Dodaj do ulubionych

Wyspa Man - TT

IP: 86.41.142.* 03.04.07, 20:25
Witam, wybiera sie moze ktos na wyspe man na wyscig TT ? Ja planuje wyjazd na przelomie maja i czerwca jezeli ktos tez sie wybiera to prosze o info. Jest to moj pierwszy wyjazd tam wiec prosze takze o wszystkie informacje jakie posiadacie, intersuje mnie szczegolnie gdzie mozna nocowac (pola namiotowe w Douglas) i jakie sa cenach za pole i oczywiscie najlepsze miejsce do obserwowania wyscigu :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za info .
Obserwuj wątek
    • zaloo Re: Wyspa Man - TT 04.04.07, 10:50
      hej, temat poruszony wcześniej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=57409032
      dodam że jeżeli nie posiadasz rezerwacji na prom to polecem zaplanować wyciekczę
      w przyszłym roku, jeżeli jeszcze są miejsca...
      powodzenia
    • Gość: Potas Re: Wyspa Man - TT IP: 195.128.228.* 04.04.07, 14:55
      Dobre, dobre :))) to jednak trochę inne wyścigi niż tor poznań. na dobre
      miejsca na ogladanie nie licz wogóle, bo tam tłok okropny i bardzo trudno sie
      dopchać. A że w tym roku szczególnie bedzie uroczyście, to itłok zapewne
      jeszcze większy.O miejscach campingowych mozesz zapomniec, bo porezerwowane są
      juz wszyskie dawno. Jak jeszcze nie masz biletu na prom na Man, to spoko możesz
      planować wyjad gdzie indziej - 0 szans na bilet
    • Gość: Adi Re: Wyspa Man - TT IP: 86.41.133.* 07.04.07, 12:21
      Wybieram sie z Irlandii wiec bilety jeszcze sa na prom z Dublina. Moze jest ktos kto tez plynie z Irlandii to mozemy wybrac sie razem? :). Niesttety nie mam zamowionego noclegu nigdzie ale zawsze sie znajdzie jakis kawalek polanki :P
      • Gość: alter100 Re: Wyspa Man - TT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 15:07
        Cena noclegu na campingu to 10-15 Euro od osoby, ale juz w lutym wszystkie
        miejsca na campingu w Douglas byly zarezerwowane. Pewnie mozna szukac jeszcze
        prywatnych noclegow. Tak czy owak zazdroszcze ci i szczesliwej - pelnej wrazen -
        podrozy zycze!
        • sarawi Wyspa Man - TT 19.04.07, 09:11
          Mocno przesadzacie z tymi biletami. Ktos kiedys pisal, ze kupil bilety na prom
          z wyprzedzeniem kilkumiesiecznym i kosztowaly go 400 E, wiec teraz na pewno
          trzeba bedzie zaplacic majatek, albo nie bedzie ich wcale. A tak sie sklada, ze
          plynac z Belfastu, albo Dublina mozna kupic bilety w dwie strony w przedziale
          180-280 E i nic mi niewiadomo na ten temat, zeby nie bylo juz wolnych miejsc
          • Gość: Potas Re: Wyspa Man - TT IP: 195.128.228.* 19.04.07, 10:30
            Ja kupowałem 2 lata temu i płaciłem 180 Ł .i już wtedy co najmnej połowa promów
            była porezerwowana i to był real, a nie przypuszczenia. Tyle tylko, że
            dotyczyło to promów dopływających od strony GB, a nie irlandii. A praktyka juz
            za miesiąc pokaze, czy miałem rację z brakiem dostępności biletów, bo mi akurat
            nic nie wiadomo o wolnych miejscówkach.
            Do zobaczenia na wyspie!
            • ocx Re: Wyspa Man - TT 19.04.07, 12:36
              Bilety rezerwowałem w listopadzie 2005. Zapłaciłem dokładnie 386euro(za
              2os+moto...takze tak jak pisałem prawie 400). Druga sprawa to fakt ze 10
              kwietnia Steam Packet zwiekszyła ilość promów z IRL na Man, i moze faktycznie z
              tamtego kierunku sa jeszcze miejsca...

-<<jeszcze 37 dni>>--
    • Gość: Adi Re: Wyspa Man - TT IP: 86.41.133.* 21.04.07, 13:16
      Ja rezerwowalem tydzien temu z Dublina. W obie strony dla dwoch osob kosztowalo mnie to dokladnie 220 euro i bilety nadal sa na ten prom, ale dalej nie mam noclegu, moze mi ktos pomoze, moze macie gdzies miejsce na jeden namiot, nie biore auta ani motocykla, potrzebuje tylko miejsca na jeden namiot.
      • sarawi Wyspa Man - TT 24.04.07, 09:14
        Jade 27 maja. Wczoraj kupilam bilety - 260 E ( ja i motocykl ) w dwie strony, z
        Dublina
      • Gość: potas Re: Wyspa Man - TT IP: 195.128.228.* 24.04.07, 14:41
        Ok dam ci namiar na prywatny dom, jednej polki, która mieszka tam od kilku lat
        i zgodziła sie przyjąć po znajomości max 3 osoby (tyle miesci sie w pokoiku) ma
        tez mały ogródek (podobno miesczą się 3 motocykle, więc moze i namiot też.
        Trzymałem to miejsce na czarna godzinę, ale wolę z moja ekipą podbawiac sie na
        campingu (który mam od dwana zarezerwowany!)Tylko zebyście nie narobili trzody,
        bo to prywatny domek a nie B&B!!!
        prześlij mi swoje namiary na maila: lech-potynski@o2.pl, a ja podeślę ci namiar
        mailowy na panią
        Nie musisz za to całować mnie po rekach, wystrczy szklaneczka whisky w pubie na
        miejscu :)
        • ocx Re: Wyspa Man - TT 27.04.07, 16:47
          Wisziałem dzis na opolskiej obwodnicy, explorera(?)z przyczepa, a na niej chyba
          indian czerwony i kilka jeszcze jakis cacuszek...mam nadzieje ze nastenym razem
          zobacze je na miejscu :)

powodzenia
          Maciek / niebieski ZRX
          • sarawi Wyspa Man - TT 31.05.07, 19:07
            I gdzie sie podziali Ci wszyscy polscy motocyklisci, ktorzy sie wybierali na
            wyspe Man? - jestem tu juz kilka dni i ani jednego motocykla na polskich
            blachach nie widzialam. GDZIE WY JESTESCIE?
            • deviant.rr ekipa z OPOLA jedzie! 31.05.07, 22:58
              Z Opola w poniedziałek 28.05.2007 wyjechała mała ekipa z Opola - ZALOO+MADI
              (VTR1000F) OCX+JAGODA (ZXR1100) i PUNAR (VF1000).
              Dzisiaj czekali na prom w L'pool.
              • sarawi TT ... i po ... 06.06.07, 18:46
                Spotkalam ich! - a wlasciwie jednego z nich na campingu w Douglas. Zaskoczylo
                mnie to " a dzien dobry ... " :) Swoja droga, zapomnialam spytac jak kolega mial
                na imie :) - w kazdym razie, mam nadzieje, ze bawicie sie dobrze, oby do soboty
                ... a potem zameldujcie sie, ze dojechaliscie calo i bezpiecznie spowrotem do
                Polski. Slyszalam tez, ze Potas z ekipa tez na wyspie Man sie juz pojawil,
                niestety nie mialam okazji ich spotkac. Pozdrowienia tez dla chlopakow
                napotkanych w Tesco :) - i tyle Rodakow, ktorych mialam okazje widziec, nikogo
                wiecej :(
                Dzis rano mialam prom do Dublina, az zal bylo wracac, bo impreza rewelacyjna, a
                wysepka cudowna, zauroczyla mnie mocno, spodziewalam sie, ze bedzie to cos w
                rodzaju pomieszania Irlandii z Anglia, czyli jeden wielki kicz, a tu takie mile
                zaskoczenie :) miejsce naprawde bardzo urkoliwe i - raj dla motocyklistow.
                Mialam wrazenie, ze motocykli jest tam wiecej, niz samochodow. Za rok,
                gdziekolwiek bym nie byla - jade jeszcze raz. Prawdopodobnie wybiore sie tez pod
                koniec sierpnia na Manx Races, impreza nieco mniejsza, ale podobno tez warto
                zobaczyc, w kazdym razie - daleko nie mam. Chcialabym cofnac czas i jeszcze raz
                pojechac na TT ... mieszkalismy na campingu przy trasie wyscigu, klimat
                pierwszorzedny, nie zamienilabym tego miejsca na B&B.
                Czekam w takim razie na powrot chlopakow (po niedzieli?) - zdajcie relacje jak
                Wam sie podobalo, choc pewnie to pytanie jest zbedne :) SUPER
                • Gość: Potas Re: wreszcie w domu!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.06.07, 09:33
                  Spoko spoko. nie było znaku życia, bo dopiero dzisiaj w nocy dowlekliśmy się do
                  domu (ta ekipa - czerwony Indyk i 6 H-D z lat 30.) jak zaczęliśmy wracać w
                  sobotę ok południa, to dpoiero we wtorek w nocy pojawiłem się w domu. Mam
                  nadzieję,że zmieniłaś zdanie co do dostępności biletów. Ja pisałem o biletach
                  dla zmotoryzowanych, a nie pieszych, a to istotna różnica, tylko mi nie
                  przyszło do głowy. Mimo, że rezerwowaliśmy 2 lata temu, to o mały włos, a nie
                  dostalibyśmy się wogóle, bo goście coś popierdzielili z rezerwacjami.
                  Na miejscu spotkaliśmy ekipę z Opola, chłopaków z Olsztyna i Biłegostoku (na
                  motocyklach) i trochę ludzi na piechotę. Nietety Vintage Rally nie udało się
                  wygrać, ale kurtuazyjnie organizatorzy wręczyli nam kilka nagród za rózne takie
                  tam. Ale ważny był sam udział i wogóle to, że byliśmy pierwszym w histori IOM
                  klubem z Polski startującym oficjalnie.
                  Poza drobnymi usterkami jak klka wybuchniętych akumulatorów, poluzowana
                  skrzynia biegów, czy kilka rozbiórek gaźników i aparatów zapłonowych wszystko
                  działało idealnie, a maszyny szły jak burza!
                  • sarawi :) 15.06.07, 19:02
                    czekaj ... chyba nie rozumiem pytanie dotyczacego biletow? :) - nie mam pojecia
                    jak wygladala sytuacja dla pieszych, bo ja jechalam na wyspe razem z motocyklem
                    i naprawde nie bylo problemu z kupnem biletow krotko przed impreza. Tyle tylko,
                    ze z Irlandii, a nie z Anglii. Co prawda kilka dni przed wyjazdem dostalam
                    telefon ze steam-packet, ze zmienili moje miejsce powrotu, zamiast do Dublina
                    mialam plynac do jakiegos innego miasta w Irlandii, bo jest male zamieszanie i
                    brakuje im miejsc, ale juz na wyspie Man, 2 dni przed powrotem, udalo mi sie
                    przebukowac bilety spowrotem na Dublin. Bylo tez sporo wolnych miejsc na inne
                    terminy. Generalnie, panika pojawila sie dlatego, ze steam-packet miala jakas
                    umowe, ktora rozwiazano (albo sama sie skonczyla i nie zostala przedluzona) na
                    krotko przed TT i okazalo sie, ze brakuje promow na trasie Anglia-Wyspa Man,
                    dlatego kombinowali z Irlandia, tzn. zmieniali ludziom rezerwacje, zeby
                    poprzerzucac ich gdzie indziej i miec chociaz jeden wiecej statkow na Anglie. To
                    tyle w tym temacie :)

To i tak nie wracaliscie dlugo. Poznalam na campingu sympatycznych Niemcow,
                    wyjezdzali we wtorek popoludniu, w srode rano byli w Anglii ... a z Anglii
                    jechali 4 dni do Niemiec - nie wiem jak im sie to udalo :)))

Tak czy siak, bylo super, jestem zachywcona. Jak sie uda, to jeszcze sie tam
                    pojawie na Manx-races w sierpniu :>

sarawi
                    • sarawi :) 15.06.07, 19:03
                      PS: mam troche zdjec, moge zainteresowanym podeslac link do galerii na PW.
                      • spiwor Re: :) 16.06.07, 15:31
                        Wrzuć tutaj :)
                        • zaloo Re: :) 19.06.07, 14:48
                          hej Sarawi!!!
                          to moją uwagę zwrócił Hornet na krakowskich tablicach na kempingu w padoku w
                          Douglas!!!
                          dojechaliśmy szczęśliwie w poniedziałkowy wieczór w pełnym składzie.
                          kilka fotek z wyjazdu znajduje się na moim koncie na bikepics.
                          jak tylko założymy jakąś konkretniejszą galerie, na bank zarzuce tu linkiem,
                          a poki co to pozdrowienia z PL!!!
                          • ocx Re: :) 19.06.07, 23:33
                            Kilka fotek jest tez tutaj:

www.bikepics.com/members/swiderr/personal
                            • sarawi TT 20.06.07, 19:09
                              ... ktos tu chyba mial dobry aparat fotograficzny :)
                              Ciesze sie, ze wszyscy calo i szczesliwie dojechali :) pozdrawiam
                              • Gość: spiwor. Re: TT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 19:31
                                Dawajcie jeszcze bo zdjęcia zajebiste. Wogóle impreza zajebista nic tylko
                                pozazdrościć.
                                • Gość: Potas Re: TT IP: 195.128.228.* 21.06.07, 10:13
                                  Zajrzyj na naszą klubową stronę www.oldtimerclub.riders.pl tam w
                                  zakładce "imprezy" znajdziesz trochę fotek z wyjazdu
                                  • ocx Re: TT 21.06.07, 12:51
                                    Fajne foteczki. Widze ze Panowie nie próżnowali. Trofea nawet jakies...ale to
                                    chyba nie z Ramsey Sprint?:).

Klimat tej imprezy jest naprawdę wyjątkowy. W powietrzu wisi archaiczny klimat
                                    ścigania sie po drogach,do tego mnóstwo róznych imprez towarzyszących i
                                    oczywiście sama wyspa jest miejscem tak urokliwym ze motocyklowy Bóg napewno ma
                                    tam gdzies dacze. Na mnie jednak najwieksze wrażenie wywarła brytyjska tradycja
                                    sportu motocyklowego i sytuacje takie jak ta...podjerza eskadra mega sprzętów,
                                    zx10, gsxry, ducaty nie dość ze nowiutkie to jeszcze bardzo smakowicie
                                    dopieszczone racingowmi detalami. Goście zsiadają, wszyscy "torowo" przyodziani,
                                    slidery przekoszone, zrzucają kaski a tu pełen SZOK!! Średnia wieku 65 lat. To
                                    nie sportowy kombinezon tak sylwetke wyginał...tylko prosze ja Was wiek.
                                    Takich obrazków widziałem mnóstwo, tam tak jest poprostu. Nie ma przymusowej
                                    emerytury dla pasji...rewelacja! Nikomu nie jest za głośno i że może sie coś
                                    stać. Nawet jeżeli wszyscy ci panowie wskakują w kombinezony wyłącznie na te dwa
                                    tygodnie w roku, to i tak pełen szacunek i ja tez tak chce sie starzeć!
                                    • Gość: Potas Re: TT IP: 195.128.228.* 21.06.07, 13:54
                                      To są trofea z Vintage TT. przecież już kiedyś pisałem, ześmy sie zapisali do
                                      startu. A ponieważ skromne z nas chłopaki, to głośno sie nie chwalimy, zesmy
                                      coś tam powygrywali. Tak czy owak mój klub był jak na razie w histori wyspy
                                      jedynym z Polski, starującym oficjalnie.
                                      A mnie z kolei dziwi, że Ciebie dziwi wiek tych gości. Wg swiatowych badań
                                      średnia wieku motocyklisty to ok 40 lat. A i unas jakbyś się przyjrzał, to
                                      coraz więcej jest starszych gości na motorach. Zwróc jedak uwagę, ze w UK a
                                      wszczególności na Man to chopperów i cruiserów prawie nie uświadczysz. To
                                      właśnie ze względu na wieloletnie doswiadczenie i wiedzę, goście orientują się,
                                      co nadaje się do jazdy, a co nie :)
                                      • ocx Re: TT 21.06.07, 15:52
                                        otóz to...u nas w pewnym wieku w dobrym tonie jest przesiąść sie na chopperka
                                        tudzież turyste z rodzaju Deauville. A to co zobaczyłem na wyspach na prawdę
                                        zszokowało mnie zupełnie. Goście naprawde wiekowi, po zejsciu z motocykla
                                        wyglądaja jakby szukali gniazda do podpięcia kroplówki, a mimo to nadal na mało
                                        praktycznych kosach z rodzaju 1098, 1000rr itd. pełen szacunek

ps.
                                        A zdobyczy oczywiście gratuluję :)
                                        • Gość: spiwor Re: TT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.07, 09:32
                                          Ścigają się na takich imprezach a potem będzie w ogłoszeniach sprzedaży:
                                          użytkowane przez starszą osobę ;)
                                          gratulacje:)
                                          To co najpiękniejsze w tych wyścigach właśnie klimat ścigania się po ulicach
                                          legalnie. Świetne zdjęcia.(tak w nawiasie Potas tam na stronie fajne też te
                                          zrobione na "początek lat XX".) Sarawi zarzuć zdjęciami:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka