Dodaj do ulubionych

nie wchodzą biegi w simsonie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:33
nie znam się na simsonach bo niedawno kupiłem. ale mam problem bo od niedawna nie wchodzą biegi. jedynka z trudem ale wyżej już nie. nawet przy wyłączonym silniku jak próbuje na któryś wrzucić to tylko słychać że coś przeskakuje(nawet ze sprzegłem wciśniętym) w czym szukać przyczyny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas Zapomniałem jak sie to gowno nazywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:16
      Ale u kumpla w simsonie to bylo dawno zjeb..ala sie jakas rzecz i tez nie bylo
      ktoregos dnia da sie to zrobic ale zapomnialem jak ta czesc sie nazywa powiem
      ci jak bede sie z nim widzial
    • Gość: Dzakas A i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:17
      Moj simson byl na tyle dziwny ze jak lancuch spadl z przedniej cyz tam z
      tylniej zebatki to wogole nie bylo biegow ale jesli jedynka ci wchodiz to to
      odpada
    • edwin.sk Re: nie wchodzą biegi w simsonie 18.10.05, 21:11
      moze wodzić....chyba trzeba będzie zajrzeć w serce simsona...
    • Gość: michał Re: nie wchodzą biegi w simsonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:47
      właśnie myślałem że pewnie i tak będe musiał silnik rozbierać:( ale czekam jeszcze na Dzakasa może mi powie co to za część:)
    • Gość: Dzakas Tak czy siak bedziesz musial rozebrac silnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 23:37
      NIe wiem czy to sie nie nazywało przypadkiem automat pamietam ze mnie spotkalo
      kiedsy takie cos jade sobie simsonem po chwili jakby luz mi sie wlaczyl
      zgasilem silnik mowie pewnie lancuch spadl ale patrze lacuch z przodu z jest
      zlaorzony to juz zaczolem sikac okazalo sie jednak ze sruba sie poluzowala
      znajduje sie ona po lewej stronie dekla i nie przenosila napedu walu korbowego
      na skrzynie biegow. U mnie tak bylo ale w twoim wypadku to moze byc automat w
      kazydm badz razie dowiem sie w tym tygodniu od kilku specow. A narazie mozesz
      sprawdzic ta srube nakretke cyz jak ta zwia.
      pozdro
      • ziemovit Re: Tak czy siak bedziesz musial rozebrac silnik 19.10.05, 13:02
        a moze sprzęgło ?
    • Gość: Biker Re: nie wchodzą biegi w simsonie IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 19.10.05, 13:10
      masz wyrobiona dzwignie ktora ciagnie walek klinujacy kola zebate. Walek ten ma
      taki grzybek na koncu za ktory zaczepiona jest dzwigienka zmieniacza biegow.
      Placzenie to sie wyrabia i powstaje spory luz i dzwignia nie do konca przesuwa
      walek.No i nie mozna wrzucic biegu. Najprostszym sposobem jest dorobienie
      podkladki kasujacej ten luz. Metoda sprawdzona i skuteczna. Niestey trza
      rozebrac silnik
      Pozdr
    • Gość: michał Re: nie wchodzą biegi w simsonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:57
      dzieki za wszystkie rady!! problemem okazał się automat(nieoryginalny,bardzo miękki, który pewnie wymienię). dokładnie wygięła się jego jedna częśc skracając ruch dżwigni. przygiąłem go spowrotem i wszystko jest w porządku :):)jednak silnik też rozpołowiłem bo jedno łożysko przy sprzegle było w fatalnym stanie. szczególne podziękowanie dla dzakasa, bo mnie na ten automat nakierował:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka