Gość: mrmisquamacus IP: *.scansafe.net 14.11.05, 15:04 Myslalem o Michelin Pilot Sport, ale jestem otwarty na sugestie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okrutny_mariuszek Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 14.11.05, 15:19 Continental RoadAttack kupisz na przód a jestem pewien, że zaraz wysupłasz kasiore na oponę tylną www.conti-bike.pl/index.php?cPath=10 są super, choć nie widzę rozmiaru 120/65 Opona wy3mała i doskonale się prowadząca Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 14.11.05, 15:19 poszukasz to i ceny dobre znajdziesz: www.americanmototire.com/index.html?lang=en-us&target=d87.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 IP: *.scansafe.net 14.11.05, 15:59 dzieki, mysle, czy nie zalozyc zamiast 65 - 70, bo te 65 to jest jakis niestandardowy rozmiar i w ogole ciezko to dostac. Na ostatniej moto-gieldzie w wawce na sluzewcu nikt tego nie mial... dzia Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr 120/70... 14.11.05, 16:59 Zawsze rozmiar opon jest brany pod uwagę co do sterowności maszyny. Np Yamaha R6 z roku 2003/2004 miała gume 120/60 - jej zamiana na stanadardową 120/70 powoduje inne odczucia prowadzenia maszyny - wyższy profil opony zmnieia kąt główki ramy względem podłoża co wpływa na prowadzenie maszyny. W tym wypadku R6 gorzej skręca, ale nie jest źle - można za pomocą wstępnych ustawień obniżyć przód o 10mm i R6 wróci do stanu poczatkowego, a zyska na wygodzie podczas jazdy. U Ciebie będzie podobnie. Co do gum - zależy jak jeździsz. Jeżeli szybko po winklach to lepiej kupić miękką oponę np D207RR - D208RR jeżeli jednak bardziej po prostych to myśle, że Michelin Pilot Road to będzie dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: 120/70... IP: *.scansafe.net 14.11.05, 17:24 Inna ciekawa kwestia jest zachowanie wyzej wymienionych opon w nizszych temperaturach. Ja planuje jezdzic cala zime (za wyjatkiem paru dni kiedy popada tu snieg) i ciekawy jestem jak one sie spisuja w takich warunkach jazdy. Jak to wplywa na scieranie, przyczepnosc itp. W jednosladzie "dotkneli" tego tematu w sobote, ale to byla zenada a nie felieton, no ale... Widze, ze musze sie zastanowic. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas750 tylko dunlop :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:20 D207/ D208 Bierz co najlepsze, w koncu byle czym nie jeździsz... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: tylko dunlop :] 14.11.05, 19:44 dzieki, jeszcze jedno pytanie, slyszalem opinie, ze lepiej miec dwie oponki tego samego producenta. Ja z tylu mam w miare swierza Michaline ;) i tak myslalem, czy to sie nie bedzie gryzc? Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr Re: tylko dunlop :] 14.11.05, 23:50 Tak ja jestem użytkownikeim Dunlop D207RR i o nich mogę napisać tylko bardzo dobrze, ale co do jazdy w zimie to nic o nich nie wiem i wydaje mi się, że w niskich temperaturach one będą jak z drewna - nie nagrzeją się - to są gumy które napewno dobrze sprawują się w ciepłe i gorące dni na gorącym asfalcie. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem będą opony na niskie temperatury lub te reklamowane na duże przebiegi po deszczu (Michelin Pilot Road) ewentualnie wety - jeździłem kiedyś na takich i mówie Ci jak w ulewie dasz na kolano na rondzie to wszyscy będą pokazywali jakieś niezrozumiałe gesty pukając się w głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: tylko dunlop :] IP: *.scansafe.net 15.11.05, 11:52 Deviant dzieki :) chyba jednak zaloze "Mokra Michaline", bo u mnie teraz zaczela sie "pora deszczowa" i potrwa do stycznia, u mnie zima objawia sie opadami i zimnem + kilka dni sniegu i wlasnie dlatego myslalem o oponkach bardziej "deszczowych" Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 15.11.05, 12:08 Nowa opona Dunlopa Sportmax Qualifier jest dostępna w tym rozmiarze (120/65/ZR17). Pytaj u dystrybutorów Dunlopa. Jest to następca D 208. Test opony w grudniowym nr. "Świata Motocykli". Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 IP: *.scansafe.net 15.11.05, 12:21 Dzieki Szymon, poczytam, sprawdze ocenie i costam napewno kupie, bo juz pomalu bieznik zanika :) M Odpowiedz Link Zgłoś