Dodaj do ulubionych

Virago 125

10.04.06, 16:46
Witam!Zamierzam rozpocząć przygodę z motocyklami właśnie od tego "motoroweru" :]
Proszę o wszelkie rady, wskazówki co do zakupu-na co zwracać uwagę,
ceny-słowem wszystko co sami chcielibyście wiedzieć na Początku :D
Pozdrowienia!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: Virago 125 IP: *.prz.rzeszow.pl 10.04.06, 17:08
      yo!

jezeli nie jestes wyjatkowo drobnym osobnikiem i masz normalne prawojazdy A to
      kup sobie xv 535 - roznice w prowadzeniu i w trudnosci opanowania sa
      iluzoryczne i szkoda kasy i czasu na 125

pzdr

szynszyll
      • kudlatyzwierz Re: Virago 125 10.04.06, 19:03
        krążą troszkę inne poglądy-zwłaszcza w necie...dlatego pytam :)
        sęk w tym że xv 535 w dobrym stanie, są sporo droższe, a ja mam dosyć
        ograniczone finanse :(
        co do postury-drobnym osobnikiem nie jestem, ale tez żaden ze mnie Atlas :P
        • Gość: szynszyll Re: Virago 125 IP: *.prz.rzeszow.pl 11.04.06, 12:01
          yo!

jak dobrze poszukasz to ladne 535 kupisz za 8 tys PLN - a o 125 zapomnij.

szynszyll
          • kudlatyzwierz Re: Virago 125 11.04.06, 13:28
            dzięki szynszyl
            problem w tym że 8 tys PLN to mniej więcej kwota którą dysponuję i raczej się
            nie powiększy w tym sezonie :( a raczej nie dam rady wytrzymać do przyszłego :p
            zresztą jeszcze jakiś kask, kurtkę, spodnie, rękawice... tutaj raczej nie jest
            sensowne szukanie oszczędności!
            więc jednak chyba zostanę przy tej 125
            najważniejsze to chyba czuć przyjemność z jazdy!!a na lepszą maszynę jeszcze
            przyjdzie czas :D
            Pozdrawiam!
            • Gość: szynszyll Re: Virago 125 IP: *.prz.rzeszow.pl 11.04.06, 13:48
              no to niebardzo rozumiem po co wogole zadajesz pytanie jezeli masz juz w glowie
              ugruntowana odpowieedz? ja Cie w Twoim przekonaniu nie utwierdze bo uwazam ze
              kupowanie XV 125 to porazka i strata pieniedzy i czasu. bedziesz siedzial na
              tym jak na psie i katowal az spuchnie bo zeby to wogole jechalo trzeba to
              niemilosiernie krecic:

Power: 11.40 HP (8.3 kW)) @ 8500 RPM
              Torque: 9.40 Nm (1.0 kgf-m or 6.9 ft.lbs) @ 8500 RPM
              Weight incl. oil, gas, etc: 147.0 kg

wiec jeden skowyt, placz, pot a motocykl stoi w miejscu.

szynszyll
              • kudlatyzwierz Re: Virago 125 11.04.06, 14:18
                Domyślam się że podobną opinię masz na temat 250...
                Co niektórzy radzą kierować się zasadą, że na początek lepiej coś za słabego,
                niż coś mocnego...A że jestem kompletnie zielony, muszę brać pod uwagę podobne
                opinie i mądrości
                Jednak dałeś mi do myślenia :) zobaczymy jak bedę się czuł na tych motocyklach-w
                najbliższym czasie może uda mi się posadzić cztery litery i spróbować.
                Zapewne masz doświadczenie z "virówkami", więc wiesz na co zwracać uwagę przy
                zakupie. Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę.
                Pozdrawiam!

• japoniec49 Re: Virago 125 11.04.06, 14:26
                  Zwirzu, jest w mojej famili wirówka 250 do sprzedania. Pomyśl
                  • kudlatyzwierz Re: Virago 125 11.04.06, 15:02
                    gdzie, co i jak, no i za ile :]
                    podaj więcej informacji!
                    Pozdrawiam!
                    • japoniec49 Re: Virago 125 11.04.06, 15:48
                      Napiszę na maila gazetowego
                      Pzdr.

"Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne"
                      • Gość: les Re: Virago 125 IP: 195.136.33.* 11.04.06, 15:53
                        125 to strata czasu i pieniędzy i nuda po 3 godzinach jazdy !!!
          • elizabeth_ak Re: Virago 125 12.04.06, 17:11
            Ja kupilam wirago 535 w calkiem fajnym stanie za 5800 a wlozyłam w nie
            dodatkowo 200zł i jest git!
            Mozna kupic tania wirazke, ale trzeba troche sie wysilic i poszukac.
            125 czy nawet 250 znudzi Ci sie po max 2 tygodniach, a sprzedac pozniej moto o
            malej pojemnosci to duzy beret.
            Zrobisz jak uwazasz.
            • kudlatyzwierz Re: Virago 125 12.04.06, 19:20
              widzę że dominują identyczne poglądy i poważnie się zastanawiam nad 535 :)
              ale mam prośbę-napiszcie coś więcej o samych Virówkach, a szczególnie na co
              zwracać uwagę przy ich zakupie
              jedyne co udało mi się do tej pory dowiedzieć na temat Virówek to lakoniczne
              stwierdzenie że rozrusznik ma słabe strony (m. in.
              www.scigacz.pl/Na,co,zwracac,uwage,przy,zakupie,motocykla,277.html)
              oczywiście są mi znane artykuły z cyklu kupno motocykla w których są naprawdę
              ogólne i nawet czasem oczywiste porady...
              chcę się dowiedzieć jak najwięcej na temat tych motocykli!!!:]
              przy ewentualnym zakupie i tak zamierzam się skierować po opinię do warsztatu,
              czy firmowego serwisu, ale chciałbym wiedzieć przy "pierwszym kontakcie" czy
              warto sobie i innym gitarę zawracać :)
              pozdrawiam!!
              • Gość: adampawel Re: Virago 125 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:13
                Rzeczywiście, nie kupuj Virago 125. Z danych wynika, że ona ma podobą moc (przy
                wyższych niestety obrotach) i gorszy moment niż moja YBR 125. Przy tym YBR waży
                sucha 104 kg i sprawdza się jako miejski "dojazdowiec". Więc o wiele cięższa
                Virago będzie gorsza niż skuter. Pozdrawiam
    • rokos1 Re: Virago 125 13.04.06, 22:20
      Witam. Ponownie jak kolega kudlatyzwierz zamierzam rozpocząć przygodę z
      motocyklem. Wybór padł na Yamahę Virago 535. Znalazłem coś takiego
      www.allegro.pl/item96850128_yamaha_virago_535_w_idealnym_stanie_zobacz_foto.html
      Myślicie, że warto to zobaczyć na żywo? Jeśli tak to do ilu można ten sprzęt
      stargować (nie bardzo się orientuję, jakie są ceny na rynku) Dzięki.
      • volovec Re: Virago 125 13.04.06, 22:40
        moto.allegro.pl/search.php?string=virago+535&category=8659&country=1
        Zobacz inne i porównaj ceny. 13letnie moto z takim przebiegiem? może?, są tacy
        co w sezon tyle robią. Zobaczyć zawsze można o ile to nie na drugim końcu
        Polski. Tylko ten przebieg dziwny.
        Pozdrawiam
        • Gość: przemo Re: Virago 125 IP: 82.139.59.* 14.04.06, 15:54
          Virago poniżej 750 to motorowery! Ciężko jest się tego pozbyć i na pewno
          stracisz na tej inwestycji. Gdybyś miał min. 12000 mógłbyś pomyśleć o 750 rok
          93-94. Lepiej jeździć w dżinsach, a kup coś większego. Pomyśl o kredycie.
          • volovec Re: Virago 125 15.04.06, 19:00
            Gość portalu: przemo napisał(a):

> Virago poniżej 750 to motorowery!
            > Lepiej jeździć w dżinsach, a kup coś większego.

Brawo, logika wypowiedzi jest powalająca.
            Dlaczego nie iść na całość i od razu nie kupić na pierwsze moto 1100? Kurtka
            też nie jest potrzebna. Ogień i do przodu.
            Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka