Gość: Sypek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:21 Czy warto kupić "żółwia" (ochrona kręgosłupa)? Czy kurtka musi być dużo obszerniejsza żeby go pod nią zmieścić? Nie planuję jazdy na kole itd.itp., tylko turystyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sypek Re: Żółw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:29 Pytam bo mam zajoba na punkcie bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Re: Żółw 13.12.06, 20:48 Warto. Ale niestety nie każdy żółwik spełnia swoje zadanie. Większość to tylko ładnie wyglądający gadżet. Prezentowałem kiedyś na forum wyniki niemieckiego testu. Poszperaj w archiwum to znajdziesz wątek. Sam właściwie zawsze jeżdże w tym ustrojstwie. Pod każdą kurtką zmieści się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Żółw IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.12.06, 04:39 Dainese - moj zolwik - z wkladeczka z aluminium. Prosze bardzo: w tym jezdze: www.cyclegear.com/spgm.cfm?L1=&L2=&L3=&L4=&item=DAI_1875761-001-MD_G Kurteczka ma byc na wymiar, czyli maksymalnie obcisla. Wbijasz na T-shirt only. I tak sie troszeczke rozejdzie. Im gorsza firma, tym bardziej sie rozejdzie. Jesli ma podpinke - pasuj na siebie z wyjeta podpinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker czwartek sponsoruje literka T IP: *.dyn.optonline.net 14.12.06, 06:09 "Kurteczka ma byc na wymiar, czyli maksymalnie obcisla. Wbijasz na T-shirt only." fajna sugestia. dla tych co jezdza do starbucks'a. i to najlepiej z la do san clemente. very fancy. (zolwie pod skorupa to nawet t-shirt'ow chyba nie maja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: Żółw IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.12.06, 08:05 No jasne - kolka wokol kwartalu i wyskoki do kawiarni to podstawa egzystencji. A tak w zaufaniu - to powiem Ci, ze lepiej sie nie wyglebiac w czyms, co da sie owinac dwa razy wokol lokcia tudziez kolana. Tylko Ci sie tak wydaje NYorker, ze w streetowych ciuszkach jest niewygodnie. Ja tez kiedys myslalem, ze lubie male piersi :) Jakos mi sie wydaje, ze tez gdzies tam pod tym czarnym gearem ukrywasz zolwika, albo przynajmniej jakas plyte Alpinestrars, ewentualnie konkretny plecaczek z usztywnieniem, lub cos w tym rodzaju? Poznalem kiedys goscia, na CB750, ktory z braku laku jezdzil z plecaczkiem na plecach. A w tym plecaczku trzymal plastikowa butle z olejem. Taki mial postkomunistyczny patent. I wyglebil. Na plecy. I nic mu sie nie stalo. Mysl dnia i nocy: JESLI MASZ MOTO ZOLWIA; NIE MUSISZ MIEC ZOLWIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker waps IP: *.dyn.optonline.net 14.12.06, 14:48 koles pisze o turystyce w polsce, a nie o jezdzie po bulwarze w monaco w perforowanej, stylowej skorce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS do NYorkera Re: Żółw IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.12.06, 08:07 PS NYorker, to motto w poprzednim poscie to nie do Ciebie, tylko ogolnie. Szacuneczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sypek Re: Żółw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:34 Dzięki wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś