Dodaj do ulubionych

virago 750

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:36
proszę o przesłanie stron z danymi technicznym tego motorka! byłbym też
wdzięczny za opinie na jego temat!
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: virago 750 29.09.05, 11:37
      A co chcesz wiedzieć,bo jeżdziłem takim dwa sezony?
      I które roczniki Cię interesują?
      • Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:30
        dawno temu jezdzilem tym 1 rok-co chcesz wiedziec?
        • Gość: mat Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:33
          mój kumpel do czegos takiego się przymierza-jest zielony jeśli chodzi o motory-
          ja mogę się tylko wypowiadać na temat weteranów-więc potrzeban jest pomoc-
          chodzi o takie podstawowe dane-jak realne spalanie,osiągi i ceny dodatków
          (używanych i nowych)
          • cien1100 Re: virago 750 30.09.05, 21:16
            Miałem z '92 roku.Spalanie w cyklu mieszanym wychodziło ok. 5,5l.Trzeba
            uważać,by bateria była dobra.Przy odpalaniu na zimno nie można trzymać długo na
            ssaniu,bo można szybko zalać świece,które będą już do wyrzucenia,Ja robiłem
            tak,odpalałem na ssaniu,zamykałem je i rozgrzewałem silnik trzymając ok 1500
            obr.Prędkość max 155 km/h.Ile do, setki nie pamiętam.Najczęściej padają
            regulatory napięcia i rozruszniki.Z tym drugim nie miałem kłopotu,choć jego
            dżwięk....Regulator wymieniałem.Dodatki? Szyba kosztowała mnie 200 zł,nic więcej
            nie musiałem dokupować.

PS. Trochę chaotycznie,ale piwo robi swoje:)W razie czego prawnik mnie
            poprawi,czasami gada do rzeczy.
            • Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:07
              1/jak gadam nie od rzeczy to swiadomie
              2/jak gadam sensownie to przez przypaqdek
              heheh
              opinia cien11000
              calkowicie sluszna.
              wszelkie utyskiwania na rozrusznik spowodowane sa 2 sprawami
              -nedzny akumulator(z ladowaniem nie mialem problemu)
              ,a generalnie niedoladowanie przy dlugiej pracy ze swiatlami na niskich obrortach
              -raz w sezonie rozebranie rozrusznika,zrobienie co tzreba i na sezon spokoj

btw
              nie zgadzam sie na teorie o zalaniu swie
            • Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:08
              1/jak gadam nie od rzeczy to swiadomie
              2/jak gadam sensownie to przez przypaqdek
              heheh
              opinia cien11000
              calkowicie sluszna.
              wszelkie utyskiwania na rozrusznik spowodowane sa 2 sprawami
              -nedzny akumulator(z ladowaniem nie mialem problemu)
              ,a generalnie niedoladowanie przy dlugiej pracy ze swiatlami na niskich obrortach
              -raz w sezonie rozebranie rozrusznika,zrobienie co tzreba i na sezon spokoj

btw
              nie zgadzam sie na teorie o zalaniu swiec i nastepnie ich wyrzucaniu,takie cos
              moglo byc w Iskrach z lat 80 tych ,a nie obecnie ;)
    • vaxs500 Re: virago 750 30.09.05, 20:53
      motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/yamaha/vx750/xv750.htm male co nieco
      • Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:12
        sorry za 3 wejscie :).
        nie boj sie virago-bardzo sympatyczny sprzet ,tani w utrzymaniyi ładny;),zadnych
        szpetnych chłodnic :).
        osobiscie jednak polecalbym 1100 -wymiary te same ale pare koni wiecej no i
        moment sporo wiekszy -fajniejsza jazda :)
    • ireo Re: virago 750 01.10.05, 00:42
      fajna rzecz, i chyba słusznie walczy o dobre miejsce
      w rankingu najbrzydszych motocykli produkowanych seryjnie.
      pod tym względem ustępuje jednak słynnej virago 1100
      • cien1100 Re: virago 750 01.10.05, 11:36
        Może Ci chodzi o sprzęty z pierwszych lat produkcji,to zgoda.No ale o gustach
        się nie dyskutuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka