Dodaj do ulubionych

Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17

IP: *.scansafe.net 14.11.05, 15:04
Myslalem o Michelin Pilot Sport, ale jestem otwarty na sugestie.

Dzieki
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 14.11.05, 15:19
      Continental RoadAttack kupisz na przód a jestem pewien, że zaraz wysupłasz
      kasiore na oponę tylną www.conti-bike.pl/index.php?cPath=10 są super,
      choć nie widzę rozmiaru 120/65
      Opona wy3mała i doskonale się prowadząca
      • okrutny_mariuszek Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 14.11.05, 15:19
        poszukasz to i ceny dobre znajdziesz:
        www.americanmototire.com/index.html?lang=en-us&target=d87.html
        • Gość: mrmisquamacus Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 IP: *.scansafe.net 14.11.05, 15:59
          dzieki, mysle, czy nie zalozyc zamiast 65 - 70, bo te 65 to jest jakis
          niestandardowy rozmiar i w ogole ciezko to dostac.

Na ostatniej moto-gieldzie w wawce na sluzewcu nikt tego nie mial...

dzia
    • deviant.rr 120/70... 14.11.05, 16:59
      Zawsze rozmiar opon jest brany pod uwagę co do sterowności maszyny. Np Yamaha R6
      z roku 2003/2004 miała gume 120/60 - jej zamiana na stanadardową 120/70 powoduje
      inne odczucia prowadzenia maszyny - wyższy profil opony zmnieia kąt główki ramy
      względem podłoża co wpływa na prowadzenie maszyny. W tym wypadku R6 gorzej
      skręca, ale nie jest źle - można za pomocą wstępnych ustawień obniżyć przód o
      10mm i R6 wróci do stanu poczatkowego, a zyska na wygodzie podczas jazdy. U
      Ciebie będzie podobnie.
      Co do gum - zależy jak jeździsz. Jeżeli szybko po winklach to lepiej kupić
      miękką oponę np D207RR - D208RR jeżeli jednak bardziej po prostych to myśle, że
      Michelin Pilot Road to będzie dobry wybór.
      • Gość: mrmisquamacus Re: 120/70... IP: *.scansafe.net 14.11.05, 17:24
        Inna ciekawa kwestia jest zachowanie wyzej wymienionych opon w nizszych
        temperaturach. Ja planuje jezdzic cala zime (za wyjatkiem paru dni kiedy popada
        tu snieg) i ciekawy jestem jak one sie spisuja w takich warunkach jazdy.

Jak to wplywa na scieranie, przyczepnosc itp.

W jednosladzie "dotkneli" tego tematu w sobote, ale to byla zenada a nie
        felieton, no ale...

Widze, ze musze sie zastanowic.

Dzieki

• Gość: Andreas750 tylko dunlop :] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 19:20
          D207/ D208
          Bierz co najlepsze, w koncu byle czym nie jeździsz...
          Pozdro

• mrmisquamacus Re: tylko dunlop :] 14.11.05, 19:44
            dzieki, jeszcze jedno pytanie, slyszalem opinie, ze lepiej miec dwie oponki tego
            samego producenta. Ja z tylu mam w miare swierza Michaline ;) i tak myslalem,
            czy to sie nie bedzie gryzc?
            • deviant.rr Re: tylko dunlop :] 14.11.05, 23:50
              Tak ja jestem użytkownikeim Dunlop D207RR i o nich mogę napisać tylko bardzo
              dobrze, ale co do jazdy w zimie to nic o nich nie wiem i wydaje mi się, że w
              niskich temperaturach one będą jak z drewna - nie nagrzeją się - to są gumy
              które napewno dobrze sprawują się w ciepłe i gorące dni na gorącym asfalcie.
              Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem będą opony na niskie temperatury lub te
              reklamowane na duże przebiegi po deszczu (Michelin Pilot Road) ewentualnie wety
              - jeździłem kiedyś na takich i mówie Ci jak w ulewie dasz na kolano na rondzie
              to wszyscy będą pokazywali jakieś niezrozumiałe gesty pukając się w głowę...
              • Gość: mrmisquamacus Re: tylko dunlop :] IP: *.scansafe.net 15.11.05, 11:52
                Deviant dzieki :)

chyba jednak zaloze "Mokra Michaline", bo u mnie teraz zaczela sie "pora
                deszczowa" i potrwa do stycznia, u mnie zima objawia sie opadami i zimnem +
                kilka dni sniegu i wlasnie dlatego myslalem o oponkach bardziej "deszczowych"

Dzieki
    • szymon.dziawer Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 15.11.05, 12:08
      Nowa opona Dunlopa Sportmax Qualifier jest dostępna w tym rozmiarze
      (120/65/ZR17). Pytaj u dystrybutorów Dunlopa. Jest to następca D 208. Test
      opony w grudniowym nr. "Świata Motocykli".
      Szymon
      • Gość: mrmisquamacus Re: Co na przod do ZX-a - 120/65/ZR17 IP: *.scansafe.net 15.11.05, 12:21
        Dzieki Szymon,

poczytam, sprawdze ocenie i costam napewno kupie, bo juz pomalu bieznik
        zanika :)

M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka