
          • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.nycmny.east.verizon.net 30.09.05, 02:43
            widziales to?

www.vincentmotors.com/BIK/
            • saracen1608 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 10:36
              hehe - Vicent Black - to legenda :]
              ehh- ale na taka legende to wątpie zeby mnie było kiedykolwiek stac ;]
              • ireo Re: Sprzęt marzeń 30.09.05, 12:08
                www.vincentmotors.com/CNF/bike.php
                a w tej wersji nie ładniejszy? przynajmniej nie wygląda jak thruxton ze
                spaskudzonym silnikiem :-)
                • saracen1608 Re: Sprzęt marzeń 30.09.05, 12:14
                  hmm ,dla mnie jednak z pojedynczym tłumikiem prezentuje sie lepiej

a co sądzisz o kaśce w 650 ??
                  www.kawasaki.fi/images/mallit/hires/w650_metallic_majestic_red.jpg
                  dla mnie na drugim miejscu za silnik z rozrzadem z wałkiem królewskim - taki
                  techniczy smaczek :]
                  • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzeń IP: *.nycmny.east.verizon.net 30.09.05, 14:18
                    cudo
                    • ireo Re: Sprzęt marzeń 30.09.05, 16:42
                      aha, ładna.
                      zasadniczo też triumph (poniżej), odtworzony dokładniutko
                      (i nawet fajniejszy niż oryginał, no bo wałek)

www.triumph.co.uk/usa/786.aspx
                      • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzeń IP: *.kondylis.com 30.09.05, 16:57
                        oba kapitalne. zbyt sliczne dla mnie (choc triumph na zywo nieco mnie
                        rozczarowuje), by nimi jezdzic.
                        o motocyklach nie marze. jednak mysle czasem o tym, by sprowadzic kiedys z
                        europy aprilie moto 6.5 i postawic sobie w living roomie.
                        • ireo Re: Sprzęt marzeń 30.09.05, 18:29
                          jak to
                          to już nie KapoMorda?
                          • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzeń IP: *.kondylis.com 30.09.05, 18:44
                            capo do jazdy, moto 6.5 do patrzenia. mam to szczescie, ze nie musze marzyc.
                            wiedzie mi sie jako tako i stac mnie na to...

• ireo Re: Sprzęt marzeń 01.10.05, 00:32
                              nie spodziewałem się,
                              że tak otwarcie przyznasz,
                              że mord nie nadaje się do patrzenia
                              • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzeń IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.10.05, 01:57
                                zima, blisko trzy lata temu bylem na motorcycle show w nowym jorku. na stoisku
                                aprilii popatrzylem na mile, na tuono, rzucilem okiem na future. kolo capo
                                przeszedlem. podobnie bylo z v-stromem i tdm-em. niestety, ktm nie wystawil
                                nic. najdluzej przygladalem sie tigerowi i gs-owi. i nie wracalem pamiecia do
                                capo do momentu, gdy moglem sie tym przejechac. teraz ledwie patrze na gs-y, na
                                tigery w ogole, a im wiecej przygladam sie capo, tym wiecej kazda linia czyni
                                sensu.
                                v-strom na mnie nie dziala, multistrada tak samo (nie zamierzam tez udzielac
                                sie w watkach technicznych na forum), hondy w stanach niedostepne, bmw zaczyna
                                wychodzic poza przedwojenne technologie, ale zaznalem nieszczescia obcowania z
                                jego serwisem (i tez musialbym udzielac sie w watkach technicznych), o tigerze
                                juz bylo, a 950 wciaz nie dla mnie, tylko dla ogierow pokroju rzawego i
                                mistrzow zwiezlej wypowiedzi. pozostaje capo. od czasu, gdy wyrzneli jej
                                grafomanskie kierunkowskazy, znosze te ksztalty dobrze.
                                nie przywiazuje sie do przedmiotow. z pewnoscia za dwa, trzy lata przyjdzie
                                zmiana. moze nawet nowy 990, o ile wczesniej powycieram sie na jakims mniejszym
                                mx.
                                • ireo Re: Sprzęt marzeń 01.10.05, 13:36
                                  heh, ale Cię wzięło :-)

to prawda, że jak się czymś przejechać, to zaczyna wyglądać zupełnie inaczej.
                                  więc może kiedyś spróbuję podejść z zamkniętymi oczami, wsiąść, otworzyć oczy i
                                  zrobić parę kółek (żebym tylko kolejności nie pomylił, bo trochę roztargniony
                                  jestem). nie wiem tylko, jak zniosę widok tej deski rozdzielczej. ale może
                                  nakleję tam jakiś plaster i będzie ok.

w ogóle to lubię maszyny ekscentryczne, a nawet z elemenami kiczu. w capo nie
                                  umiem sobie estetycznie poradzić m.in. z teleskopami, które wystają spod
                                  masywnej obudowy przodu i z zewnątrz wyglądają jakoś tak głupio. ale z
                                  pewnością jest to moto bardzo dopracowane technicznie, oryginalne, no i
                                  europejskie.
                                  • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzeń IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.10.05, 18:02
                                    zegary zaakceptowalem. tla sie niebiesko. pozostaje mi ogon z linia kolektora,
                                    oslony wydechu i siodla dla pasazera, ktora biegnie nie wiem dokad.
                                    chcialbym zobaczyc motocykl zaprojektowany przez kalifornijczykow od audi tt.

(na deske rozdzielcza prawie nigdy nie patrze, dlatego czesto jezdze z
                                    wlaczonymi kierunkami)
            • lech-potynski Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 16:56
              No wreszcie ktoś pisze rozsądnie. moto fajne, ale oryginał z lat 30 to dopiero
              cymes. Jak będę duży, to sobie kupię. Na razie rozpoczałem wstępną grę miłosną
              z angolami i dolna granica zakupu Vincenciaka (tego prawdziwego) to 20 000 Ł. A
              że funt tanieje, to kto wie? (chwilowo taki żarcik, ale jakby się trafiało
              okazjonalnie, to sprzedaję indyka, beemkę, coś dorzuce i ...kto wie?)
              zdaje mi się, że ludzkość jak na razie nie wymyśliła nic lepszego niż HRD
              Vincent Black Shadow. Jednocylondrówki też ładne, ale to już nie to.
              • saracen1608 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 01.10.05, 09:07
                eeh , idyka bym nie sprzedawał :/ - szkoda by mi było ...
                a ktory to chief czy scout ??
                • Gość: Potas Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: 195.128.228.* 03.10.05, 10:21
                  Mój Indyk to takie skrzyżowanie miltary Scouta ze Sport Scoutem, ale bardziej
                  cywilny Sport Scout. Też bymi by było szkoda, ale Vincent ma u mnie absolutny
                  priotytet! A w dodatku to jednak troszke inny weteran niż wszystkie inne. Nie
                  znam wielu maszyn z lat 30 z regulacją sztywnośi zawieszeń (przód i tył!)
                  ganiających pod 200 km/h. Kilka lat temu na Rotor przyjechało takimi maszynami
                  2 gości z holandii. Czysta poezja!!
                  Ale jak na razie to tylko plany.
              • ireo Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 01.10.05, 14:08
                lech-potynski napisał:

> No wreszcie ktoś pisze rozsądnie. moto fajne, ale oryginał z lat 30 to
                dopiero cymes. Jak będę duży, to sobie kupię. Na razie rozpoczałem wstępną grę
                miłosną z angolami i dolna granica zakupu Vincenciaka (tego prawdziwego) to 20
                000 Ł. A że funt tanieje, to kto wie? (chwilowo taki żarcik, ale jakby się
                trafiało okazjonalnie, to sprzedaję indyka, beemkę, coś dorzuce i ...kto wie?)
                zdaje mi się, że ludzkość jak na razie nie wymyśliła nic lepszego niż HRD
                Vincent Black Shadow. Jednocylondrówki też ładne, ale to już nie to.

- w zasadzie większość z tych £20.000,- to cena marzeń, magii, nostalgii czy
                czego tam jeszcze - tzw. imponderabiliów. to właściwie fajne, że ludzie płacą
                aż tyle za coś tak trudnego do określenia, i że ich na to stać.
                mają te "motory" coś w sobie. niedawno przejeżdżałem obok miejsca, gdzie zaraz
                przy ulicy stało sobie kilka oryginałów: ze 2 Nortony Commando, ze 4 Bonnie z
                różnych roczników, Velocette itp.
                był to specjalistyczny warsztat serwisowy, w którym szefem, właścicielem,
                mechanikiem i recepcjonistą jednocześnie był starszy, siwowłosy pan.
                powiedziałem mu, że pewnie utrzymanie tych maszyn w takim stanie kosztuje go
                dużo pracy. odpowiedział, że nie, wcale nie więcej niż przy nowych. "O, niech
                pan zobaczy - ten ma już ponad 70 lat, więcej niż ja".

(dzięki lechu za felietony. czekam na kolejne)
              • Gość: hana Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:47
                ja mam sprzecik nie z lat 30 ale 41 jedyny egzeplasz w polsce benelli 4 tn
                wersia solo jest jeszcze jeden taki unas ale jako zaprzeg z wuskiem muj
                orginalnie jest solo zqajebista sprawa tylko dosten cos do tego jak tego
                niema nawet w necie znalesc nic niemoge.kiedys se go wyremontuje narazie niema
                jak sie do tego zabrac.
    • Gość: Cienki Bolek Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.chello.pl 29.09.05, 20:02
      F-16 Falcon
      • Gość: siekiera77 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 01:30
        no to ja
        eurofigher
    • goha66 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 07:33
      najkrócej rzecz ujmując... TO :D
      xbike.vbs.pl/motocykle/yamaha/vmax.htm
      uzasadnianie jest zbędne :)
      • Gość: lukasz Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:32
        ja bym cchcial mniec Y2K lub tomahowkaV-max 643 ladni co ? a jesli ktos nie wie
        y2k ma silnik helikoptera a obecnie mam zwyklepgo komara seryjnie okolo 1.5
        zalezy od wersji a moj ma tak z 1.4 km rok temu szedl cale 50 km/h w tym roku
        mysle ze 46 pojdzie bo cos oslabl moze od palenia gum ale pali dobrze az dym z
        opony idzie ale mocy brakuje pali tylko na 1 i ma ciezko
        • jaski_sm Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 16:19
          Mi najbardziej podobają się maszynki (bardzo zróżnicowane) takie jak np.:
          - Z odległych światów: Ducati 999R,
          - z troche bardziej przyziemnych spraw: Husqy SM 610,
          - z bardziej klasycznych kresek: Moto Guzzi V11 Cafe Sport.

Same włoskie piękności ;]
    • edwin.sk Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 18:58
      heh rozmarzyli się wszystcy:D
      ja standart f6c ale podobnie jak pan lech dopiero jak będę duży na razie taka mi się marzy allegro.pl/show_item.php?item=65868706

co do kawy w 650 strasznie mało chyba ich w polsce jest ale przez jest piękna:D
      no triumphy tez niczego sobie:D

pozdrawiam
      edwin
    • zephir Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 19:32
      Hmmm.Narazie to zbieram na ukochaną Suzke SV650 i to jest marzenie do
      zrealizowania ale prawdziwe (i mało realne) marzenie to napewno Ducati Monster
      S4R :D.Cudne to to:).Chociaż najnowszy model Moto Morini (Corsaro) też jest
      piękny (ale to już tylko V87 a nie V90;)-to taka wiadomość dla maniaków:D).
      Pozdrawiam.
      • Gość: prawnik Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 19:53
        na chwile obecna :ROCKET III ;)
    • matmichal Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 30.09.05, 20:35
      BMW R-75 sahara !!!!!!!!!
      • ziemovit Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 01.10.05, 10:12
        Intruder 1400
        • deviant.rr Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 01.10.05, 12:49
          no w sumie nie wiem, ale skoro mam się rozmrzyć to pewnie wybrałbym kilka
          ścigów, kilka golasów no i jakieś supermoto oraz cóś jak star warrior lub
          meanstrike...
          jedno jest pewne, że jeżeli miało by się to spełnić to miałbym duuuużo maszyn!
          • Gość: hana Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:40
            ducati 999 ale rzeby to mialo troszke wiecej mocy :P hodzilo jak v mialo duł
            mocny jak v ale rzeby sie krecilo tak jak muj gsxr 750 a pozatym miedys sie
            przymierzałem do tego i z mojom masom i zwrostem to sie nieda ... kasy morze
            kiedys sie na taki dorobie ale nogi se nieposkracam ...pozdrowienia i
            spelnionyh marzen dla wszyskih
    • madzia69 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 01.10.05, 18:09
      Hondaaaaaaa
      ...RR 1000
      az sie obslinilam :)
    • Gość: Moredrca Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 02.10.05, 20:18
      Suzuki GS 1000L z 80 roku:) To jest maszyna...
    • Gość: O_o Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.bbtur.com.br / 200.252.2.* 02.10.05, 20:40
      GSXR 1000
      Nie ma lepszego motocykla! Poprzednio jeździłem na R1 i przesiadłem się na
      GSXR1000 i to było to! Takiego motocykla szukałem! GSXR1000 jest wręcz zbudowany
      pode mnie. Każdemu polecam.

PS.
      Tak to ja - jestem we Włoszech.
      • jarpen_etz Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 02.10.05, 20:53
        gsx-r 1000 K1 od ghost ridera. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, cud miód
        • okrutny_mariuszek Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 02.10.05, 20:58
          gsx-r 1000 K1 od ghost ridera to zajeżdżone pewnie jest.. ;-)
          ale mozesz wygrać kupując jego film (spiesz sie masz tylko 23 dni) i wtedy nam
          powiesz
          jeśli sie zdecydujesz to 3mam kciuki za Twoją wygraną.
          • kojotkurier Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 02.10.05, 21:06
            sprzet marzen moich to Mv agusta america z 1971roku 800cm pojemnosci tylko 8,5
            tys obrotow 75 konikow okolo 200 na godzinke wlosi stwozyli arcydzielo
            • speedone Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 03.10.05, 10:49
              Ducati 916 moje marzenie moze sie kiedys spelni piekny sprzet....
    • Gość: waps Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 04.10.05, 04:48
      Panowie, nie wiem jak to sie stalo, ale dotychczas zupelnie pomilalem Vincenta.
      Jakos przeskakiwalem przez fotki w katalogach. Dzieki za focus. Przepiekny
      motocykl. Ale cena tez niezla (niestety mam tylko dane w Euro; zupelnie nie
      wiem po ile to chodzi w USA).
      Poza tym ubolewam, ze w Stanach nie sprzedaja Kawy W 650. Widzialem ja raz w
      zyciu, w Stavanger w Norwegii. Rozwala wszystkie nowe Triumphy, poza Truxtonem,
      ktory jest bjuti poza skancerowanym ozebrowaniem cylindrow.
      Mieszkam teraz w San Francisco i generalnie wkurzam sie na tutejsza denna prase
      motocyklowa, to raz, a dwa na to, ze nie wprowadzaja na rynek calej masy modeli
      od dawna obecnych na rynku europejskim. O nowosciach nawet nie wspominam. Mity
      sie u nas opowiada o Stanach. Kilka razy rozmawialem tu ze sprzedawcami w
      salonach. Totalne waly. Naciagaja klientow na ladny lakier domniemany cudowny
      dzwiek silnika. Ja pie.., sorry wyrocznio, wymsknelo mi sie, ale zaiste
      wkurza mnie tutejsza amatorszczyzna.
      • saracen1608 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 04.10.05, 09:42
        a mozna juz kupic u was te nowe dukaty ?? :
        www.webbikeworld.com/ducati-motorcycles/ducati-motorcycle-concepts.htm
        z wygladu niektore fajne, widziałes na zywo jak to wyglada, bo wiadomo jak jest
        z retuszowanymi zdjeciami ;]
        • Gość: NYorker Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.10.05, 13:58
          duckow jest cala linia. moto guzzi, triumph, bmw tez. gorzej z cagiva, aprilia,
          innymi wloskimi i japoncami. (harleyow tez jest pelna oferta)

witaj w swiecie disneya, waps.
    • Gość: Misquamacus Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.scansafe.net 04.10.05, 14:26
      Wsciekle zielona Kawunia ZX6R 636 2004r :)
      odpowiedz prosta, posiadam owe moto :) :) :)
      jest cudna.
    • tycza Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 06.10.05, 20:09
      r1 jo moje mazenie
    • ryve Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? 07.10.05, 10:13
      suzuki gs 500e

bo:
      1. ekonomiczny, prosta konstrukcja (niezawodny), zwrotny, podoba mi sie.
      2. nie jest to szlifierka, nie jest glosny jak ursus z urwanym tlumikiem, nie
      sluzy szpanowaniu (jazda na przenim lub tylnym kole).

na drugim miejscu zephyr'ek. na drugim a nie pierwszym bo wydaje mi sie ciut za
      duzy. ale generalnie bardzo mi sie podoba.

dalej bmw z przelomu lat '80 i '90 (niezbyt obudowany turystyk, dwucylindrowy
      bokser, kardan itp itd).

dalej leci yamaha virago.

pozniej sa wszystkie golasy o silniku nie wiekszym niz 750

a dalej cala gama czoperow (wymieniac nie ma sensu)

raczej nigdy nie wsiade na enduro (wyjatkiem moglby byc transalp),
      szlifierke/przecinaka (bez wyjatkow), oryginalnego harleya.

ryve
      • Gość: maniack 87 Re: Sprzęt marzem - jaki jest twój? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.05, 17:01
        Busa-jest wspamiała, tylko trzeba bedzie jeszscze poczekać. Mam niesamowite
        wrazenia po przejażdzce z kumplem wlaśnie na hayce:)
    • egipcjanin.shinue Suzuki GSX 750 08.10.05, 17:44
      Suzuki GSX 750 naked.
      Piękny motocykl i wierzę w to, że jest lepszy od bandita 600 pod każdym
      względem.
      Jeżdzę Yamahą XJ 600 N i jestem zadowolony, ale gsx 750 ładniejsze - bardziej
      klasyczna linia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka