Dodaj do ulubionych

Route 66 legenda

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:45
wiadomosci.onet.pl/9574,8,0,pokaz.html

żeby chociaż powzdychać...

Obserwuj wątek
    • kubek145 Re: Route 66 legenda 24.01.07, 13:03
      nie powzdychac tylko uzbierac troche kasy i ognia :)
      • Gość: siekiera77 Re: Route 66 legenda IP: *.aster.pl 24.01.07, 14:05
        no jak przeczytasz
        "osławiona"
        to sie od razu
        "chce wyjść z kina"
        :-)

• Gość: waps Re: Route 66 legenda IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.01.07, 04:03
          Mad, ja tam bylem. Pociagnalem kreske gdzies na granicy Nevady i Arizony. Z
          66-tki zostaly kawalki i objete sa ochrona, tzn. nie wolno poszerzac, budowac
          nowych stacji benzynowych itp. Mit 66-tki jest najslynniejszy, ale ma w Stanach
          kilku bardzo mocnych konkurentow.
    • Gość: marider Re: Route 66 legenda IP: *.elpos.net 25.01.07, 10:19
      Droga jak droga, oprocz paru muzeow ze starymi fotami na Rest Area'ch nic
      konkretnego przynajmniej w polnocnych Stanach (gdzies mam jeszcze jakies
      broszury, ktore sobie wzialem po drodze). "Legenda" z 66 jest taka sama jak
      stricte "amerykanski" Harley i szczerze, to nie wiem czym tu sie podniecac..
      Wiem bo troche po niej polatalem i na moto i w aucie ;)

PS: co do obalania mitu "Wielkiej Ameryki", to asfalt na drogach czasami jest w
      gorszym stanie niz w Pl, tylko tego juz w TV nie pokazuja :)

Pzdr
      marider
      R1
      • Gość: marider Re: Route 66 legenda IP: *.elpos.net 25.01.07, 10:23
        A, zapomnialbym, w Pl tez mamy swoja "66" - Zambrow -> Bielsk Podlaski i gdzies
        dalej, rowniez leci z Polnocy na Poludnie tak pi razy oko ;)
        • Gość: mad A ja się podniecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:10
          bo brak mi długiej drogi z krańca na kraniec, nie przerywanej wsiami i
          przejazdami przez skrzyżowania w centrum miasteczek. długiej a prostej, gdzie
          tylko jechać..

• Gość: Als Re: Route 66 legenda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:10
        A winkielków to niby ni ma?
        • Gość: waps Re: Route 66 legenda IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 26.01.07, 01:48
          Fakt - amerykanskie asfalt potrafi czlowieka zaskoczyc. Rozumienie pojecia
          "rowna powierzchnia" jest bardzo dalekie od percepcji niemieckiej. Bylo nie bylo
          polska syfiarnia i tak w zaden sposob nie da sie zestawic z amerykanskim
          rozumieniem dokladnosci. Sa produkty specjalistyczne i przekoanania polskich
          asfalciarzy, ktore jest bardzo trudno podrobic:

1. koleina (czytaj: winne sa ruskie tiry i trzeba ich opodatkowac)
          2. "fala" poprzeczna alias garb (garb sam sie zrobil, a postawienie znaku
          ZWOLNIJ jest tansze)
          3. rozplywajaca sie maz w temperaturach powyzej 20 stopni
          4. wyrwa typu jebut, a jak zaleje ja kaluza - to jebut... "ten idiota jechal jak
          idiota"
          5. regularny pozimowy "kosteczkowy" rozpad asfaltu (czytaj: bo woda rozsadza,
          normalne to jest, fizyczny proces)
          6. latanie dziur - efekt usuwania skutkow, a nie przyczyn (czytaj: zamiatanie
          smieci pod dywan = trwonienie pieniedzy podatnikow i ich zdrowia)
          7. trasa romantyczna - czyli asfaltem wylewamy istniejace polne drogi i sadzimy
          drzewa (czytaj: respektowanie przyzwyczajen ludnosci regionalnej, konia i
          traktora oraz piekne wkomponowanie w naturalne krzywizny terenu i tego... i
          przyrody; niech przyjada do nas i zobacza jak u nas pieknie, Polska jest piekna,
          a tam co - inny swiat maja?)
          8. asfalt jest taki jaki jest bo taki jest, a polscy architekci sa slynni na
          calym swiecie i w ogole mamy swietnych fachowcow
          9. piekna droga glaciutka jak stol do pingponga (czytaj: wojt i asfalciarz lubia
          sie wzajemnie, chodza do kosciola, pija wodke i w zyciu nie byli za granica, a
          projektant jest ociemnialym konowalem, ktory ze studiow wyniosl wiare w to, ze
          nauk profesorow sie nie kwestionuje)
          10. zostawmy tak jak jest, zrobi sie przed przyjazdem papieza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka