Dodaj do ulubionych

ciuszki tekstylne - prośba !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:48
Hej!
Kilka dni temu stałem się szczęśliwym (?) posiadaczem swojego
pierwszego "sprzęta" (Honda DEAUVILLE) Z dziką niecierpliwością czekam na
wiosnę (chyba to znacie ?). Niestety przede mną decyzja zakupu "ciuszków" I
to jest duży problem.Czytając posty wiem, że RETBIKE nie wchodzi w rachubę -
przy okazji sereczne dzięki dla wszystkich, którzy napisali w tym temacie.
Czyli wiem już czego nie kupować.Teraz chciałbym wiedzieć, które firmy są
godne polecenia (UVEX,NITRO,UTIKA,...?).Inreresuje mnie odzież (kurtka,
spodnie) tekstylna z dobrą membraną i ew. buty trystyczne.Proszę o pomoc
praktyków !
Będę wdzięczny za każdą opinię i informację (adres internetowy,wrażenia z
użytkowania,subiektywne opinie...)
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: rumcajs Re: ciuszki tekstylne - prośba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:02
      tutaj kupisz ciuchy z windproofem i windstopperem www.hike.pl
      Ja mam tą tańszą bluzę i jestem spoko zadowolony.
    • transplant Re: ciuszki tekstylne - prośba ! 15.01.07, 22:16
      Hej. Nitro sobie daruj- mam kurtke i smialo moge powiedziec ze to szmelc. Pruje
      sie na szwach, brakuje solidnego sciagacza w pasie a "membrana" w opisie to
      jakas pomylka w tlumaczeniu. Spodnie mam z modeki i sa naprawde ok. Kosztowaly
      400 i w taka pogode jaka mamy tej "zimy" daja rade- polecam. Buty wojskowe,
      polskie, sznurowane po lydke- sa super. Nie wiem jak to wszystko sprawdzi sie w
      lecie ale przez ostatnie 3 miesiace jedze regularnie i da sie wytrzymac. Moich
      nastepnych ciuchow bede szukal w lumpach i na bajzlach- szkoda na to tak
      ciezkiej kasy a nawet najbardziej markowe szmaty niszca sie w tych warunkach.
      Szerokiej drogi.
      • Gość: rychoo Re: ciuszki tekstylne - prośba ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 06:23
        nmm kurtke Nitro i jest ok, nic sie nie pruje - spelnia swoje zadanie . Natomiast mam spodnie UTIKA i to jest szmelc - podpinkae sie zle przypina i wyciagaja sie jej nogawki ze spodni , membrana sparciala i sie wysypala. Latwo przypalic od tlumika , jedyny plus ze jak mialem glebe na asfalcie i pojechalem pare metrow na tylku, to nic sie nie stalo spodnia nawet sie nie pozaciagaly. Pozatym sa dos cieple .
        • transplant Re: ciuszki tekstylne - prośba ! 16.01.07, 21:59
          Sprecyzuje. Mam kurtalke Nitro model N45. Jest ona szyta z 2 rodzajow cordury-
          drobno i grubo tkanej. Mam problem z tym drugim rodzajem materialu- rozlazi sie
          na szwach i musze kleic to dziadostwo bo sie calkiem rozpadnie. Zdecydowanie
          nie polecam- za 500 zl powinno to inaczej wygladac. Kurtke kupilem nowa i ma
          dopiero 4 miesiace. Mam tez rekawice z tej firmy i one tez pare razy widzialy
          klej. Uvex, Hein Gericke, Arlen ness- to sa moje typy jesli chodzi o ciuchy.
    • Gość: sly11 Re: nitro i utika to lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 08:09
      jesli musi być ta trójka to tylko uvex,choć najdroższy,pomyśl o modeka,hein
      gerike,dobre niedrogie i sprawdzone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka