tycza 25.12.05, 17:35 Witam co mam zrobić zeby moja etka zbierała sie szybciej zeby zamkneła licznik itp prosze o pomoc co proponujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 17:54 polecam wymienic gaźnik na BING. albo skontaktowac sie z jazzusem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 27.12.05, 01:22 no właśnie... -- nie podskakuj do kuriera, bo cie kurier sponiewiera a najlepsza na świecie-jazda na MZcie Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz983 Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 25.12.05, 17:56 2takt.w.interia.pl/ poszukaj na tej stronie moze cos znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 25.12.05, 18:09 proponuję kupić inny motocykl poważnie nawet jesli ogromnym nakładem pracy (i sporym wkładem kasiory) spowodujesz, że etka będzie jeździła szybciej, to.... co najwyżej będziesz królem prostej, gdyż przy dużych (taaaaa, większych) prędkościach etka się nie prowadzi w zakrętach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 18:32 Proponuje skontaktowac sie z Mariuszem Drypą - Jagatowo. Osiąga on z silnika ETZ 60KM i predkosc maksymalna 190km/h (istnieje mozliwośc załozenia chłodzenia cieczą). Nie pytałem ile za taki zabiego sobie ceni, ale podejzewam, że za wszystkie koszta + zakup motocykla kupiłbys jakiegoś starszego GS. Tutaj link do informacji o przeróbkach jakie oferuje Mariusz. forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=36440 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 18:36 no niech chcialem tego pisac, ze mozna dołożyc pare groszy i kupić choc tego gs500, nawet niech ma 15lat. i tak niebo i zimia i mozna 170kmh z niego ponoc wyciaganć !!! ja przerabialem MZ przez dwa lata(okolo 40 000km) i nie chce do tego wracać. samochód też nastepny kupuje japopński :) Odpowiedz Link Zgłoś
tycza do Marjuszka 25.12.05, 22:31 Ktoś kiedyś powiedział ze po co kupować inny motocykl przeciez mozna przerobić ten i ja chce dokonać czegoś takiego to ze motocykl nazywa sie etz to nieznaczy ze cza kupić taki jak masz Ty bo jest lepszy jak bym chciał kupić inny motocykl to na forym zapytał bym"jaki motocykl??"a nie o tuningu etz wiesz co znawca motocykli powiedział by na to ze etka ma wiecej koni i lepsze osiągi zachwycił by sie bardziej ni na zwkłą r1 bez tuningu bo to jest cos innego a nie ta monotonia jak w seryjnych motocyklech pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: do Marjuszka 25.12.05, 22:54 no indywidualizm byl zawsze w cenie; widzialem kiedys taki wynalazek ze gosc zdjal sprzeglo z walu korbowego- dorobili nowy walek do skrzyni biegow kosz sprzeglowy z junaka byl- krecilo sie to wszystko jak gluie i nawet sporo kilometrow tym natrzaskal pozatym wiekszy stopien sprezania wypolerowane kanaly itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: tuning etz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:37 Tycza - rozumiem ze chcesz samodzielnie ten zabieg przeprowadzic, to ci zbytnio nie pomoge, ale tak jak juz wczesniej pisałem i podałem link (warto przeczytac 1 i chyba 4 post w tym linku) jest gośc co robi bardzo profesjonalny tuning, ale nie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: tuning etz 25.12.05, 23:43 Tak tak wiem czytałem to ale taki problem ze ja sestem z pod krakowa to troche daleko mam do niego a 60km w etce to penie KUPE kasy Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: do Tyci 25.12.05, 23:47 tycza napisał: > Ktoś kiedyś powiedział ze po co kupować inny motocykl przeciez mozna przerobić > ten i ja chce dokonać czegoś takiego to ze motocykl nazywa sie etz to nieznaczy > > ze cza kupić taki jak masz Ty bo jest lepszy jak bym chciał kupić inny motocykl > > to na forym zapytał bym"jaki motocykl??"a nie o tuningu etz wiesz co znawca > motocykli powiedział by na to ze etka ma wiecej koni i lepsze osiągi zachwycił > by sie bardziej ni na zwkłą r1 bez tuningu bo to jest cos innego a nie ta > monotonia jak w seryjnych motocyklech pozdro Ktoś kiedys też powiedział, że ziemia jest płaska i inni się zachwycali a zwłaszcza autor. Naum się słownika i pisowni imion, a potem wypisuj bzdury o seryjnych motocyklach i ich braciach, Frankensztajnach (po polsku bo obawiam się, że możesz się nie domyśleć) Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: do Marjuszka 25.12.05, 23:54 Stary to jest forum motocyklowe a nie jakieś związane z nauką pisowni i nie wiem o jakie bzdury Ci chodzi bo nienapisałeś jasno a jeśli chodzi o pisownie to nick mam tycza a nie tycia Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: do Tyci 26.12.05, 00:35 skoro nie rozumiesz najprostszej formy przekazu, to raczej nie bierz się za przerabnianie motocykla moje zdanie o przerabianiu MZ wyraziłem w swoim pierwszym poście i nadal uważam że to nie jest dobry pomysł, nie chce mi się rozwijac mysli, po części z lenistwa, po części dlatego, ze nei widzę potrzeby nawracania nikogo na siłę chcesz - zabieraj sie za to, widziałem schematy przeróbek MZ na chłodzenie cieczą, montowanie im rozruszników i wyświetlaczy biegów... nie potrzeba szczególnych umiejętności by to znaleźć choćby za pomocą googli. Widziałem tez ludzi którzy obcinali sobie palce bo ich zdaniem to fajne. Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł, ale oni uważali to za świetną zabawę. Cóż... jak widzisz jednemu smakuje zupa Mariolki a innemu Mariolka Mam na imię Mariusz i tak długo jak tego nie zrozumiesz zawsze będziesz dla mnie tycia Tycia Prościej nie umiem a nawet gdybym to mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: do Tyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 01:08 no tak, to cos jak wkładanie kasy w trabanta, jak mozna go opylić, dołożyć i kupic 10 letnia toyote/mazde. ale polska to tai kraj, ludzie maja wbite zeby kupować co najtansze, nie ważne czy dobre czy nie. dobre bo najtansze:) ja przez 40 000km MZ251 naprawialem w niej wszystko dosłownie, niektore rzeczy po kilka razy. na tym gaźniku binga co ci Tycza wczesniej pisalem to MZ paliła po mieście 4,2L/100km. w trasie od 3 do 4. jak bylo troche z górki to szła licznikowe 140kmh. jezdzilem na mineralnym oleju elfa(25zł) zamiast krajowego mixola. i silnik zawsze byl czystyw srodku, prawie zero angaru. Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 27.12.05, 01:23 kłamiesz jak zwykle -- Odpowiedz Link Zgłoś
tycza do Marjusza 26.12.05, 02:01 Kuba miło mi masz racje ze jeni wolą to a inni tamto ale obydwoje mamy świra na punkcie motocykli i moze bedzie lepiej jeśli niebedziemy sprzeczać sie z byle powody pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: do Tyci 26.12.05, 13:46 jeżeli napiszę do Ciebie prosciej to uznam Cię za debila. dlatego sprawdź w słowniku jak pisze się "Mariusz" nie mam świara na punkcie motocykli - traktuję je użytkowo, mają mnie transportować z punktu A do punktu B w czasie T, gdy T dąży do zera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus A do B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 14:07 z punktu A do B w czasie T to ty możesz przemierzyć na łysej kobyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 do tyczy 27.12.05, 01:36 wcale sie nie przejmuj gamoniami, co mówią,że nie warto... zawsze warto swoją maszynę usprawnić, bądź upiększyć... a maszyna jaka jest, taka jest, lepszej na pewno na razie nie będzie, więc trzymaj fason a jeśli chcesz, żeby budzik zamykała, to robi się to tak:zakładasz koło od 251, a napęd prędkościomierza od 250, budzik zamknięty na cacy, a nawet więcej..ja kiedyś zrobiłem 160km/h w ten sposób, hyy hyy jak bedziesz chciał sprzedać, potencjalny kuppiec będzie jadł ci z ręki, hyy hyy Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: do tyczy 27.12.05, 01:46 a ha, jeszczee jedno, co to za model ETZ 250/1? hę? Bo nie przypominam sobie takiego jeśli to ETZ to albo 250, albo 251, natomiast jeśli 250/1 to tylko TS Odpowiedz Link Zgłoś
mlody1285 Re: do tyczy 27.12.05, 08:36 "jeśli to ETZ to albo 250, albo 251, natomiast jeśli 250/1 to tylko TS" - zanim sie saracen wscieknie dodam ze nie tylko ts- y mialy takie oznaczenie model es rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 27.12.05, 09:42 Sorki ze niejasno sie wyraziłem to etka 250 a fason bede czymał etka jest juz po liftingu 4 miesiące ją robiłem i jeszcze składam jak bede miał tofo to dam na forum bo warto dokupiłem kila części co dodało jej uroku ale zeby wszycho było cacy cza jeszcze zrobić coś z silnikiem POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
tycza Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 28.12.05, 18:54 no niewiele dowiedziałem sie na temat tuningu;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:23 Zadzwoń do Mariusza Drypy i sie zapytaj takich ogólników - nie odrazu na 60KM, ale tam tez jest wersja na 35KM. Powinien ci powiedziec, jak nie to powiedz ze polecił cie kumpel co remontował u niego moto, a on wziął za to duuuże pieniądze i teraz ma ci to powiedziec :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: TUNING SILNIKA MZ ETZ 250/1 IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 28.01.06, 15:43 Co do zamykania licznika, to moja 251 seryjna tak jezdzila i nie z gorki, na prostej, wiec nie sadze zeby 250 wiele do tego brakowalo. Teraz po drobnych przerobkach spodziewam sie czegos wiecej... Przede wszystkim dobra regulacja, a zblizysz sie napewno bez wkladu finansowego do 130-140 km/h Odpowiedz Link Zgłoś