29.03.06, 10:08
mam xt 600 2002 rok. stal ostatnie dwa tygodnie w nieogrzewanym garazu. naladowalem
akumulator, wyczyscilem swieczke, ogrzalem wszystko suszarka. po 20 probach zapalil. silnik sie
nagrzal, wylaczylem ssanie i zgasl. i juz nie chcial zapalic, prychal, lekko strzelal ale nie zapalil!
w koncu padla bateria, wiec ja wyjalem, wykrecilem swiece (jest lekko czarna) i... NIE WIEM CO ROBIC!
POMOZECIE?
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: nie pali 29.03.06, 10:44
      wymień świece
      • maciuga Re: nie pali 29.03.06, 10:54
        i bedzie dobrze? (troche dola zlapalem)
        • mlody1285 Re: nie pali 29.03.06, 11:41
          dobrze ze sie z tego powodu jescz nie upiles, poco przy + 10 ogrzewac silnik
          suszarka??? jak go faktycznie dobrze ogrzales i wlaczyles dodatkowo ssanie to
          moize byc ze zaklales silnik-ja odpalam moto nawet przy 10stopniowych mrozach i
          nigdy jeszcze nie wpadlem na to zeby je ogrzewac wymien swiece jak mowi bartek
          przewierz silnik i i odpalaj jesli nie da rady poszukaj kogos kto troche zna
          sie na motocyklach
      • maciuga Re: nie pali 30.03.06, 09:52
        wielkie dzieki :)))
        wymienilem swieczke i zaczal palic jak wariat! thx za pomoc.
    • mariusz-ef Re: nie pali 29.03.06, 11:48
      mysle ze przewody trzeba dobrze wysuszyc (wysokiego napiecia, czy jak ich tam
      zwal)
      przy okazji przewodow upiecz nad gazem swiece zaplonowe (ale bez przesady),
      potem pociagnij po nich szczotka druciana w celu ich oczyszczenia z nalotu i
      motocykl bedzie palil na dotyk (o ile w baku masz w paliwie wode a nie paliwo w
      wodzie)
      • maciuga Re: nie pali 29.03.06, 16:31
        a jesli w paliwie jest woda to dolac denaturatu?
        • Gość: japoniec49 Re: nie pali IP: *.chello.pl 29.03.06, 17:10
          Zrób najpierw tak jak Ci radzą, wymień świece, to podstawa. Jak masz niewiele
          paliwa, to wylej w djabły wszystko i sie nie piernicz z denaturatem. Owszem
          można dolać jakis preparat absorbujący wode(w ostateczności denaturat) o ile
          faktycznie masz pełny bak. Możesz użyć samostartu jak nadal nie będzie chciał
          odpalić.
          Powodzenia
    • maciuga Re: nie pali 30.03.06, 09:53
      wszystkim dzieki. wymiana swiecy i hula!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka