Gość: matt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:36 proszę o przesłanie stron z danymi technicznym tego motorka! byłbym też wdzięczny za opinie na jego temat! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cien1100 Re: virago 750 29.09.05, 11:37 A co chcesz wiedzieć,bo jeżdziłem takim dwa sezony? I które roczniki Cię interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:30 dawno temu jezdzilem tym 1 rok-co chcesz wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:33 mój kumpel do czegos takiego się przymierza-jest zielony jeśli chodzi o motory- ja mogę się tylko wypowiadać na temat weteranów-więc potrzeban jest pomoc- chodzi o takie podstawowe dane-jak realne spalanie,osiągi i ceny dodatków (używanych i nowych) Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: virago 750 30.09.05, 21:16 Miałem z '92 roku.Spalanie w cyklu mieszanym wychodziło ok. 5,5l.Trzeba uważać,by bateria była dobra.Przy odpalaniu na zimno nie można trzymać długo na ssaniu,bo można szybko zalać świece,które będą już do wyrzucenia,Ja robiłem tak,odpalałem na ssaniu,zamykałem je i rozgrzewałem silnik trzymając ok 1500 obr.Prędkość max 155 km/h.Ile do, setki nie pamiętam.Najczęściej padają regulatory napięcia i rozruszniki.Z tym drugim nie miałem kłopotu,choć jego dżwięk....Regulator wymieniałem.Dodatki? Szyba kosztowała mnie 200 zł,nic więcej nie musiałem dokupować. PS. Trochę chaotycznie,ale piwo robi swoje:)W razie czego prawnik mnie poprawi,czasami gada do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:07 1/jak gadam nie od rzeczy to swiadomie 2/jak gadam sensownie to przez przypaqdek heheh opinia cien11000 calkowicie sluszna. wszelkie utyskiwania na rozrusznik spowodowane sa 2 sprawami -nedzny akumulator(z ladowaniem nie mialem problemu) ,a generalnie niedoladowanie przy dlugiej pracy ze swiatlami na niskich obrortach -raz w sezonie rozebranie rozrusznika,zrobienie co tzreba i na sezon spokoj btw nie zgadzam sie na teorie o zalaniu swie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:08 1/jak gadam nie od rzeczy to swiadomie 2/jak gadam sensownie to przez przypaqdek heheh opinia cien11000 calkowicie sluszna. wszelkie utyskiwania na rozrusznik spowodowane sa 2 sprawami -nedzny akumulator(z ladowaniem nie mialem problemu) ,a generalnie niedoladowanie przy dlugiej pracy ze swiatlami na niskich obrortach -raz w sezonie rozebranie rozrusznika,zrobienie co tzreba i na sezon spokoj btw nie zgadzam sie na teorie o zalaniu swiec i nastepnie ich wyrzucaniu,takie cos moglo byc w Iskrach z lat 80 tych ,a nie obecnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vaxs500 Re: virago 750 30.09.05, 20:53 motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/yamaha/vx750/xv750.htm male co nieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: virago 750 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:12 sorry za 3 wejscie :). nie boj sie virago-bardzo sympatyczny sprzet ,tani w utrzymaniyi ładny;),zadnych szpetnych chłodnic :). osobiscie jednak polecalbym 1100 -wymiary te same ale pare koni wiecej no i moment sporo wiekszy -fajniejsza jazda :) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: virago 750 01.10.05, 00:42 fajna rzecz, i chyba słusznie walczy o dobre miejsce w rankingu najbrzydszych motocykli produkowanych seryjnie. pod tym względem ustępuje jednak słynnej virago 1100 Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: virago 750 01.10.05, 11:36 Może Ci chodzi o sprzęty z pierwszych lat produkcji,to zgoda.No ale o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś