Dodaj do ulubionych

crash:( co robic?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:47
witam, moje moto (suzuki gsx600f 1993) zaliczylo lekkiego slizga. problem
polega na tym, ze swieci mi sie kontrolka oleju, chociaz olej jest, nic nie
cieknie. nie wiem czy moze czujnik oleju sie spsul podczas upadku, czy
poprostu cos stalo sie pod prawym dekielkiem (jest bardzo delikatnie
wklesly). czy macie siakies pomysly?? z gory dziekuje za pomoc...
ps. wiecie moze gdzie mozna dostac plastiki, naklejki do tego moto??
Obserwuj wątek
    • Gość: etiop(czyk) Re: crash:( co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:48
      a no i zapomnialem o najwazniejszym nie wiem gdzie dokladnie jest czujnik tego
      oleju...
      • Gość: baba_zanetti Re: crash:( co robic? IP: *.itpp.pl 03.10.06, 14:40
        Najprostszą metodą by to sprawdzić, jest odkręcić jeden przewód olejowy od
        chłodnicy oleju i zakręcic będzie widać mniej więcej czy jest ciśnienie, jest
        to też najbezpieczniejszy sposób gdyby się okazało że go nie ma!! Bądź ręką
        spawdzić temperaturę chłodnicy.Ale myśle że musisz przesledzić wiązkę przewodu,
        od żarówki kontrolki do czujnika. może się przetarł, lub rozpioł, ewentualnie
        sam czujnik. Od wywrotki ciśnienie nie powinno zniknąć. Czujnik jest
        prawdopodobnie pod prawym dekielkiem,(po stronie sprzęgła). (przynajmniej tak
        ma GSXR 1100- było to samo)
        • Gość: yamasz Re: crash:( co robic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:44
          to teraz wyjeb motor na druga strone i wszysto bedzie dzalac ;)
    • adikg Re: crash:( co robic? 09.03.15, 13:46
      Radzę Ci się zabezpieczyć na przyszlość żeby nie bylo uszkodzeń Twojego motoru. Na rynku dostepne sa m.in. crash pady na kola i kierownice, ktore skutecznie minimalizują uszkodzenie przy wywotce. Ja korzystam z WOMET-TECHu i musze przyznać, że są bardzo trwałe.
    • ireo wstać. 10.03.15, 01:51
      wstań i idź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka