Dodaj do ulubionych

sprzedam motocykl kultowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:34
Jeszcze w piątek motocykl nie dawał żadnych niepokojących sygnałów.
Przejechałem się po torze i wróciłem do Krakowa. Wcześniej zresztą niż
planowałem, ale to nie z powodu awarii. W sobotę rano ściągnąłem Yamahę z
lawety i skoczyłem do sklepu po trutkę na szczura, który wlazł do piwnicy, a
nie dał się zarąbać motyką. Ujechałem kilometr.

Mechanik mówi, że rozwaliło się łożysko pod zębatką zdawczą. Żeby to wymienić
trzeba rozłożyć na części cały silnik. A potem go jeszcze złożyć tak, żeby
żadna część nie została na podłodze.

Zdjęcie i opis tutaj:

www.motogp.pl/?str=news&what=view&id=595&PHPSESSID=7ba15ec9eee313647061d0c871d3eee8

Artykuł sprzed dwóch lat nie jest całkiem aktualny. Od tamtego momentu
wymieniłem kierownicę na clipony. Widać na zdjęciu, które jest nowsze.

Oferta przeznaczona jest dla tych, którzy lubią spędzać zimowe wieczory z
książką serwisową w ręce. Również zbieracze pamiątek po sławnych ludziach
powinni wykazać się zdolnością przewidywania trendów. Co prawda jeszcze żyję
i jeszcze nie jestem sławny, ale wszystko przede mną.

Szkoda mi tylko, że w ramach przygotowań do treningu włożyłem w ten motocykl
2000 zł, a na wiosnę jeszcze z tysiąc. Opony nowe, łańcuch z zębatkami
świeże, klocki też. I już tego nie wyjeżdżę.

Cena: 5000 zł, a jak ktoś ukatrupi szczura to 4900.
Obserwuj wątek
    • ireo Re: sprzedam motocykl kultowy 30.08.06, 00:12
      szybko Cię pokarało za tego szczura, nie ma co
      • Gość: nyorker Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.dyn.optonline.net 30.08.06, 00:43
        gdyby osik byl cwany, zalozylby watek 'jak przejechac szczura motocyklem' i
        mialby problem z glowy.
        • ireo Re: sprzedam motocykl kultowy 30.08.06, 01:11
          ale chyba chodziło o to jak opchnąć ten motocykl i jednocześnie pozbyć się
          szczura? (trzeba wykorzystać ostatnie szanse na zborną wypowiedź, zanim
          przyjdzie saracen i napisze żeby jednemu i drugiemu nasypać cukru)
          • saracen1608 Re: sprzedam motocykl kultowy 30.08.06, 18:18
            No ja mysle ze z tym cukrem w przypadku szczura to nie jest taki głupi pomysł.
            No bo po co zabijac ?? Co to MO ??
            Moze lepiej sie zaprzyjaźnic ??
            Moj qmpel ma szczura, a dokładnie szczurową. Całkiem oswojona i łagodna. A jak ją przestraszyc to fajnie zaperdala driftem po panelach - takie boki zapina...
    • Gość: vrod2003 Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 01:33
      Ok, zauważyłem. Już woję zimowe wieczory spędzić z flaszką niż męczyć się ze
      złomem. Powodzenia.
      • 1_leo Re: sprzedam motocykl kultowy 30.08.06, 21:05
        To nic osobistego, ale kultowe to są tylko HD, INDIANA i Urale + Sokół
        • Gość: nyorker Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.dyn.optonline.net 30.08.06, 22:55
          a v-max? a horex, vincent, enfield, nsu, norton, triumph? o goldstarze nawet nie
          wspomne...

sokoly to iscie kultowe motocykle. szczegolnie na antypodach.
    • Gość: waps Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 31.08.06, 00:50
      Nie kumacie czaczy. Motocykl M jest kultowy, a wlasciwie dopiero bedzie kultowy.
      Zrozumiecie o co chodzi, kiedy wreszcie ukaze sie "Dawca". Moto opisane w
      ksiazce nabierze nowej wartosci. Kiedy M stanie sie slawny, co wcale nie jest
      wykluczone, moto stanie sie "motem Osikowicza". Prawdopodobnie M nie ma szans na
      slawe rowna slawie chocby Presleya, ktory jak wiadomo - pozostawil po sobie
      kilka ladnych motocykli. Mozna je zobaczyc w Graceland/Memphis.
      Tu mam kilka fotek. Na ostatniej widac po lewej Honde, ktora jest moim zdaniem
      najpiekniejszym - bo najprostrzym motem w kolekcji.
      www.grazielvis.it/presley_gallery/displayimage.php?album=4&pos=15
      www.grazielvis.it/presley_gallery/displayimage.php?album=4&pos=75
      www.grazielvis.it/presley_gallery/displayimage.php?album=4&pos=76
      • ireo Re: sprzedam motocykl kultowy 31.08.06, 23:15
        wiem, te białe frędzle cię wzięły
    • Gość: noel Re: sprzedam motocykl kultowy IP: 195.116.22.* 01.09.06, 14:22
      Witam, zanim Ci przywiozę klatkę do złapania szczura (żywcem go!żywcem),
      zapytam o więcej szczegółów dot. FZR. Rok produkcji np., domniemaną ilość km
      itede.

Napisz na prv Lromanowski(at)gmail.pl

Pozdrawiam
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:16
        Zlecenie na szczura zrealizowałem sam, dzięki za propozycję.

Najbardziej aktualne zdjęcie motocykla jest tu - sprzed tygodnia.

www.fotobike.pl/gallery/displayimage.php?album=2&pos=6
        A za chwilę pan soleski wrzuci na forum link do filmiku, więc będzie można
        obejrzeć go w akcji.

Cóż jeszcze można powiedzieć. Moje motocyklowe przygody w odcinkach opisywałem
        na tym forum od 2004r., co akurat zbiega się z datą zakupu FZRa. Jeśli Ci czasu
        starczy, rzuć okiem na wątki: Wielka Smuta, Taśmy (wersja eksportowa)i inne.
        Mam udokumentowane wydatki na ten motoczkl w kwocie grubo przekraczającej jego
        wartość. W ciągu niecałych 3 lat wydałem na niego co najmniej 10.000zl ponad
        cenę zakupu.
        Przebieg wynosi ok 42.000 km, z tego ja zrobiłem jakieś 12.000, w tym mniej niż
        1000 po torze.
        Aktualnie stoi w serwisie Moto Top, w Krakowie, ul. Wielicka, tel. 012 658 81
        45. Mechanik Adam Dukala chetnie podzieli sie szczegolami dotyczacymi mojego
        motocykla.
    • Gość: waps Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.09.06, 07:30
      Ladna fotka. Moto zadbane, motocyklista z prawdziwego zdarzenia. Panowie - brac
      dopoki tanio! Po ukazaniu sie ksiazki na rynku bedzie pelen kult.
      • Gość: MO inna fotka / inny jeździec / ten sam album IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:05
        Jak będę duży, też tak będę robił.

www.fotobike.pl/gallery/displayimage.php?album=2&pos=278
        • Gość: nyorker Re: inna fotka / inny jeździec / ten sam album IP: *.dyn.optonline.net 02.09.06, 19:43
          ale nie ustroisz sie w seledyny?

(wyciagnal to? bo z tego co widze, w uslizgu obu kol jedzie)
          • ireo Re: inna fotka / inny jeździec / ten sam album 02.09.06, 21:23
            Gość portalu: nyorker napisał(a):

> ale nie ustroisz sie w seledyny?
            >
            > (wyciagnal to? bo z tego co widze, w uslizgu obu kol jedzie)

(patrzy też w interesującym kierunku, wcale nie tam gdzie powinien.
            może już przygląda się glebie, z którą spotkanie go czeka?)

sąsiad - właściciel zielonej ninji przyszedł dziś powychwalać mój mootocykl.
            fajnie mieć kultowy, nie powiem
            • Gość: nyorker Re: inna fotka / inny jeździec / ten sam album IP: *.dyn.optonline.net 03.09.06, 00:55
              (patrzy też w interesującym kierunku, wcale nie tam gdzie powinien. może już
              przygląda się glebie, z którą spotkanie go czeka?)

nie wiem, gdzie patrzy, bo ma czarna szybe w tym kasku na opak. a czeka na niego
              pewnie osik z ksiazeczka na autografy. dzielne chlopicho tak, czy inaczej i
              wciaz wierze, ze sprzet wyciagnal. mimo seledynow, sympatyzuje z nim, bo ma
              naklejke hyperpro, a ja mam taka sprezyne. stad lepiej, zeby wyciagal takie
              zlozenia, bo inaczej balbym sie jezdzic.
            • Gość: MO prawdopodobnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:33
              Ten zawodnik nazywa się prawdopodobnie Oleksanr Miroshnychenko.
              Jego przedostatnie miejsce w grupie B świadczy o przewadze szczęścia nad
              umiejętnościami. "Beginner's luck"

www.motocross.gros.com.pl/index.php?ib=-2&ik=29&iz=140&bieg=Jazdy%20treningowe%20I

W wyścigu potwierdził swoje możliwości na poziomie 2:02
              www.motocross.gros.com.pl/index.php?ib=3&ik=29&iz=140&bieg=Bieg%20pierwszy

Prawdopodobnie wyszedł cało z opresji, bo inaczej jaki fotograf powstrzymałby
              się przed pociągnięciem za nim obiektywem?

Prawdopobnie nie był to uślizg obu kół, a jedynie tylnego i kontra kierownicą.
    • Gość: okular Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:59
      Mam podobne kultowe moto z podobnych lat produkcji i zdaje sie glownego
      owczesnego konkurenta FZR. Kazdy z tych co marudzili na temat pradawnego
      wygladu, brzydkiej pracy silnika, czy wysokiego prawdopodobienstwa awarii juz
      nie mowi wiecej zlego slowa. Niedowiarkom skrajnym dawalem go do rak z gorzkim
      blogoslawienstwem : "przejedz sie sam synu, powiesz mi jak bylo, jesli tylko
      bedziesz madry i uda ci sie przezyc"... Jechali, potem wracali. Dziwnie
      niespokojni, czasem wystraszeni, bardzo pokorni... Po dlugich wspolnych trasach
      podchodzili i pytali czy nie chce go im sprzedac... To trzeba poczuc i
      dlatego wiem jakie wrazenia im towarzyszyly... Kultowe motocykle sa nimi nie
      tylko dlatego, ze wiecej sie nie powtorza w produkcji, czy dlatego ze historia,
      sukcesy itd...
      Z nimi zwiazani sa drogi ludzi. Każdego indywidualnie.

• Gość: Marcin Osikowicz Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:23
        Tylko dla porządku przeklejam link do wątku w filmem soleskiego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=47927812
        Z opisu okulara wnoszę, że ma gsxr'a 750 albo 1100 ze starych dobrych czasów,
        może nawet na 18 calowych obręczach. A i tak najpiękniejszy ze wszystkich jest
        zxr750 z lat 88-93 z rurami od odkurzacza łączącymi owiewkę z bakiem. Niczemu
        to nie służyło ale jaki szpan.

Ktoś zapytał, a ja nie odpowiedziałem: mój FZR 1000 jest z 1987r.
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: sprzedam motocykl kultowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:39
          Właśnie wystawiłem Yamahę na allegro:

moto.allegro.pl/show_item.php?item=131922647
          To mój pierwszy raz i trochę się denerwuję, jak to w takich pierwszych razach
          bywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka