Gość: JARO IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:45 witam zamierzam zakupic motocykl kawasaki en 500 vulcan z 95 roku. prosze o jakiekoilwiek opinie badz linki do stron na ktorych mozna znalezccokolwiek na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szynszyll Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.prz.rzeszow.pl 20.10.06, 08:57 yo! podaruj sobie EN. jezeli juz koniecznie chcesz malego czoperka to zdecydowanie kup XV 535, ktory ma prostszy trwalszy silnik i wal kardana. EN ma problematyczna gore silnika i przeniesienie pierwotne łancuchem co jest toalnym nieporozumieniem wg mnie. jednym slowem - podaruj sobie ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:35 ja zasiadam na mniejszym vulkanie en 450 ltd 454 fajny, mocny wygodny jak mi się znudzi to też będę szukał kawę ale chociaż 750 . napęd na pas- więc czysto i cicho , 8 zaworów, ja u siebie jeszcze nie regulowałem ale bez problemu jest na śrubę z kontrą, a co do 535 też miałem taki zamiar ale jak na to popatrzyłem to jest to moto takie małe dla amazonek co prawda v-łka ale taka wisząca pod cienką ramą. silnik z en to sprawdzona konstrukcja produkowana przez 20 lat w en , gpz, kle, er. a strona to jak wszyscy polecają żeby sobie popatrzeć to www.bikez.com nie pękaj przed kawą.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.speed.planet.nl 27.01.15, 18:02 Witam ja też latam na en 454 i to dosłownie 😊. Teraz planuję en 500 bo kawa to kawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:37 dodam jeszcze że ciekawe jest to że najczęściej odradzają kawą ci co nigdy na niej nie pojeździli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.prz.rzeszow.pl 23.10.06, 09:05 yo! nie musze walic denksu zeby go nie polecac ;) rozmiarami EN i 535 sa identyczne. tekst o cienkiej ramie tylko mnie rozbawil ;) najglupsze co mozna bylo wymyslec to przełożenie wstepne lancuchem, ktorego wymiana wymaga kompletnego demontazu silnika - co dla mnie jest totalnym nieporozumieniem. ponadto wolalbym wal kardana niz pasek z jakims tam przebiegiem bo przeciez nie kupisz uzywanego moto z nowym paskiem. a pozatym musialbym zjesc tuzin halucynogennych ropuch z Goa zeby jezdzic na kieszonkowym czoperku - takim czy smakim ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.m.o.d.e Re: kawasaki EN 500 vulcan 24.10.06, 18:56 en 500?- bardzo fajne moto, a porównywanie go do v535 to jakieś totalne nieporozumienie :) spójrzcie na osiągi obu sprzętów... a że wał kardana?... en- ka z 95 ma chyba nawiasem mówiąc pasek a nie łańcuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.prz.rzeszow.pl 24.10.06, 19:42 yo! klopot w tym, ze nie wiesz co to jest przelozenie wstepne ;) naped na tylne kolo jest paskiem, ktory tez nie jest za darmo. osiagi en500 powiadasz, no, no... bestia ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.chello.pl 24.10.06, 21:21 hhmm... dzieki za op[inie, wprawdzie totalnie rozbiezneale zawszeopiniie. myslalem, szukalem pytalem tu i tam i koniec koncow wybor padl na kawe. do 535 jakos totalnie nie moglem sie wpasowac a kasi na nic innego nie bylo. dzieki i di zobaczenia na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demode Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:36 bestia nie bestia... w takim razie jak nazwac tak zachwalane przez ciebie virago skoro ma 46 zamiast 50 KM, vmax 150 zamiast 170 i 7 s do stówki zamiast 5,5??? Nawet w zdławionej wersji 34 konnej en 500 bije virażkę na łeb bo osiąga 100km/h już po 6,1s. źródła: motorradonline.de, motocykle.domeczek.pl, i o czym ta twoja mowa??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.prz.rzeszow.pl 26.10.06, 17:47 he, he, he... albo raczej: ziew... jedno i drugie jest wg mnie 'cusiem' - co nie zmienia faktu, ze za sympatyczniejszego 'cusia' uwazam zdecydowanie XV. jedno i drugie nie sluzy do bicia rekordow ani predkosci ani przyspieszen - zycze powodzenia wszystkim osiagajacym predosci maksymalne badz na EN badz to na XV - dla mnie sa po..i. jak chcesz sie scigac z wiatrem to za 6-8 tys proponuje kupic ladne jajko - bedzie mialo i hamulce i zawieszenie i silnik. baw sie dobrze i pij nerwosol ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:04 gratuluje doskonałego wyboru. może kiedyś dzieś na drodze wymienimy poglądy.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Tutaj znajdziesz chyba jakies info IP: 205.175.202.* 08.09.14, 09:34 lmgtfy.com/?q=kawasaki+500+vulcan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryklolo Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 13:15 mahina przyszłosci jestem ciekaw ile ciągnie po aswalcie pozdrawiam eryklolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryklolo Re: kawasaki EN 500 vulcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 13:22 mahina przeszłosci napewno daje rade na koło uprawiasz stunt ? . w przyszłosci se takiego kupie i bede jezdził aż spale łorzyska . mam pytanie ile ta mahina jest warta czekam na odp . napewno leci z 200 km na godz . pozdrawiam eryklolo . Odpowiedz Link Zgłoś