Dodaj do ulubionych

V-Strom 650, Varadero, Transalp

IP: *.pdg.panasonic.de 16.02.07, 14:56
Witam wszystkich.
Planuje zakupic nowy sprzęt do turystyki po Skandynawi, który z wyżej
wymienionych motocykli jest najodpowiedniejszy do śmigania po kresach
północnej Europy? Mam zamiar trochę zwiedzić północną cześć półwyspu i
zastanawiam sie ktory motocykl jest najlepszy do takich eskapad. Trasy
wiadamo nie sa tak wyamgajace żeby od razu kupować BMW Adventure czy KTM, ale
jednak troche kilometrów jest do zrobienia 6500 ok w 3 tygodnie.
Bezawaryjność, wygoda, łatwość prowadzenia, niska eksploatacja, przeglądy,
obsługa itp. to główne kryteria, którymi się kieruję przy wyborze motorka.
Dzieki i do usłyszenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: nyorker Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: 70.19.14.* 16.02.07, 16:27
      "...który z wyżej wymienionych motocykli jest najodpowiedniejszy..."

wszystkie jednakowo dobre. hondy znam tylko z obrazkow, ale i tak wybralbym
      transalpa ze wzgledu na wage, reputacje i 21".
      • Gość: brembo Re: suka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:48
        suzuki v strom. a waży tyle co transalp
        • Gość: nyorker Re: suka IP: 70.19.14.* 16.02.07, 21:03
          suzuki v strom. a waży tyle co transalp

ok, to nic nie wybieram.
    • japoniec49 Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp 16.02.07, 21:27
      W kwietniowym numerze Swiata Motocykli z 2006 roku jest porownanie
      V-Stroma i Transalpa. Dosyc szczegolowo sa opisane zalety jednego i drugiego
      motocykla. Osobiscie nie stawialbym Varadero z litrowym silnikiem na jednej
      polce z Transalpem i V-Stromem.
      • Gość: brembo Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:57
        osobiscie uważam że viadro jest mega dobrym i trwałym motocyklem, ale jego
        poręczność jest mała przy TA i vsrom. poprostu powyżej 200kg na sucho moto to kloc
    • Gość: zdzicho Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:26
      jak chcech jeżdzic tylko po drogach, to tylko viadro - wygoda + mozliwość
      zabrania dużego bagazu co na odludziu jest wielkim plusem. jak chcesz PRÓBOWAC
      zjechać z dróg - to transalp bo dobierzesz dobre opony do 21". suzuki tez dobre
      ale chyba jednak na krótsze wyprawy.
      ps. zakładam że pojedziesz naprawde na zadupie (powiedzmy "na północ" od
      lofotów) a tam bez dużego bagażu nie ma to sensu - zginiesz z głodu i zimna ;)
      • Gość: Potkuri Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:23
        Co do glodu i zimna to nic nowego. Bylem juz kilka razy na polnocy (hiking),
        ale nigdy motocyklem. Wiem, ze Wiadro to nie ta polka co TA czy V-Strom, ale to
        i to ma dwa kola. Motorki maja jechac i nie psuc sie czy tez niedomagac trudow
        podrozy. Wiadro to turystyk, ale zawalisty, nie wiem jak by sie spisal w
        trasach szutrowych (Hammningberg - niedaleko Vadro to juz szuter), TA to dobry
        wybor, ale czytajac S-Motocykli, gdzie jest porownanie TA i V-Stroma to nie ma
        co wybierac, VS bije TA cena, cena dodatkow, dynamika i 6-bieg w trasie (Polnoc
        Finlandii az sie prosi na 6 biegu- mniejsze spalanie).
        VS jest tez bardziej pakowny od TA i ma wiekszy zbiornik paliwa. Wiec moze
        tylko marka i presitz przemawia za Honda? Jedynie te 21 cali zal VS...
        Pozdrawiam

A tak BTW dlaczego nie produkuja motocykli turystycznych z kolem 21 cali jezeli
        wszystko? przemawia za tym, zeby z przodu miec te "oczko"?
        • Gość: sly11 Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:27
          jeżdziłem viadrem,klocek,z nadwagą,ale bardzo komfortowy,z tym że to inna liga
          do trampka i sztormiaka.
          trampek to technicznie motocykl niższy od vs.
          trampkiem nie jeżdziłem,natomiast miałem dl 650,i byłem mega zadowolony,teraz
          mam dl 1000 i jestem mniej szczęsliwy,wiec przesiadam sie z powrotem na 650.

polecam dl 650,to wszystkomajacy ,małopalący,leśno-autostradowy,nowoczesny motocykl.

• Gość: brembo Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:04
            własnie Sylwek, świat idzie do przodu. chyba bedę musiał polubić małych żołtych
            księgowych z Suzuki co zaprojektowali vsroma 650.

kiedys afryka twin wygrywała wszystkie testy porównawcze
            dzis takim motocyklem jest v srom 650
            • Gość: sly11 Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:06
              > kiedys afryka twin wygrywała wszystkie testy porównawcze

wiesz,afryka to legenda,
              lecz na dzisiaj są juz motocykle lepsze.
              szczerze to powiem że po dokładnym przeglądzie dl-a(u mnie był rozebrany do golasa)
              wychodzi z niego "jakość suzuki",choc to tylko kwestia poczucia
              estetyki,natomiast na drodze to cudeńko.
              wśród licznych zalet,jego największą wadą w moim mniemaniu jest mniejsza
              stabilność przy prędkościach rzędu 150-180(na tego typu motocykl i tak jest
              dobrze).liter jest w tej sytuacji idealny,nawet przy 220 idzie jak po szynach.
              na nasze drogi to idealny motocykl,daje rade za fjr-ką na szosię,szedł po
              szutrze i piasku za wr-ką.
              dlatego po licznych dwukołowych popylaczach,wracam do dl 650,nie jest on
              szczególnie piękny(lanserka ala new deep blue r6 odpada)ale kto wyrósł juz ze
              stania ścigami pod kolumną,z braku altenatywy dla dl-a,powinien tym pojeździć.

uffff

zalety-odsyłam do motocykla i świata motoc.

• Gość: tatajacek Re: V-Strom 650, Varadero, Transalp IP: 212.166.207.* 18.02.07, 00:26
            ale to lesno to really? bo inaczej pisza w Polsce i swiecie.
            masz to pytam.
            pzdr
            • Gość: nyorker . IP: *.dyn.optonline.net 18.02.07, 05:17
              wyszukiwarka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka